Waaruit bestaat een ziel? wat is een ziel? en hoe vindt zielheling plaats? Alles en meer..

Lieve lezers/volgers,

 

vandaag wil ik even aandacht besteden aan 'de ziel'. Hoe dat eruit ziet en hoever een ziel zich uitstrekt en wat het betekend als er diepe zielsheling wordt toegepast. Dit is informatie die naar mijn weten nog nergens op dit level is getoond. Het valt mij op dat veel mensen ook best wel bang zijn als je zegt dat je hun ziel kunt helen, of er juist niet in geloven dat het mogelijk is om dingen die "stuk" zijn innerlijk weer zodanig te maken dat je er nooit meer pijn aan voelt. Het Sjamaans healer zijn heeft mij geleerd wat er mogelijk is, met name omdat ik eerst alles zelf heb ondervonden. Ik ben er dus bekend mee en weet wat ik doe, maar ook door te 'zien' en het doorleven van dimensies is mij veel duidelijk geworden wat er op zielsniveau allemaal bij mensen mogelijk is. Het doel van dit artikel is om dieper in te gaan op wat over het algemeen al bekend is, maar ook te laten zien wat er mogelijk is en hoe het precies werkt. Daarmee laat ik ook direct zien, als iemand niet zuiver werkt wat er ook mis kan gaan. Niet om angst aan te wekken maar om je bewust te maken dat als je je met een niet zuivere sjamaan ingeeft het dus wel degelijk niet goed kan gaan. Ik wil dat je altijd iemand kiest vanuit jou diepste gevoel, vanuit je hart en niet zozeer omdat iemand wel mooi kan praten. Het gaat erom dat je een heler kiest waarin je volledig in het reine met jezelf bent, voor dat je dit soort drastische stappen neemt als ze nodig zijn. Dat geef ik even mee buiten het artikel om.

 

 

 

 

 

Waaruit is de ziel opgebouwd?

Voor we de heling op zielniveau kunnen begrijpen, moeten we eerst begrijpen waaruit een ziel bestaat. Wij mensen hebben een lichaam, geest en een ziel. Het lichaam bevindt zich slechts in de derde dimensie, het fysieke aardse, de geest bevindt zich op de vijfde dimensie waar we onze astrale reizen onder andere naartoe maken en de ziel strekt zich over ons lichaam, onze geest, deze incarnatie die wij nu in de derde dimensie leven en alle voorgaande levens. In alle voorgaande levens hadden we ook een geest die zich steeds weer 'hernieuwd' per nieuw leven wat we leven. In alle voorgaande levens, dus andere tijdlijnen, parralel en niet parralel is onze ziel aanwezig. Nu, vooruit en achteruit is onze ziel aanwezig op alle plekken waar wij ooit zijn geweest, hier en op alle plekken waar wij ons naartoe zullen bewegen. Dit zijn alle dimensielagen waarin wij levens hebben gehad of nog gaan krijgen. Dit kunnen we ondervinden door ons zelf-bewustzijn te vergroten.

 

Onbewuste delen

Daarnaast heeft de ziel in theorie allemaal blokken zoals bovenstaande tekening. Wie nog niet volledig open in ziel bewustzijn leeft heeft een onbewust deel, hoe groot dat onbewuste deel is (onderste blok) is afhankelijk van hoe ver wij in onze ontwaking en dus hoe bewust emotioneel en spiritueel wij zijn. Dit deel kan 20% van je ziel beslaan, maar ook 50% of in hele erge gevallen soms wel 75% (heel onbewust persoon). Met ontwaken wordt bedoelt dat je blokje voor blokje, laagje voor laagje feitelijk je ziel afpelt, net als een ui. Je gaat feitelijk steeds meer delen van je eigen ziel waarnemen en je krijgt meer spirituele ervaring gewoon puur door te ervaren hoe diep je je door jezelf kunt bewegen, door dit en voorgaande levens maar ook hoe je gebruik kunt maken van de grootte van je ziel. Hierin ligt ieders potentiele kracht, dat is jezelf vinden en in je potentieel gaan staan. Wanneer je eigenlijk alle onbewuste delen door bent en dus eigenlijk niet meer leeft in illussies, maar gewoon puur in waarheid zoals alles is. Dat vindt je alleen maar in je eigen onderbewuste lagen.

 

Karmische lessen

Naast het 'wakker worden' en dus volledig bewust van jezelf bewust te worden, ben je hier ook met een reden op aarde gekomen. Vanuit voorgaande levens heb je lessen meegenomen, patronen, angsten en pijnen. Dit is weer een andere laag.

Je karmische lessen zijn lessen die je dient uit te werken in dit leven, deze zijn in jou ziel gezet en maken een groot deel van je leven uit, wat heel herkenbaar is voor mensen is bijvoorbeeld dat er bij bepaalde personen altijd een zelfde soort situatie ontstaat die bijvoorbeeld ontaard in een ruzie. Dit is een karmische patroon. Iemand gooit een balletje, de ander gooit een balletje terug, de volgende gooit het balletje in de struiken en de persoon die het balletje in de struiken gooit zegt dat het de schuld is van een andere persoon in het rijtje. Dit is een patroon wat alleen maar kan veranderen als de degene die de ware schuld heeft bewust wordt van zijn eigen gedrag, dat is een karmische les. Een andere persoon in dat rijtje kan ook de persoon die de bal in de struiken gooit op een open neutrale manier vertellen dat hij er goed aan doet die bal niet meer in de struiken te gooien, maar meestal komt men moed of lef tekort om die persoon te wijzen op zijn of haar gedrag. Terwijl dat zou in de meeste gevallen een wereld van verschil zijn, alle betrokkenen hebben deel aan de situatie en zien het gebeuren, allemaal kunnen ze iets veranderen aan dat patroon om er voor te zorgen dat de bal bijvoorbeeld volgende keer in plaats van in de struiken, gewoon wordt gebruikt om een doelpunt te scoren, wat veel effectiever is. Belangrijk om te begrijpen is, dat is dat alle personen die betrokken zijn het voor hen allemaal een karmische les is, ieder alleen zijn eigen deel op zijn eigen wijze. Niet iedereen is hierbij de schuldige, wel iedereen dient er iets van te leren. Karmische lessen zijn verweven door ons hele aardse leven heen, wat wij er vervolgens mee doen; het keren en omdraaien van de situatie of zo laten. Dat bepaalt of we het nogmaals meemaken in dit of een volgend leven, maar oplossen is beter. En als dat op de derde dimensie niet lukt ondanks vele pogingen liggen ze verweven met een ander leven en een andere tijdlijn bijvoorbeeld, dit kan opgelost worden met een karmaheling.

 

Karma

Karma en karmische lessen zijn verschillende dingen. Karma zijn delen waaruit jij bestaat, de reden waarom jij op aarde bent. Zonder karma zou je niet op de derde dimensie rondlopen. Dat kan negatief karma zijn, dus dingen 'waar je voor boet' zoals jij hebt iemand bijvoorbeeld eerder gekwetst, die persoon kwetst jou dan nu. Het kan doorwerken in een enkel leven, maar ook meerdere. Als jij mensen pijn doet op een bepaalde manier, komt dat altijd bij je terug. Maar zo werkt het dus ook met positief karma. Vergeef jij mensen voor hun daden en ben je zeer liefdevol, dan krijg je zelf ook veel liefde en vergeving terug. Zonder deze wisselwerking, die onze schepping bevat (wisselwerking van energie) kunnen wij niet bestaan, energie moet altijd stromen, dus karma moet altijd stromen.  Zonder energetische werking tussen hemel en aarde (zwaartekracht), het lopen op de aarde, het bewegen door het leven en tussen andere mensen, dieren en natuur door is er geen beweging, zonder beweging kan er geen leven bestaan. Dus het is een nood voor karma om te bestaan,wat wij er mee doen bepaalt hoe ons leven er uiteindelijk uit ziet.

 

Hele delen en verloren delen, trauma en geluk

Naadloos verbonden met karma zijn de hele en verloren delen van onze ziel. De hele stukken in onze ziel zijn onze passies en waar we voor leven, dat zijn ook mensen die deel van ons leven uit maken, dieren die allemaal een stukje met ons meelopen in het leven en met jou verbonden zijn. Ook zijn hele delen de liefde die jij hebt voor de wereld, voor jezelf of een ander en het geluk wat je ervaart in simpele dingen in het leven.

Het kan zijn dat je een trauma oploopt omdat je plotseling iemand verliest waar je zeer veel om geeft, je moeder, je vader, je geliefde, je kind maar ook kan het zijn dat je door een ongeluk je geheugen verliest bijvoorbeeld en daarbij jezelf. Deze zielen pijnen die we allemaal wel kennen en herkennen zijn verloren delen van jezelf, je kunt een klein stukje aan iets kwijt zijn, maar ook hele grote delen van jezelf. Dit kan tot obsessief gedrag leiden zoals verzamelwoede, overdadig zorg gedrag en bijvoorbeeld allemaal dieren nemen, je verzuipen in een hobby of een computerspel (verslavingsgedrag),drugs, drank, overmatig veel werken, seks. Maar ook in psychische erkende stoornissen zoals borderline waaruit altijd vanuit angst voor verlies of meer pijn wordt gehandeld. Al deze dingen hebben altijd te maken met overmatig verlies van iets of iemand waar je ontzettend veel van hield en hoe ernstiger het is, hoe meer levens het waarschijnlijk al bezig is. Dit wordt ervaren als een verscheuring voelen in het hart (dus de ziel). Als je pijn voelt in het kuiltje onder je hartchakra en het voelt als een 'scheur in de ziel' leidt je zeker aan zielsverlies. Dat los je niet op met een pilletje of er geen aandacht aan te besteden. Alle tweelingzielen helen zichzelf vanuit ditzelfde grote zielsverlies omdat de tweelingziel zeker 50% van de verloren delen van de ander in zijn of haar ziel meedraagt, dit is waarom die pijn zo ondraaglijk is en het zo goed voelt om dan bij die ander te zijn. In feite zijn het dus gewoon delen die je zelf bij jezelf moet gaan ophalen. Dit kan worden opgelost met zielsreizen die ik geef.

 

Passie, missie en levensdoel

De ziel is hier uiteraard niet zonder reden. Iedereen heeft dromen en passies om te willen leven, dromen en passies die door de maatschappij altijd zijn bestempeld als onzin of iets wat je toch niet waar zou kunnen maken. We mochten vooral onze kop niet boven het maaiveld uitsteken, met alle gevolgen van dien en men die niet tot actie komt.

Door deze onderdrukking zijn veel mensen niet bewust van de innerlijke mogelijkheden, die echter de enige weg zijn naar onze ware missie op aarde. Als we op de bank blijven haken en breien en tv hangen dan komt de verandering echt niet. Door ons innerlijk te erkennen kunnen we in onze passies en dromen stappen, door dit te doen zullen we geleid worden naar de ware aard van ons bestaan. Onze zielenmissie en iedereen heeft een zielenmissie, mensen die het nu niet kunnen vervullen omdat ze nog te onbewust zijn en blijven krijgen in een ander leven weer een nieuwe kans om naar zichzelf op zoek te gaan. Degenen die nu hebben gekozen voor het lichte pad, zullen door middel van de dromen waar te maken vanzelf komen op de plek waar ze nodig zijn. Hierin vindt men ook zijn/haar ware krachten terug hoe ze vanuit de oorsprong bedoelt zijn.

 

Donkere delen

Wat vaak niet wordt gezien en wordt vergeten zijn de donkere delen in ons. We hebben onbewuste lagen maar in die onbewuste lagen, vaak door slechte daden en gedachten hebben we ook donkere delen. Donkere delen zijn onze schaduwen, dingen die we in andere mensen bijvoorbeeld walgelijk vinden maar niet zien dat we zelf die eigenschappen ook meedragen. Onverwerkt verdriet en boosheid zijn ook donkere delen, als dit wordt opgekropt gaat het deel uit maken van iemands aard, onderbewuste aard. Als iemand heel veel slechte donkere delen heeft kan dat ook een voedingsbron voor demonen en entiteiten worden, die halen de zielkracht uit deze negatieve emoties om jou via deze weg te bestelen van wat eigenlijk van jou is. Ook demonen en entiteiten nemen zieldelen weg en hoe langer je deze bij je draagt (aantal levens) bepaalt hoeveel ze van je weg hebben genomen. Dat is ook de reden waarom ook zij vaak voelen als een verscheurde zielenpijn, ze maken alles groter wat negatief is en nemen stukje bij beetje weg wat van jou is. Als je daar niets aan doet breken ze langzaam je ziel af, en dat is hoe een ziel zogezegd in duisternis beland. Dit kan je vergelijken met je ziel aan de duivel verkopen, op deze manier klopt dit. Daarom is het belangrijk, mocht je zoiets aan jezelf ontdekken je het zo snel mogelijk laat verwijderen, zodra het zich in je ziel nestelt en stukken begint af te nemen is de hel compleet. En daarom ook belangrijk jezelf tot je diepste lagen te helen zodat dit soort dingen of tijdig worden gezien of gewoon niet eens meer binnen kunnen komen.

 

Dimensies en tijdlijnen

Naast de opbouw van de ziel bewegen we ons ook door dimensies en tijdlijnen heen. Naarmate we bewuster worden zullen we steeds meer gaan ervaren hoe we ons kunnen bewegen door de tijd heen. We kunnen tijdreizen maken en springen naar parralelle tijdlijnen, onze ziel is namelijk overal tegelijk op hetzelfde moment. We hoeven alleen maar het hier en nu los te laten om ons te kunnen verplaatsen, we kunnen vrij bewegen.

 

In de dimensies en tijdlijnen vinden wij eerdere karmische patronen van onszelf terug, die we via deze route kunnen oplossen door ze ergens anders te doorbreken. We kunnen zien wie eerder deel van ons leven uitmaakte en bronnen vinden van kwaad waar we ons in deze tijd in bevinden. We kunnen zien wie onze voorouders zijn, onze voorgaande incarnaties zijn en via die weg kunnen we onszelf geheel losmaken uit oude pijnen en patronen.

De geschiedenis is niet zoals wij leerde een lineare lijn van vroeger naar nu, eerder parralel aan nu in een andere dimensie daarom is het mogelijk altijd terug te kijken in de tijd. Als wij volledig in ons zielsbewustzijn zitten en dus het ego opzij zetten, het denken uitzetten komen we tot onbegrensde mogelijkheden in het universum. Dankzij dit is het ook mogelijk om alle lagen van jezelf te helen, soms hoef je maar een vonkje te zien van een vorig leven en je begrijpt meteen de hele situatie nu, als we even vanuit karmische patronen gaan die we allemaal wel hebben.

 

Vanuit de ziel hebben we in elk leven een andere geest, ofwel entiteit van onszelf. Soms komt het voor dat entiteiten nog vastzitten van onze voorgaande levens en daarmee onze groei hier ook belemmeren. Bij goede volledige heling worden dit soort dingen uiteindelijk allemaal meegenomen. Ook kan het zijn als jij in een eerdere incarnatie zelf een duistere entiteit meedroeg, dat nog steeds daar hebt je hier ook belemmeringen ervaart en duistere dingen meemaakt. Die duisternis werkt namelijk door in alle tijdlijnen waar jou ziel zich nog bevindt. Het is dan belangrijk dat al jou incarnaties daaruit worden ontkoppeld en jou eigen entiteiten allemaal naar het licht kunnen gaan. Ik heb de laatste tijd enkele reeksen van dit moeten opruimen bij enkele mensen, het is verbazingwekkend hoe zoiets door de tijd heen kan werken.

 

Niet alleen om dit, maar alle bovenstaande redenen blijf ik mensen op het hart drukken om het diepe in te springen en die diepere helingen met zichzelf aan te gaan, want dat is de enige manier hoe je erachter komt hoe het bij je zit. Je kunt alleen maar naar binnen gaan. Ik start meestal met het medicijnwiel alle dimensies op mensen te helen, gaandeweg wordt er een beerput geopend die alles laat zien tot er geen onbewuste lagen meer zijn in de ziel, ook dan kan eventuele duisternis volledig worden weggehaald. Het kan zich namelijk nergens meer achter verschuilen en dan pas kan je zeggen dat je volledig zuiver van ziel en hart bent en krijg je toegang tot alle mogelijkheden die een heler maar heeft. Maar ook een vrij leven zonder enige belemmeringen van welke aard dan ook.

 

 

Diepe zielheling

Het onderwerp waar de meeste voor vrezen, die diepste lagen in jezelf herkennen en erkennen. Het Medicijnwiel is een zeer oude sjamaanse techniek voor heling en werkt als een katalysator tot diepere helingen. Alle dimensies worden 'aangeraakt' en hierdoor kun je dieper tot jezelf komen. Dit is feitelijk grof voorwerk op nog diepere en verfijndere healing maar wel de weg naar meer helderheid. Mijn leerlingen vinden meestal de eerste rondes Medicijnwiel zeer spannend omdat er meestal veel loskomt, maar als ze er eenmaal zelf mee uit de voeten kunnen en de werking ervan merken begint men het meestal wel leuk vinden, het is een tijdrovende heling maar om volledig uitgezuiverd te worden heb je nou eenmaal veel werk te doen.

 

Daarnaast worden er zieldelen geheeld om de ziel compleet te maken, dit moet in fasen omdat elk stuk wat er gehaald wordt om een stuk verwerking vraagt. Het is echter wel een diepgaand proces en zeer efficient. Ook na het verwijderen van demonen en entiteiten is deze heling eigenlijk een must zoals je nu begrijpt.

 

Welke typen zielheling zijn er?

 

Dat is ook nog te onderscheiden afhankelijk van de plaats en tijd waarin jij die delen van jezelf verloren bent die nu aandacht vragen. Als je in dit leven stukken van jezelf verloren bent halen we deze op in de vijfde dimensie, parralel aan waar we nu leven. Deze stukken gaan vrij makkelijk en snel omdat er veel herkenning is vanuit dit huidige leven, in een helingproces wat zeer diep gaat zijn er vaak maar enkele reizen nodig in de vijfde dimensie om die delen compleet te maken. De meeste pijn en ellende zit meestal toch in andere levens verscholen.

 

Dus je kunt ook op een andere laag naar voorgaande levens toe, dan krijg je inzicht in vorige levens wat daar gebeurd is en door dat inzicht en het meenemen van de delen vanuit die wereld kun je vaak al zeer grote pijnstukken oplossen. Dit kunnen soms veel pijnlijkere dingen zijn dan in dit leven, maar maakt ons wel wie we nu zijn. Het veranderd niet je persoonlijkheid, maar wel de kijk en beleving op dingen die je overkomen, je zult steeds nuchterder en luchtiger naar de zaken gaan kijken en je zult niet meer zo zwaar emotioneel op bepaalde belevingen reageren. Naarmate je meer compleet wordt zul je de kracht van jezelf voelen toenemen, dat klopt ook want je haalt alles terug wat van jou is. Hoe jij oorspronkelijk was voor al dat leed jou aan was gedaan. Uiteindelijk blijft er een pure zuivere ziel over die jij bent.

 

Ook kan het zijn dat je nog pijn voelt vanuit het begin van jou zielschepping, steen, plant, dier leven, hier had ik zelf ook nog iets liggen. Het lijkt bijna een druppel op een gloeiende plaat als je naar al onze mensenlevens kijkt, maar wat daar al misging kan je altijd nog gevoeld hebben door al je levens heen, altijd eigenlijk wel onbewust (dus deel van de onbewuste lagen).

 

Daarnaast kan je nog zieldelen halen die jou door duisternis ontnomen zijn, dit is meestal een enkele reis. Dit hoeft maar een enkele keer, tenzij tweede keer nodig omdat er zowel uit dit of een voorgaand leven delen van jou ontnomen zijn. 

 

Ook kan er naar karma gekeken worden en geheeld worden, karma kan worden ingeruild, ingezien of worden ingelost. Die laatste betekend het leven verkorten dus meestal wordt er een ruil gedaan in ernstige gevallen. Dit kan er voor zorgen dat je andere lessen krijgt, of de lessen op een andere manier worden aangeboden zodat je er op een makkelijkere manier doorheen kan gaan.

 

In de meeste gevallen van deze helingen worden er belangrijke keuzes gemaakt die iemands leven goed kunnen veranderen. Je begrijpt dat de impact groot is en daarom is het belangrijk dat je niet klakkeloos alles van iedereen aanneemt en zelf goed kijkt wat zuiver op jou overkomt als een healer.

Als dit goed wordt uitgevoerd en iemand langzaam compleet wordt naarmate het proces dan doe je iemand daar ontzettend veel plezier mee, iemand kan werkelijk genezen van alle pijn en ellende die is aangedaan. Ik begrijp de angst ook wel, maar als die onder ogen wordt gekomen dan kan dat alleen maar ten positieve keren voor degene die het ondergaat. Uiteindelijk kun je jezelf vervullen in je eigen compleetheid en in die compleetheid vinden we zelfliefde, onze authentieke zelf en zeer diep zielsbewustzijn.

 

Iets waar we allemaal naar streven, want daar ligt ons geluk, Als we onze compleetheid met een ander kunnen delen die zelf ook compleet is dan ervaren we pas echt ultieme liefde, dat is waar we dit ook gaan vinden uiteindelijk. Aan het einde van de rit. 

Als het ons doel is om met een tweelingziel of andere ultieme liefde samen te komen is diepe zielheling echter de enige weg, dan staat niets ons geluk meer in de weg. 

Dit proces aangaan is dan je enige optie. 

 

Hoe dit bij mij gaat kun je vinden via:

Healing & werkwijze 

 

Love and Light

 

Aanverwante blogs:

Zielcontracten

Entiteiten; wat niemand je verteld

Transformatie 1

Transformatie 2

Transformatie 2.1

Transformatie 3

Transformatie 4