Begrippenlijst - Uitleg en definities


Ik merk regelmatig bij mensen dat ze het lastig vinden om bij de definitie te komen van wat ik precies bedoel als ik bepaalde termen gebruik. Daarom heb ik besloten om een begrippenlijst te maken en de uitleg te geven bij het betreffende thema wat ik er precies mee bedoel. Mede ook door de evolutie die we nu als mensheid doormaken, ben ik een van die mensen die vindt dat bepaalde bewoordingen  die tot nu toe worden gebruikt niet altijd helemaal juist omschrijven wat er nu daadwerkelijk gaande is. Ook deze dingen probeer ik mee te nemen en een suggestie te geven voor waarom ik het deze andere benaming geef. Ik hoop hiermee dat mijn blog en artikelen ook voor een grotere groep mensen duidelijker wordt. Deze lijst zal ik uiteraard blijven aanvullen.

 

Op dit moment ben ik daar nog volop mee bezig.

Aan deze lijst wordt regelmatig gewerkt ;-)

 

 

 

Begrippenlijst

A

- Het Al: Het Al wat is, is alles omvattende universum. Waar alles is maar ook niets. Waar alles en niets samen komt.

B

C

- Christus Bewustzijn: Verwijst naar het Licht van Christus, Hij die ons leidt, die deze tijd ondersteund met zijn licht. Alle lichtwerkers ondersteunen dit Christus Licht en voelen ook een zekere verbinding met hem, maar ook met bepaalde engelen die weer direct met hem verbonden zijn en zuiver licht zijn en ons ondersteunen in deze bijzondere tijd. Het Christus Bewustzijn verwijst naar het wakker worden in het Christus Licht, in ons eigen Licht en wie wij in werkelijkheid echt daadwerkelijk "zijn". En het feit dat wij dat dan simpelweg "Bewust Zijn"

D

- DM: Afkorting van het engelse Divine Masculine. Een term die wordt gebruikt voor de mannelijke zijde van de ultieme koppels, tweelingzielen & soulmates ofwel essentiele mannelijke deel. Dit wordt ook aangeduid als de "mannelijke energie"  die in zowel man als vrouw huist waarin we op zoek zijn naar balans in en met onszelf. Deze energie is door de huidige maatschappij en regels en wetgeving zijn oorspronkelijke kracht kwijt geraakt. Door middel van het transformatie proces wat man en vrouw doormaken die hun tweelingziel en/of soulmate ontmoet hebben, leren door middel van deze onvoorwaardelijke liefde die er altijd is om zichzelf weer terug te vinden. Dit onvermijdelijke proces leidt voor de DM naar zijn oorsponkelijke wilde mannen energie, maar ook naar zijn tedere en zorgzame kant die weer als de vrouwelijke kant van de man wordt aangeduid. En dan naar de gezonde oorspronkelijke balans.

- DF:

Afkorting van het engelse Divine Feminine, een term die gebruikt wordt voor de vrouwelijke zijde van de ultieme koppels. Precies hetzelfde verhaal als bovenstaande alleen dan bij de vrouwelijke zijde en precies andersom.

 

- Demonen: Zeer donkere 'entiteiten' die allerhande vormen kunnen aannemen qua energie je erin luizen. Je hebt meerdere gradaties qua hoe heftig ze zijn. Demonen zijn eigenlijk gevallen engelen (Lucifer is een voorbeeld), ze doen redelijk "onschuldige" dingen. In de regel kunnen ze je niet doden, dat is verboden maar ze kunnen wel je leven heel erg zuur maken door je alles af te nemen, enge ziektes te geven en als je ze bij je draagt ervaar je meestal bijna alleen maar tegenslag in je leven. Soms komen ze samen met een vloek mee en dan zijn de symptomen meestal nog veel rampzaliger. Meer hierover in dit blog en dit artikel vertelt je de symptomen. Ik noem ze veelal negatieve entiteiten. Voor hulp op dit vlak kijk even op mijn healing en werkwijze pagina daar vindt je mensen die je erbij kunnen helpen om er vanaf te komen.

De term 'je eigen demonen onder ogen zien' berust in het feit wat deze wezens aantrekt, ze komen af op angst, woede, verdriet en je eigen demonen zijn feitelijk je zwaktes dus bijvoorbeeld ook je verslavingen en dat is ook een voorbeeld hoe je ze kan op lopen. Door onder ogen te komen wat ze aantrekt kan je er uiteindelijk vrij van worden. Ze zijn tevens overdraagbaar via familiekarma/DNA, bloed, speeksel, voorvocht, sperma en spuug. Je zal je negatieve ego gedragingen onder ogen moeten komen om hier volledig uit verlost te worden.

 

- Dark Night of the soul - Periode waarin je door je diepste angsten en onzekerheid wordt gejaagd door hele (voor jou) duistere omstandigheden van pech, pijn, verdriet, diepe emoties die doorleefd mogen worden, heftige (karmische) situaties om jou diepste onverwerkte angsten te verwerken, te doorleven en los te laten. Soms gepaard gaand met zwarte of rode magie. Hierover meer in dit blog.

 

- Duaalziel: Door het lezen van Christina von Dreien, zo'n sterk gevoel kwam tot me!

Dat wat ik geleerd had wat een soulmate was, blijkt een Duaalziel te zijn. De meest ondermijnde en laag ingeschatte tweelingzielverbinding die er is! Waarom? Door de dualiteit die je erin ervaart. Voelen heel anders als de lichte tweelingziel die je meestal daarvoor ontmoet. Maar het is echt een tweelingziel. Ze spiegelen in de eerste fase al jouw schaduwen, hebben narcistische trekjes en vaak ook te maken gehad met ernstig misbruik en daardoor zeer diepe trauma's en PTSS komt ook regelmatig voor in deze connectie. Het is heel donker, maar echt jouw tweelingziel. Ik moet deze correctie op de hele website doorvoeren en er is een blog onderweg waar ik naartoe zal linken. Na de donkere periode komt er een groei naar het licht, samen en dan kan het een enorm liefdevolle en bevredigende relatie worden en samen hebben deze koppels een hele belangrijke taak. En juist omdat de omstandigheden zo extreem zijn, vragen ze van beide kanten enorm veel onvoorwaardelijke liefde om te transformeren. Ik trek mijn "soulmate" verhaal in, want dit is het! Er is nog weinig over bekend omdat men merendeel niet geloofd dat dit een tweelingziel is, maar het is het! En heel sterk! Het gaf zo'n rust toen ik dit ontdekte. Ik ga er in een blog verder op in, coming soon. Ik heb hem zelf en mijn clubje mensen ook, het is niet het zoveelste label, hier was simpelweg nog geen propere naam voor. Excuses alles vraagt nu opheldering en die ga geven.

E

- Ego:

De mind, de gedachten, illusie door ons zelf gecreeerd, de conditioneringen en laagjes waarin we onszelf beletten om ons zelf te zijn.

F

 

G

H

- Heling:

De definitie van heling, ofwel genezing is het genezen van de innerlijke zielwonden die je ervan weerhouden om vanuit 'Jezelf' ofwel de ziel het hoger bewustzijn te reageren. Wanneer men ongeheeld is reageert men meestal vanuit een fight of flight reactie, een overlevingsmechanisme wat aangeleerd is door negatieve omstandigheden waarin men zichzelf moest beschermen tegen een onveilige omgeving. Wanneer men heelt worden al deze laagjes en conditioneringen geneutraliseerd totdat je weer bij je ware gevoel kunt komen en weer jezelf kunt zijn.

 

- Heling naar volledige heelheid:

Ik heb gemerkt dat er veel mensen zijn die moeite hebben met dit begrip. Vooral omdat de interpretatie vooral ligt op het feit 'volledigheid'. Ik begrijp volkomen de struggle hierin bij mensen want het is eigenlijk wel een beetje terecht. Eigenlijk ben je pas "volledig" als je alle negatieve karma's hebt opgelost in je leven en "Heel" sterft. Mensen zien dit nog steeds als een soort ilussie of sprookje. In principe kan het als je bij alles in het leven de "test" erin kunt zien en wat jouw les is in elke situatie die jouw toevalt (wat niet gemakkelijk is overigens). Wat ik er eigenlijk mee bedoel is dat is dat je je negatieve karmische stukken volledig los hebt kunnen laten. Eigenlijk kan je vanuit je ware zelf op alle situatie in het leven reageren, dus lees; rust, vrede, acceptatie, begrip en empathie en je overziet de bedoeling van een bepaalde situatie. Daarmee wordt het leven op zichzelf veel lichter en luchtiger en je kunt gelukkiger en tevredener zijn, ongeacht de situatie. Ook kan je vanuit de ziel werken waardoor alles gaat flowen en je geen tegendruk meer ervaart.

 

- Hoger zelf:

Het Hoger Zelf is hetzelfde als jouw Hoge Bewustzijn of het Ware Zelf. Je reageert vanuit jouw hoger bewustzijn in zuivere connectie met jouw spirituele helpers/gidsen. Je bent onafhankelijk en vrij van elke negatieve gedraging. Als je er voor kiest om te reageren vanuit je Hoger Zelf kan je heel bewust en empathisch met andere mensen omgaan, zelfs als het wat minder met je gaat. Je laat je gedrag niet langer bepalen door je huidige gemoedstoestand maar altijd "hetzelfde" reageert. Dus je emotie regeert niet langer, je kunt je emotie weg zetten en je er niet langer door laten leiden in omgang met andere mensen en je kunt hiermee zuiver reageren. Dus eigenlijk vanuit alle wijsheid en liefde die in je zit.

 

- Hoger Bewustzijn:

Het Hoger Bewustzijn is vergelijkbaar met het 'Hoger Zelf' alleen definieert het woord 'bewustzijn' op hetgeen wat je doet. Je wordt je bewuster van jezelf en wat je gewoonlijk in bepaalde situaties doet, het 'bewustzijn' doelt erop dat het er voor zorgt dat je altijd blijft groeien. Het 'Hoger Bewustzijn' is altijd aanwezig, het is niets meer of minder dan jouw eigen 'hogere zielbewustzijn' hier bevindt zich ook informatie die je kunt overzien over dit leven en de vorige levens en jouw tijdlijn en de toekomst. Het is de meest wijze en magische versie met je 'Spirituele zelf', het is jouw eigen unieke spiritualiteit met al jouw licht en kwaliteiten. Meer over wat het 'Hoger bewustzijn' is vindt je in dit blog.

I

J

K

- Karma-vrij: Karma vrij zijn betekend vrij zijn van je negatieve karma's, als we echt helemaal geen karma meer zouden hebben na heling sessies naar "Volledige heelheid" dan zouden we hier niet meer hoeven zijn. Je karma zorgt er voor dat je nog lessen hebt zolang je op aarde bent. Positief, al dan niet negatief doorleef je deze karma's tot je dood. Karma vrij zijn betekend dat je met positief karma door mag gaan. Dus eigenlijk is dit begrip in verwoording niet volledig juist zoals het wordt gebruikt.

 

- Karma - Negatief:
Negatief karma zijn al je karma's die een negatieve energie bevatten, door een oordeel of een beleving die je alleen of samen met anderen hebt beleefd, in dit leven of ergens in je vorige levens. Negatief karma kan je zien als de lessen die je nog niet geleerd hebt in je vorige levens en meeneemt naar dit leven. Dat karma kan bestaan uit: diepe hartpijn, verlies, woede/boosheid, angst, terror van andere mensen op jouw leven, levensbedreigende situaties, ziekte, je manier van sterven in een vorig leven. Maar ook dingen die jij andere aan gedaan kan hebben die negatief zijn zoals jaloers zijn op een relatie, iemand vermoorden of verraden, niet vergeven, iemand bewust pijn doen etc etc. Elke keer wanneer je iemand pijn doet ongeacht op welke manier ook of niet ethisch met andere mensen omgaat creer je nieuw negatief karma.

 

- Karma - Positief:

Wanneer je hebt geleerd van je negatieve karma's en je je reactie op de situatie hebt weten te keren (meestal totaal het tegenovergestelde van het negatieve gedrag), dus wanneer je in plaats van je af te sluiten je voor iemand opent, er niet meer voor kiest om boos te reageren maar om te begrijpen. Als je kiest voor liefde boven ongeacht hoe welk conflict er ook uit ziet, als je kiest voor vrede in plaats van slachtofferschap en als je kiest om diep verdriet te doorwerken en los te laten, dan los je negatief karma op. Door je eigen reactie te veranderen maak je positief karma.

Ook maak je positief karma door; Vrij te geven en onvoorwaardelijk niets terug te verwachten, mensen te helpen ongeacht hoe je jezelf voelt (is iets anders als wanneer je kopje leeg is en er voor kiest eerst deze voor jezelf te vullen).

 

- Karmische relatie

Relatie die vaak zowel voor het ontmoeten van een tweelingziel en/of soulmate als wel tijdens het proces aan bod komt. Beide partijen beleven synchroon diverse relaties die heel toxisch/giftig zijn en leren daaruit diverse lessen met die persoon(en). Karmische relaties komen vaak een enkele keer in de vorm van een liefdesrelatie bij een of beide personen in het proces met daarnaast nog bepaalde familiare en vriendschappelijke karmische relaties die doorzien dienen te worden. In een karmische relatie worden voor beide partijen hele wijze lessen geleerd vooral over wat de liefde vooral niet is. Vaak merk je dit pas achteraf op aan het einde van de relatie, het heeft meestal te maken met grenzen die overschreden worden en men dient te leren om aan te geven. Regelmatig zijn het ook personen met narcistische trekken die de ander voor zichzelf willen hebben en daardoor veel negatief gedrag vertonen. Karmische liefdesrelaties zijn regelmatig een karmische relatie van beide partijen bij tweelingzielen/soulmates maar de spiritueel bewustere persoon kan op afstand door middel van de energie door het karmische verhaal heen werken en hoeft daarvoor verder geen contact te hebben met de karmische relatie van de ander. Meer uitleg en details in dit blog over karmische relaties.

 

L

M

N

- Nuria: Lichtende (grapje)

- Nu: Niet het verleden en niet de toekomst en ook niet alles wat daarheen leidt, het heden, de tijd tussen verleden en toekomst is nu. En daar mag je leven en volop genieten van wat er is. Want je leeft NU, niet in je toekomst of in het verleden.

O

- Oorsprong: Wanneer ik het heb over jouw "oorsprong" dan heb ik het altijd over jouw staat van DNA en ziel heelheid van voor het werd aangetast door negatieve ervaringen. Wanneer je alle "negatieve" ervaringen hebt verwerkt (lees;geheeld) en dus losgelaten hebt krijg je een kans op een tweede leven in dit huidige leven, dit is jouw wedergeboorte in een nieuwe ontwaakte toestand. Je bent dan terug gekeert naar je oorspronkelijke onaangetaste staat, je bent dan "heel" en zult in heelheid en verlichting naar de oorsprong terugkeren. Je hoeft dan niet meer terug te incarneren naar de aarde voor een ander leven, alle lessen zijn hier geleerd.

P

 

R

- Rode magie: Magie waarbij bloed wordt gebruikt om iemands geest te beinvloeden en dingen te laten doen die tegen de eigen wil in gaan. Voodoo is een vorm van deze magie. Dit is een vorm van magie die nog ergere schade aanricht dan zwarte magie. Door het gebruik van bloed, dus DNA, dus een stukje ziel (vaak ook haar) dus energie van de persoon zelf, wordt gebruikt tegen de persoon waar het van is. Bloedmagie moet soms met bloedmagie ook weer worden bestreden. Het is een satanische vorm van rituelen waarbij moord en dreiging tot moord (tot soms echt uitvoeren) voorkomen. Het is een manier om tegen de regels van dit universum te treden. Daarom zeer gevaarlijk!

 

S

-Soulmate:

Je maatje waarmee alles meteen goed is. Geen sterk aantrekken en afstoten maar gewoon altijd goed. Geen transformatie proces of diepe tweelingziel verbinding, dat is iets totaal anders. Wat ik soulmate benoemde, kijk even bij Duaalziel. Excuses lieve mensen, ik leer ook nog steeds.

 

-Synchroniciteit:  De cyclus waarin dingen lopen van ultieme koppels vertonen vaak zeer veel synchroniciteiten in het beleven en ervaren van bepaalde sensaties en aardse belevenissen (zonder dat ze zelf in eerste instantie zien). Sychroniciteiten zijn wiskundig als een soort algoritme (bewezen door de wetenschap). In een tweelingziel en soulmate proces komen deze dingen veel terug als in afkortingen, naam van de ander zien, engelengetallen etc, uiteindelijk zal je zien dat de hele wereld draait op deze synchroniceiten en dat het grote verhaal wat er zich op aarde afspeelt in deze zin al helemaal niet uit toevalligheden bestaat. Komt nog een uitgebreid blog over dit onderwerp waarin ik dit haarfijn uitleg. De theorie is kortweg dat toeval niet bestaat en alles er is met een reden en als je goed kijkt vindt je dit overal terug. Er zijn veel manieren hoe je het kunt herkennen in ook je eigen leven, wie in flow leeft zit automatisch in de synchroniciteit van de wereld verweven en daarmee in de universele cyclus van het leven, wie er echter tegenin fietst krijgt voornamelijk veel tegenslag en veel nee en dan ben je dus niet in flow en zit alles in het leven ook tegen. Wie in zijn ziel leeft heeft hier niet meer mee te maken, het ego fietst altijd tegen synchroniciteit in, als je het ervaart zit je min of meer in overgave. Later meer en diepere uitleg ;-)

T

- Tweelingziel:

Twee zielen die in vele dimensies verweven zijn, meestal ontstaan door negatief karma maar ook zeer positief karma!. Onvoorwaardelijke liefde niet perse relatievorm. Meer over tweelingzielen vindt je in dit blog.

 

- Tweelingstraal:

Is geen tweelingziel, je deelt samen een ziel. Deze vorm komt zeer weinig voor 1 op 1000 ongeveer.

Meer uitleg vindt je in dit blog over meerdere soorten tweelingzielen.

 

- Toxische relatie:  Niet hetzelfde als narcisme. Een toxische relatie is een persoon die meestal het bloed onder je nagels vandaan haalt (zonder liefdestrigger zoals bij tweelingzielen en soulmates). Oftewel ze halen het meest slechte en negatieve in je naar boven, maken jouw energie vaak traag, sloom en moe. 'Het gevoel leeg gezogen te zijn' door een persoon verteld dus dat deze persoon 'toxisch' voor jou is. Bij een tweelingziel of soulmate is de overdracht, ondanks dat het vaak ook "negatief" kan zijn heb je daaronder nog een duidelijk gevoel van liefde voor die persoon (onvoorwaardelijk ondanks het gedrag.) bij een toxische relatie is dit niet aan de orde. Gaat meestal gepaard met een karmische relatie maar is niet perse aan de orde. Dit is afhankelijk van de situatie.

 

-Trauma Response: Overdreven emotionele reactie naar verhouding van de situatie en de werkelijke ernst. Een reactie die onstaat vanuit diepe bewuste/onbewuste angst die opgeslagen ligt in het pijnlichaam en onverwerkt is of niet goed verwerkt. Diverse triggers roepen, hetzij misschien in mindere mate een reactie op die is ontstaan/verwaarloosd vanuit conditioneringen die door het trauma zijn gerealiseerd.

Meeste zielen die veel pijnreacties (vluchten/boosheid/verdriet/angst) hebben zijn er nu om dit allemaal op te ruimen en de karmische lessen hiervan te leren zien zodat het losgelaten kan worden.

Een trauma reactie gaat meestal gepaard met zielverlies, PTSS is een hele zware vorm van een trauma response.

 

U

V

W

- Ware zelf

Andere bewoording voor hoger bewustzijn ofwel werken vanuit de ziel, want dat is wat het in feite is. Je ware zelf ben jij, gewoon puur jij zonder alle laagjes van trauma, conditioneringen en aangeleerd gedrag en alles wat met "overleven" heeft te maken. Je bent puur je eigen ik en het karakter wat jij bent zonder invloeden van buitenaf die altijd jouw gedrag bepaald hebben, Je reageert vanuit je Hoger Zelf en bent daarmee vrij van je eigen negatieve karma's en dus "Heel".

 

-Witte magie :

Zuiver ingezette magie zoals healingen waarbij iemand toestemming heeft verleend om te werken in iemands energetische systeem en daarmee ook met medeweten van de ander. Ook vallen spreuken en wensen van positieve en hulpverlenende aard die niet voor eigen gewin zijn hieronder. Witte magie berust altijd in onvoorwaardelijke liefde naar degene toe die de hulp ingeroepen heeft en zijn krachten ten goede gebruikt. (hier bestaan nog zeer veel misverstanden over! Zie wikipedia)

 

Z

Zielverwant: Met een zielverwant doel ik altijd op een vriendschappelijke kennis/relatie van iemand uit de voor jou bekende zielengroep. Een zielverwant is een meer oppervlakkige relatie, het is geen diepe connectie zoals ik bedoel met de soulmate. Zielverwanten zijn echter ook maatjes waarmee je vaak wel enkele andere levens ook deelt. Per zielengroep is er altijd een bepaald gedeelte van de groep tegelijkertijd geincarneerd hier op aarde en deze leren vaak in een positieve karmische vorm iets van elkaar. Sommige zijn je beste vrienden die je voor je leven lang hebt en andere slechts passanten. Een karmische relatie is altijd een zielverwant uit die groep en door de ziel herkenning wordt deze daarom qua gevoel verward met een tweelingziel. Kortom ook een zielverwant die je nog zo goed kent kan je ook negatieve ervaringen mee ervaren. Echter uiteindelijk wanneer je uit de negatieve stukken kunt komen kan je meer positieve zielverwanten tegen komen in je leven waarmee je een vriendschap afsluit en/of een samewerkingsverband aan gaat.

 

 

- ZielcontractEen zielcontract is een overeenkomst die jij samen met jouw spirituele helpers/gidsen/de bron hebt afgesproken van wat jij in dit leven zou gaan doen en met welke personen jij jouw karmische lessen gespiegeld krijgt. Hierin zit tevens de zielsmissie verweven en met wie jij gaat samenwerken. Ook bepaald het wie er met jou op aarde zijn vanuit jouw zielengroep en wat je zoal gaat doen. De Akashic records is niets meer en minder dan inzage in jouw levensboek oftewel anders verwoord de karmische lessen en karmische situaties die jij in dit leven zou doormaken. Meer hierover in dit blog.

 

- Zielsmissie

Met welke missie jij ter aarde bent gekomen. Een onderwerp wat elke lichtwerker bezig houdt en vaak al diep binnenin voelt op vrij vroege leeftijd. Het voelen dat je hier voor een hoger doel bent dan "gewoon" leven, meestal kom je pas in de zielenmissie in de laatste levens incarnatie van de ziel op aarde. Als dit het geval is 'weet' je dat gewoon.

De missie heeft altijd te maken met het werken met dat waar je goed in bent, je passies leven en doen wat je niet als werk ziet. Meestal is het te vinden in dit stukje waar ook je missie ligt. Niet iedereen is bijvoorbeeld een healer, sommige lichtwerkers doen veel met hun kunst en andere vormen van creaties, er is nooit een rechte lijn. Het kunnen ook combinaties zijn van het gebruiken van de innerlijke gaves samen met iets heel aards zoals bijvoorbeeld werken in de zorg of in een tuin of maatschappelijke projecten. Juist door de mogelijkheden die er zijn ziet men niet altijd meer helder wat de precieze weg is, hoe meer conditioneringen er zijn losgelaten en er hoger ziel bewustzijn komt hoe helder dit pad zich meestal ook ontvouwt. Dus ook dit stukje wordt gevonden door heling en de weg naar 'Het ware zelf'.

 

- Zielsverlies     Nederlandse term voor het engels Soul-loss. Wanneer je door heftige situaties delen van jezelf kwijtraakt die jou jezelf maken. Vaak gebeurd dit door levensbedreigende angst situaties of door langdurig rouwen na een verlies, ook door dingen die je niet kon verwerken of hebt weggestopt en geen tijd voor verwerking genomen hebt kan er verlies van de ziel optreden. Door middel van een soulretrieval is dit meestal goed op te lossen, hiermee komt er feitelijk inzicht terug in de situatie die gebeurd is, waardoor je daarna door het alsnog te verwerken of simpelweg te zien je minder verlies zult ervaren. Meer erover in dit blog.

Ik zal nog een hele pagina aan dit onderwerp wijden om er dieper op in te gaan.

 

Zwarte magie - Zonder toestemming van de persoon in kwestie iets uitspreken of een spreuk op iemand toepassen voor eigen gewin. Meer hierover in dit blog

Er zijn zelfs online spreuken te vinden, gebruik dit echter niet! Zeker niet als je goed wilt doen! Gebruik uitsluitend witte magie als je schoon wil blijven van nieuwe negatieve dingen. Wees wijs, overlaad jezelf niet met nieuw negatief karma omdat je jaloers bent op iemand bijvoorbeeld, gewoon echt niet doen.