Alles over transformatie


Sinds de tijd van De Nieuwe Aarde, is aangebroken in 2012 zijn er steeds meer mensen die in een transformatie zijn beland.

Maar wat houdt transformatie nu precies in? Wat zijn de kenmerken? En welke situaties zijn daar aan gerelateerd? Ik zal proberen dit zo helder mogelijk te omschrijven in dit artikel. Ga er even lekker voor zitten en neem de tijd om dit in je op te nemen als je denkt dat je zelf in transformatie bent.

 

 

 

Wat is het precies?

Transformatie is een ander woord voor 'compleet worden' , de ziel wordt op diep niveau aangeraakt en steeds dichter kom je tot je ware zelf, je ziel in feite. Je zult zijn zoals je ziel, zonder 'toneel' en zonder muur voor de werkelijkheid voor wie jij bent.

Door te helen kom je door elke laag van je zelf heen, dat is vaak veel pijn, veel verdriet, boosheid, angsten, je gaat overal voorbij. Alles wordt getriggerd door mensen die je ontmoet en situaties die je meemaakt, sommige triggers komen keihard aan.

 

Hoe werkt het?

In dit proces waarin je vaak pijn op je hart voelt (wat logisch is als je ziel wordt geheeld, je ziel is je hart), is het belangrijk om steeds weer in je zelf te keren en je zelf de vraag te stellen, waarom de pijn er is. Als je al vrij helder bent in je vermogens zal dit antwoord je als het ware 'toe vallen'. Dat kan zijn dat je het waarneemt, of dat er een situatie plaats vind waarin dat antwoord ligt.

Zolang je niet inziet waarom je loopt met een bepaald gevoel, zal dat gevoel blijven zitten, groter worden, net zo lang tot jij inziet waarom het er is.

Als je weet waarom het er is, is het nodig om er wat aan te doen, je kunt niet passief wachten tot het weggaat.

Je moet het verwerken, er in gaan kijken voor jezelf wat jij actief kan veranderen aan je gevoel. Soms is dat een potje janken, simpelweg alle boosheid er uit gooien of het verdriet, soms is het ook veel meer dan dat.

Belangrijk is altijd om het niet op te kroppen, maar om het eruit te gooien, ALTIJD!

Soms kan het gaan om het nemen van een beslissing, een knoop door hakken. Hoe dan ook, volg je hart want dat is de enige oplossing.

 

Hoe het begint?

Het begint altijd op een punt in je leven waarin je uitgeschakeld bent door;

 • Ziekte

 • Burn- out

 • Conflicten op werk

 • Depressie

 • Dierbaar verlies

Meestal dingen die een enorme impact op je leven, dingen waarbij je je eigen leven wil herzien, dingen wilt veranderen.

En waardoor komt het nog meer;

 • De wil om het ware zelf te vinden

 • Ontmoeting tweelingziel/duaalziel (meestal opvolging van bovenstaande)

 

De tweelingziel is hierin ook een bijzonder fenomeen, bij tweelingzielen wordt dit proces in een stroomversnelling gezet. Beide partijen beleven synchroon op hun eigen momenten hetzelfde proces en komen met dezelfde problemen in aanraking. Als de een een verlies heeft, zal de ander dat ook krijgen.

Dit maakt het tevens ook dat beide de kracht versterken en de wil om zichzelf te hervinden zorgt er in essentie al voor dat beide heel snel zijn in hun verwerking.

Voor mensen die niet in een tweelingziel proces zitten gaat het allemaal wel wat vlugger als ze heel bewust van zichzelf zijn, toch hebben zij vaak meer hulp van andere mensen nodig om alles te vinden.

 

Wat ook veelvuldig voorkomt is dat mensen al in een proces richting zichzelf zitten omdat ze hun hele leven al op zoek zijn naar 'iets'. Ze maken veel mee, veel verliezen en andere pijnlijke ervaringen en komen als klap op de vuurpijl hun tweelingziel tegen waar door hun al lopende zoektocht helderheid krijgt en de versnelling in zet.

 

Veel voorkomende situaties en kenmerken in transformatie

 • Verliezen incasseren van dierbare (dieren/mensen) één of soms meerdere

 • Loslaten oude vrienden

 • Scheiding of relatiebreuk

 • Radicale besluiten tot verandering in werk/leven (dus ook verhuizen etc)

 • Plotselinge gebeurtenissen zoals ongelukken of acuut ernstige ziekte

 • Dik worden of juist af slanken

 • Uiterlijke veranderingen willen (ander haar, baard, andere kleding dragen)

 • Drang om veel dingen te veranderen (huis, tuin, jezelf)

 • Innerlijke onrust, ontevredenheid en niet weten waarom (zoekende zijn)

 • Plotseling heel heldere momenten van veel inzicht en overzicht

 • Vermoeidheid, slapeloze nachten

 • Overtollige energie afgewisseld met vermoeidheid

 • Onderzoekdrang naar alles in het spirituele

 • Hartenpijn (hart wordt geopend dus de weg naar verlichting)

 • Dromen die zo echt zijn en je alles voelt alsof je niet droomt (dreamwalking, dit is het uittreden van het astrale lichaam naar de 5e of hoger dimensie)

 • Hoge trilling ervaren (bij tweelingzielen heel kenmerkend, bij het bij elkaar komen soms ook gigantisch trillen) trillende handen, benen.

 • Warm/koud hebben afgewisseld

 • Last van energiegolven maan/zon/verhoogde aardetrilling

 • Onbegrip vanuit de directe omgeving (daarom ook vaak relatiebreuken en familie issues)

 • Veel behoefte aan tijd en rust voor jezelf

 • Groeiende vermogens, helderder zien en horen etc

 • Vaak wordt er een besluit genomen om bepaalde scholing in de spirituele richting te gaan volgen om jezelf te verbeteren.

 • Verandering qua smaak in voeding

 • Je ontmoet meer gelijkgestemde, die persoon heeft soms iets bij zich wat je net nodig had of je blijkt de ander met iets te kunnen helpen wat de ander net nodig had.

 • Veel dubbele getallen zien (engelengetallen)

 • Veel tekens ontvangen in andere vormen die iets voor jou betekenen, (net toevallig die persoon zien, een vogel, een auto, een naam enz enz)

 • Angsten overwinnen en over dingen heen stappen die je eerder nooit gedaan zou hebben

 • Je voelt je steeds krachtiger, je groeit met de dag

 • Vorige levens door leven in dromen, healingsessies en ceremonie's

 

Kleine noot: Niet op iedereen is alles van toepassing, elke ervaring is uniek. Herken je je in het meeste dan ben je in transformatie.

 

 

 

Spiegels van elke dag

Als je op alles let wat je overkomt zie je de spiegelfunctie er van, trek je je alles aan wat andere zeggen en spiegel je dit op jezelf. Hierdoor krijg je weer inzichten, elke dag is namelijk elke gebeurtenis een boodschap. Valt het je op dat veel mensen steeds hetzelfde tegen je zeggen? Kijk dan even binnenin jezelf waarom dat is.

Elke dag gebeuren er namelijk dingen met een boodschap, als je in transformatie bent wordt je dagelijks overspoelt met informatie, subtiel, maar als je niet kijkt gaat het net zo lang door tot je wel kijkt en het ziet!

De engelen hebben veel geduld en doen er alles aan om jou op het juiste pad te krijgen, neem dus alles wat je ziet en hoort serieus.

Elke detail doet er toe, want niets is er voor niets. Simpelweg iets waar je oog op valt kan al van belangrijke betekenis zijn. Maar geloof hier in, dan zal je steeds meer zien, omdat er voor gezorgd wordt dat je het ook ziet. De engelen laten weten dat alles goed komt en je kunt vertrouwen op het universum. (pas op hierin vinden ook veel "overdreven" misleidingen in plaats)

 

 

Radicale veranderingen, beslissingen, waarom?

Het is meestal enorm heftig en vooral omdat het je enorm veel pijn doet. Radicale veranderingen brengen het beste in jou naar boven. Weet dat er na die pijn een leven wacht waarin jij je taak als lichtwerker moet vervullen. Je kunt er altijd voor kiezen deze stap niet te nemen, maar als je hart zegt van wel, wat houdt je tegen?

Door de zure appel heen is niet leuk, echt niet. Maar na de pijn wacht een beter leven op je, ook al denk je nu alles goed voor elkaar te hebben, alles kan altijd beter toch? Veel mensen hikken op tegen de pijn. Ja die moet je verwerken, je moet weten dat je deze beslissing moet nemen om dat er geen ruimte meer is voor datgene in jou leven als lichtwerker. Een lichtwerker heeft veel tijd en stilte voor zichzelf nodig, misschien een andere partner dan de huidige(die zijn/haar proces begrijpt), een andere woonomgeving of een andere werkbasis of misschien wel dat allemaal!

Vanuit dat punt is er ruimte in je hart, kun je weer helder zien waar jou leven om draait. Je bent hier voor jezelf om je incarnatie compleet te maken in dit leven. Maar je kunt dit niet leven als er omgevingsfactoren zijn die jou groei belemmeren om tot goede lichtwerker te komen.

Neem daarom die beslissing dus wel, alles zal zo zacht mogelijk gaan als jij er maar bewust van bent wat je doet en waarom. Blijf eerlijk naar jezelf en neem die beslissing, hoe pijnlijk ook. Je zal de juiste mensen om je heen hebben om jou pijn op te vangen, als je weet deze al te hebben, omdat ze weten wat jij doormaakt. Start dan gewoon, het lukt je.

Je kunt de pijn accepteren, de gevolgen accepteren en de lasten zullen minder zwaar worden om te dragen. Ook dit is een proces wat je in jezelf moet ervaren.

 

 

 

Hoelang duurt het? En wat kan ik verwachten?

De duur van transformatie is afhankelijk van vele factoren en per persoon verschillend. Het is dus niet precies te zeggen hoelang het duurt.

Het is klaar als je ziel volledig is, bij tweelingzielen is dit voor de reünie, of hereniging, dus totale samensmelting, al is dit ook niet geheel altijd waar. Het kan zijn dat er dan samen nog situaties overwonnen moeten worden.

Bij eenlingen zonder tweelingziel gaat het misschien wel door tot de tweelingziel zich meld, of totdat de persoon in kwestie volledig tevreden en eenheid met zichzelf is. (vaak maakt men de fout dat te zijn, terwijl het niet zo is en zijn er nog veel blinde vlekken)

Het is zaak je eigen schaduwzijde constant te belichten, denk ook nooit dat je klaar bent, want dat ben je niet. Er zijn altijd nog dingen aan jezelf te ontdekken.

De heftigheid neemt wel af naarmate je completer wordt, als jij compleet bent zal je niet meer door hele zware stukken hoeven te gaan. Wel zal je nog regelmatig terug geworpen worden op je kracht, als test, kan je bepaalde dingen nu echt wel aan?

Zie alles als een les tot een nieuw inzicht. De transformerende mensen nu zullen wel transcenderen, dus in frequentie stijgen, tot het jaar 2024 ongeveer. Dus we hebben nog een hoop te trotseren in die tussentijd.

De meest heftige situaties vinden plaats wanneer jij daar klaar voor bent. Weet dat jij als lichtwerker hier bent voor het hogere goed en het beter is door te lopen dan om stil te staan. Stil staan mag af en toe, een pauze, om daar na met nieuwe moed de volgende beslissing te nemen. Neem veel tijd en rust voor jezelf want op deze momenten wordt alles weer duidelijker. Geef nooit op, hoe pijnlijk sommige dingen ook zijn. Er is altijd iemand om je te helpen.

Ga er voor, transformeer en groei in jezelf in je hart en als je een tweelingziel hebt zal je tot hem of haar groeien! Je zult liefde in jezelf ervaren die zijn weerga niet kent, die pijn is het uiteindelijk allemaal dik en dwars waard!

Transformeren gaat ook over Karma inlossen, dit doe je echter zo lang je leeft. 

 

 Over transformatie heb ik meerdere blogs geschreven die hier dieper in gaan:

Loslaten

Karma inzien

Zelfsabotage, misleiding en ego

Rustfase en Integriteitstest etc

Werken en leven in liefde