Alles over transformatie II


Hoe kan ik hier het beste mee om gaan?

 

 

Acceptatie

Je hebt ontdekt dat je in transformatie bent, je voldoet aan de meeste kenmerken. Je leven is een chaos te noemen, dingen lopen anders dan je misschien verwacht. Je bent misschien wat depressief nu, vermoeid, radeloos. Wat nu?

 

Accepteer dat je in een proces zit, je kunt dit als dramatisch bestempelen maar zodra je dat doet maak je het voor jezelf ook dramatisch. Je kunt het accepteren, het nemen zoals het is.

Je mag jezelf namelijk gezegend voelen dat je naar verlichting mag, mag werken voor het hogere goed op deze aarde, want daarom maak je dit mee.

Je wordt naar de hoogst mogelijke vibratie gebracht, waar je mag baden in hemels licht. De weg er naartoe vraagt offers en vele hele pijnlijke, maar je maakt deze dingen mee om van te leren. Je leert van jezelf te houden als geen ander ooit zal kunnen, door alle pijn leer je zien wie en wat jij werkelijk waard bent en wat jou taak hier op aarde is.

Ook maak je alles mee om situaties in andere te herkennen, te doorvoelen, hoe denk je dat te kunnen doen voor anderen als je daar zelf geen ervaring mee hebt gehad?

 

Ook krijg je hier door de kans je eigen oude karma van alle vorige levens uit te werken, al je fouten letterlijk te herzien. Je krijgt uitvergroot weer met dezelfde situaties te maken, hoe ga je om met mensen die jou pijn doen?

Je kunt ze beschuldigen, maar als je echt karma wil helen zal je ze voor alles moeten vergeven wat ze je aan hebben gedaan.

Dit kunnen je ouders zijn geweest, broers of zussen, maar ook vrienden en partners. In de partners maar ook bepaalde vrienden die opeens aan het licht komen vinden we zogenoemde karmische relaties.

Accepteer jezelf, accepteer de pijn, accepteer deze lessen en accepteer de reden waarom je dit meemaakt. Zo kom je weer opnieuw in het licht terug.

 

 

Karmische relaties

 

Een karmische relatie in een partner, vriend of vriendin of soms zelfs in broers/zussen of ouders leren ons iets.

Een karmische relatie weerspiegelt onze eigen kracht en zwakte en ook vaak onze grootste angsten. Angst om van elkaar te scheiden, angst om los te laten, angst om te zien wie jij in wezen bent. Vaak zijn het personen die we ook uit vorige levens kennen, maar hoeft niet perse.

 

Naast angst kan het ook laten zien wie wij zelf ooit zijn geweest, wie wij niet willen zijn. Wat wij in de ander verafschuwen, of ergeren is dat stuk van ons zelf wat wij het liefste niet willen zien en hardste voor weg willen rennen.

Waarom? Je kunt hier lering uit trekken door het zelf recht in de ogen aan te kijken. Je kunt zeggen dat je zelf nooit meer zo zal zijn, vergeef je zelf liever voor je eigen gedrag. Vergeef de ander ook voor zijn of haar gedrag, ieder ziet de wereld vanuit een ander oogpunt en ervaart de wereld anders, je kunt een ander niets kwalijk nemen. Dat praat niet alles meteen goed, maar vergeving is een vorm van onvoorwaardelijke liefde voor de ander, als je het niet kunt zeggen kun je het sturen. Het onderbewustzijn van de ander vangt jou liefde en vergeving op en beide partijen kunnen verder met het leven. Als het wel dient uitgesproken te worden, doe het dan ook.

 

Ik heb geleerd hoezeer mijn karmische relaties spiegels zijn geweest, ik ben ze nu allemaal aan het afsluiten en karma aan het inlossen voor de voor mij gemaakte fouten. Karma inlossen van oude stukken mag ik doen door andere mensen met soortgelijk issues te healen. Niet een enkel persoon of losse situaties maar juist grote situaties die er toe doen. Juist door dit karmische inzicht is het mogelijk om hele situaties te helen, huwelijken en familie misstanden.

 

Elke spiegel, elke relatie leerde mij meer over wie ik ben. Ik ben niet lief geweest, ik heb ook kwaad gedaan, ook al is dit mijn laatste incarnatie en ben ik heel eerlijk. Dat wil niet zeggen dat ik meteen vanaf het begin een schone lei had in dit leven. Wel nee, ik ben getest op verleidingen en op hoe ik zou reageren op onrecht. Mijn karmische relaties delen een grote eigenschap, alles draait om het feit dat ik ondanks dat mij onrecht wordt aangedaan, onterechte beschuldigingen krijg, toch het beste wil voor alle partijen, toch vergeef en toch liefde stuur. Hoe moeilijk ook, want deze mensen hebben mijn hart echt pijn gedaan, waar een ander boos wordt ga ik naar mezelf terug. In mezelf erken ik mijn eigen zwakte, mijn eigen reacties ooit naar andere mensen toe. Daarna begrip voor die ander en daarna laat ik het los. Ik vergeef de ander, hoe pijnlijk het ook was en soms kostte dat me veel moeite, maar ik zet dan door.

Ik heb ze vergeven, hoeveel pijn het ook deed. Mijn onvoorwaardelijke liefde voor hun heelt de hele situatie. Ik kan dan wel niet vergeten wat ze hebben gedaan, maar bij de herinnering heeft de pijn plaats gemaakt voor vergeving en dus liefde. Dat is wat heling daadwerkelijk betekend in de grootste zin des-woords.

Leer van deze relaties want zodra je kunt vergeven, ben jij vrij. En de ander ook.

Meer over karmische relaties kan je lezen via dit blog.

 

Loslaten

Wanneer je jou pijn herkent en erkent, accepteert dat het er mag zijn. Laat dan los, vele wegen brengen je naar Rome. Het doet pijn natuurlijk, je verliest veel onderweg, maar je wint meer.

Je wint je innerlijk kind, jezelf, jou, wie jij in wezen bent, jou pure ziel zonder enige blokkades alleen maar vol JIJ.

 

Je mag trots zijn op dat je uitverkoren ben dit mee te maken, het is je recht goed te zijn voor mensen om je heen en voor de aarde. Laat dus alle dramatiek los, laat je zorgen los, want de engelen zijn bij je en begeleiden je door dit proces heen. Je mag gewoon leren te "zijn".

 

Onder loslaten valt ook hoe je hiermee om mag gaan in je dagelijkse leven. Omdat het leven op aards niveau gewoon door moet gaan en de dingen gewoon zijn zoals ze zijn hieronder wat dingen om je de dagen door te helpen.

 

 • Laat de ellende van een ander bij een ander.

 • Stel grenzen en neem de ruimte in voor jezelf die jij nodig hebt.

 • Voel je niet schuldig een dag of meer vrij te nemen wanneer je voelt dat je het nodig hebt.

 • Als je voelt meer slaap nodig te hebben, slaap dan ook meer.

 • Help mensen even niet als jij niet kan (valt ook onder grenzen stellen)

 • Eet zo gezond mogelijk, veel groente fruit

 • Drink veel water (met kristal er in zuivert extra(gewoon steen erin leggen)

 • Eet lichte maaltijden op zware dagen

 • Breng tijd buiten door in de natuur

 • Leg de lat niet te hoog voor jezelf, accepteer het als je vandaag even wat minder kan doen.

 • Laat mensen los als je voelt niet langer bij die persoon te passen

 • Accepteer onrust en slapeloosheid, slaap wel bij als je voelt dat je het nodig hebt.

 • Uit je gevoel, zorg dat je bij iemand met je verhaal terecht kan als je die behoefte hebt. Bij voorkeur iemand die hetzelfde mee maakt als jij.

 • Reinig je huis energetisch, laat oude emoties en personen in je leven niet langer de energie beheersen.

 • Bescherm jezelf energetisch, doorsnijd koorden uit het verleden maar ook van mensen die je niet langer dienen.

 • Stop met relaties en werk wat jou niet langer voed, stop met relaties waar slechts pijn en een gevoel van onvrede uit voortkomt.

 • Volg je hart!!!! Doe wat het zegt. Voel je pijn? Waarom? Doe daar wat aan!

 • Stap uit je comfort zone sta open voor nieuwe dingen en veranderingen

 • Klamp niet langer vast aan je oude denkpatroon, deze dient niet langer in een hogere vibratie

 • Sta open voor nieuwe perspectieven, ook die van een ander

 • Sta open voor beleving en avontuur, je leven zal namelijk nooit meer hetzelfde zijn, saai of sleur is verleden tijd.

 • Sta open voor dubbele getallen, engelen tekenen en dagelijkse gebeurtenissen.

 • Vlucht niet weg voor jezelf, accepteer jezelf met je pijnen en gevoel

 • Onthou elke dag weer dat alles is om van te leren, om te leren van jezelf te houden.

 • Verwen jezelf, geef jezelf. Maak een bucket list en doe wat je altijd heb willen doen. Leg dingen niet langer in de toekomst, leef nu.

 • Leef nu dus doe het nu!

 • Uit je emoties

 • Schrijf je inzichten op voor jezelf

 • Voel je niet schuldig tegenover een ander als jij even iets niet kan waarmaken.

 

En tot slot, geniet van elke dag. Je bent het waard hier te zijn dus maak er wat van. Klamp je nergens aan vast dan is elke dag een zegen om hier te zijn, hoe verrot je je soms ook voelt. Als je ook voelt weer aan een stuk vernieuwing toe te zijn laat je dan energetisch behandelen, dit kan je veel nieuwe inzichten en kracht geven om weer verder te kunnen met je leven. Laat de pijn verzachten wanneer dit kan, schroom niet om hulp te vragen van mensen die in hetzelfde schuitje verkeren of net iets verder zijn als jij. Je kunt niet alles in je eentje overzien, daar heb je soms wat hulp bij nodig, aanvaard die hulp dan ook. Het is nou eenmaal geen makkelijke weg die af legt en daarin mag je best wel lief voor jezelf zijn. Gun je zelf een fijne energetische behandeling, massage, wat jij fijn vind.

 

Over werk je zelf niet, als jij een dag in bed wil liggen is dat ook goed. Het is jou proces, doe wat jij fijn vind voor jezelf. Neem hierin de behoefte voor rust en tijd voor jezelf uiterst serieus, dat is het aller belangrijkste.

Jij gaat voor, anders kun je niet voor anderen wat doen, niet als jij 100% in orde bent dan kun je je ook niet 100% geven en dat moet je ook niet van jezelf verwachten.

Blijf realistisch in wat je in geestelijk en lichamelijk opzicht aan kan. Blijf lief voor jezelf.

Kijk jezelf desnoods in de spiegel aan en zeg dat je van jezelf houdt, tot je het gelooft. Blijf eerlijk ook naar jezelf, blijf doorzien wat je doet en waarom je wat doet. Als iets niet goed voelt, hak dan een knoop door en ga wat anders doen. Jij bepaalt je leven, niet een ander.

 

Laat alles los, laat het komen zoals het komt en blijf altijd voor jezelf kiezen, dan zullen de hindernissen die je moet nemen minder zwaar worden. Geloof in jezelf. Zegen je zelf.

 

 In het artikel Transformatie vindt je onderaan gerelateerde blogs die dieper in gaan op transformatie zelf.

 

Gerelateerde blogs aan bovenstaande;

Karmische relaties

Schaduwzijde zielsliefde (oa karmische relaties)

Afhankelijkheid in relaties

Rol mannelijke energie

Rol vrouwelijke energie

Nieuwetijdsliefde - nieuwe vorm van liefhebben