· 

Loskomen en niet langer je eigen kracht verbergen

De weg waar we naartoe lopen in het tweelingzielproces, de transformatie die wij aannemen naar ons ware zelf, de innerlijke rust en de alles overstijgende kracht. Is een lange zware route met vele uitdagingen. Maar hoe kom je uiteindelijk tot die kracht?

Je zal op een dag je mindset moeten bijstellen, weten dat je je niet meer zal moeten beheersen door anderen. Niet meer door hun emoties, niet meer hun drama. Maar ook niet van dingen die jou overkomen. Je leert de duisternis en alle gevolgen daarvan in jezelf herkennen, je leert het ombuigen en loslaten en alle gevolgen van je eigen acties doorzien. Dat is wat we doen in een transformatie met onszelf en de wederhelft. Hoe doe je dit nu?

Ik vertel je meer, uiteraard vanuit mijn eigen ervaringen van de afgelopen tijd.

Lees ook meer over de fase hiervoor; The dark night of the soul

 

 

Helderheid en overzicht

Je komt zomaar niet tot; en nu pak ik mijn kracht!

Mijn pad van de afgelopen periode was een zware slag, een slag om mijn leven, een spirituele oorlog bevondt zich in mij en mijn huis. Ik ben vaker tot wanhoop verslagen. Vaak kan je door duistere dingen erg in de war raken over je eigen leven en je eigen pad. Het is altijd eerst belangrijk om helderheid te krijgen in de dingen en overzicht in wat er met je aan de hand is. Uiteindelijk is ons doel van ons allemaal hetzelfde, innerlijke rust en vrede en de oorzaak en kern vinden van onze trauma response van elke situatie die ons triggert in het leven. Je zal eerst diverse wegen bewandelen om uit te zoeken wie jou kan helpen om weer grip op je leven te krijgen. Dat raad ik je ook zeker aan,  gewoon omdat je dan leert hoe je op een andere manier met je "problemen" oftewel je levenslessen om kan gaan. En dat valt niet altijd mee, zeker niet als je echt heel diep in de shit zit.

Door mijn groei en evolutionaire zielontwikkeling wist ik ook wel dat het moeilijk was om iemand bij de hand te nemen die echt begreep wat ik doormaakte. Uiteindelijk kwam ik toch uit bij de mensen die hetzelfde meemaken en bij mijzelf. Toch weer opnieuw.

Dat zegt zeker niet dat je die stappen ervoor over moet slaan, van iedereen die je ontmoet in het leven, of dat nu een healer is of een goede vriend of kennis. Van iedereen kan je iets mee nemen en het dient allemaal een doel.

Mijn eerste healing die ik kreeg was dan wel geen ultieme oplossing maar droeg wel bij aan mijn aangetaste gevoel van veiligheid, ik heb wat dingen uitgeprobeerd en van alles iets meegenomen. Dingen die ik ook vervolgens weer bij mensen kan toepassen omdat ik er toch iets van geleerd heb. Vergeet nooit, hoe klein of hoe groot iemands bijdrage ook is, elke stap brengt je dichterbij meer helderheid welke kant je op mag gaan. Er bestaat geen snelweg naar healing en volheid.

 

Hoe kom je los uit een ernstige diepe val?

Elke diepte en wanhoop in het leven leert je iets over jezelf en het gaat altijd alleen maar over jou. Zelfs als iemand je vervloekt is dat met een reden. De eerste reden is dat jij als ziel dit pad gekozen hebt om van te leren, wanneer je je hier altijd bewust van bent zal je al merken dat je minder dramatisch gaat reageren. Het is tenslotte een les en dat begrijp je nu. Je kunt boos worden en iemand terug vervloeken, maar dan ben je net zo slecht en donker als de ander. Je kunt het beste verder met je leven gaan, het loslaten, dat ten eerste. En waarom heeft de ander je vervloekt? het kan zijn zonder aanwijsbare reden, maar het kan ook zijn dat de ander jaloers is en gewoon zo is. Het kan ook zijn dat jij de ander iets heb aan gedaan? Soms kan een simpele teleurstelling al voldoende aanleiding zijn voor sommige mensen om je iets slechts toe te wensen. En je komt er niet vanaf door de ander terug te vervloeken, daar zijn betere oplossingen voor.

 

Ook kan je diep vallen omdat je veel pech in het leven hebt of veel verliezen lijdt als in mensen waar je van houdt of omdat je zelf gewoon echt de weg kwijt ben. Dat kan en mag allemaal en hoort ook allemaal bij de Dark night of the soul.

Dit alles begint met acceptatie van de situatie die je niet kunt veranderen, daarna kan je zorgen voor overzicht en helderheid. Maar in paniek om je heen gaan slaan en rare sprongen maken lossen niets op. Ga liever even rustig met jezelf en je gevoel zitten, doe een meditatie op wat je voelt en ga daar eens helemaal in. Voel alles zoals het is en kijk wat het je zegt over jezelf en waar de oorzaak van je emoties zit.

 

Als je kunt accepteren kan je dingen gaan loslaten waar je je niet goed bij voelt en beslissen hoe je verder wilt gaan met je leven.

Dit is zo makkelijk vaak niet zoals ik deze zinnen heb beschreven. Je krijgt telkens weer nieuwe inzichten over jezelf en het verhaal om je heen en dat lijkt wel een oneindige stroom van ellende. Geef jezelf credits en veel tijd en ruimte om door je gevoelens heen te werken dat is echt heel belangrijk. Zorg goed voor jezelf en gun jezelf dit pad en om het te doorzien. Accepteer dat je er lang over doet. Iedereen heeft veel zwaar karma te verwerken en het kost gewoon nu eenmaal veel emotioneel werk om er doorheen te komen. Accepteer dat je levenslang hier bent om hierin te laten zien hoe het wel moet. Daarvoor heb je al deze ervaringen nodig, allemaal. En niks wordt verspilt, alles dient daarna ook een ander weer om hetzelfde te bereiken. Met jou diepe shit ervaringen help je ook anderen weer met zware karmische shit. Zo werkt dit domino effect, geweldig toch dat we elkaar zo kunnen helpen? En iedereen heeft weer andere manieren geleerd en weer andere invalshoeken. Zo krijg je met z'n allen een gesloten cirkel van kennis en ervaringen op allerlei gebieden.

Jouw keuze tot dit pad is al helpend voor het grote goed, jouw ervaringen doen ertoe. Altijd.

 

Van acceptatie naar diepere confrontatie

Als je op het punt bent hier echt doorheen te willen te reizen krijg je een nog diepere confrontatie met jezelf en je diepere pijn. Dit is precies het stuk wat je leidt tot jezelf, als je dat nu tenminste ook echt wil aanvangen.

Dan zal je merken dat je in eerste instantie meer lijkt te gaan lijden, maar weet dat dit juist een uitnodiging is om je kracht te gaan pakken. Er zullen allicht nog zaken zijn die je mag zien, maar zie ze dan in en ga verder. Blijf niet eeuwig in een bubbel hangen van alles te willen healen. Ik had zelf voor elk dingentje wel weer een energetisch middeltje en dat is natuurlijk heel handig maar als je in je eigen drama en slachtofferrol blijft hangen en blijft denken dat je alles moet healen ben je nooit klaar.

Diverse leraren/healers hebben mij de afgelopen tijd herinnert aan mezelf, niet door mij te healen maar om mij te helpen naar een besluit dat ik uit die angst kon stappen. De angst voor eigen grootsheid is de ultieme spil waarom we veelal niet doen wat we wel willen doen. Waarom? wat dacht je van de witch hunt? en zo nog velen oorlogen in het verleden tegen mensen die werkten met kruiden, alchemie, chemie als in chemische processen (scheikunde, natuurkunde) en volkeren die oude kennis in pacht hadden als de indianen. Veel zielen die nu geincarneerd zijn, ook veel tweelingzielen in hun laatste leven op dit moment. Die dragen in het zielgeheugen al deze ellende nog mee, hebben veel karmische verhalen niet af mogen ronden daardoor, omdat hun levens veelal te vroeg werden afgebroken. En veel is onverwerkt omdat we nooit eerder de luxe hadden van fatsoenlijke verwerking in onze vorige levens. Je was je tenslotte altijd aan anderen aan het aanpassen en aan het werken en vooral aan het overleven. Dit hoeft nu allemaal niet meer, we leven nu in een veilige omgeving met veel luxe waardoor we eindelijk vanuit hogere spirituele facetten dit kunnen door werken en uitwerken met elkaar.

 

We komen op een punt dat we een globaal idee hebben wat ons is overkomen en met wie wij karmische conflicten hebben gehad, hoe dichter je tot je zielsbewustzijn komt hoe meer je van daaruit gaat beredeneren, voelen en zien. Je gaves worden helderder en het is gemakkelijker om door de tijd te gaan. Omdat je als ziel tijdloos bent en daar alle informatie ligt waar je gewoonlijk door je shizzle en drama en gebeurtenissen hier en nu, je triggers, niet bij kunt. Totdat je daarin meer geoefend bent wordt het makkelijker. Van hieruit heb je in principe niet echt meer zware, langzame trage healingen nodig. Vanaf hier roep je stukken ziel terug in een oogwenk, kracht terug, licht terug en hoef je maar te vragen om een inzicht en het ligt direct voor je neus. Omdat je dan direct verbonden bent met je eigen schepping hoeft alles niet meer zoveel tijd te kosten. Dat bespaart weer tijd om dingen te gaan doen en je volledige missie gewoon te gaan leven. Die stroom aan inzichten gaat toch wel door, alleen nu is het niet meer zo'n gedoe en je proces wordt hier ook lichter.

En omdat hier alles gaat over jouw eigen schepping en je dat kunt begrijpen, zal je zien dat alles draait om de frequentie van je gedachten. Hier gaat alles om mindset. De hele 5D wereld gaat over mindset en hoe jij omgaat met jezelf, je krijgt alles direct terug gereflecteerd. En dat is mooi maar wel heel belangrijk om vanuit je licht te blijven "zijn".

 

Mindset

De healing voorbij komen we uit op de mindset. Wanneer de energie zodanig is getransformeerd dat er direct zuiver contact is met je gidsen/beschermengelen etc en het goddelijke licht in jezelf. Zal je zien als je donker denkt je donker aantrekt, als je licht en vrolijk bent vanuit je hart, trek je lichte dingen aan. Dit merk je vrijwel meteen om je heen.

Als ik boos ben en geirriteerd door iets en ik stap in de auto dan heb ik gelijk gedonder met irritanten bestuurders, vertragingen en gewoon hele vervelende mensen om me heen. Ik trek dat dan dus aan.

Zit ik goed in me vel en maak datzelfde ritje dan gaat alles vloeiend en gebeuren er geen rare dingen ten negatieve van mij. Op deze manier krijg je dus reflectie terug van de wereld om je heen.

Let daar dus op en wordt je nog bewuster van je emoties en gedachten. Wat je denkt schep je letterlijk!

Daarom is een goede mindset heel belangrijk, het is alles want met die mindset creeren wij straks de nieuwe wereld. Daarom onmisbaar.

Je hebt dan nog wel nog steeds te maken met shit, allicht. Maar daar ligt nu juist te clou, hoe ga jij om met wat je overkomt?

Laat je je erdoor overvallen en schiet je in een emotie en een oordeel over de situatie goed of slecht? Of kan je het er gewoon laten zijn en loslaten? Ga je in wijsheid om met wat je overkomt?

Want dat is in een notendop ons allen les.

 

Van mindset naar besluit nemen

Hoelang laat jij je nog door je angsten leiden? Hoelang blijf jij nog geloven dat je het niet kan of er niet klaar voor bent?

Wat er ook aan de hand is met je, whatever wat, wanneer hak je de knoop door om je niet langer klein te maken?

Afgelopen dagen had ik een ervaring met Christus toen ik weer om zijn bescherming vroeg (altijd en eeuwig die bescherming vragen, altijd en eeuwig maar hopen dat het hogere je redt). Ik kwam in zijn frequentie en hij confronteerde mij en sprak door me heen, hij vroeg me: 'Hoe lang ga jij nog op je knieeen?'

Waarmee hij doelde op het feit dat ik voor anderen bleef inschikken, uit angst naar boven bleef smeken om hulp elke keer, terwijl ik het gewoon zelf allemaal kan regelen en fiksen.

Ooit eerder zei hij mij dat ik een gelijke van hem was. Kortom, nee ik hoef niet meer op de knieeen! Ik hoef maar te vragen en zelfs dat niet. Want ik ben zo direct verbonden dat ik het zelf kan regelen en dat lijk ik soms te vergeten, soms uit wanhoop en ja soms ook uit angst. Hij liet me weer even zien wie ik ben. Ook dat is heel belangrijk voor je besluit in je eigen grootsheid te gaan staan.

Voor mij is dit niet iets om nog langer uit te stellen, het gevoel voor zalen te willen staan is er nu echt volledig wat er ook speelt ik kan dit gewoon!

 

Wanneer je namelijk besluit in je eigen grootsheid te gaan staan, je eigen licht te pakken. Heeft de duisternis, ongeacht welke vorm ook, geen vat meer op je! Hoe erg of heftig de duisternis ook is!

Duisternis is er niet in het licht, dat kan daar niet bestaan dat wordt vernietigd, verpulverd, vergaat tot as!

Dan pas kan je staan in wie jij werkelijk bent, als je zonder excuses en angst dit pad nu verkiest. Het licht leidt je daar tenslotte al naartoe, het is een kwestie van op een dag je niet langer naar beneden laten halen. Als jij nog in de overtuiging geloofd dat het jou omlaag kan halen omdat het er zit, ben je er nog niet. Overtuig jezelf van jezelf eigenlijk, dat je wel kan wat je wilt. Uiteraard als het je zielenpad is, maar dat draait om talenten vervullen, oude dromen waarmaken en je eigen ervaringen en thema's gebruiken om de wereld een inzicht te geven in zichzelf. Mensen reflecteren op waar zij nog mogen helen.

Dat is onze allen pad, allemaal op onze eigen manier die voor ons werkt. Dat is heel belangrijk om te onthouden, mocht je nog twijfelen.

 

Pak dus je licht, pak de weg die jij mag gaan.

Besluit simpelweg dat je het duister niet langer toegang verleent, doe er wel de nodige inzichten in op en laat jezelf vrij uit je diepste angsten. Kijk goed naar welke dat zijn, ga er doorheen, face it!

En dan, besluit dat je niet langer bang wilt zijn om je licht pakken, je grootsheid en je woordje aan de wereld te doen!

Want we hebben allemaal een plekje in het geheel en zijn allemaal net zo belangrijk.

Maak je dus los uit de overtuiging dat de duistere dingen die er zijn vat op je kunnen hebben en dat is best een heftig stukje daar niet van, maar doe het gewoon maar.

In de Masterclass omgaan met de Duisternis ga ik daar meer over vertellen en wat dieper op in.

 

Voor nu.

Wees niet bang voor entiteiten, psychische aanvallen van andere personen of enge wezens, ga door de angst heen en besluit dat genoeg ook echt genoeg is.

 

Liefde, licht en Kracht

Nuria

 

Ik voeg bij: Believe van Josh Groban omdat het precies verteld wat we mogen doen :)

Zie onderaan.

 

Gerelateerde blogs:

Spiritualiteit als kracht in een wereld die gek geworden is

Dark Night of the soul

Over zelfliefde en zelfrespect

Met al mijn liefde

 

Tweelingzielen: Alle varianten op een rij

Telepathie tussen tweelingzielen; Hoe om te gaan met deze gouden kans

 

BLOGPAGINA

HOME