· 

Over zelfliefde en zelfrespect - Pijlers voor een vervullend leven

Stap voor stap leer ik wat zelfliefde is en hoe ik tot vervulling kom. De tijd is aangebroken voor vele van ons om op een andere manier te gaan werken voor het grote goed, de oude energie zoals het voorheen was werkt niet meer. Allemaal zijn we op zoek naar flow en starten we onze missie, druppeltjesgewijs verleggen we ons eigen kunnen en komen we dichter tot de kern waar het werkelijk om gaat nu in dit leven in deze bijzondere tijd.

Ik wil je nu meenemen in het begrip zelfliefde en zelfrespect, de reden hiervan zit het hem in dat we vaak denken dat we goed voor onszelf en anderen zijn maar dat later blijkt dat we ver over onze eigen grenzen zijn gegaan voor anderen en we anderen ook veel te veel hebben toegelaten. Je voelt je vaak snel schuldig als je iets niet voor iemand doet en ik vertel dit stuk uit eigen ervaring. Echter sinds afgelopen maanden heel bewust voor mezelf gekozen en het levert me zoveel meer op en zelfs nu valt hier ook voor mij nog veel over te leren. Echter ik weet nu wat mijn grenzen zijn en juist dat zal mij meer vervulling dan ooit gaan brengen, juist omdat ik geluk kan halen uit wat ik doe, omdat wat ik doe voortaan altijd met volledige liefde en toewijding zal zijn. Ik breng mensen verlichting en geluk, maar hoe als ik zelf niet weet hoe?

Daarom is het zo belangrijk om eerst voor jezelf te kiezen en dat is absoluut niet egoïstisch, ook al praat deze maatschappij je dat hoe dan ook wel aan.

 

Een lege kop kan geen volle kop bieden

Wanneer jou kopje leeg is, kan je de kop van een ander niet vullen. Ik weet niet of je wel eens geprobeerd hebt iets wat je niet hebt te geven aan een ander? maar ik denk dat dat niet lukt voor dat je je eigen kopje weer opnieuw vult en dan aan een ander geeft.

Met een kopje thee of water doe je dit meestal niet, maar de meeste mensen gaan wel op deze manier met hun energie om. Ze raken zelf algeheel op, mentaal, fysiek en blijven dan nog door lopen. Omdat ze moeten omdat er brood op de plank moet of omdat ze zich schuldig voelen om een maand vakantie te nemen omdat 'anderen ze nodig hebben'.

 

De burnout is op dit moment een van de grootste redenen tot een wake up call, voor veel lichtwerkers een feit en ook juist nu. Veel lichtwerkers hebben de afgelopen zes jaar alles gegeven en lopen nu tegen de lamp. Maar ik heb het ook over mensen die in een reguliere baan zitten en tegen dingen aan lopen waardoor het plezier eruit is. Ook lopen vele tegen de huidige regels van dit systeem aan en alle tekortkomingen daarin, niets is onvoorwaardelijk en die papierwinkel alleen maar voor het financiële stukje begint vele ook de strot uit te hangen. Vele willen dit systeem gewoon uit en het feit dat je dingen ziet, dingen beu bent en geen voldoening uit je werk meer haalt en toch doorgaat omdat je vindt dat je "moet" en toch doorgaat. Op deze manier raakt je kopje snel leeg omdat je niet opnieuw aan wordt gevuld, omdat je geen plezier hebt en niet doet waar je blij van wordt. Op langere termijn leidt tot een burnout maar in ergere gevallen van mensen die jaren achtereen doen wat ze eigenlijk niet willen worden zelfs doodziek en wat dacht je van overwerken? geen leven meer voor jezelf hebben? De geest en de ziel raken langzaam verdoofd in de hypnose van je dagelijkse patroon waarin je geen tijd voor jezelf meer over hebt en zodra je tijd hebt ben je zo opgebrand dat je alleen nog voor de tv kan zitten.

Als je leven er zo uit ziet en dit is niet wat je wil (wie wil dat nu?) dan mag je heel goed gaan afvragen wat je nu echt daadwerkelijk wil. Dromen zijn er om na te jagen.

Je leeft niet om te werken, je werkt om te kunnen leven, toch?

Dat is heel belangrijk om te beseffen als je uit deze maalstroom wilt komen.

 

Kernwaarde 1: Grenzen

De allermoeilijkste les voor de meeste mensen is grenzen. Grenzen van jezelf kennen en deze ook bewaken maar ook andere daar hoe dan ook niet overheen laten gaan, of toch toegeven aan dat ene extra klusje terwijl je eigenlijk al voelt dat je er klaar mee bent. Vaak doen we om de lieve vrede te bewaren dan toch wat ons gevraagd wordt, uiteindelijk ten koste van onze eigen energie.

Als je dit maar lang en vaak genoeg doet dan kom je vanzelf op een punt dat je gewoon niet meer kunt opladen, dat je bij wijze van spreken een week alleen maar wil slapen en dan nog niet voldoende opgeladen bent.

Vaak hebben we daarbij ook nog een stuk van onze eigen verwerking van dingen die ons eigen leven spelen, je hebt ook tijd en ruimte nodig om daarmee bezig te zijn. Je moet ruimte hebben om na te denken over dingen die in jou leven een rol spelen, ook moet je ruimte hebben voor liefde en vrije tijd met anderen en zeker met een partner moet je daar gewoon kwaliteitsvolle tijd voor vrij maken anders gaat je relatie aan je werk kapot!

En dit is iets wat veel mensen niet voldoende realiseren!

Als je aandacht voor iemand hebt, heb het dan volop en ben dan niet nog half met je werk bezig!

 

Dus grenzen moet je bewaken want als je werk en je vrije tijd door elkaar gaan lopen (terwijl je ook al niet eens het plezier uit je werk haalt wat je daadwerkelijk zou willen) dan loop je recht je eigen destructie in, van je eigen leven!

 

Probeer goed aan te voelen qua uren op een dag wat je aan kan en met plezier en vol energie nog doet. Leg dan daar de grens!

Doe dit tevens met de dagen van de week.

Vraag jezelf af of dit echt wel is wat je nog de komende jaren wilt doen? Haal je hier echt de vervulling uit? of wil je na een week alweer vakantie? Besef heel goed dat je een creator van je eigen leven bent en als genoeg ook echt genoeg is, durf dan ook echt zo eerlijk te zijn naar jezelf.

We leven in een transformerende tijd dus schroom niet ook hierin veranderingen te maken die je nodig hebt om jezelf goed te voelen.

 

Ik heb geleerd ook op gebied van afspraken maken met mensen het vooral eerst te houden bij een 'misschien' of 'ik laat je een dag vooraf even weten.' Waarom? Omdat ik regelmatig hele zware shit te verwerken had innerlijk en ik vandaag niet altijd kan zeggen hoe het morgen met me gaat. Veel slapeloze nachten heb gekend en hele heftige ook pijnlijke dingen heb meegemaakt. Ik ben niet altijd de leukste thuis en ik wil een ander ook niet belasten. Tenzij ik afspreek met iemand die mij ook nog een beetje kan coachen en dat ook gewoon doet, dan sta ik er wel anders in. Het is maar net met wie het is en wat het plan is.

Je mag best jezelf terugtrekken daar hoef je je echt niet schuldig om te voelen, als jij dat nodig hebt dan zullen je echte vrienden je wel begrijpen.

Als jij een dagje in je pyama op de bank wil hangen dan mag dat. We zijn in een maatschappij opgegroeit waarbij een dag niks doen zowat taboe is geworden. In het begin voelde ik me ook vaak slecht over mezelf als ik dat deed. Maar weet je? Op een dag kwam de realisatie; 'wat hebben ze ons nou eigenlijk aangepraat voor onzin?' Er is niemand die op je let, jij bepaald en als jij dat nodig hebt, wat is er dan mis mee? Je hoeft niet altijd productief te zijn. Juist het even niet productief zijn kan juist leiden tot nieuwe inspiratie en een andere kijk op de dingen waardoor je wat je doet ook weet met meer toewijding gaat doen.

En al doe je een hele week niks, maakt toch niet uit? als jij dat nodig hebt las maar lekker een week ME TIME in. Bij mij komt er daarna vaak weer een tijd dat ik in dagen zoveel werk verzet dat ik er zelf van sta te kijken. En zo blijft het toch weer in balans. Maar het is zo belangrijk om goed naar je lichaam en geest te luisteren wat je werkelijke behoeften zijn. Dat is essentieel.

Dus leer je grenzen kennen en baken ze af en in het begin voelt het wat gek, maar na een tijdje zal je voelen hoe fijn het is. En ik heb zelfs mensen in de praktijk die mij hiertoe aanmoedigde, zo werd mijn schuldgevoel ook minder. Ik heb dit ook moeten leren maar het was voor mij de eerste stap en de allerbelangrijkste.

 

Deze grenzen gaan ook over wie je in je huis laat, welke energie je in je huis toelaat en op welke tijden je besluit telefonisch bereikbaar te zijn of op berichten te beantwoorden. Je kunt zoveel stress loslaten als je dit stevig inperkt zonder schuldgevoel en zeker als je werk en prive wilt scheiden. Ook niet elke dag in je e-mail kijken en van dat soort dingen. Dat geeft enorm veel rust. Een tijdje geen facebook (lees: half jaar) hebben mij ook veel vrijer gemaakt en ik ben weer meer waarde gaan hechten aan dingen als schilderen, klusjes in huis en fijne boeken lezen. Grenzen stellen aan "scherm tijd" is ook heel belangrijk als je niet constant in je werk wilt zitten.

Dus bepaal wat voor belangrijk is en wat je meer zou willen doen en waar je meer rust in vindt en baken dat af en houdt je absoluut aan je eigen afspraken. Laat het schuldgevoel los, jouw kopje moet eerst gevuld voor je er weer voor anderen kunt zijn en dat hebben anderen te accepteren. Doen ze dat niet? Jammer dan. Dan zijn het waarschijnlijk ook geen echte vrienden.

 

Kernwaarde 2 - Plezier

De meeste mensen zijn vergeten te leven, dan bedoel ik echt daadwerkelijk leven en alles eruit halen wat erin zit. Ik zelf heb de afgelopen zes jaar ook in een illusionaire bubbel gezeten waarin ik dacht dat ik alles had wat ik wilde. Maar laat ik gerust zeggen dat ik een beetje gehersenspoeld was, materieel was alles er ja. Ik kon alles net betalen wat ik nodig had ook mijn extra praktijkkosten. Maar als me vraagt of ik gelukkig was dan zal ik je antwoorden dat geld leuk is hoor, het ook fijn is als je je daar geen zorgen om hoeft te maken maar dat ik er geen steek gelukkiger van werd. Zeker niet omdat wat ik deed onder een zekere regel en dwang viel, innerlijk en ongemerkt. Ik moest maar geloven dat alles goed was zo, maar dat was niet zo.

 

En dat is precies wat er bij de meeste mensen speelt die ook in een bedrijf zitten waar ze niet meer willen zitten of zelf twijfelen aan hun eigen bedrijf of ze niet bepaalde veranderingen door gaan voeren of de boel gewoonweg verkopen of onder een baas blijven zitten omdat ze het geld nodig hebben. Alles ten koste van je eigen plezier en levensgeluk. Waar ben je dan mee bezig? jezelf slopen ten koste van wat? Geld? alles draait maar om geld maar dat is niet waar het geluk vandaan komt en ik voelde zelf ook heel duidelijk dat geld voor mij absoluut geen motivatie was. Ik wordt doodongelukkig van al die uren en ook al werk ik met zulke lieve, mooie en bijzondere mensen die mij ook veel te bieden hebben, op deze manier kon het gewoon echt niet verder.

Dit gaat ook om een stukje waarde toekennen aan jezelf, wat vindt jij jezelf waard? Blijf je voor geld jezelf voor anderen wegcijferen? waarom? jij verdient toch ook beetje geluk en ruimte voor jezelf?

Dit ondermijnen is een regelrechte vorm van manipulatie! En of je jezelf nu manipuleert of naar de pijpen van een baas of collega's blijft dansen, waarom? Je kan echt wel beter krijgen!

Alleen waarom geloof je dat niet?

 

Ik had al heel vroeg in mijn leven een bepaalde levensregel die ik helaas door de omstandigheden van afgelopen jaren een beetje uit het oog verloren leek te zijn.

En die regel berust in een enkele simpele vraag die je jezelf regelmatig kan stellen en die je weer met beide benen in het nu neerzet en jouw eigen kernwaarde meteen weer helder maken.

 

'Als vandaag je laatste levensdag is, zou je dan in tevredenheid sterven?'

 

Stel jezelf nu die vraag eens?

Als het antwoord is; Ja, weet ik zeker dat je er alles uithaalt.

Als het antwoord is: Nee, waarvan ik denk dat de meeste mensen dat wel zullen antwoorden, dan leef je dus niet voluit!

Dan heb je nog dromen, dan heb je nog dingen die je wilt beleven!

Op zo'n moment dringt tot je door wat je nog echt wil, wat echt belangrijk is voor jou!

Wat zou je dan nu willen? En wat is de actie die je daarop moet ondernemen om dat voor elkaar te krijgen? En ga dat gewoon doen!
Sommige dingen zal je een stappenplan voor moeten maken, andere kosten allicht minder tijd en moeite.

 

Stel jezelf elke dag de vraag wat je vandaag kan doen om daar te komen en doe dat!
En elke dag een kleine stap is goed genoeg en ook hier geld dat een dagje niks doen helemaal niet erg is!

Straf jezelf niet af voor een mindere dag, ook die horen bij het leven en zoals eerder gezegd je moet ook dingen verwerken, dus neem die tijd dan ook.

 

Het idealistische idee dat je gelukkig bent als je elke dag blij bent is de grootste illusie die er bestaat, je moet altijd maar gelukkig zijn want er heerst een taboe op een mindere dag. Je mag nooit emoties hebben want dan ben je zwak of kwetsbaar, mensen hebben niet geleerd om verdriet toe te laten, om pijn toe te laten. Juist dat moet wel de ruimte krijgen, juist als je goed in je vel wilt zitten, juist geluk gaat over het feit dat je gewoon jezelf bent en niet ontkent en daar horen al die emoties bij! Alles!

Je mag een paar dagen depri zijn, je mag een paar dagen euforisch zijn, je mag huilen, je mag verdrietig zijn , juist dat alles wel!!

Weet je wat een opluchting dat is als je daar doorheen bent? uitgehuild bent? Weet je dat je dan meteen kilo's lichter aanvoelt?

Hou niets vast en wees eerlijk naar jezelf!

En plezier komt dan ook, wees tevreden met die gelukkige momentjes want altijd gelukkig zijn is een illusie, er is altijd wel iets in je leven om mee te dealen. Dat is het leven.

Maar je kunt wel alles eruit halen door elke dag in ieder geval iets te doen waar je op dat moment voldoening uit haalt, minder streng voor jezelf te zijn en gewoon te genieten van wat je doet. En dat kunnen hele kleine dingen zijn. Ik werd bijvoorbeeld vandaag gevraagd in de supermarkt of ik voor mensen wilde met een volle kar waar ik zelf twee dingetjes had. Ik voelde me een kort momentje heel erg gezegend. In het goede van alledag vinden we kleine wondertjes terug, herken deze en wees dankbaar. Want hoe dankbaarder jij bent voor je leven hoe meer fijne dingen er op je pad komen. Dat is heel belangrijk.

 

Doe dingen waar je blij van wordt, dat kan ook sporten zijn, een goede film, naar de dierentuin, naar het bos. Geef jezelf alle tijd en ruimte om te doen wat je wilt en als je er moeite mee hebt, wat deed je vroeger als kind veel? En ga dat weer doen.

Op deze manier vindt je plezier terug in je leven ook vanuit een burnout.

 

En qua werk is het heel belangrijk dat je gaat beseffen waar voor jou waarde ligt en dat je iets gaat doen wat die waarde en innerlijke visie van jou bevredigt.

Soms kost dat wat hersteltijd als je ergens uit komt, soms moet je opnieuw leren waar je plezier in had en daar moet je de tijd voor nemen anders lukt het niet. Forceren en pushen zijn hierin absoluut geen optie.

 

 

Kernwaarde 3 - Balans in lichaam, geest en ziel, geef ze allemaal iets.

De ene persoon is heel erg naar buiten gericht (mannelijke energie) en de ander heel erg naar binnen (vrouwelijke energie), tussen het binnen en buiten moet altijd de juiste balans gevonden worden in het kader van goed voor jezelf zorgen.

Je kunt bijvoorbeeld altijd heel erg naar buiten gericht zijn, dat betekend dat je altijd open staat voor conversaties, urenlang op sociale media zit, heel hard werkt en/of bijna alleen maar werkt en altijd voor anderen wat doet. Dan ben je niet met je innerlijke energetische stroom bezig. Veel mensen die nu verkeren in 'The dark night of the soul'   krijgen feitelijk een wake up call op dit aspect. Als jij altijd alleen maar dingen doet in het fysieke 3D aspect maar je ziel volledig verwaarloosd en niet de aandacht geeft die het nodig heeft in de vorm van ware vervulling, liefde voor jezelf en tijd voor jezelf en healing op je onverwerkte verdriet, boosheid etc loop je feitelijk helemaal vast in alle aspecten van je leven. En dat is in hele korte samenvatting wat een donkere zielnacht met je doet. Het is een wake up call om te stoppen met alleen maar naar buiten te kijken, je moet nu helen anders ga je er nog dieper aan onderdoor. En dan kan je ook gaan denken aan lichamelijke klachten en ziekte die naar buiten komt door onverwerkte emoties van dit en vorige levens. De bulk is dan zo groot dat je er gewoon wel door moet.

 

Daarom is die balans zo belangrijk, je mag je ziel nooit vergeten te voeden. Je hebt emotionele groei nodig om je ziel te vervullen en die emotionele groei kan je bekrachtigen door jezelf te helen en dingen te verwerken en dieper ook dimensionaal naar je blokkades te kijken. Verder kan de juiste muziek frequentie daar een bijdrage aan leveren. Luister bijvoorbeeld meditaties vanaf 777 hertz dat werkt enorm door in je hele psyche. En dat is belangrijk! Luister muziek met lichtfrequenties, vooral geen harde duistere dingen, die maken het juist weer moeilijker om los te komen uit je emotionele blokkade omdat het er een schepje bovenop doet! Goede muziek is essentieel! Alles is energie en vibratie en met de juiste frequentie heel je je ziel, met de verkeerde kan je alles slopen wat je net hebt opgebouwd! Wees je dit dus bewust. (Veel mensen weten dit niet)

(Om te aarden kan je bijvoorbeeld zware sjamanistische drums luisteren of didgeridoo muziek, om zuiver licht en liefde op 'aan' te zetten is vanaf 777 heel heilzaam (engelenfrequentie).

 

Andersom, wanneer je alleen maar naar binnen gaat en alles alleen maar binnenin jezelf zoekt en helemaal op gaat in healing bestaat het gevaar dat je er zelf lichamelijk en geestelijk helemaal aan onderdoor gaat. Dat is wat er bij mij gebeurd is, ik moest er vanaf kicken, want voor elk dingetje was wel een tool of een oplossing. Maar mijn lichamelijke en mentale conditie is daarmee ver onder pijl, mijn mentale kopje was leeg en mijn ooit zo goede lichamelijke conditie was weg.

Sommige dingen dienen zich vanzelf wel aan, daar heb je niet altijd een healing methode voor nodig, soms moet je gewoon leven en de boel even de boel laten. Kom je ergens echt niet uit dan kan je altijd nog wel een healing doen. Bij veel dingen gaat het erom dat je het even doorleefd en er zo doorheen gaat. En doorleefd is doorleefd en dan dient het volgende thema zich aan. Mocht je echt vast blijven hangen in een zelfde onderwerp en kom je er echt niet uit dan is healing wel aan te raden. Dan kan je net even een duwtje nodig hebben, maar maak hier geen obsessie van!

En ik weet dat ik dit tegen veel mensen in de spirituele wereld kan zeggen die hierin ook neigen door te slaan. Pas dus goed op jezelf.

 

Ik ging ook op in het luisteren naar boven en deed alles wat ze zeiden, dat is dus weer een te extreme vorm van naar binnen gaan. Je moet ook zelf blijven nadenken en zelfs nog een beetje rationeel blijven, dat mag best. Je kan jezelf zelfs op deze wijze een psychose in praten bij wijze van. Dat is ook iets wat op de loer ligt bij mensen die tot detail hun tweelingzielproces in duiken. Heel goed om ermee aan de slag te gaan, maar blijf ook je aardse leven voortzetten, verwaarloos dingen niet die ook moeten gebeuren in je huis of met je werk. Want deze mensen zijn ook het meest vatbaar voor duisternis omdat ze naar alles luisteren en uit gaan channelen. Blijf zelf ook nog een beetje nadenken en verlies jezelf er niet in. En ik weet hoe verrekte moeilijk het is hoor!

Maar blijf met beide beentjes op de grond en blijf lekker bewegen, dat houdt je energiestroom op vooruit en helpt je de dingen ook weer loslaten als je er even geen tijd meer voor hebt. Parkeer de dingen die je niet weet. Antwoorden komen altijd wel ook op momenten dat je ze niet verwacht. Dus je hoeft niet je leven te pauzeren.

Die pauze knop belemmert tevens je eigenwaarde en genot en plezier die er nog te beleven valt. Maak er iets van, niet alles draait om uitsluitend healing.

 

Geef je lichaam een goede voeding, voldoende beweging en werk aan wat niet lekker zit. Voedt het met aandacht door er voor jezelf te zijn op gebied van conditie en genezing van eventuele klachten, verwaarloos die dan ook niet.

 

Zoek achter je lichamelijke de psychische kant op, zoek uit wat de oorzaak kan zijn van bepaalde dingen en zoek constructieve oplossingen om je gewoonten die daaraan ten grondslag liggen op te lossen.

 

Geef je ziel wat het verlangt, luister naar je eigen intuitie (want dat klopt altijd), geef je ziel verwerking van vorige levens (want er ligt zo ontzettend veel shit in het systeem van alle mensen) nu en al die ballast is allemaal karmische rommel die we nu opruimen, dus ruim dat ook op. Je gaat jezelf er emotioneel beter van voelen en je wordt veel aangenamer gezelschap voor jezelf en voor anderen.

 

Geef je ziel die verwerking en spiegel in dit leven wie jouw geest prikkelt en triggert, wie en wat raakt jou en waarom? Zoek de oorzaak achter dit alles en verwerk het! En doe er iets mee.

 

Kick af van verslavingen en slechte gewoonten en stel constructieve doelen, wees bereid uit je comfortzone te gaan en voor het maximaal haalbare. Geef je geest wat te eten door echt voor dingen te gaan die jij belangrijk vindt in het leven en die iets met je doen, wees een voorbeeld voor anderen en leer anderen hoe jij doet wat jij doet.

En doe dit in alle delen van je leven, je werk, je voeding, je gewoonten en je emotionele behoeften.

 

De ziel gaat voor alles om een vervullend leven te krijgen, je zult flow moeten vinden maar dat kan alleen als jij in goed contact met jezelf staat. Je zult dus wat je voelt op moeten lossen, anders blijf je ermee lopen. De weg naar flow begint in zelf healing en voeding voor de ziel, daarna kan je de opgeschoonde energie pas in 3D/fysieke wereld gaan waarnemen. Maar dat kan pas als je er doorheen gewerkt hebt, zo werkt dat gewoon.

 

Accepteer jezelf voor wie je bent, ook je innerlijke diepe zielconnectie als je die hebt. Daarmee geef je jezelf en de ander credits en automatisch ook de wereld om je heen.

 

Blijf in zelfreflectie gaan bij alles wat je nog raakt of waar je terug grijpt naar toxische gedragingen.

 

Vergeef jezelf, ook als je iets niet kon volhouden of misschien beter had kunnen doen, wees niet te streng.

 

Vergeef anderen ook, zelfs als er onwetendheid of narcisme in het spel is.

Daarmee maak je jezelf ook al vrij van veel ballast en schuldgevoelens.

 

 

Kernwaarde 4 - Zelfliefde en goed voor jezelf zijn

Wat nooit is geleerd en wat de grootste moeite kost als je bovenstaande allemaal verwaarloosd. Dat is wel de weg te gaan, het is niet de makkelijkste weg omdat deze maatschappij, de 'mannelijke naar buiten energie' dit totaal verleerd is.

Alles ging tot nu alleen maar om "overleven", maar wij willen leven, niet overleven. Dus dat betekend dat je alleen maar door hier heel duidelijk in te zijn voor jezelf en waar nodig naar anderen.

 

Wat is nu zelfliefde dan?

Eigenlijk begint het bij respect hebben voor je eigen grenzen en het helpt heel erg om dan nog eens te kijken naar wat jij mensen te bieden hebt als jij optimaal in orde bent. Wat heb je dan te geven? waarschijnlijk sta je daar nooit bij stil omdat je jezelf meestal minder waardig acht dan je echt bent. Jammer he? maar dat mag je dus leren.

Dus als jouw kopje gevuld is, waar ben je dan toe in staat? denk er maar over na, je zult versteld staan.

 

Dan ga je je eigenwaarde zien en dat gaat in kleine stapjes maar zo krijg je veel meer liefde voor wie je zelf bent. Dat is waar het om gaat. Gun jezelf die ruimte om te doen wat je fijn vindt, wat dat dan ook is. Ik ga bijvoorbeeld regelmatig in me uppie naar de sauna, mezelf even lekker verwennen. Maar ik kan net zo goed genieten van een wandeling aan het strand, soms zelfs juist in een storm, heerlijk. Gun jezelf die mooie kleding of dingen die je graag wilt hebben, dat mag allemaal. Gun jezelf ook dat werk waarin je jezelf waardig vindt en waarin je wel waardig wordt behandeld. Laat je niet afschepen met minder!

Als je dat doet ken je jezelf die liefde niet toe...je mag best voor meer gaan, daar is niks mis mee.

 

Dat haalt alle heilige huisjes van onze aangepraatte conditioneringen weg, toch? Dat is ook precies wat we doen in deze tijd, dus ga maar staan voor dat wat jij wel waard bent.

Draag dat ook uit want je verdient dat.

Als je dit kan, dan heb je liefde voor jezelf. Doe vooral waar je van houdt en doe dat elke dag!

 

En eigenlijk is de uitkomst dan eenvoudigweg dat je ook creëert wat jij wil, waar jij om geeft en wat voor jou echt belangrijk is.

Als je dit allemaal kan en jezelf aan leert dan kan je oude leven zo de prullenbak in en kan je iets gaan doen wat je echt vervult. Op deze manier kom je daar, met kleine stapjes, maar elke stap is ontwikkeling. Je zult zien hoeveel je in een week kunt klaar spelen, al dan niet in een maand, kijk eens wat je kan veranderen in zo'n korte tijd!

 

Als je dat kan zien, dan weet je weer wat leven is. Dan loopt het leven niet langer met jou weg maar neem je de touwtjes zelf in handen, dan kan je gaan leven in je eigen positieve creatiekracht. Een kracht die we allemaal hebben maar alleen even "vergeten" zijn.

Herinner je je dus wie je bent, wat je wilt en waar je hartenwensen liggen. Deze leiden jou onherroepelijk naar jouw vervullende leven en heel toevallig komt dit ook overeen met je zielsmissie op aarde ;-) , want zo werkt dat. We vinden overeenstemming met onze ziel door er echt naar te luisteren, te healen en intuïtief te handelen. Daardoor komen we waar we altijd al naar verlangt hebben.

 

En wat een extra cadeautje is? als jij jezelf voluit kan liefhebben en vervult bent dan kan je de ander aan 120% energie en liefde geven en liefhebben zonder zelf ooit nog "leeg" te raken. En dat is wat we allemaal willen ontvangen maar ook willen geven.

 

Happy life lieve lezers.

 

Liefde, licht en Kracht.

 

Onderaan deel ik Danny Vera omdat ik heel erg geinspireerd ben door zijn tekst.

 

 

Gerelateerde blogs:

Alles over de 'Dark night of the soul'

Seksuele energie versus Spiritualiteit; hoe zit dat?

Hartkracht en ontwaking

Over de nieuwe wereld in het 5D bewustzijn

Geen toevalligheden bestaan - Over sychroniciteit

 

Terug naar blogpagina

HOME