Seksuele energie versus Spiritualiteit - Hoe zit dat?

De laatste tijd ben ik door mijn herziening van het spirituele op ontdekkingstocht door mijn eigen geloof. Ik zie dingen van beide kanten van de munt, door oordelen die ik eerder had en heb losgelaten door eigen opgedane ervaring.

Nu rust er in de "gewone" maatschappij al een enorm taboe op seksualiteit, maar ook in het spirituele wereldje zijn er enkele misverstanden die ik recht wil zetten. Want eigenlijk is niets zo zwart-wit als dat we er zelf van gemaakt hebben. Ook spiritueel is er veel dat op een bepaalde manier "hoort" maar niet perse waar is. Met seksuele energie bedoel ik de energie die "tot ontlading wil komen" maar ook de energie tussen tweelingzielen en soulmates en de energie die in de Yoga Kundalini wordt genoemd. Ze voelen en ervaren allemaal anders en dienen een hoger doel mits je op de juiste wijze van deze energie gebruik maakt. Als je deze energie meester kunt worden dan wordt je meester van je eigen "Ik" en beheers je de hoogste vorm van magie met jezelf.

 

 

Seksualiteit tussen man en vrouw

Is wanneer beide in hoger bewustzijn verkeren het mooiste wat er is en hoeft niet meer perse te verkeren in een lichamelijke ontlading. Tot nog toe ervaren mensen alleen maar vanuit het lagere behoeftige zelf de seksualiteit, wat daar de gevolgen van zijn in de energie die met elkaar deelt vertel ik je uitgebreid in het blog over mannelijke en vrouwelijke energie en de verschillen daarin, ook vertel ik in dit blog over seksueel trauma. Als je dit nog niet hebt gelezen raad ik je aan dat eerst door te lezen. Hier wil ik het hebben over de hogere vormen van seksualiteit. Ik geloof namelijk als beide partijen van een voorbestemd ziel samenzijn, dus een soulmate/tweelingziel samen tot zijn hoogste potentieel is gekomen, in de eigen verlichting dat de seksualiteit hele hoge vormen kan aannemen. Dit kan bereikt worden als beide in de hoogste vorm van hun eigen hoger bewustzijn zitten en niet meer in frequentie terug vallen omdat zij beide hun eigen energie "gemasterd" hebben tot haar hoogste vorm en dus meester zijn over hun eigen energie. Alle soulmates en tweelingzielen die in hun transformatieproces naar hoger bewustzijn zitten, werken naar dit doel toe, samen. Dit is wat we doen dames en heren, onder andere. Dit is onderdeel van onze eigen groei naar 5D en hoger.

 

 

Celibaatschap versus seksuele ontlading

Ik zelf had nooit veel op met seks, ik ben al vanaf jong in mijn leven van mening dat je alleen seks moet hebben als je echt om iemand geeft. Daarin ben ik geen steek veranderd, ik vind dat seks iets bijzonders moet zijn tussen twee mensen die lief en leed met elkaar wensen te delen en het doen vanuit pure liefde. Ik deel alleen het bed met iemand waarvan ik weet dat die "het is", ik vind dat normaal en eerlijk naar mezelf toe. Verder had ik nooit verdere interesse in dit onderwerp, mijn lichaam is van mij en dat wens ik niet met jan en alleman te delen. Alsof ik altijd al onbewust wist wat een "heilige" aangelegenheid het was, ik was er verder niet mee bezig en was vooral passioneel bezig en daarom was er nooit behoefte.

Hiervoor heb ik ook slechts partners gehad waarbij het niet zo speciaal en spannend was, op mijn laatste ex na dan. Hij was de eerste waarmee ik echt liefde samen ervaarde en echt welgemeend, voor mijn tweelingziel en soulmate in mijn leven kwamen.

 

Daarna leerde ik mijn tweelingziel kennen waarmee ik voor het eerst ervaarde dat het op afstand mogelijk was en dat was al mega intens, dat jaar daarop kwam mijn soulmate en dat was het toefje op de taart. Dat wat ik op afstand ervaarde was er met hem ook fysiek, dat was zo ongeveer de meest intense ervaring voor mij ooit.

Daarna omdat ik wist "dat hij het was",maar ook omdat voor het moment aanving ik hoorde dat ik hem daarna een tijd zou kwijtraken, deed ik het toch omdat ik het voor geen goud wilde missen. En nog altijd geen spijt van, want gelukkig werkt die energie nog steeds door.

Ik koos daarna zelf voor celibaat blijven, niet alleen omdat ik dat integer naar mezelf vond, maar ook naar hem toe, zelfs al was hij niet zo integer naar zichzelf en mij, toch deed ik het. Iemand moet het goede voorbeeld geven, toch?

 

En nog altijd ben ik celibaat. Ik heb nu eenmaal een keuze gemaakt. En veel soulmates en tweelingzielen maken deze keuze omdat ze vaak niet meer anders kunnen, iemand zit zo diep in je ziel dat je gewoon niet anders kan. Je hart aan een ander geven lukt niet meer omdat je die persoon dan op de tweede plaats zou zetten. Bij mij is er nog wel iemand waar ik voor zou kunnen kiezen, maar ik vind het niet eerlijk naar hem toe want hij zou altijd op de tweede plaats staan, dat vind ik niet eerlijk naar mezelf maar ook niet naar hem. Het is niet eerlijk om aan een ander te denken terwijl je met iemand anders bezig ben. Ik vind dat absoluut geen integriteit, dus voor mij dan maar niemand.

 

Passie en Creativiteit

Zoals ik ook al heb verteld in het blog over mannelijke en vrouwelijke energie is seksualiteit verbonden met het creatieve en passionele component in ons. Mensen als kunstenaars, schrijvers, musicus, schilders, evenementenorganisatoren (ja die ook), zijn enorm creatieve en passionele geesten. Als je een beetje zelfkennis bezit en even reflecteert op jezelf en terug denkt aan je laatste creatieve project, dan weet je dat je op die momenten vaak totaal geen seksuele behoefte hebt. Dat klopt, want je creativititeit en passie huizen beide in je sacraal chakra en het is een balans tussen tussen deze beide componenten. Ofwel het slaat om in enorme passie en creativiteit ofwel in het bevredigen van je eigen seksuele behoefte.

En nu komt waar ik naartoe wil aan bod.

 

Wij zijn hier om ons zelf te transformeren en de wereld iets van onszelf te geven en je kent allemaal dat gevoel wel dat je ineens van alles op de wereld wilt zetten met dus die creativiteit. Op dat moment ben je op een positieve en gezonde manier je seksuele kracht aan het omzetten in iets constructiefs voor de wereld. Via deze weg van activiteit gebruiken we die energie om onszelf naar een hogere frequentie te tillen, hoe meer onvoorwaardelijk jou bijdrage is hoe meer vervult je wordt. En vanuit die vervulling kan je weer verlichting ervaren. Dan zak je weer je volgende laagje in om te transformeren en kom je weer in de cyclus richting die energie die je normaal zou ontladen in jezelf. Dit zet je weer om in creatief werk enzovoorts en daardoor kom je weer verder in je ontwikkeling richting verlichting.

Zonder dat ik dat door heb gehad heb ik zelf op deze manier altijd al gewerkt naar mijn hoger doel, altijd al. Daarom had ik dus ook geen seksuele behoefte. Ook omdat ik niet wist wat ik miste hoor, maar dat is dus de andere zijde van de munt waar ik zometeen verder over uit zal wijden.

 

Normaal gezien is de behoefte aan ontlading, mits in gezonde proporties helemaal niet zo vaak. Als het dagelijks of wekelijks is, dan is dat eigenlijk al een verslaving. Voor man en vrouw is dit geen gezonde libidograad ook al beweren veel van wel. Als je perse klaar moet komen op zo'n basis heb je een verslaving aan seks. Wie daar te veel op gericht is, krijgt niks constructiefs klaar. Omdat je dan al je creatieve en passionele energie "op gebruikt". Je kunt deze energie beter gebruiken voor jezelf om jezelf in een hogere bewustzijnstaat te verkrijgen. Ik weet, dit is voor veel mensen zeer confronterend. Mijn excuses, ik doe slechts mijn werk. Bewustzijn creeren.

Als je de ontlading kunt "loslaten" en kunt omzetten kan je jezelf tot energetisch grote hoogte brengen, zowel man als vrouw. Klachten aan het geslachtsapparaat zijn meer psychisch dan lichamelijk in veel gevallen. Zeker als ze beleefd worden middenin in transformatie proces. Wanneer je overmatig ontladen wilt of juist impotent bent dan is het hoog tijd om eens bij jezelf ten rade te gaan of jij jezelf hebt geprostitueerd (liefdeloos je lichaam/energie weggeven) ? en hoe integer je naar jezelf bent op dit vlak? aan wie jij achteloos je energie hebt weggeven je hele leven?

 

Wanneer je deze energie aan jezelf gebruikt aan iets creatiefs en passioneels zal je er veel meer voldoening uit halen dan die kortstondige lichamelijke bevrediging. Je moet het zien als een lange termijn bevrediging en relatie met jezelf en wat je er allemaal mee kunt doen.

 

Scheppingskracht

Juist in dit deel vindt je de eigen scheppingskracht. Als je al die opgeladen energie omzet in iets moois voor de wereld. Dan kan je alles creeren, zelf weer in overvloed en liefde verkeren omdat je de energie op de juiste wijze omzet.

Ik heb mensen gekend die vonden dat ik zelf niet seksueel gezond was, ik probeerde vaak uit te leggen wat ik nu onder woorden probeer te brengen. In de praktijk valt dit onderwerp ook regelmatig omdat het nu eenmaal onderdeel uitmaakt van ons pad. We leren namelijk wat onvoorwaardelijke liefde is en dit is daar onvermijdelijk mee verbonden. En er vallen genoeg taboe's en misverstanden weg te ruimen. Liefde is scheppingskracht maar jouw seksuele energie is daar onlosmakelijk mee verbonden. Aan jou om het misbruik van deze energie (dus achteloos aan iedereen weg geven) om te zetten in iets moois voor deze wereld. Maar in eerste instantie vooral om jezelf op een hoger plan te tillen.

 

Seksualiteit als heling

Wanneer twee zielen in het licht verbonden zijn met hogere, zoals soulmates de hoogste haalbare frequentie kunnen halen, kunnen zij helend op elkaar inwerken. Zoals in het andere blog al uitgelegd is zo'n seksuele ervaring ook juist een intiatie om onszelf te helen. In dit geval triggert het alle diepe onverwerkte emoties los bij beide partijen en draagt het letterlijk bij aan jou transformatie, het is dan zeer heftig om te ervaren en geloof me, dan heb je wel even genoeg gehad voor een jaar.

Zodra je bewust bent dat deze trigger er is, dan kan je met jezelf door al die emoties heen werken. Ik had vroeger met mijn ex ook regelmatig ruzie na seksuele activiteit, dat is omdat je elkaars ongeheelde emoties met elkaar deelt. Maar als je dat niet bewust bent kan het vlak daarna vaak behoorlijk klappen. Ik denk dat veel mensen dit wel herkennen.

 

Dat is omdat je in elkaars ongeheelde pijnen zit te roeren wanneer je in elkaar hebt gezeten, daarom heb ik er ook nooit veel van begrepen als een vrouw elke man pakte die ze kon pakken, of elke man elke vrouw.

Dat is omdat die mensen eigenlijk heel hard op zoek zijn naar liefde en ze hopen er zo een sprankje van op te vangen, maar na de daad voelen ze zich juist beroerder dan daarvoor. Dat is dus omdat je al je shit met elkaar deelt en dat dus niet bewust bent.

Mensen die deze behoefte zo naarstig hebben ervaren een incompleetheid in zichzelf, ik raad je aan om daar wat mee te doen en doorheen te gaan en daar begeleiding bij te zoeken. Het probleem zit in jezelf en je gaat dat alleen in jezelf vinden, niet in die ander. Je mag weer leren om van jezelf te houden, dat kan een ander je nooit geven.

 

Gebruik dit stukje dus om jezelf te helen, naar je diepere emoties te kijken en geef jezelf dan ook de gelegenheid om er doorheen te gaan. Want dit kan je helpen in je weg naar verlichting, wordt je bewust wat voelt en waarom je het voelt en transformeer dat. Daar wordt je echt een beter mens van.

 

Gezonde seksualiteit

Voor je een gezonde seksuele relatie met een ander kan hebben, of dat nu vanuit hoger bewustzijn is of gewoon op 3D basis, zal je eerst een gezonde seksuele relatie met jezelf moeten hebben.

Ik zelf echter had daar geen idee van, tot voor kort. Ik dacht juist dat het voor mij gezond was om alles af te houden, maar omdat ik dat altijd al deed, dus vanaf mijn jonge jaren en omdat het nooit veranderd was, dacht ik dat het zo hoorde. Iemand die van zichzelf al heel spiritueel is en er niet zo veel mee op heeft, die kan daar zo zijn redenen voor hebben.

Vele hebben niet geleerd wat seksuele gezondheid is, ik ook niet. Ik hield het lichamelijke voor wat het was en ik hield het liever bij het energetische deel, die intensiteit is het mooiste wat er is. Dat is waar en zal nooit veranderen.

 

Echter heb ik zelf altijd moeite gehad met hier op aarde zijn, dus ik verkeerde merendeel van de tijd in een soort droom toestand en was dus niet echt "hier". Ik heb ook altijd veel lichamelijke klachten gehad, het moeilijk vinden om een vrouw te zijn etc. veel mensen herkennen dit wel. Ik wilde dus gewoon niet graag in mijn lichaam zijn, mijn thema is dan ook altijd aarding.

In het thema zelfliefde en goed voor jezelf zijn hoort ook een gezonde seksuele relatie met jezelf, sinds kort ben ik ook van het lichamelijke stukje. Die ene avond met mijn soulmate heeft mij wel een ander mens gemaakt. Behoefte die er daarvoor namelijk nooit was, was er nu opeens wel.

Maar ik moest mezelf erkennen, mijn lichaam en mijn aardse bestaan. Ik ben dus 180 graden gedraaid op dat vlak!

 

De eerste avond met mezelf ben ik dus door een mega blokkade gegaan en de keren daarna idem dito. Het was heel heftig omdat ik mezelf gewoon iets onthield wat ik dus wel nodig had!

Er kwam veel onverwerkt verdriet en pijn los, ik moest zelfs spugen omdat ik hele toxische energie daar had vastgehouden, ook werkte het door in mijn maandelijkse cyclus.

 

Wil je hoger in frequentie stijgen dan moet je beide kanten van de munt leren kennen, je kunt jezelf niet iets onthouden wat je niet kent en je moet jezelf ook zeker credits geven. Het zou niet spiritueel zijn dit stukje, er rust een mega taboe hierop!

Voor mij was het juist nodig om uit mijn blokkade te breken, dankzij een spirituele vriendin die me giga uit mijn comfortzone heeft geduwd ben ik nu heel dankbaar.

Zoals ik aan het begin al zei, alles is niet zo zwart-wit!

Ik had een oordeel op mijn soulmate omdat ik weet dat hij ook op afstand wel dingen gedaan heeft, maar ik geloof dat ik dat nu ook wel begrijp. Echter ik zal het nooit misbruiken!

Ik probeer toch altijd die energie om te zetten, maar ik heb dat al zo lang en altijd gedaan dat ik het nu even van de andere kant mag ervaren. Ook dit werkt dus helend, kan verslavend zijn maar hiervoor geld ook de regel dat je het op een gezonde basis dient te doen. Je moet het niet doen omdat je "het moet doen" maar juist omdat je om jezelf en je lichaam geeft. Dan is het zelfliefde en ik voel me wel meer vrouwelijk en heb meer zelfvertrouwen gekregen. Mijn oordeel is volledig weggevaagd hierover.

 

En weer omhoog

Hoe verder je ontwikkelt in je spirituele bewustzijn, hoe meer ruimte je tot je gaven krijgt en je er zelfs gave bij krijgt. Je krijgt ook minder behoefte aan oppervlakkige seksualiteit (dus wat geen liefde is). Iemand die zichzelf waardig en ethisch ontwikkeld wenst geen energie meer met iedereen te delen, omdat je op een gegeven moment gewoon weet dat je er zelf van uit balans raakt. Je daalt steeds weer terug in je lagere behoefte. Als je echt de hoogste graad wenst te bereiken die voor jou mogelijk is, dan is celibaat leven voor een periode niet verkeerd. Hoe langer zonder, hoe meer je kunt bereiken.

 

Je kunt door middel van Yoga, meditatie en bewustzijn te creeren onder de mensen verder groeien. Je kunt door je licht te delen met mensen zelf ook weer veel licht uit het universum ontvangen.

Wanneer je een gezonde seksuele fase met jezelf en/of een ander hebt gehad kan je verder op de ladder stijgen, je kunt nu richting ultieme liefde groeien.

Ultieme liefde heeft niets te maken met een ander maar puur met jezelf. Wanneer jij een gezonde waardering voor jezelf hebt, constructief aan iets werkt voor een betere wereld en je seksuele kracht omzet in iets passioneels en creatiefs kan je zoals ze zeggen, het leven penetreren. Dit houdt in dat je eigenlijk geniet van alle positieve dingen en die dingen ook als liefde voor jou gaat ervaren. Eigenlijk begin je dan pas echt te leven, je hebt dan regelmatig een verlichtende ervaring. Je kunt dit herkennen aan energie die via je kruin naar binnen stroomt richting je hart. Dan weet je dat je iets goed doet, je krijgt levenskracht van bovenaf omdat jij ook leven geeft.

 

Seksuele energie is niks meer of minder dan pure levensenergie, deze wordt omgezet in daadkracht en visie. Wanneer je onvoorwaardelijk gaat houden van wat je doet en van jezelf (dus niet op die narcistische manier) dan krijg je uit het universum "nieuw licht" binnen. Het uit zich vaak in enorme zin in het ontwikkelen van allemaal dingen, maar ook heldere inzichten over jezelf en je eigen leven. Deze kracht vernieuwd ook je lichaam en alle cellen en het DNA, daardoor is verlichting verbonden met "de eeuwige jeugd". Dat licht is levenselixer. Mensen die veel met dat licht werken zien er daarom ook vaak jonger en fitter uit, puur omdat ze vernieuwen. Alles vernieuwd zich in hun lichaam alsof ze weer jong zijn. Dat is het zogenoemde goud en de heilige graal zoals zij in sprookjes vaak gesymboliseerd wordt.

Daarom als je deze energie op de juiste wijze gaat gebruiken ben je eigenlijk al een alchemist, je beheerst deze energie dan ten volle.

 

Het ultieme koppel

Bijzonder uitzonderlijk tot nog toe is wanneer een ultiem liefdeskoppel dit bereikt. Koppels blijven niet vaak bij elkaar omdat men toch vaak weer in die lagere behoeften terugvalt.

Maar wij leven in een bijzondere evolutie en tot zo ver ik begrijp gaan de tweelingzielen en soulmate koppels als een voorbeeld voor velen door het leven. Een voorbeeld voor onvoorwaardelijke liefde maar zo ver ik weet zijn we hier allemaal om dit transformatie proces door te maken, we zijn allemaal op zoek naar de ware en hebben hem/haar ook allang gevonden. Wij zijn hier voor een shift in het licht om mensen mee te nemen naar het hoger bewustzijn, maar dat kan alleen als we zelf verder ontwikkelt zijn dan de mensen die na ons komen op de ontwikkelingstrap.

Soulmate koppels berusten in deze scheppende kracht die ik net hierboven beschreven heb, tweelingzielen zitten hier een trap onder maar zijn hierin ook een zeer belangrijke onmisbare spil. Kortom een soulmate is iemand waarmee je in gelijke schepping verkeert als twee individuen apart maar in dezelfde frequentie.

Allemaal gaan zij door een mega transformatie om allebei eerst los van elkaar zo ver mogelijk te komen tot die verlichting, het hoeft niet volledig klaar te zijn maar wel al zodanig ver dat beide niet meer vanuit behoeftigheid naar elkaar verlangen. Zodra het behoeftige verlangen is omgezet in gezonde zelfliefde en dus geen vorm van afhankelijkheid meer bevat, dan kunnen deze componenten samen komen.

 

Als deze samen komen en een leven samen verkiezen dan hebben ze samen nog een stuk te doen op het vlak van ongeheelde pijn, maar niet meer zo veel. Wanneer je dit samen doorwerkt als koppel en samen uit respect en onvoorwaardelijke liefde en gezonde seksualiteit, hier heel bewust mee omgaat, kan je elkaar dus ook verder optillen. Van daaruit is het mogelijk om als een koppel, beide, zonder terugval naar het lagere vanuit hoger bewustzijn een relatie te hebben.

Ik zelf voel dat wij echt die richting op zullen gaan allemaal, daarom hebben we zoveel te verwerken voor we wel bij elkaar kunnen zijn. Daarom leren we al deze waardevolle lessen.

 

Denk je in een koppel die volledig vanuit onvoorwaardelijke liefde leeft in een stabiele en vredige energie en bedenk eens hoeveel licht wij dan verspreiden over de wereld?

Kan je je dat indenken? Dat is voorheen nooit mogelijk geweest en zeker niet in deze getalen dat wij hier nu doorheen gaan.

 

Wat we mogen doen is een balans vinden tussen onze creatieve en sensuele energie, eerst in onszelf en daarna in de connectie die we delen. Dan belichamen we samen het meest ultiem haalbare licht wat we hier op aarde in deze dimensie kunnen behalen. Utopie? nee, dat is wat we aan het doen zijn.

Betekend echter niet dat er niet constant beproevingen zullen zijn in die relatie, de duivel slaapt echter nooit. We mogen om leren gaan met deze onmogelijkheden, dwars door de duisternis heen kijken en zien hoe het ons dient. Want het dient ons slechts als test of we echt zo loyaal en onvoorwaardelijk naar elkaar kunnen zijn. Als je dat begrijpt en ondanks dat er toch voor kunt gaan en deze ultieme relatie aan kunt gaan. Dan heb je gewonnen en jezelf overwonnen, dan wint iedereen. Dan wint het licht.

 

Daarom is het zo belangrijk om deze energie heel goed te begrijpen en tot je te nemen.

Wordt dus meester over je eigen seksualiteit en schep nieuw leven en nieuw licht.

Beheers het en doe wat juist is, heel wat pijn doet en laat los wat niet meer dient.

Happy Life :-)

 

Liefde, licht en Kracht

 

Gerelateerde blogs:

Verschil mannelijke en vrouwelijke energie

Spirituele groei en seksualiteit tijdens transformatie

Zielsliefde en haar keerzijde

Behoeftigheid en afhankelijkheid in relaties

 

Tweelingzielen & Soulmates rolverdeling

Taak van de mannelijke energie

Taak van de vrouwelijke energie

 

Karmische relaties

Zielsliefde - Opening naar jou spiritueel potentieel

Het wezenlijke verschil tussen een soulmate en een tweelingziel

 

Terug naar de blogpagina

HOME