· 

Geen Toevalligheden Bestaan

The Butterfly Effect - Een vladderende vlinder kan een stofje op doen waaien wat een storm kan veroorzaken aan de andere kant van de wereld. 

Alles wat wij doen heeft effect op de wereld om ons heen en op andere mensen om ons heen.

Visioenen zijn mogelijkheden van wat er in de toekomst gebeuren kan. Elke keuze kan een verandering betekenen in ons eigen leven en dat van anderen.


Het rimpel effect

Met deze woorden wil ik deze tekst inleiden, alles wat wij synchroon noemen wat gezien wordt als tekens van het universum wat "niet meer toevallig " is dat is wat het leven hier op aarde is. Alles is onderdeel van een geheel met aaneengeregen gebeurtenissen die "toevallig " lijken maar het niet zijn.

Door aanraking van de liefde de ware liefde kom je al deze dingen tegen op je pad. Niet dat ze er niet al waren,  ze waren er altijd al. Maar de liefde brengt ons in een andere laag van ons bewustzijn waardoor we opeens wel oog krijgen voor wat er altijd al was. Je komt namelijk terug in je eigen oorsprong,  een bewustzijn wat eender is met de universele cyclus en je begint in de stroming van het universum te komen,  daarom kom je in flow waar eerst altijd verzet was. Hoe kan dat? Omdat jouw ziel uitgelijnd wordt met het grote geheel, de weerstand valt weg omdat je je eigen natuurlijke cyclus vindt. De cyclus van jouw oorsprong is gelijk aan de schepping en dus het universum. Je loopt dus mee in het grotere geheel en dat maakt dat je de synchroniciteit heel bewust gaat ervaren.

En als je daarmee andere mensen aanraakt door bewustzijn te creëeren, help je hen ook weer hun eigen natuurlijke cyclus vinden en dus hun flow.

Het rimpel effect van bewustzijn is nieuw bewustzijn. 

De vlinder 

De vlinder, symbool voor mijn praktijk ontstond vanuit een afbeelding voor mijn gedichtenbundel. Gewoon spontaan,  net als beide titels voor mijn bundels. 
Gestimuleerd door mijn lieve tweelingziel ontstond de eerste bundel, gedichten die ik al jaren had weggestopt kregen opeens een stem. En sindsdien heb ik mijn stem steeds meer naar voren gebracht,  daarna in een tweede meer intiemere bundel In Kracht en vervolgens deze website. 
Logischerwijs ontstond zo mijn praktijk en naam...

De vlinder staat voor transformatie en de blauwe vlinder heb ik altijd het mooiste gevonden. Nu begrijp ik meer dan ooit dat ik hier ben voor dat Butterfly Effect.  Ik kan healing verrichten met eenvoudige sprongen in de tijd en daarin een rimpeling veroorzaken met effect op deze tijd, wanneer nodig is en verantwoord. Nooit eerder heb ik dit zodanig gerealiseerd. 

Ik ben mijn eigen synchroniciteit met mijn soulmate gaan zien, thema's in ons leven waar we als een Zwitsers horloge tegelijk in zitten en doorleven, ik heb herhalingen zich zien ontvouwen voor mijn ogen die ik zelf nauwelijks kon geloven. En toch het is gebeurd, ik heb visioenen omgebogen naar een nieuwe werkelijkheid door deze tijdig te begrijpen en de lessen vooraf al te zien. 
Echter kent het universum een bepaalde balans die in stand dient te blijven en soms kan je ongewild dus wel dat Butterfly Effect krijgen.

Butterfly Effect

Wanneer je dus de realiteit ombuigt en het effect verschuift. De film Butterfly Effect raad ik je ook aan om te kijken als je dit beter wil begrijpen. 

Ik kreeg een visioen dat mijn autootje ermee ophield op de ring van Amsterdam. Ik voelde dat het was op weg naar Jumping Amsterdam. Toen die dag aanbrak twijfelde ik nog om met de auto te gaan of de trein. Tot het bericht tot me kwam dat de garage vol was en je verderop moest parkeren en er shuttle bussen reden. Dat voelde dus niet fijn en ik pakte de trein.
Een paar maanden later hoorde ik van een vriend van mij dat zijn auto had wat die van mij zou krijgen, drie keer raden, op de ring van Amsterdam. 
Toen voelde ik mij schuldig, ik wist dat ik het doorgeschoven had.


Door parralelle tijdlijnen kun je via het verleden ook het heden wijzigen. Het zijn subtiele niet direct voelbare veranderingen, maar als je de geleerde les van het heden toepast in je vorige levens verleden dan hoeven deze in het heden niet vaker te herhalen dan tot hier en nu. En het zal even duren voor het in dit leven voelbaar, merkbaar en zichtbaar wordt. Maar het gebeurd.
Door de juiste inzichten kun je zo ook helen en in de toekomst datzelfde verhaal niet weer herhalen. 
Het is een trucje maar goed uitgevoerd en je eigen handelen ook hier en nu veranderen, wat dan uiteraard wel een voorwaarden is zorgt voor dat je die wijziging ook echt kunt vasthouden en dan heeft hier gebruik van maken echt zin.

Besef wel dat dit ook de levens van de omstanders veranderd die daarbij waren. Het zullen kleine bijna niet merkbare wijzigingen zijn en vooral op psychisch vlak. Zo kan je elkaar ook helpen groeien.
Let wel heling op anderen mag alleen met toestemming.
Doe het vooral omdat je je eigen karma wilt oplossen. 

Toeval bestaat niet

De mensen die je treft niet, alle keren dat je je soulmate of tweelingziel treft zijn ook geen toeval. Alles berust in een zeker regisseren van het universum. De cyclus van alles bepaalt jouw cyclus met jou soulmate en tweelingziel.

Het is geen toeval als je elkaar treft op de snelweg midden in Nederland en ver van huis. Dat gebeurd mij, meestal op weg naar de Veluwe,  dit keer en de vorige een half jaar geleden. Elke maand rondom dezelfde datum treffen we elkaar, echt zien nu meestal niet. Maar het gebeurd omdat de energie nog verder losgetrild mag worden,  tot alle gedachten beperkingen tussen ons uit mogen. Tussen mij en mijn tweelingziel gebeurde dit ook,  wekelijks, net zolang tot we comfortabel waren met elkaar en een stilzwijgende deal overeen kwamen elkaar namen zoals we waren. Daar dienen deze momenten toe.
Je voelt elkaar op zo'n moment zo krachtig dat je weer in emoties valt en dan moet je er wel wat mee doen. Nog meer oordelen en verdriet loslaten,  nog dieper kijken naar jezelf waarom die ander je nog steeds zo raakt, je moet,  tot het rustiger wordt.
Hoelang dat rondje duurt hangt van je eigen bereidheid af om dingen te accepteren zoals ze zijn en los te laten. 
En elke keer dat je elkaar daadwerkelijk treft of eentje van de twee contact zoekt heb je een kans om dingen anders te doen en het geleerde toe te passen. Net zolang tot je beide begrijpt hoe het werkt en daarin vrede kunt vinden. 

Verder bestaat toeval niet als er levensbedreigende situaties zich voordoen.
Op mijn 15e wist ik opeens vanuit het niets dat mijn beste vriendin iets zou overkomen en ik erbij moest zijn.
Ik voelde dit vanaf november maar wist niet wanneer het zou plaatsvinden. Op een dag vroeg ik om een dag van de week zodat ik een richtlijn had. Ik hoorde dat het een dinsdag zou zijn.

Ik spijbelde dus steeds een paar dagen per week omdat ik niet wist wanneer het zou zijn en durfde geen risico te nemen. Tot slot werd het vooral op dinsdagen en andere dagen om niet teveel op te laten vallen dat ik er alleen op dinsdag niet was (puber tactiek).

Toen het eenmaal gebeurde kreeg ik een schreeuw in me kop dat ik perse de andere kant op moest kijken toen zij met een paard bezig was (ik mocht het niet zien waarschijnlijk om mijn reactie anders) .
En opeens lag ze naast het paard, mijn reactie was heel impulsief uiteindelijk maar ik weet dat als ik er niet was het minstens 30 minuten had geduurd voor er weer iemand daar was gekomen. Dat was namelijk een deel van de stal waar alleen personeel mocht komen (ik kwam daar als uitzondering). Ze had in die tijd zeker doodgebloed, al dan niet vertrapt geweest. Ik kon nu hulp gaan halen, heb nooit harder gerend dan die dag.

Ze had een ernstige hoofdwond met zwaar aderlijke bloeding opgelopen. Een millimeter hoger had ze sowieso opslag dood geweest, dus er was gelukkig ook geluk.

De dag er na dat ik naar school ging,  als zombie door het opgelopen trauma wat nog zeker drie maanden door mijn systeem gierde, werd ik benaderd door een lerares in de pauze.
Ze zei dat ze doorhad dat ik spijbelde en als ik zou doorgaan er maatregelen kwamen. Het raakte mij niet (was ook echt een bedreiging), er kwam een inzicht tot me. Waarom precies op de dag na het ongeluk? Waarom?
Ik spijbelen al een half jaar zeker 3 dagen per week ongeveer,  waarom kwam ze er niet eerder mee?
Vanaf dat moment geloofde ik niet meer in toeval,  nooit meer.


Toeval is niet dat je vlak voor je trouwen iemand treft die misschien jouw ware is. De test die ieder huwelijk treft is of het ware liefde is. Het overkomt mensen daadwerkelijk dat ze voor belangrijke levenskeuzes iemand treffen die hun hele leven overhoop haalt zodat men erachter komt of het echt wel de juiste keuze maakt.
Het zijn hele grote dingen die worden bloot gelegd op belangrijke momenten,  het treffen van liefde komt altijd op een ongeschikt moment. De vraag is echter wat jij ermee verkiest te doen. Beëindig je er een relatie voor en spring je in het diepe? Of laat je je leiden door de regels hoe het hoort en de verwachting van anderen? Ofwel stel je jezelf teleur voor een ander? Of kies je nu wel voor jezelf en jouw geluk?
Dit soort situaties zijn nooit toeval,  nooit, altijd een nodige wake up call.

Het gevoel negeren, dat wat je uit de stroom en flow haalt van het leven houdt verkiezen boven je ware gevoel brengt je niet tot jezelf. Ja  , via die gekozen omweg.
Als je verkiest niet te luisteren zijn de gevolgen juist lessen dat je wel naar je gevoel had moeten luisteren en dat kan een liefdeloos huwelijk betekenen waar je snel spijt van krijgt. Door naar je gevoel te luisteren kom je in de universele stroom en synchroniciteit terug en krijg je weer te maken met universele "toevalstreffers" die dus geregisseerd zijn zodat je jouw ware pad vindt.
En dit geld dus voor alles, de liefde, je werkzaamheden of baan, plek waar je komt te wonen etc etc. 
Als je dus maar naar je gevoel durft te luisteren, hoe onwerkelijk dingen ook lijken. En zo niet, sta je na een cyclus lopen weer voor dezelfde keuze als voorheen. 


Synchroniciteit in aardse situaties 

Een heel grappig ding is als je in je eigen cyclus herhalingen gaat zien. Het kan volkomen zinloos zijn of overkomen maar het helpt wel met je eigen leven doorzien. 

Mijn "groundhog day" moment was in de drogist toen ik wat kocht, hetzelfde als enkele maanden ervoor.
Ik dacht echt even: wat is dit dan?

Dezelfde mensen voor me in de rij, dezelfde achter de kassa. Er liep een blonde vrouw naar binnen en daarachter aan kwam een man in net pak naar binnen rennen. Echt exact dezelfde mensen! Het was een déjà vu op aards niveau,  want dit was echt zeker weten eerder gebeurd en reken maar dat ik oog voor detail heb en een autistisch geheugen voor dingen die ik zie gebeuren om me heen.
Het was enorm bizar, vanaf dat moment besef ik dat dit soort herhalingen altijd en overal zijn. 
En die mensen die een rol spelen hierin,  zijn dit zich dus niet bewust!

Daaraan zie je dus dat mensen zich in "de matrix" bevinden en mensen buiten deze matrix dit dus wel waarnemen. 
Het is een keuze welke pil je neemt,  maar buiten de matrix is ook niet zaligmakend hoor. Heel eerlijk?
Soms wou ik dat ik nog in de hypnose mee was, want wat scheelt dat een kopzorgen als je zo kan leven. Zodra je veel gaat zien en vragen krijgt,  je antwoord krijgt en daaruit weer nieuwe vragen voortvloeien, trek je een nieuwe laag van bewustzijn open met nog meer emoties waarin je het wereldwijde bedrog op je schouders voelt vallen. 
Je zult daar keer op keer afstand van moeten doen om nog een beetje te kunnen leven.
Bewustzijn heeft een prijs.

Tot slot 

Alle keuzes die ik gemaakt heb vanaf het ontmoeten van mijn tweelingziel hebben mij hier gebracht. Alles wat ik ben aan gegaan in de tussentijd,  de heling die ik gehad heb,de scholing,  de karmische lessen, heftige vriendschappen en relaties waar ik afstand van heb moeten doen. 

Ik ben wakker geworden uit illusies en realiteit die wij mensen allemaal in ons hoofd maken. Dat ideaal plaatje bestaat gewoon niet, dat is iets wat ons is aangeleerd. We hebben leren leven in ons verleden wat daar allemaal mis is gegaan, dat projecteren we altijd op anderen, bewust en vooral onbewust. Daarmee hebben we onrealistische verwachtingen van andere mensen die dat plaatje wat wij in ons hoofd hebben nooit waar zullen maken. Daardoor lopen relaties stuk die wel tot de categorie "ware liefde " behoren,  omdat we een ander toekomstbeeld voor ogen hebben en niet bereid zijn om door iemands gedrag heen te kijken wat daaronder ligt. Of te laat zien wat een ruwe diamant we in handen hadden en hebben laten lopen. 

We leven anderzijds in een toekomst die er nog niet is.
Daardoor zien we niet wat we al hebben waar we trots en gelukkig mee mogen zijn. Daardoor zien we niet wat er in het heden voor onze neus ligt.

Wat ik tot nu toe heb gedaan is leven volgens een stramien wat ik dacht dat ik moest doen. Zo is mijn praktijk gestart. 
Tot ik een enorme trigger kreeg vlak voor mijn vakantie,  waardoor ik mij keihard realiseerde dat ik mij nooit had afgevraagd of ik dit wel wilde doen?

Levenslang heb ik altijd keihard gewerkt, ben ik gepusht door mensen die dachten te weten wat goed voor mij was. Ik heb mezelf gepusht dat ik dit moest doen,  want ik moest mensen helpen verder te komen. Ik dacht dat dit de enige weg was. Op dat moment realiseerde ik niet dat er meer was, ik kon het niet zien.
Nu zie ik dat helpen niet perse healen is en dat healing op vele manieren geschieden kan, anders dan ik tot nu toe geleerd heb.

Door deze push heb ik veel anderen gepusht en me daarin vast gebeten. Aan dode paarden lopen trekken,  in mijn praktijk,  mijn tweelingziel een periode,  mijn soulmate ook. En niemand is beter van deze push geworden,  het heeft bij mij tot een burn out geleid die er al was voor dit proces van de afgelopen vijf jaar. Een burn out die door 24/7 processen en het leven doorzien vijf jaar lang waarin ik mensen maar bleef geven en geven,  tot genoeg ook genoeg was. En dat is nu...Daardoor ben ik waar ik nu ben. Realiserende dat de laatste keer ik daadwerkelijk leefde einde van mijn puberteit was toen de jongens mij nog niks konden schelen. Ik met passie en vol vuur en wilskracht leefde. 

Daarom maak ik nu zeer drastische beslissingen die allicht voor veel nieuwe opschudding zullen zorgen. Maar niemand komt nog aan mijn geluk, niemand bepaalt nog hoe ik werk en hoe ik me gedragen zal. Werken is voorbij vanaf nu, als dit alles nooit gebeurd was had ik nooit kunnen zien waar het voor mij daadwerkelijk om draait in het leven.

Het gaat niet om de ander,  maar altijd om jezelf en wat jij kiest te doen. Alles wat klote voelt is iets wat de ander lostrild in jou en gaat over jou   niet over een ander. Een ander spiegelt slechts wat jij van jezelf mag zien waarom iets pijn doet.
Het gaat niet om je tweelingziel of soulmate,  hij of zij mag dat weer doen met dat wat jij spiegelt. 

Afijn, ik dwaal af.
Het gaat er in essentie altijd om wat jij kiest te doen, daarmee infecteer je de mensen waarmee jij in contact staat, direct en onbewust. 
Zo creëren we bewustzijn. 

Ik hoef niet één op één met mensen te zitten als ik online een veel groter bereik heb.
Dat besef is hier nu, door alles wat ik heb ingezien krijgt deze praktijk een nieuwe vorm. Door alles wat ik heb meegemaakt is mijn uiteindelijke pad helder. 
Het gaat om wat jij wilt en waar jij gelukkig van wordt.

En elke situatie die je treft kan een les zijn in die richting. Als je altijd maar in contact blijft met je eigen gevoel en visie.
Dan kom je tot slot in de flow en in contact met je ziel. 
Dan weet je wat je daadwerkelijk al die tijd al hebt willen doen,  zonder de verwachting van een ander waar te maken. Dit gaat om jou en alleen maar jouzelf en hoe jij kiest met je eigen leven om te gaan. 

En dat is wat zelfliefde denk ik ook is.

Geloof daarom niet in toeval en elk "toevallig lot" heeft een reden waar je iets belangrijks uit kan leren. 
Daardoor kom je er vanzelf op een dag,  in jouw ware zelf en jouw eigen geluk.

Deze vlinder vliegt uit.

In Licht & Kracht 

Tot na de zomer 🦋
Tot na mijn welverdiende rust.