· 

Tweelingzielen/Duaalziel: Wanneer hij/zij jou blokkeert

Ik ben terug van weggeweest met dit onderwerp. Excuses aan de lezers bij deze. Mijn persoonlijke weg heeft wat hobbels gehad aangaande dit thema, ik heb zelfs woorden verkondigd die niet van mij waren. Ik moest mijn woorden en waarheid herzien, ik heb gesproken in een energie die niet die van mij was. Meer dan ooit wil ik mijn aandacht vestigen op mijn lotgenoten. De lichtwerkers, tweelingzielen en soulmates. Mijn hart verpand aangaande jullie processen, ik moest dingen herzien. Ik wil me verder toeleggen hierop en alle blogs die woorden bevatten die niet van mij zijn worden ofwel nu van de website gehaald of gewijzigd.

Mijn levenspad ligt nu eenmaal hierin en ik kom uit een heel zwaar pad gekropen waarin dit alles geblokkeerd werd. Daarom, bij deze.

 

Dit is niet waarom dit blog over de blokkade gaat en ook wel. Want er kunnen namelijk meerdere oorzaken zijn waarom iemand weigert met je te communiceren. Ik zal al deze redenen allemaal grondig benoemen en uit kauwen zodat je kunt kijken en voelen wat op jou/jullie van toepassing is.

Eerst zal ik uiteen zetten de essentie van het alles en de connectie op dit stukje.

Veel leesplezier.

 

De essentie is altijd liefde, vaak bescherming van hogeraf

Je bent tot elkaar gekomen, allebei om er allebei iets van te leren. Niet de ene meer dan de ander, er is geen mogelijkheid tot volledige uitvlucht ook al denken vooral sommige mannen/mannelijke energie dat wel. Het is een karmisch verhaal wat samen uitgespeeld dient te worden, one way or another. Wanneer je er alles aan zou doen om samen die pijnlijke delen aan te pakken zou je er zo doorheen zijn.

 

Helaas.

Ze doen er vaak alles aan om jou te vermijden, dat doet ontzettend veel pijn. Die pijn is niet de liefde, die pijn is van jou zelf (en de ander zijn/haar zelf). Deze pijn delen jullie als koppel en de essentie is om deze onder ogen te komen, er doorheen te huilen, je te uiten en vooral ook uit te spreken. Wanneer eentje zich niet uitspreekt, doet de ander het vaak te uitbundig. De balans is dan zoek en het is de kunst om die 50/50 balans te vinden in de communicatie met elkaar.

Het is meestal ook niet dat de ander het niet wil, het is meer 'niet kunnen' vanuit hun eigen perspectief. Ja, waarom niet? zal dan je eerste vraag zijn.

Het is niet omdat ze je echt willen afwijzen, het is niet dat ze je pijn willen doen. Vaak ligt de grondslag in hun eigen pijn, ontkenning van hun eigen gevoel (waardoor ze niet alleen jou pijn doen maar ook zichzelf). De ander lijkt hierdoor ook minder spiritueel, maar dat is niet minder waar. Vaak wordt er een oordeel op het gedrag uitgesproken, 'omdat jij vindt dat het zo hoort' maar de ander heeft bijvoorbeeld een verleden met zijn/haar ouders waarin nooit geleerd is met dergelijke emotionele situaties om te gaan. Het is geen onwil, het is vaak onmacht door het ongeleerde, niet bewust toch pijnlijk.

 

Ze zeggen wel dat het het een zegen is dat je niet bij elkaar bent, dat het universum dat doet uit bescherming. Dat is waar, dat begrijp ik nu zeer goed uit eigen (recente) ervaring. Vaak als je er middenin zit zie je niet meteen de reden. Maar er kan een heleboel aan de hand zijn.

Bij deze de redenen waarom iemand niet met je (kan/mag) communiceren.

 

1. Onuitgewerkt karma met andere (noodzakelijke) partijen (Niet veilig)

Een van de grootste redenen is meestal deze. Hier gaat het over karmische (liefdes)relaties waar beide partijen zich (synchroon) in bevinden. Er zijn weinig websites die het hebben over je eigen karmische relaties, maar wanneer de ander een of meerdere karmische relaties heeft, kan je er de donder op zeggen dat jij er zelf op dat moment ook minstens eentje hebt. En/of familieleden die de ander blokkeren tot in zichzelf voelen etc. plus wie blokkeren jouw weg? 

Negen van de tien keer als jij zelf nog een karmische (liefdes)relatie hebt (dus ook vriendschap) of niet het lef hebt gehad om mensen waar je niets meer mee voelt aan de kant te zetten zal je hiermee te maken hebben. Het vernuftige in dit verhaal is dat je vaak pas achteraf ziet dat je je in een karmische relatie bevindt of bevond. Dat is maar goed ook. Spreek ook niet negatief over de karmische relatie van de ander, al kan je meestal wel haat en nijd spugen naar die ander, maar ook daar heb jij zelf iets karmisch mee uit te zitten en dit gaat door tot je alles ziet en hebt gezien. Dat is een feit, dat gaat niet sneller dan het gaat. Neem de tijd, spiegel ook op de relatie van de ander dan leer je sneller. Het is de meest pijnlijke spiegel die er is maar zit het uit en ga door de ellende heen. Je moet toch voor al het inzicht gaan want daar leer je van, geef jezelf en de ander dus de credits om hiervan te leren. Weet dat het allemaal liefde is, hoe negatief ook. Je kunt allebei zeer waardevolle lessen halen uit een karmische relatie.

Veel karmische relaties kan je verbinden met de toxische kanten van jezelf en zelfs soms tot narcistische neigingen aan toe, neem hier dus de tijd voor. Ik mocht hierdoor bijvoorbeeld inzien waar mijn eigen toxische gedragingen lagen, heel confronterend ook. Inmiddels heb ik drie tot vier karmische relaties gehad, met name vriendinnen die echt niet tussen onze connectie hadden moeten komen. Al deze relaties zijn onuitgewerkte lessen uit vorige levens. Vaak hebben die anderen dan ook echt wel invloed op de huidige toestand in deze tijd door dingen die ze toen gedaan hebben. Dat zijn geen fijne dingen om in te zien. Je kunt door een meditatie of trancereis inzicht krijgen in deze situaties. Mocht je geen ervaring hebben, neem dan iemand om de arm de eerste paar keer om dit veilig te doen.

 

2. Niet aangaan van gevoel (angst/vermijding)

Het kan zijn dat je hierin bijvoorbeeld ziet dat de ander zijn gevoel blokkeert, door jou te blokkeren. De diepe zielconnectie blokkeren kan je inderdaad daaraan koppelen, het is een signaal dat de ander het gevoel niet aan wil gaan of kan gaan.

Maar die mag je ook gelijk op jezelf terug koppelen, waar ga jij het gevoel in jezelf niet aan? De ander heeft hier namelijk geen schuld aan, het kan heel goed zijn dat hij/zij spiegelt dat jij ook niet in je gevoel zit.

De weg van het hoofd naar het hart is zwaar en lang. De ander kan zich door jou gepusht voelen en wil het vaak graag in zijn/haar eigen tijd oppakken. Meestal doen ze ook wel iets, maar gaan ze dat niet met jou communiceren. Geef hiervoor de ruimte, want waarschijnlijk gaf je dat die ander gewoon niet en is diegene daarom op het lopen geslagen. Het is heel belangrijk om te leren dat de ander zijn/haar eigen innerlijke struggle en gevecht heeft. Als je daar begrip voor kan hebben en dit kan blijven spiegelen en vooral niet teveel op jezelf te betrekken kan je gewoon doorgaan met je leven. Ook kan het zijn dat de ander hele diepe psychische trauma heeft waardoor dit extra zwaar is om aan te gaan zoals PTSS, autisme of daaraan gerelateerd psychische situaties waardoor het heel moeilijk kan zijn. Geef dus vooral alle tijd die nodig heb en accepteer dat er even geen contact is. Meestal als ze voelen dat het veilig is komen ze wel terug. Bied de rust en veiligheid die ze willen voelen.

En hou vooral vol, ga ook niet weer lopen pushen als de ander er weer is. Heb respect voor het pad wat de ander loopt, ook al is het zonder jou.

Bindingsangst is een veel voorkomende reden, maar pak dan bij jezelf de verlatingsangst ook aan zodat je de ander ook met rust kan laten, dat zal je zelf moeten oplossen.

 

3. Energetische blokkaden anders dan karmische personen

Als er geen onwil is maar dit toch allemaal gebeurd kan het ook zijn dat er energie om eentje of beiden hangt die alles voor elkaar krijgt en vooral om jullie uit elkaar te houden. Het is vaak ook net alsof je nooit bij elkaar mag zijn 'als een soort vloek' en zo voelt het voor de meeste ook. Altijd zijn er weer excuses waarom weer niet samen, dat is hardnekkig, irritant en het valt ons allen ten deel.

Helaas is dat niet altijd slechts een karmisch verhaal en ondanks dat dat stukje al super diep gaat en alles van ons vraagt om doorheen te (durven) gaan, zijn er ook nog dingen waar we niet altijd invloed op hebben. Wat kan dat zijn?

- Vloeken uit vorige levens of dit leven

- Misgunst

- Jaloezie van anderen (uit dit en vorige levens)

- Demonen

- Energie van mensen die jullie samenzijn blokkeren

 

Hier kan je weinig mee zonder goede hulp en ondersteuning, vaak lijkt het op karma maar als je de oorzaak al hebt ingezien mag je vaak wel wat verder hierachter zoeken.

Dit zijn zeer heftige en kwalijke zaken en het is heel belangrijk om als je echt bij elkaar wilt zijn dit te overwinnen. Ga er boven staan, laat je helpen en verbreek al deze verbindingen met het verleden. Vaak zorgen deze dingen er juist voor dat er altijd iets misgaat of niet goed kan voelen. Vaak ligt het niet eens (bewust) aan de ander maar aan met wie jullie in contact zijn.

Dan voelt het niet goed voor de andere partij om bij je te zijn, ook al zou je anders willen.

Ik ken inmiddels twee koppels die echt samen zijn en dit hebben overwonnen. Het vraagt kennis en daadkracht. Besef ook dat dit gebeurd met een reden om jullie beiden iets te leren.

Alles wat je hieruit leert is belangrijk hoe zwaar ook, maar hak wel een knoop door als je er echt uit wilt en je besluit je niet langer tegen te laten houden door negatief gespuis, of meningen van andere. Volg je eigen weg en hart.

 

4. De ander voelt niet klaar te zijn, maar ook dat jij het niet bent

Het kan vaak niet in het moment helder worden aangegeven maar mijn ervaring is dat er geen kwade opzet in zit. Het is gewoon niet zo handig, maar het is vaak een bewust of onbewust voelen dat hij/zij er niet klaar voor is. Ik heb er eentje die zelf donders goed weet wanneer het klaar is, gewoon voelt dat het nog niet kan. Daarom ben ik geblokkeert, ook omdat ik zou storen in zijn processen, dat weet ik en respecteer ik. De ander is vaak net zo spiritueel als jij, heb dus respect voor die keuzes. Ergens weten ze wel dat je het bent, allang al. Maar vertrouw op hen, dat zij het voelen. Jij weet niet wanneer jij klaar ben, dat weet de ander beter dan jij en andersom.

Vertrouw daarop, want hier ligt de kracht en essentie van de verbinding.

Met klaar zijn bedoel ik niet dat je klaar bent met het aanpakken van triggering op jezelf, daarmee bedoel ik op dat beide partijen klaar zijn om elkaar recht in de ogen aan te kijken en eerlijk en open te zijn. Hierbij komt een stukje kwetsbaarheid kijken die je beide moet durven tonen aan elkaar. Zonder ontkenning van emoties en angsten die door deze connecties gaan. De angst aan kijken, dan met zijn tweeen is essentieel. Als je dat durft ben je klaar voor het pad samen.

 

5. Het pad is besloten

Sommige keuzes worden gewoon gemaakt omdat de onderdeel zijn van het pad van beiden. Vaak liggen veel keuzes al vast, zoals relaties aangaan, vriendschappen aangaan, verhuizingen en misstappen die er misschien gemaakt worden naar jou idee. Maar alles is een les in een pad als dit voor beiden partijen.

Sommige koppels hebben twintig jaar nodig, andere maar vijf. Het is maar net wat het plan is van jullie zielen. Als een blokkaden geschreven staat in de blauwdruk dan is dat nu eenmaal zo, heb daar dan vrede mee.

 

Leer altijd jezelf en de ander vergeven want alles is bedoelt om jou iets te leren over onvoorwaardelijke liefde. En kritiek en gebrek aan zelfreflectie getuigen niet van liefde. Probeer liever te voelen waarom de ander doet wat hij doet en leg je er dan op toe dat het een spiegel is op jezelf. Kijk dan wat jij aan jezelf kan veranderen om de ander vrij zijn weg te laten lopen wat hij/zij nodig heeft om de lessen te leren die nodig zijn.

Alles kost nu eenmaal veel tijd, maar geef de hoop nooit op.

Als het voorbestemd is om samen te komen, ongeacht in welke vorm ook dan zal het gebeuren. Vroeg of laat.

Vaak voel je zelf dat antwoord wel, vertrouw daarop.

 

Hou van de ander, ongeacht de keuzes.

Zelfs als je diegene nooit meer ziet.

Gun de ander dan de hele wereld en de liefde, ook als jij het niet bent.

Liefde heelt de situatie, altijd.

 

Vind jezelf.

 

 

Liefde, licht & Kracht

Nuria

 

Gerelateerde blogs

Alles over karmische relaties

Ontwaking; De kracht van het mannelijke en vrouwelijke - de kracht van tegenstelling

Ware zielsiefde; Verwanten met impact

Ware zielsliefde; De wachtkamer

 

Terug naar alle blogs over soulmates en tweelingzielen