Oproep aan de mensheid; En, wat moeten we zonder bomen dan?

Ik ben boos. Dat ben ik niet gauw, maar als ik het ben dan heb ik er zeker een gegronde reden voor. 

Sinds gister weet ik dat er een groot deel van het bos in Schoorl is omgehakt. mijn hart is gebroken.

Via deze video  het walgelijke bewijs. Tot voor kort kwam ik daar zeer regelmatig, ik heb daar mooie herinneringen liggen en veel rust kunnen vinden. Nu is dat gewoon voor een groot deel weg, het mooiste en grootste bos en enige echte bos in Noord-Holland. En dan te bedenken, dat dit niet alleen hier gebeurd, maar overal ter wereld, meer en meer. Mijn taak is om bewustzijn te creeren en duister te onthullen, dit vlak is typisch zoiets duisters en er is ook een oplossing voor. Mits daar per nu direct naar gehandeld wordt, kunnen we de aarde en onszelf nog redden. Het uur der waarheid heeft allang geslagen, het is tijd om wat te doen.

(Navraag gedaan,  het is de bedoeling dat er meer verschillende bomen worden geplant voor meer bij diversiteit. Daar ben ik uiteraard niet tegen, maar wel tegen het principe dat het gewoon wordt gedaan en het vervolgens minstens 40 jaar duurt voor er weer fatsoenlijke nieuwe bebossing is. Alsof we zoveel tijd hebben, nee. Ik ben ook tegen het feit dat er niet naar petities wordt geluisterd)

 

 

Bomen, de longen van moeder aarde

De mens is een weerspiegeling van moeder aarde, wij hebben slecht voor haar gezorgd en doen dat nog steeds. Met al onze technische snufjes, verpakkingsafval, chemische producten en verkeerde manier van voedsel landbouw. En dat terwijl er manieren zijn om haar veel minder schade aan te doen, er zijn manieren en mogelijkheden om dit alles tot een halt toe te roepen. En er zijn wel wat mensen actief in deze alternatieve sectoren, maar het zijn er niet voldoende, ook is er veel te weinig aandacht en onderwijs over dit soort  en zaken. Langzaam stort de wereld zich in een gat vol verdoemenis, deze consumenten maatschappij heeft op dit moment zijn tol geeist en in plaats van dat men zich even gaat realiseren wat er aan de hand is, gaat iedereen op een zekere manier gewoon "door met leven" en bomen omhakken. Niemand staat er bij stil dat we met de natuur samen moeten leven in plaats van haar uit de weg te ruimen.

 

De mens is een weerspiegeling van de aarde, als de aarde gezond zou zijn en vruchtbaar en groen, zou de mens lekkerder in zijn vel zitten. Nu is de aarde echter dood en doodziek, daarom zijn wij mensen "ziek", we zijn afhankelijk van haar vruchten, haar getijden. De regelmatigheden van vulkaanuitbarstingen (nieuwe vruchtbare grond) en stormen om het leven weer even om te woelen. Het is niet toevallig dat de mens nu met Corona te maken heeft, het virus wat voornamelijk op de longen slaat. Het is een boodschap naar de mensheid toe dat de aarde zelf niet meer kan ademen en daarom heeft de mens nu moeite met ademen. Het is een metafoor, een zeer heldere hint, universele wetten werken op subtiele lagen door en dit is dus zo'n mechanisme. Ziekte van de aarde, is ziekte van de mens.

 

Bomen

Bomen hebben ook een ziel, een stem en gevoel. Wie zijn hart opent voor de natuur voelt zijn behoefte aan adem en ruimte, aan begrip en liefde. Bomen worden bruut omgehakt zonder ook maar een enkel greintje respect, worden gehouden "omdat het hoort". Iedereen die biologie heeft gehad weet dat de bomen stikstof inademen en zuurstof uitademen. Wat moeten wij op een grond zonder natuur? zonder bomen?

En wat zonder bevruchting van de bij? Dan is er voor ons geen voedsel meer, geen bevruchte zaden meer betekend geen nieuwe bomen en geen nieuw voedsel meer. Om nog maar te zwijgen over de grote impact van pesticiden in de landbouwgrond die de bij en vele andere hoog noodzakelijke insecten uit moorden.

 

Bomen vinden ons mensen bruut en meedogenloos, bomen wantrouwen voorbijgangers omdat ze niet weten wat ze doen en of hun ziel wel zuiver is. Bomen huiveren. ze zijn niet bang maar vragen onze hulp. Een bos vol bomen is samen zeer sterk, een boom zonder bos voelt zich soms eenzaam. Bomen leven, willen leven en willen begrepen worden en kijk nou wat er gebeurd?

De bomen in Schoorl hadden ook een stem en een ziel, net als de bossen en regenwouden van het Amazonegebied, Australie en de laatste bossen die hier in Nederland achteloos worden gekapt voor snelwegen en nieuwe woonwijken. Waarom niet de natuur omarmen? waarom er niet omheen bouwen? of een andere manier van leven (Tiny houses), leven van wat de natuur ons te bieden heeft?

Maar nee, alles moet duur en luxe en zoals "we het altijd doen".

Alleen zoals we "het altijd doen" , maakt meer kapot dan een mens lief is. Alleen beseft de mens dat pas, als de mens zelf alles kwijt is wat hij/zij lief is. Dan is het wel te laat, dit is onomkeerbaar.

 

Als wij allemaal niet meer kunnen ademen door het zeer hoge stikstof gehalte in de lucht (en dat is zeker een mogelijke toekomst en zeer snel als we nu niet ingrijpen). Dan gaan we gewoonweg allemaal dood aan een gebrek aan zuurstof. En zo kan het zijn als deze maatschappij, deze wereld zo op deze manier met de bronnen van de aarde omgaat. Wil de mens dit echt op die manier? moet deze destructie echt onze ondergang worden? Of gaan we er nu wel iets aan doen?

 

Oplossingen

Vandaar mijn oproep en dit bericht. Er zijn manieren, velen die allang zijn uitgevonden. Ik wil daarom oproep doen aan elke lezer van dit blog die hier iets om geeft om op te staan. Op te staan tegen dit soort dingen. Ik had een petitie getekend om dit te voorkomen, maar je ziet hoeveel zin dat heeft. Dat werkt dus niet.

Er zou per direct wereldwijd een onafhankelijke, niet geld gerichte en niet zelfzuchte organisatie opgericht moeten worden die zich gaat bezig houden met bomen planten. Er zijn al mensen die het doen, die hele woestijnen weer opnieuw begroenen en dat is precies wat er moet gebeuren! 

Ik plaats hieronder de documentaire; Kiss the Ground. Kijk deze eerst even ter inspiratie, ik heb gehuild want wat hier getoond wordt is precies de weg te lopen!

Geen corrupte partijen en stichtingen met directeuren die dikke bonussen krijgen moeten dit doen, het moet een collectief gebeuren zijn. Liefste een ambassadeur in Nederland voor Nederland een bekende Nederlander die hierachter staat bijvoorbeeld en dat in elk land wereldwijd. Mensen die connecties hebben met mensen die als in deze documentaire weten hoe woestijnen en grond die bijna dood is weer tot leven weten te wekken. Doe dit collectief, laat niet de arme burger betalen maar zorg voor geld vanuit hogerop die belangeloos willen betalen, laat mensen betalen die miljonair zijn. Laat dit gebeuren wereldwijd, start een belangenloze organisatie met mensen die hier verstand van hebben, biologische zaden kweken en niets te maken hebben met de huidige elite. Mensen die dit willen doen omdat ze zich realiseren dat hun wereld kapot gemaakt wordt, mensen die ook voor anderen een betere wereld willen. Laat deze mensen samen komen .Ik draag slechts het idee aan, nu alleen de vraag; wie wil dit doen? welke lichtwerker heeft deze taak gekregen? wie wil opstaan voor de aarde hier en nu? wie heeft deze connecties? welke BN-er wil dit wereldwijd bekend maken?

 

Ik draag slechts dit idee aan. Wie gaat het doen? 

Begin nu, stil zitten is niet de weg.

 

Hieronder de trailer van de film. De hele film is alleen nog beschikbaar via Netflix of via de website https://kissthegroundmovie.com/

 

Verder raad ik nog aan het boek; Masterclass after Capitalism een boek wat ik nu aan het lezen ben over wat er mis is met het huidige systeem en ook deze draagt voor elk probleem een oplossing aan om wel op een zuivere respectvolle manier met de aarde om te gaan en hoe gelijkheid tussen de mensen te creeren zonder de huidige economische problematiek. Dat boek is een goede aanvulling op wat er gezegd wordt in Kiss the Ground. We kunnen dit oplossen maar we moeten wel bewustzijn hoe. Dat is nu het allerbelangrijkste, daarna komt vanzelf de stap dat dit systeem valt. Daar is het onze beurt om dit geleerde toe te passen. Want dat is wat er gebeuren gaat, we hebben nu tijd dit op te zetten met zijn allen.

 

Bedankt voor je aandacht en tijd om dit even te lezen.

 

Terug naar de blog

Terug naar Home