· 

Energieverslag 2021 - Op naar een ruig jaar

Na het verslag van 2020 wilde ik echter stoppen met deze voorspellingen, maar vanwege de juistheid van de vorige waarin ik zonder het te weten de C. crisis noemde en de vele bevestigingen toch besloten verder te gaan. Weet, de gave van de energie zien in de toekomst is op dit moment meer een vloek dan een zegen. Maar als je weet wat er komt als mens kan je anticiperen op dingen die je te wachten staan. Je kunt je mentaal voorbereiden en ook maakt het mij als sjamaan in staat om 'het verhaal' te helen, waar iemand mee loopt. Ik gebruik ter ondersteuning kaarten van het medicijnwiel deck, om de energie te voelen die er klaar staat,en meer om concreet te hebben wat er gebeurd en om het gevoel te bevestigen. Ik werk altijd met deze kaarten als ik dingen in mijn eigen leven en relaties duidelijk wil krijgen, dat maakt het dat ik heel erg goed ingewerkt ben met deze kaarten. Het is eigenlijk niet echt nodig, maar zorgt voor een completer beeld.

Weet een ding; ik zit er al een paar dagen tegen aan te hikken, alsof ik er alles aan doe om de energie te vermijden.

Daar gaan we dan.

 

Ik heb er wederom voor gekozen om per kwartaal weer te geven, ik laat alles zien vanuit de lichte kant als de donkere kant, dus de dualiteit. Aan welke kant je zelf zit, kan beide zijn tegelijk of afwisselend. Dat is afhankelijk van je eigen ontwaking of gemoedstoestand op dat moment.

Je kunt hier het energieverslag van 2020 nalezen op correctheid.

 

 

Eerste kwartaal 2021

Ik voel in de energie direct al een enorme weerstand, onrust en heel veel emoties. De crisis van 2020 heeft er flink ingehakt en veel mensen staan met lege handen. Ik doel op vele bedrijven en vooral horeca die failliet zijn gegaan of hier hun laatste eindafrekening inleveren, het is heel fysiek en enorm emotioneel. In de kaarten valt meteen heel erg de 'Reiniging' op, een kaart die altijd valt als er veel emoties zijn, samen met De maan van het zaaien, die doelt op eerlijkheid naar jezelf en een ander en wederom veel emoties. Mensen hebben veel innerlijke pijn en veel verdriet, zijn voor hun gevoel alles kwijt al het materiele wat ooit zeker was, is niet meer. Het is tijd om op zoek te gaan naar iets met een diepere betekenis in vele levens. In het laatste kwartaal is de massa-ontwaking een feit geworden en dat werkt stevig door in het eerste kwartaal van 2021. Niets is eigenlijk zeker en er zal weinig steun gegeven worden wat naar zekerheden duid, kortom niemand weet echt waar die aan toe is. Dit zet aan tot veel nieuwe ideeen, de Dondervogel verraad een nieuwe manier van leven, veranderingen die in Januari stevig zullen doorzetten. Veranderingen op alle levensvlakken, geldend voor iedereen. Het is al meteen de eerste deur waarmee we in huis vallen, of liever gezegd met de neus in de boter. Niets blijft hetzelfde en de veranderingen zetten stevig door.

 

Voor de mannelijke energie geld een stevig terugtrekken uit de 'Soulmate/tweelingziel/nieuwetijdsrelaties', er is veel besef over wie zijn vrouwelijke wederhelft is en waar het mis is gegaan. Het leven wordt letterlijk herzien, bij Divine masculine en Divine Feminine is een grote synchroniciteit, zonder dat ze zelf door hebben worden innerlijk veel gelijke thema's behandeld. Het is een soort laatste ronde naar opheldering voor het grote werk begint. In 2020 is er op dit vlak veel goeds gebeurd, maar de mannelijke energie heeft nog zeer diepe wonden te helen die berusten in zijn eigen vrouwelijke energie. De moeder/zoon wond (slechte of geen hechting, of juist niet uit los kunnen komen) in hem speelt nu parten en zo ook bij de vrouw, daar is de moeder/zoon-energie ook aan de beurt. Dit bepaald ook een groot deel in het collectieve verdriet. Beide wederhelften komen nu tot een soort climax, krijgen helderheid en een nieuwe visie die enorm overeenkomt. In deze energie kunnen ze opnieuw samen heling vinden en het verleden voorgoed loslaten. Het loslaten gaat om zeer diepe pijn van vorige levens. Zelf heb ik vandaag nog een stukje daarin mogen behandelen en dit is zeer diepe collectieve pijn die eindelijk hier zijn uitweg zal vinden. Er zal dus veel verdriet en weerstand voelbaar zijn, het is belangrijk om jezelf de tijd te gunnen om rustig in reflectie te gaan en op zoek te gaan naar een manier om rustig en gecontroleerd door deze pijn heen te gaan. De enige weg is er doorheen, innerlijk vindt er push plaats om nog even diep het donker in te gaan. Hoe licht je ook al bent, hier is nog een stukje donkerte voor ons om te doen.

 

Op 21 december 2020 vond er een duidelijke splitting plaats tussen mensen/zielen die hebben gekozen voor een leven vanuit de ziel en het licht en dienstbaarheid aan de mensheid en dus de spirit. Vanaf dit moment is bepaald wie mee gaan naar de 'Nieuwe Aarde' en wie niet. De verdere uitdunning van de mensheid zal de komende jaren voortzetten.

Wanneer bij de koppels eentje al heel hoog in de energie zit kan de ander mee als deze hiervoor gekozen heeft, de meer zuivere zielen hebben tot 2024 de tijd om zichzelf volledig te helen. De slapende mens die nog slaapt, blijft vanaf hier in een roesje voortleven, blijft achter de regels van de overheid aan lopen en loopt zo de mist in. Deze mist zal dikker optrekken tot ze sterven. We zullen hier en nu en voorlopig veel mensen loslaten die niet mee kunnen, ook ik. Het doet pijn, de wereld wordt letterlijk verscheurd, want iedereen kent wel mensen die niet mee kunnen in de nieuwe frequenties. Dat kunnen vrienden en familie zijn maar in veel gevallen (helaas) ook nog partners. Het wordt wreed, meedogenloos. Maar ook dat is liefde, want dat zorgt ervoor dat zij die in hun ziel weten hoe de nieuwe wereld eruit ziet er ook zonder oponthoud kan komen te staan. Mensen die jouw ondermijnen, je frequentie laag houden, niet meekomen in alle nieuwe ideeen zijn beperkend voor de creatieve lichtende geesten van al onze sjamanen en lichtwerkers. Dat is de wet der natuur waar niemand iets tegen kan doen. Dat is wat het is en we zullen met dit verlies en deze pijn moeten leren leven. Het maakt ons sterker en maakt deel uit van het plan om te doen wat we moeten doen. Daarvoor kunnen we niet iedereen tegemoet komen.

 

Eerlijkheid naar jezelf en anderen, je uitspreken over wat er werkelijk door je heen gaat en wat je gedachten zijn. Beslissingen die je lang hebt uitgesteld toch doen, zijn de essentie om dit kwartaal goed door te komen en zorgen voor meer flow.

 

Tweede kwartaal

Ik zie in het tweede kwartaal een soort helder stukje, mensen zijn "wakkerder" gaan achter die tv vandaan en dingen doen. Niet altijd dingen die worden goedgekeurd maar men is hier alles zat. Regels worden overtreden en de overheid wordt iets milder. Dit heeft niets te maken met deze crisis, eerder dat er andere mogelijkheden komen om te leven. Ik weet niet precies wat ik hiermee bedoel, alsof er meer intiatieven zijn die er opeens zijn en ervoor zorgen dat veel mensen eindelijk uit die schulp kunnen komen om te doen wat ze moeten doen. De volgende golf healers is klaar voor het grote werk en er zijn meer praktijken die werken als ZZP-er en mensen beginnen hun eigen hachje te redden. Het is alsof de lucht open gaat en mensen eindelijk zien waar ze aan toe zijn. Ondanks dat er eigenlijk nog veel onduidelijk is, mensen hebben geen zin meer om te wachten op dingen, ze gaan gewoon dingen doen.

Hierdoor wordt het ook duidelijker dat straffen opleggen niet werkt en alleen maar averechts.

Mensen ontdekken dat ze eigen zeggenschap hebben en nemen zelf de leiding over hun eigen leven, geen afwachten meer, maar gewoon handelen is het credo. Het volk loopt nog net niet over de overheid heen, maar er wordt hier wel een zaadje gezaaid voor een grootse opstand.

 

Vele lichtwerkers staan op en verenigen zich, er komen betere en grotere spirituele scholen. Veel wordt van betere en zuivere kwaliteit en de onzuivere praktijken beginnen hier enigzins weg te vallen. Het wordt rustiger in de spirituele wereld, minder massaal. Veel mensen vinden ook rust en er wordt meer vanuit het 'zelf' gedaan om dingen klaar te krijgen. Mensen weten innerlijk beter wat ze willen en waar ze aan toe zijn. Veel karmische situaties zijn ten einde en de eerste stappen worden gezet naar een vrijer en mooier leven.

Divine masculine heeft zijn besef uitgesproken en komt samen met zijn Divine Feminine, veel duisternis van deze eerste laatste fase zal veel opgehelderd hebben waardoor de connectie in het tweede kwartaal meer licht zal hebben. Er zal meer saamhorigheid en samenwerking gaan plaatsvinden. Beide komen elkaar meer tegemoet al heeft de mannelijke energie nog wel moeite met volledig overgeven, hij heeft wel meer moed om naar binnen te gaan en het gesprek met zijn vrouwelijke connectie aan te gaan. Hij heeft hier nog een lange weg te gaan en toch, er is een gelijke oversteek gaande. Beide sekse komen elkaar tegemoet op zeer vredige en open wijze.

Veel vrouwen werken al vanuit hun innerlijke kracht en hoogste potentieel, waar de mannelijke energie op kan leunen en rustig kan volgen in dezelfde tendens der heling en liefde.

 

En toch met sprongen vooruit wordt er nog veel geheeld in dit kwartaal. Alles gaat er vanuit dat alle pijn vanuit het eerste kwartaal hier met name in het begin van het tweede kwartaal nog een fikse nasleep zal gaan vinden.

En toch, veel mensen begrijpen hier steeds beter waar het in het leven om draait en ze besluiten gewoonweg het oude los te laten. Want veel meer mensen hebben door dat de matrix waar ze zich in bevinden ze echt niet meer gaat dienen. En hier wordt er een ommekeer in gang gezet die zijn weerga niet kent en er voor gaat zorgen dat het leven, met het systeem wat we kenden echt verleden tijd is. Ik krijg te zien 'Agenda 21' en ook dat is van kracht, deze duistere machten vanuit de elite gaan een slag slaan. Alleen wij 'lichtmensen' zijn ze voor vanwege onze gaven, maar het wordt niet makkelijk. Het is positief in dat opzicht, maar het is niet leuk. Onze krachten zullen getoornd worden om samen te werken, we moeten. Het licht wint altijd, maar dat betekend echter niet dat de strijd niet zwaar zal zijn.

Aan ons om zoveel mogelijk mensen met heling hier uit het systeem te onthechten en het "slaven DNA" om te zetten terug naar zijn oorsprong zodat alle regels en angsten geen invloed meer hebben op onze emoties en gemoedstoestand. We dienen er boven te gaan staan om niet meegesleurd te worden in de chaos en regeltjes.

 

De essentie van het tweede kwartaal is zelf leiderschap, je niet meer laten leven maar vooral zelf het heft in de handen nemen. Omdat 'er toch niets veranderd als je het aan andere overlaat'. Deze helderheid is nodig om zelf in de kracht te komen te staan.

 

 

Derde kwartaal

Een definitief keerpunt waarop vele het duidelijk is dat we echt niet meer terug gaan naar wat was, het systeem wat we kenden is op zijn einde. 'Agenda 21' verraad, net als 'Area 51' de waarheid over de plek waar we leven. Dat niets is wat we dachten en veel dingen waarvan veel mensen dachten dat niet mogelijk was, blijkt toch mogelijk. Weer een golf van mensen die overlijden, nu onder andere door orkanen, vloedgolven en tekorten en mislukte oogsten zullen arme landen weer teisteren. Echter nu wordt de ongelijkheid van deze wereld nog veel helderder, vele acties worden opgezet maar tevergeefs. De wereld lijkt niet meer te redden, veel mensen zijn bang en zoeken naar zekerheid die ze nergens kunnen vinden. Weer geen bodem onder de voeten, geen duidelijkheid, een 'wat nu?'

Want als dit zo is?  wat kunnen wij dan nog?

We worden onthand, nog net niet onthoofd. Het weer wordt onstuimig in de wereld, depressie. Mensen moeten naar binnen voor hun veiligheid, maar ook voor minder zelfbedrog, of bedrog van de wereld overheid? (Innerlijke reflectie en zelf bescherming)

Dat weten we dan eigenlijk niet zo goed.

Reflectie is belangrijk, even terug kijken maar ook handelen.

 

De waarheid over alles komt duidelijk uit en dat kan op verschillende manieren, tv, internet maar ook door eigen heling. Steeds meer mensen besluiten zich te laten helpen door healers en sjamanen. Dat geeft een zeer heldere blik op de werkelijkheid waar we op dat moment in leven. De essentie van het jaar 2021 is vooral Ervaring, deze kaart vertelt dat we dingen al eerder hebben gezien en inmiddels de patronen kennen van elke situatie die we eerder hebben gezien. Er vindt een herhaling plaats die iedereen kan herkennen, het is namelijk een herhaling van de cyclus die zich dit jaar heeft voor gedaan. Een deel wordt nog steeds getriggerd op realistische verwachtingen hebben, een thema van 2020 want nog door sijpelt door 2021, omdat een deel van de mensen nog steeds niet ziet dat het geen zin heeft bepaalde doelen te stellen of dat er juist realistische doelen gesteld dienen te worden. Veel kan niet waar gemaakt worden, de dingen vanuit het ego, angst en boosheid, zullen niks uithalen, eerder de boel verergeren. Daarom is rust belangrijk, zelfreflectie belangrijk (zeker voor mensen die iets leiden, om het even wat). Jezelf telkens de vraag stellen of je iets doet vanuit liefde, pure angst of de wil om regels te volgen is een mooie vraag om te stellen bij elke actie. En dat ligt soms heel complex, terwijl simpelheid en pure eerlijkheid de ware weg te volgen zijn.

 

In de zomer van 2021 is het wel helder dat we niet meer terug gaan, maar we eigenlijk nog in een overgangstijdperk zitten. We zijn er nog niet, er zal hier wel zeer veel werk verzet worden om de grote hoeveelheid "wakker wordende" mensen op weg te helpen. We kunnen geen handjes meer missen. Alles draait om geld, daar komt hier een einde aan.

De euro verliest hier zijn waarden, dus als je veel aandelen bezit van bijvoorbeeld de huizenmarkt, verkopen voor het derde kwartaal. Het wordt armoe, we zullen onszelf moeten aanleren op een andere manier te leven. We zullen meer uit de natuur moeten halen en dit op geld draaiende systeem laten voor wat het is. Het geld wat we tot nu toe kennen, kent ook een einde.

 

De andere werelden, het buitenaardse komt ook dichterbij. Mijn advies is om je daar vooral niet te veel in te mengen. Ik heb er zelf de grootse en gevaarlijkste problemen mee gehad. Channel niet zomaar een kanaal, hoe goed bedoelt ook er schuilt een zeker gevaar in!

Dingen die hierin onmogelijk lijken, komen dichterbij. Dit tekent zich in de maanden augustus/september. Er wordt meer gezien dan ooit in en rondom de aarde! Wil niet te veel weten.

 

Veel ultieme koppels komen hier ook dichter tot elkaar, sommige hebben een keuze om dichter tot elkaar te komen en samen ook wat werk op te pakken. Voorzichtig durven ze hier wat stappen te zetten dichter tot elkaar , het komt in een stijgende lijn samen en tot bijzondere samenwerkingen. De vrouw erkend haar eenheid in haarzelf en het mannelijke zet zich vooral in om aan haar zijde te staan, het worden vredige, romantische en ook lastige tijden. Want er worden samen doelen gesteld en nieuwe dingen aan gegaan die voorheen ondenkbaar waren en daarin hebben de ultieme koppels hier vrij de ruimte om te ontspringen in een leegte die voorheen was om deze te vullen met hun ultieme licht en liefde.

Let wel, dit komt hier stapsgewijs op gang! En sommige gaan harder dan andere en er wordt druk geheeld en er worden hele mooie dingen gedaan en bedacht.

De grootste ellende is voorbij, wel jammer dat het moeilijker wordt om hier op aarde te zijn. Veel willen hier liever alweer ten hemelen, het is dat je elkaar hebt zeg maar. Dit wordt geen leuke tijd wereldwijd.

Liefde maakt hier veel goed en maakt veel koppels heel sterk, dit is nodig om meer toekomstige crisessen het hoofd te bieden. Er zijn zelfs koppels die vanwege geldproblemen vervroegd al moeten gaan samenwonen en beleven een soort versnelde relatie om tijdig klaar te zijn voor wat er nog meer gaat komen. Want het wordt geen kattenpis.

 

Vierde kwartaal - Ultieme samenwerking

Het volk valt uiteen, maar er is ook meer eenheid en samenwerking dan ooit. Ik zie grote opstand, een zaadje wat in maart/april gezaaid wordt en met name in april naar voren komt. Deze komt tot bloei en ultieme bom in november/december van dit jaar. Nu ontstaat er een ware revolutie, van een zeer grote eenheid. Niet alleen het hele land, misschien wel de hele wereld.

Lichtwerkers komen ook meer samen en zullen massaal opstaan en licht delen, ook op een manier die voorheen nooit gekend is. Omdat wat hier tegenover staat TE heftig is. En ik weet niet wat het is of wat er gebeurd, maar het lijkt mij als in de zomer alles instort er in de winter wel vele redenen tot een mega opstand zullen zijn.

Veel sluiers worden opgelicht waardoor niemand meer "normaal" naar deze wereld kijkt. Het lijkt bijna wel een oorlogs tafereel wat ik zie het is alsof de elite onthuld is op grote schaal. Uiteraard zal er ontkent blijven worden en om de hete brei heen door de schuldige, maar dit is het begin van heel heftig karma van de mensheid wat hier mega groot naar voren komt.

Deze feestdagen in 2020 zijn dan al niet meer hetzelfde, volgende feestdagen zullen we op een soort rantsoen moeten. Niet perse van voedsel, misschien ook wel. Het is belangrijk om je voor te bereiden op de grootste revolutie die de mensheid ooit gekend heeft. Het wordt een donkere tijd waarin alleen het licht kan zegevieren door vol te houden, dingen voor elkaar te blijven doen en vooral er voor te zorgen dat je goed voor jezelf kan zorgen.

Ik weet niet wat het is, maar er lijkt zo veel kracht gebundeld te worden dat eindelijk het hele volk ziet wat er werkelijk gaande is en dat is best heftig want ontkenning is hier door niemand meer mogelijk. Niemand he, niemand.

Aan welke kant je ook staat.

 

En pas hier kan de wereld werkelijk gaan bewegen naar de energie die we "De nieuwe Aarde' noemen, dit heeft namelijk niets met Agenda 21 te maken, het is een plan om ons in toom te houden als volk. Misselijkmakend schaakspel tussen donker en licht, tussen aards en buitenaards, werkelijkheid en leugen. En nee, ik vind het niet fijn om dit te voelen. Maar het is nodig als tegenkracht om ons lichtmensen te triggeren om er alles, maar ook werkelijk alles aan te doen om het beste eruit te halen. Moeder aarde te helen en vooral niet op te geven. we zullen hier echt samen moeten staan, het volk dient niet elkaar te bevechten met al die nietzeggende meningsverschillen. Deze dienen opzij gelegd te worden om samen op te staan tegen onrecht. Zolang mensen elkaar pijn blijven doen, discrimineren en manipuleren hebben mensen niets geleerd. We dienen slimmer te zijn, niet hetzelfde te doen als wat 'zij' al eeuwig doen, namelijk elkaar afmaken om elkaars gelijk. Het is verspilde tijd, want het is 1 voor 12, deze aarde is niet lang meer leefbaar als we nu niet als de sodemieter voor haar gaan zorgen staan ons veel ergere dingen te wachten dan een virus, een discussie over wat de waarheid is en wat niet. De enige waarheid is dat onze leefwereld naar de knoppen is gegaan omdat we te egoistisch waren en perse al die spullen wilde hebben, de laatste smartphone belangrijker vonden dan ons eigen voedsel of de toekomst van onze kinderen. Niemand staat erbij stil dat er binnen tien jaar geen greintje vruchtbare grond meer is omdat alles door de huidige landbouw methoden wordt vernietigd, de grond gaat dood!

 

Iedereen wordt afgeleid met een virus, terwijl er meer bomen en wouden worden vernietigd die letterlijk onze zuurstof ijler maken, tot er straks niets meer is en dan is het te laat.

Ik heb een hele tijd terug al een visioen gehad dat we op een dag geen zuivere lucht meer inademen! Dit is ernstig!

Als we zuurstof willen, zuiver voedsel, moeten we daar nu al massaal voor zorgen want het is misschien al te laat.

 

We zouden juist massaal naar buiten moeten gaan en weer leren te leven met de natuur, ons verbinden met elkaar en manieren gaan zoeken, op grotere schaal dan tot nu toe is gedaan om onze leefwereld en voedselvoorziening te verbeteren en zuiverder te maken.

 

Mensen vinden in het vierde kwartaal meer innerlijke rust en accepteren de weerspiegeling in elkaar. Bij de ultieme koppels wordt heel warm en knus tijdens deze kerst en zij zijn dan ook de krachtige peilers in het collectief die de eenheid en spiegeling des te sterker afspiegelen. De ultieme koppels zijn de kern van wat er collectief gebeurd. Het diepe heel proces van alle koppels wordt uitgespiegeld in een grote groep mensen die direct en indirect met hen verbonden zijn. Daarom hebben zij een voorbeeld functie, maar ook hun processen zijn heftiger omdat zij voor een groep die hen volgt deuren openen. Eind 2021 is het een feit, we zijn er en eigenlijk zijn we er ook niet. We beginnen dan aan een tijd die zijn weerga niet kent. Nog veel heftige veranderingen zullen volgen in de jaren er na. 2020 was een inleiding naar dit nieuwe tijdperk, 2021 is een tijd waarin we los geschud worden van onze grondvesten. Natuurlijk door de duisternis, de elite etc, maar anderzijds is het licht veel sterker geworden en zorgt voor een sterke tegenkracht.

Een ware spirituele oorlog, tussen verschillende lagen, dimensies, waarheden en niet waarheden is er aan de gang. Het zal echter steeds zichtbaarder en heftiger geuit worden. Wat vooral belangrijk is dat is vrede hebben met wat je hebt, want het kan zomaar weg vallen. Wees gerust, we hebben elkaar nog. En dat is ook alles wat er uiteindelijk overblijft, wij hebben elkaar en slaan een arm om elkaar heen. Dat kunnen we uitsluitend doen. Bezit zal niets meer waard zijn, des te meer waarde zullen we aan liefde erkennen. Eindelijk.

En ja, dan pas kunnen mensen elkaar meer vanuit het hart gaan benaderen, daar zijn deze heftige gebeurtenissen voor nodig het is de enige manier om mensen dieper tot zichzelf te brengen.

Gelukkig hebben vele van ons de gaven om elkaar te helpen, te helen en er werkelijk voor elkaar voor te zijn. En daarmee wordt de tijd van het hart daadwerkelijk ingeleid. Een keerpunt zal zijn, nooit meer terug naar het oude. Nooit meer.

Samen gaan we door, tot het gaatje en daar voorbij.

 

En hou vooral voor ogen, blijf realistische doelen stellen die passen bij de tijd. Er zal zich herhalen wat je allang kent en als je je ogen open doet zal je het zien. En als het goed is, herken je het en kan je eruit stappen. Als je dat kan wachten jouw ook betere tijden met geluk. Helaas moeten we wel door deze diepe duisternis heen om weer duidelijk te zien waar het licht zich bevindt, vooral ook bij wie het zich bevindt.

 

Ik wens iedereen veel kracht en moed en veel licht en heling toe voor 2021, we zullen het nodig hebben.

Zet je schrap voor ruig weer, want stormen gaat het zeker in dit jaar.

 

 

 

 

Gerelateerde blogs;

Energieverslag 2020

 

Ego loslaten, test

Waarom we het onszelf zo moeilijk maken?

 

Healer zijn - Effect op omgeving - Verantwoordelijkheden en valkuilen

 

Terug naar de blogpagina

Terug naar Home

 

Essentie 2021- Vooral niet stil staan, je kent al wat je hebt gezien vanuit 2020. Dus loslaten en verder met leven gaan.
Essentie 2021- Vooral niet stil staan, je kent al wat je hebt gezien vanuit 2020. Dus loslaten en verder met leven gaan.