· 

Het verschil tussen man en vrouw, liefde en seks en waarom vele vrouwen seksueel trauma ervaren

Het doek viel voor mij toen ik door mijn eigen pijn heen ging, het in de steek gelaten voelen door mijn soulmate. Het deed zeer, het deed veel ik kwam terecht in een dieper gelegen trauma in mezelf. Ik offerde mij, ik voelde de pijn van andere vrouwen waar hij wat mee gehad heeft. Ik wilde hen beschermen en al snel begreep ik dat dit niet alleen dit groepje betrokkenen trefde, ik begreep al snel dat ik de diepere lagen voelde van deze collectieve pijn. De onderdrukte vrouwelijkheid die al eeuwen door de man niet wordt begrepen. Het maakt me boos, maar ik wil niemand veroordelen. Het enige wat ik kan doen is mijn blog wijden aan dit onderwerp en zo wel de mannen als de vrouwen een hart onder de riem steken door uit te leggen wat hier aan de hand is en hoe we dit samen kunnen veranderen. Wat vooral heel belangrijk is hier dat is dat beide seksen veel meer respect voor elkaar mogen tonen en ik ga vertellen hoe je dat het beste kunt doen en ook jezelf en je partner kunt helpen helen op dit stuk.

 

Mannelijke seksuele driften

Waar de man al meteen erg verschilt van de vrouw is dat op gebied van de behoefte aan seks. De man heeft gemiddeld een hoger libido dan de vrouw, de vrouw heeft niet altijd zin om daar aan toe te geven. Om hem een plezier te doen gaat zij vaak wel gewoon erin mee zodat ze er vanaf is (daar begint de ellende ook meteen, zij zegt niet wat zij wil en hoe). De man heeft niet alleen een heel ander lichaam, maar energetisch gezien werkt het een en ander ook heel anders als bij de vrouw. De man voelt en ervaart veel dingen heel anders, ze missen een soort zesde zintuig, een bepaalde manier van voelen die vrouwen wel hebben. Het is een soort emotioneel voel tentakel wat de man mist, dat is niet om te veroordelen want ik ken mannen die wel degelijk zo gevoelig zijn en spiritueel zeer ver. Een man kan dit stukje trainen door zichzelf spiritueel in te wijden. In de indianenstammen vroeger werden mannen ingewijd met zevental zweethutten, hiermee werd hun spirituele gave sterker en werden ze gevoeliger (meer vrouwelijke energie op 'aan') en leerde hun energie beheersen. In de hedendaagse tijd is het voor de man nog steeds mogelijk om door middel van zweethutten zichzelf in te wijden. Elke man heeft het in zich, zeker elke spirituele man, voor elke spirituele man is het een manier om zich spiritueel beter te openen.

 

De vrouw heeft vaak niet voldoende begrip of respect voor zijn driften en zij mag leren ook dit anders te reguleren. Het is ook niet de bedoeling dat je als vrouw je man hiervoor af straft, het is gewoon zijn mannelijkheid. Van oorsprong is dit een zeer brute en ook vernietigende kracht, vroeger werden vrouwen verkracht door deze energie, vrouwen werden ontmaagd door onzedelijke mannen. Collectief gezien is dit een groot algemeen pijn punt, in zowel man als vrouw. De man voelt zich veelal ook geen man meer omdat zijn oerdriften zijn ingeperkt, ook dit is een teken dat de energie volledig uit balans is. Zowel man als vrouw hebben seksuele oerdriften, een vrouw treed naar binnen en is de passieve factor, de man is degene die buiten zichzelf treed en een ontlading heeft van de energie die hij opbouwt. Het is ons mensen aangeleerd dat de man altijd om de zoveel tijd die ontlading kwijt moet, 'omdat het zijn natuur is'. Daar kan ik goed bij komen, alleen deze energie kan je ook op een andere manier benaderen. Dat is wat nu heel erg naar voren komt bij tweelingzielen en nieuwetijdsrelaties. De factor hoe het anders kan.

Maar de mannelijke driften zijn oerdriften, in de loop der eeuwen is hij wel degelijk het stukje 'oer' hierin kwijtgeraakt en veroordeelt door de vrouw. Hierdoor heeft hij collectief een schuldgevoel ontwikkelt.

 

Vrouwelijke driften

Zoals de man bruut en vernietigend kan zijn is de vrouw zacht en ingetogen, de twee tegenpolen die juist vaak in een relatie ervoor zorgen dat er aantrekkingskracht is. Hoe zachter de vrouw, hoe meer de man een man kan zijn en andersom.

De vrouwelijke kracht zit hem in zorgzaamheid, zij wil zogen en zorgen, zacht zijn en een veilige haven zijn voor de kinderen. Daarom is de vrouw seksueel gezien passief en volgt ook meestal de man. Haar oerkracht zit hem vooral in draagkracht en zorgkracht, door die draagkracht en zorgkracht is zij juist zo aantrekkelijk voor de man. Maar dat maakt haar ook emotioneel sterk gebonden aan haar lichaam, haar baarmoeder en alles wat daarin gebeurd. Daarom is ze zo gevoelig.

Haar libido kan daarmee ook veel lager zijn, van oorsprong was de vrouw een broedmachine want na bijna elke keer seksueel contact was ze weer zwanger. Dus de vrouw wordt qua energie ook heel anders benaderd, haar energetische systeem heeft van nature meer 'voelsprieten'. Na seksueel contact met een man voelt een vrouw zich direct emotioneel gebonden, de baarmoeder is een heilig gebied, het gebied van geboorte. En de man is hier van oorsprong bruut mee om gegaan, in zowel de baarmoeder van de vrouw als het heiligbeen van de man ligt alle emotionele bagage opgeslagen.

 

 

Seksueel contact, wat gebeurd er met de energie

In een blog over de nieuwetijdsrelaties heb ik dit onderwerp al eens uitvoerig behandeld als het effect op een tweelingziel/soulmate, ik wil het nu graag versimpelen voor iedereen en dit nog even nauwkeuriger ten grondslag leggen. Veel mensen zijn zich niet bewust van wat er gebeurd wanneer je seksueel contact hebt met een ander. Dit gaat namelijk veel verder dan uitsluitend het risico op overdracht van ziekte en soa's, er zijn dingen die nog veel heftiger zijn dan een soa krijgen waar mensen geen weet van hebben.

 

Wat zowel veel vrouwen als mannen niet respecteren is hun eigen lijf en leden, door misbruik van drank en drugs krijgt men vaak al veel lichamelijke klachten maar ook entiteiten/demonen. Maar tevens onder invloed wordt er over seks ook heel makkelijk gedaan, alsof je een broodje koopt en iemand met jouw samen een broodje deelt. Het is natuurlijk iedereens eigen verantwoording, natuurlijk.

 

Maar de baarmoeder is een plek waar kinderen worden gebaard, het is een plek van de vrouw waar ze zuinig op mag zijn. De baarmoeder staat in contact met het basischakra en het heiligbeenchakra. Als jouw ouders voor je geboorte al geen goede basis konden bieden door bijvoorbeeld drank of drugsgebruik dan sla je dat als ongeboren baby al op in deze twee chakra's. Als je in je opvoeding een van je ouders hebt gemist, of misbruikt ben of mishandeld wordt, sla je dit ook op in deze twee chakra's.

Vrouwen die veel last hebben van de menstruatie hebben veelal zoveel pijn door dieper niet onderkent trauma. Mannen met impotentieklachten of problemen bij het vrijen, of juist overmatig veel willen vrijen en seksuele behoeften. Die hebben een onbalans in hun heiligbeenchakra en het basischakra, omdat hun basis nooit goed is geweest. Ze hebben van meet af aan trauma ervaren, dit trauma wordt opgeslagen op deze plaatsen.

Wanneer je dit begint de helen, kan je het trauma uit vorige levens er ook nog eens bij optellen, dat alles bij elkaar is een hele berg aan spanningen door onverwerkte emoties.

 

Wanneer twee getraumatiseerde mensen seks hebben, meestal overmatig, juist door dit trauma. Klikken de onderste twee chakra's in elkaar als het ware. Samen versmelt je tot een energie, op dit moment ben je letterlijk en ook energetisch in elkaar en je deelt alles.

Je kent vast dat gevoel wel dat je in iemand gaat of iemand in jou en het voelt binnenin alsof meteen je gemoedstoestand veranderd, je gaat in dezelfde emotie van de ander zitten. Soms voel je je depressief vanuit het niets, of je voelt hevig verdriet, boosheid of blijdschap, er is een verandering in hoe je je voelde voor die daad. Weet dan dat je vanaf dat moment de energie van de ander waarneemt, om nog preciezer te zijn'; Je voelt de onverwerkte emoties van de ander opeens, het trauma.

Vaak negeer je het en ga je gewoon door, maar daarna voel je je heel anders. Meestal een gevoel alsof je niet meer echt van jezelf bent.

Ik zelf heb dit altijd met al mijn exen ervaren, ik begrijp nu dat ik hun energie feilloos oppikte en er zelf in meegetrokken werd.

Na de intiatie/seksueel contact met mijn soulmate kreeg ik enorme baarmoederkrampen, dit was voor mij een trigger om tot mijn diepere vrouwelijke trauma's te komen. De pijn was de energie die al eeuwen opgeslagen lag in mijn heiligbeenchakra. Ik heb altijd problemen gehad met mijn menstruatie met ook die enorme pijn.

 

De energie van een persoon waarmee je seksueel contact hebt gehad blijft nog ongeveer een jaar tot anderhalf jaar in je eigen energetische systeem hangen. Je kan hiermee dus nog zo lang de trauma's van de ander delen. Maar ook van alle andere seksuele partners die jouw partner gehad heeft. Al die energie wordt dan vermengt in jouw lichaam. Wat kan dat voor gevolgen hebben? (buiten de bekende soa's)

 

- Depressieve gevoelens

- Malaise

- Psychische verwarring

- Over-emotioneel zijn

- Niet jezelf zijn (steeds verder van jezelf af groeien)

- Wanneer je heel gevoelig bent kan je ook overspringen in de energie van de andere personen (als je dit kunt onderscheiden)

- Nog erger is dat via speeksel, bloed, sperma, voorvocht entiteiten en demonen worden overgedragen en zelfs  energie van vloeken kunnen worden meegegeven. (dat wens je niemand toe)

- Ziektes kunnen worden overgedragen, maar ook energetische virussen als Archonten (die je ziek maken tot je helemaal kapot bent) en zaden van andere duistere wezens.

 

Kortom; door seksueel contact kan jou energiehuishouding volledig uit balans raken waardoor je zelf emotioneel en psychisch goed beschadigt kan raken. Veel mensen zijn ook via deze wegen echt beschadigt geraakt zonder dat ze het weten. Dat is een ernstige zaak. Juist daarom is het heel belangrijk als je met iemand naar bed gaat dat je het doet omdat je het echt wil. Niet om van de ander af te zijn of omdat je even een seksuele ontlading nodig hebt. Ik leef sinds de laatste keer al drie jaar celibaat en daarvoor was ik ook al twee jaar celibaat. Ik ga zelf alleen maar met iemand naar bed als ik weet; 'Hij is het' en dat is dus zeer uitzonderlijk als ik er voor kies met iemand te gaan. Van mijn kant is seksualiteit daarom altijd op liefde gebaseerd, altijd zuiver en altijd omdat ik het op dat moment echt wil. Bij soulmates is het dus ook een intiatie tot een proces aan beide kanten, bij tweelingzielen ook. Of het nu fysiek plaatsvindt of op een afstand, het is het allemaal dubbel en dik en dwars waard. Ik heb hierdoor dus ook mijn eigen trauma mogen inzien en helen, omdat ik daar al mee bezig was was het ook niet meer dan vanzelfsprekend dat ik dat zou doen. Voor mensen die nog niet zo ver zijn raad ik zeker aan hier wat mee te doen en dit wel serieus te nemen.

Dit is niet alleen goed voor het collectief voor de nieuwe tijd maar ook voor jezelf, om je goed en fijn in je lichaam te voelen. Maar ook voor zowel mannen als vrouwen om weer emotioneel beschikbaar te zijn voor een partner. Zeker als je in een soulmate relatie, tweelingziel relatie zit maar ook als je in een ander soort relatie zit. Ook als je alleen bent en geen partner hebt, of niet samen bent met je soulmate.

Het is een cadeautje voor je soulmate of tweelingziel/of partner als jij heel bent en emotioneel stabiel, maar ook voor jezelf en de volgende relatie die je eventueel aan gaat.

Als iedereen dit voor zichzelf zou willen doen dan wordt vanzelf het collectieve pijnstuk hierin meegenomen, want iedereen maakt hier deel van uit. Het is bijna egoistisch om het niet te doen en niets is egoistisch aan iets fijns voor jezelf doen waar je ook nog anderen mee helpt. Toch?

 

Liefde versus Seks

Er zijn nog veel misverstanden over wat nu liefde is, wat seks is dat weet iedereen haarfijn te vertellen maar het hoeft werkelijk niets met liefde te maken hebben.

Iedereen is vrij om seks te hebben en geen verantwoordelijkheid voor zichzelf te hebben en het maar met jan en alleman te doen, gevolgen worden echter meestal wel naar de ander geschoven. Seksualiteit is voor veel mannen een dingentje geworden wat ze moeten doen omdat ze anders denken dat ze niet leven. Sommige vrouwen zijn ook zo (mannelijke energie niet in balans met het vrouwelijke), seks, drugs en rock en roll want anders voelen ze niet dat ze leven. Zonder seks lijkt een man de dood tegemoet te zien, maar hij gaat voorbij aan gevoel. Juist hier als hij zichzelf de kans geeft,  kan hij door de energetische dood gaan, oftewel de ego dood,  die nodig is om een hogere staat van bewustzijn te bereiken. Juist daar zit de trigger tot groei. 

 

Spirituele mannen houden vaak ook heel erg van seksueel contact, ik hoor en zie het veel. Omdat het voor de man normaal is om de verbinding te zoeken buiten zichzelf, buiten zijn lichaam, want zo is hij gebouwd. Deze mannen doen dit ook om dezelfde reden waarom mannen vroeger bruut en ruw met een vrouw naar bed ging. Alleen doen zij het zacht en liefdevol en vinden dan dat ze een vrouw liefde geven. Op hun manier is dit een vorm van liefde geven, maar er is een verschil in wat verbinding maken is en wat liefde delen is en die twee lijken in gevoel heel erg op elkaar.

Wanneer een man zich verbind heeft hij blijkbaar fysiek iets extra's nodig om die verbinding te verzegelen, lustgevoelens (in dit geval overmatig aanwezig) worden al verward met liefde want ook lust is iets anders als liefde. Deze mannen voelen een bepaalde innerlijke verbinding niet,ze missen een verbinding die schijnbaar eerder is gemaakt. Hetzij in een vorig leven of in deze en ze zijn naarstig op zoek om deze terug te krijgen. Ze missen die verbinding zo erg dat ze vanuit gewoonte, maar ook uit gebrek aan voelsprieten die de vrouw wel heeft ze op zoek gaan naar een vrouw om die gemiste verbinding compleet te maken. Veel mannen die hun ultieme vrouw dan ook ontmoet hebben (soms vrouwen ook, maar dat is heel uitzonderlijk) en haar verlaten hebben vallen dan ook vaak in deze seksuele drift. Omdat ze het ultiemste hebben ervaren en het kwijt zijn zoeken ze het in een andere connectie, die dus, uiteraard dat gevoel niet meer kan geven en ook die verbinding niet. Een man creert dan zelf een verbinding die maar tijdelijk kan standhouden, terwijl zijn ultieme vrouw die ultieme verbinding is, die echter gelijk staat aan verbinding met zichzelf en zijn eigen vrouwelijke energie en aan zijn 'spirit 'of 'ware zelf'. Hij reageert dus op het feit dat hij eigenlijk zichzelf kwijt is. (hij moet dus wel diep naar binnen naar zijn gevoel toe om dit terug te vinden)

Dit komt voor bij de mannen die dus ook doorgeslagen zijn in ofwel mannelijke energie, nog met ongeheeld trauma lopen en/of in zichzelf een stuk van de vrouwelijke energie missen. Hoe dan ook er is onbalans in een of meerdere factoren.

 

 

Eigenlijk zou de man hier zijn vrouw moeten beschermen tegen brute kracht van andere mannen en zelf tijdens seksueel contact net zo beschermend moeten zijn.

Ook zou hij zichzelf en zijn relatie tegen alle vormen van onzedelijkheid moeten beschermen, om de vrouw in zichzelf en buiten zichzelf 'heilig'te houden en op die manier respect voor haar moeten hebben. Zelfs als zij geen partner van hem is en zij perse wil en zichzelf schade aan dreigt te doen door pure lustgevoelens zou hij haar moeten afwijzen om haar tegen haarzelf te beschermen. Dan is hij integer naar haar en zichzelf.

 

 

 'The missing link'

Het antwoord voor dit ogenschijnlijke 'probleem' ligt hem in een stuk wat ze veelal niet willen zien, of nog niet kunnen zien of misschien sommige mannen nooit klaar voor zijn om te zien.

Een man waarbij de vrouwelijke energie en mannelijke energie is verdeelt zoals het hoort kent zowel het oer-instinct, als de beheersing over dit oer-instinct en daarmee zijn zorgzame en zachte kant. Zo'n man is zowel de jager als papa in huis, kent zijn harde mannelijke eigenschappen en gebruikt ze wanneer deze nodig zijn en kent zijn vrouwelijke zachte kanten die hij gebruikt als hij voor de kinderen zorgt. Wanneer hij met zijn vrouw vrijt en de kinderen in bed liggen is hij teder en zorgzaam voor zijn vrouw maar ook haar tegenpool en dan vindt zij hem ook nog eens enorm aantrekkelijk.

 

De sleutel tot deze balans ligt hem voor de mannen sowieso bij de zweethutten maar ook in intiaties in het leven zoals ziekten of situaties waardoor de spiritualiteit geprikkeld wordt. De man die niet ingewijd is in zijn spirituele mannelijkheid is een man die zijn moeder mist. Zo'n man is atijd op zoek naar een partner met dezelfde energie als zijn moeder, dit zijn relatie waarin de vrouw de man bemoederd en de man meer een kind is dan een emotioneel volwassen man. Dit zijn vaak karmische relaties omdat het een karmische les bevat over zijn mannelijkheid en haar sluwe vrouwelijkheid die hem weer onderdrukt. Beiden seksen zitten hierin in een onjuiste balans voor een goede relatie en deze relaties bevatten dan voor beiden ook vele lessen. Een man die het gewend is dat er door een vrouw voor hem gezorgt wordt en voor hem kookt, zijn kleren vouwt maar ook vertelt wat hij moet doen is een vrouw gewend die hem bemoederd. Dit is niet goed voor zijn ware oermannelijkheid, hij wordt hierdoor een softy en laat zich bespelen en doet de zin van zijn vrouw, want ja, zij is zo lief voor hem. Het is een klassiek voorbeeld van ongeveer 75% van de vorm die alle liefdesrelaties hebben.

Deze mannen hebben nooit een dergelijke breuk van hun moeder gehad, dit gebeurd meestal pas zodra zij sterft en dat is meestal toch wat later in het leven van de man.

In de indianenstammen vroeger werd een man van zijn moeder gescheiden rond zijn 12e jaar ongeveer om met de mannen van de stam mee te gaan jagen, hij werd van zijn familie afgezonderd en kon op die manier uit groeien tot mannelijke man. In de hedendaagse cultuur is dit nog moeilijk in te denken.

 

De scheiding van de moeder door een vorm van een disruptie in de energie door een heftige gebeurtenis of al is het maar een enkele boosheid waarin de jongen zich van haar losmaakt, zorgt ervoor dat een jongen los komt van zijn moeder. In de meeste hedendaagse families gebeurd dit niet tot nauwelijks (ook door overbescherming en enorme bemoedering) tenzij de relatie tussen moeder en zoon bij voorbaat al uit balans is. Want ook dat kan.

Dat is waarom de jongen in al zijn relaties ook een jongen blijft, de vrouwen waarmee hij een relatie aangaat hebben hetzelfde voorbeeld van hun moeder gehad en weten ook niet anders hoe om te gaan met een man dan hoe moeder haar kinderen opvoedde.

 

In de zweethut die gelijk staat aan de baarmoeder, kan de man zich energetisch loswerken uit het nodig hebben van de moeder. Hier worden diepe trauma's geheeld zoals bovengenoemd en na een bepaald aantal zweethutten (meestal moet het aantal van zeven hutten binnen een paar jaar worden gedaan) is de man los van de trauma's die hem houden in het 'jongen zijn' en kan hij opgroeien tot een emotioneel gevoelig begrijpend wezen wat niet langer een moeder zoekt in zijn partnerrelaties.

 

Lust versus liefde

Wanneer de man opnieuw balans vindt in zijn mannelijke energie en los van zijn moeder is, net als de vrouw meer gevoeliger wordt en zijn eigen gevoel beter begrijpt. Dan kan hij gaan terug berederen naar zichzelf wat lust is, lust is een drang die ontstaat tussen twee tegenpolen, hoe meer tegenpolig de energie tussen een  man een vrouw is hoe meer seksuele aantrekkingskracht er aanwezig is in een relatie. Een hele vrouwelijke vrouw zal een hele mannelijke man aantrekken, een meer vrouwelijke man zal een meer mannelijke vrouw aantrekken en vice versa, dit betekend dat de verschillen maken hoe sterk de aantrekkingskracht is. Dit is een kwestie van hormonen maar ook de mate waarin welke energie in iemand aanwezig is. Een hele vrouwelijke vrouw zal zich daarom nooit aangetrokken voelen tot een andere vrouw of een man die bijvoorbeeld een heel vrouwelijk karakter heeft, dit is precies hetzelfde als twee magneten met de plus kant tegen elkaar proberen te krijgen. Het magnetisme zit hem verscholen juist in het verschillend zijn.

De meeste relaties zijn gebaseerd op de groeicurve van de aantrekking, die kan het ene moment heel sterk zijn om het andere weer volledig te verdwijnen, kortom de seksuele spanning die op loopt in een man en vrouw samen die dan weer tot een ontlading moet komen. Na dit stuk is er vaak ontspanning, een moment van voldoening.

De energie wordt met elkaar gedeeld omdat er veel spanningen spelen meestal en die spanning kan ook boosheid veroorzaken, ruzies maar anderszijds ook seksueel geuit worden, het komt feitelijk op hetzelfde neer.

Het is een ongenoegen wat vervult wordt, omdat men bijvoorbeeld stress ervaart en zich veilig voelt bij de partner (moeder energie) of omdat beiden een vervulling vinden in iets wat ze komen halen bij de partner.

De energie van lust is dezelfde als van creativiteit, je bent of heel erg seksueel georienteerd of mega creatief, je bent dat nooit allebei tegelijk omdat beiden in het heiligbeen chakra huizen.

Als je net goede seks hebt gehad denk ik niet dat je zin hebt om te gaan tekenen of iets te creeeren, die energie is dan weg. Anderszijds als je met een project bezig bent waar je met je hele hart in zit, heb je ook geen zin in seks.

Lust is ook iets anders als passie, passie komt uit de ziel, lust is lichamelijk en geestelijk maar heeft niets met de ziel te maken hoe die zich voelt. Voor veel mensen een moeilijk ding om te onderscheiden.

 

Lust is met ware vervulling volledig te verwaarlozen. Wanneer iemand zijn hart volgt en volledig gaat voor wat de spirits in het leven voor hem of haar bedacht hebben zal veel vervulling ervaren in zijn leven. Dan is seks als zijnde gewoon seks geen ding meer, niet eens meer nodig eigenlijk en ik geloof er heilig in dat dit voor beiden seksen geld!

Als jij namelijk doet wat jou op zielniveau vervult is er niets meer wat je nodig hebt en heb je vrede met het alleen zijn en geen partner hebben, je bent vrij en je moet niet meer zo nodig. Je kunt namelijk jezelf vervullen, het is een fabel dat iedereen perse om de zoveel tijd seks moet hebben. Ik heb juist door geen seks meer te hebben juist de gelegenheid gehad om mezelf terug te vinden. En veel vrouwen en mannen die bij mij in de praktijk komen en een soulmate of tweelingziel hebben delen deze zelfde ervaring met mij en geven ook toe zich fijner te voelen bij een seksloos leven op dat moment.

Meestal wordt er ook nog uitsluitend lust gevoeld voor de tweelingziel of soulmate of heilige partner, net zoals ik zelf eigenlijk. Dat bewust celibaat zijn is naast het trouw aan de ander ook een vorm van instictief voorkomen dat je energie gaat delen waardoor je eigen heling ook weer lastiger wordt. Je hebt het vaak al moeilijk genoeg met jezelf.

 

Lust is bedoelt voor de voorplanting, maar er zijn pioniers, mannen die al vertellen door niet aan de lust toe te geven, juist veel fijnere intimiteit met hun vrouw kunnen ervaren. Omdat ze de tijd nemen om te voelen en te ervaren (tantra bijvoorbeeld is een manier om jezelf en je eigen seksuele energie goed te leren kennen en te leren reguleren). Zij ervaren door de ontlading van energie uit te stellen of zelfs weg te laten dat ze dieper in hun gevoel kunnen komen. Ik wil deze mannen aanmoedigen andere mannen hiervan op de hoogte te stellen en ze dit te leren. Hierdoor wordt de wereld zeker mooier en voelen vrouwen zich veel meer gerespecteerd, dit is zeker belangrijk als we collectief dit stuk willen helen. De man dient bewust te worden dat de lust en vooral de seksuele ontlading een pressiemiddel is om niet dieper in zichzelf te kunnen. Ook in de man huist collectief zeer diepe pijn, die zich veelal uit in boosheid en zich schuldig voelen en er niet liever niet voor uit komen. Zijn lust heeft hem veel pijn bezorgt maar ook haar en hij voelt zowel die vrouw in zich als die man, die boosheid is zijn mannelijke energie die gewoonweg enorm verdrietig is. Ik heb dit van zowel mijn tweelingziel als soulmate heel diep gevoeld, ik heb allicht zonder het te willen een deel van hun diepe verdriet uit gehuild. Ik ken dit heftige gevoel dus, maar juist daarom is het belangrijk dat hij leert dat hij dit niet meer hoeft te onderdrukken. Juist die ontlading die hij tijdens de seks heeft, weerhoudt hem energetisch van die pijn in gaan, hij raakt boosheid kwijt en projecteert het naar de vrouw toe. Daar gaat veel mis. Hier ligt ook een deel van de bindingsangst besloten, als het heftig wordt bind de vrouw zich aan hem want zij maakt meteen verbinding en hij vlucht en gaat dan uit de relatie om de pijn op de volgende vrouw los te laten en weer te vertrekken. Op deze manier kan hij nooit helen, juist dat wat hem hem maakt. Juist dat wat zo hard de aandacht nodig heeft wordt door de lust, die feitelijk beheersbaar is, verwaarloosd.

Als hij zichzelf de kans zou geven die ontlading te laten voor wat het is, gaat voelen en in dat verdriet durft te gaan dan komt hij uit op zijn oer-mannelijkheid, zijn zachte vrouwelijkheid dan kan hij balans in beide polen in zichzelf verkrijgen. Zijn vrouw weer trots maken en zichzelf zijn zonder zich schuldig te voelen.

Dit alles is emotie, boosheid, verdriet en de verleiding niet kunnen weerstaan, maar pas als hij dat wel doet kan hij komen tot wat ware liefde is.

 

Wat is dan liefde?

Liefde dat is dat wat niemand heeft geleerd, dat wat onze natuur is waarvan de meeste mensen niet meer weten hoe het voelt. Niemand weet meer hoe het voelt omdat het zo subtiel is, het is een achtergrond energie die enorm onderkent is.

Het duurde in eerste instantie al een lange tijd tot ik wist hoe het voelde. Het vergde oefening ondanks ik zelf al heel gevoelig ben, omdat ik altijd zeer harde energie gewend was, mannelijke hardheid, hardheid naar mezelf en naar anderen toe had ik geen idee hoe liefde voelde. Met mijn tweelingziel die meer vrouwelijke energie bezat dan ik, als man zijnde maakte ik voor het eerst kennis met echte zachte lieve energie, dat maakte hem toen heel aantrekkelijk voor mij. Maar hij toonde alleen maar waar ik niet in balans was in mijn vrouwelijkheid, ik was feitelijk het mannetje in die relatie en zo kwam ik erachter dat er flink wat bij te stellen was. Door onder andere werk met het medicijnwiel werd het langzaam beter.

Zijn lieve zachte energie was eigenlijk bronenergie, de energie die ik zocht en in hem zo sterk aanwezig dat ik er niet omheen kon, pas toen ervaarde ik echte liefde voor het eerst in mijn leven. Het was nodig dat het zo groot werd voorgespiegelt omdat ik het anders nooit zou kunnen voelen.

 

Toen dat klaar was kwam mijn soulmate, een enorme tegenpool en een echte man-man. Enorm lekker ding en dat sloeg in als een bom, een deel van mijn vrouwelijkheid was al heel anders kon ik nooit dit uberhaupt ontvangen. Buiten mijn ex om heb ik nooit een meer mannelijkere man dan hem gezien in mijn hele leven niet. Omdat ik nog wel enigzins boerin was had ik die energie nodig om mijn ware vrouwelijkheid te vinden. Ik wil niet afdwalen, het ging om liefde maar het is heel duidelijk wat lust ook hier doet, het ene kan niet zonder het ander, of toch wel??

 

Ongeheeld voel je de ander vallen in je ziel, de leegte opvullende heb je weer net zo'n relatie als iedereen in eerste instantie, daarom ging dat ook mis na korte tijd. We vulden elkaars pijn op, zoals een karmische relatie dat ook doet. Op dat moment voel je ook zeker liefde naast de lust, de liefde die je dicht naar elkaar drijft, zo dicht dat het ontploft...dus wat de lust doet en de emotionele binding omdat beide nog afhankelijk zijn van de ander. De emotionele bagage wordt vrijwel meteen gedeeld en dan krijg je dat gedonder alweer.

Maar ook voelde je een zachte liefdevolle onderstroom waarin zijn vrouwelijkheid als mijn mannelijke daadkracht naar voren kwamen, maar ook zijn mannelijkheid sterker werd en mijn vrouwelijkheid werd aangezwengelt. Op dat moment kan je niet meer onderscheiden wat lust is en wat liefde is, hier word lust al meteen verward met liefde. Hoewel die liefde ook enorm voelbaar is in zo'n zeer intense verbinding.

Dit was niet zoals met mijn tweelingziel, ook niet eens meer vergelijkbaar eigenlijk, dit was nog beter.

 

Liefde is pas voor mij zeer voelbaar geworden toen hij weg was, in eerste instantie was het vooral emotionele hechting, dus ik probeerde hem terug te krijgen.

Maar hoelanger het duurde, hoe meer tijd er verstreek hoe meer ik in de diepte kwam. Na diepe traumatische angsten te hebben kunnen losgelaten (wel mede door de seksuele intiatie) kwam ik steeds dieper tot de kern. Toen ik de transformatie nog verder doorliep en mijn DNA meer van dat van hem werd gescheiden kwam ik steeds dichter tot de kern. Waar we allebei meer eigen zijn geworden denk ik, ben ik op zielniveau veel dichter tot die liefde gekomen. Ik had verwacht, in eerste instantie toen ik niet beter wist dat ik verder van hem af zou komen te staan omdat ik hem nu niet meer zo in mijn systeem voel. Maar het grappige is juist dat ik hoe lichter ik wordt ik ook steeds dieper tot die liefde kom die ik met hem deel. Hij komt juist dichtbij.

 

Liefde is geen seksuele aantrekkingskracht, want dat is variabel en afhankelijk van een gemoedstoestand. Liefde is stabiel en natuurlijk kan je ook door emotie bij voelen. Het is warmte, het is zachtheid, het is thuis komen en het is er gewoon altijd. De diepte is zodanig dat ik het nooit kan ontkennen. Ik kan het gebruiken als stimulans om mezelf een beter en fijner persoon te maken, om te helen en ook om te weten wie ik zelf ben.

Ik ken zijn verleden en in een reguliere relatie zou je echt zeggen dat je zo iemand moet laten lopen, maar juist door de zeer diep huizende liefde die ik voor hem voel is zijn verleden voor mij iets wat ik mag loslaten. Ik ken de bron en oorzaak van alles wat hij doet en ik vindt dat vanuit mezelf gezien ook een heel moeilijk ding en daarin daagt hij mij echt uit om juist mijn kracht te vinden. Ik zie wie hij achter al die rotzooi is en hoe lichter ik wordt hoe liever ik hem die persoon zie worden die hij onder al die ellende is.

En omdat ik nu zo licht ben, kan ik dat bewerkstelligen en ik denk dat dat echt liefde is. Ik zou hem nooit laten vallen omdat ik echt van hem hou en daarom kan ik ook geen seksuele activiteit met een ander hebben, want dat voelt niet integer. Liefde is integer, loyaal aan iemand en het is een connectie van ziel tot ziel. Dit kan niet verbloemd worden met lust, eten of uitstapjes, dit is puur.

Die puurheid zit diep, veel mensen herkennen het niet als het voor ze staat door alle seksuele trauma's waar we het net over gehad hebben, niemand kan dit anders doen als net als een ui, jezelf laagje voor laagje pellen tot je in die diepte komt.

 

Liefde is een zachte constante stroom tussen twee mensen, daar zijn geen conflicten, daar is geen ruzie, geen golfcurve zoals met lust. Er is geen onbalans of scheve verhouding in de relatie. Het is een stille en zeer sterke kracht die twee mensen steeds weer samen brengt, omdat simpelweg al het andere erbij verbleekt.

Ik heb er eigenlijk geen woorden voor, het is een nieuwetijdsrelatie en een hele sterke. Wij zijn pioniers en daarom vertel ik dit met net zoveel liefde aan de rest van de wereld.

 

Dus

Dit blog begon misschien wat heftig, maar als je begrijpt wat ik heb proberen uit te leggen dan kan ook jij jezelf helen op dit stuk. Ik denk dat het nu heel belangrijk is dat zowel mannen als vrouwen elkaar leren vergeven maar ook elkaar gaan leren begrijpen en elkaar de kans geven om seks en liefde in een ander daglicht te stellen. Ik vind het heel belangrijk dat man en vrouw elkaar gaan helpen om elkaars verleden te begrijpen, elkaars behoeften gaan begrijpen en er werk van gaan maken om zowel zichzelf als de ander te helen op dit stuk. En het maakt niet uit of je al een nieuwetijdsliefde, soulmate of tweelingziel hebt ontmoet of dat je gewoonweg toevallig dit leest en in een relatie zit met dergelijke problematiek. Het is belangrijk om integer en eerlijk naar elkaar te zijn en te blijven, grenzen en vrije wil gerespecteerd worden en er niet zomaar allerhande baby's op de wereld gezet worden, alles dient te gebeuren met een zekere bedachtzaamheid. Juist in deze tijd is dit zo belangrijk!

Als we de wereld willen veranderen is dit ondergeschoven kindje een zeer belangrijk onderwerp, dit kindje mag tevoorschijn gehaald worden zodat ons eigen innerlijk kind weer de ruimte krijgt om te spelen maar ook de emotionele volwassenen samen in balans met elkaar zijn.

Liefde en seks vragen meer onderscheid en lust mag onderdeel uitmaken van het leren beheersen van de energie, mannen die nog steeds middeleeuwse bruten zijn mogen gaan leren hoe ze een emotioneel volwassen man worden, spirituele mannen mogen veel dieper in hun pijn gaan onderzoeken waarom ze doen wat ze doen. En alles wat daartussenin zit mag ook naar zichzelf en zijn vrouw kijken om te kijken waar jullie elkaar kunnen helpen.

Op deze manier bouwt ieder meer zelfkennis en beheersing op en daarop kan een nieuwe maatschappij groeien, de nieuwetijdsrelaties gaan hierin nog een zeer grote voorbeeldrol spelen in de zeer nabije toekomst. Ook ik zal een grote rol spelen in dit collectieve probleem.

 

Ik zie met vertrouwen een mooie toekomst tegemoet als iedereen hierin zijn bijdrage gaat doen. Zorg goed voor jezelf en de mensen om je heen en laat je emotionele bagage bij jezelf ;)

 

Wil je hier graag hulp bij? dan kan je altijd contact met me opnemen. Ook stelletjes zijn welkom als die behoefte er is.

 

 

Gerelateerde blogs

Nieuwetijdsrelaties; seksualiteit en spiritualiteit, de knowhow

Nieuwetijdsrelaties;een blik vooruit in de tijd

Zielsliefde; vlucht in lust en verslaving

Zielsliefde; afhankelijkheid in relaties

 

Wat kan sjamanistische heling voor jou betekenen

Wat is zielheling en wat is de ziel

 

Soulmates en tweelingzielen rolverdeling

Tweelingzielen en soulmates; zielsverwanten met impact

Tweelingzielen en soulmates; ontwaking van het mannelijke en vrouwelijke, de kracht van de tegenstelling

 

Naar alle blogs over tweelingzielen en soulmates

 

Wat is nu eigenlijk spiritualiteit en wat is spirituele volwassenheid nu eigenlijk?

 

Transformatie

transformatie 2

Transformatiehealingen 2020

 

Kenmerken entiteiten meedragen

Over entiteiten, dat wat niemand je vertelt

 

Terug naar de blogpagina

HOME