· 

Wat is een tweelingziel?

wat is nu precies een tweelingziel? Daarover wordt veel gespeculeerd en er worden ook veel dingen vertelt die niet geheel kloppen met de wat er op zielniveau met iemand aan de hand is.

Velen zien het als het ontmoeten van de ware, echter is helaas het tegendeel waar. Een tweelingziel is nu niet iets bepaald romantisch en iets waarbij je al helemaal niet moet denken dat deze persoon al jou dromen in werkelijkheid zal gaan vervullen.

 

 

Soorten zielen in een zielengroep

Om bij het allereerste begin te beginnen ontstaat een ziel als een vonk vanuit de schepping, een ziel is een enkel individu met een eigen authenticiteit en een eigen wil. In de vonk der schepping waar vanuit een ziel ontstaat is deze androgyn, het bestaat uit zowel het mannelijke als het vrouwelijke deel van een ziel.
Zo kan je samen met een andere groep vonken in die androgyne energie tegelijkertijd in de schepping zitten, deze groep loopt samen een soortgelijk pad. In zo'n groep zitten allemaal “gelijke” verwanten die deels dezelfde doelen delen in het leven en elkaar daarin ondersteunen zodat deze lessen geleerd kunnen worden.

Deze 'vonken' ofwel groep zielen is een zielen groep, zo'n zielengroep bestaat uit meerdere zielverwanten met meerdere aanverwanten doelen.
Deze doelen berusten dus in gezamenlijke lessen die er als groep geleerd kunnen worden, dat noemen we 'zielcontracten' en deze lopen net zo lang door alle levens heen tot de lessen die van elkaar geleerd worden ook echt daadwerkelijk geleerd zijn.
 

Dan heb je daarnaast nog de zielmaatjes, deze zijn ofwel uit jou direct vonk ontsprongen, ofwel indirect in de groep naast je. Elke ziel heeft diverse uitgangspunten waarmee deze direct verbonden is, zie het als een knoop die weer verbonden is met een andere knoop. Deze zielen waarmee je zeer direct verbonden bent staan vaak zeer dichtbij en is een seksuele aantrekkingskracht aanwezig, soms voor korte duur en soms voor langer, totdat ook met deze mensen de lessen zijn geleerd.

Een zielsmaatje wordt meestal op zijn engels vertaald in soulmate, op deze manier proberen we het kaf van het koren te scheiden. De termen zijn uiteindelijk slechts termen, je hebt een diepere of juist minder diepe zielverbinding met deze persoon in kwestie en meestal ook een goede les mee te leren. Hierin kan je de zielverwanten onderscheiden; je zielzusters en broeders waarmee je een goede vriendschappelijke connectie hebt en de soulmate, als zijnde liefde-zielemaatje die de ultieme vonk is die samen met jou is geincarneerd. Daarover meer in dit blog over soulmates.

 
Een tweelingziel is echter een hele andere vorm van een zielverbinding.
Je bent meestal ontsprongen met een andere ziel tegelijkertijd die jou verbinding hier op aarde direct heeft gemaakt met jou en waarmee je een zielcontract heb liggen in de diepste lagen van het wezen 'mens'.  Echter leidt juist het verlies van deze ziel tot een tweelingziel, de tweelingziel is niet de persoon waarmee je ontsprongen bent!

(excuses voor deze schok)

 Veel mensen houden hier heel erg aan vast omdat ze dit zelf wel willen geloven (ego/verlangen/lust), maar weet dat een tweelingziel is ontstaan vanuit een gevoel van verlies en daarmee het verliezen van jezelf. Het is iets wat je om die reden beter niet kunt wensen, het tegen komen van je tweelingziel betekend dat je aan je eigen gevoelens mag gaan werken en mag gaan leren van jezelf te gaan houden. Daarin ondersteund de tweelingziel als spiegel, zodat je kunt zien welke delen je van jezelf nog mist. Je krijgt de kans om jezelf terug te vinden en dat is het mooie cadeau van het universum aan jou.

Hiermee kan je je vibratie verhogen en daarmee verder komen in de universele orde, wanneer je sterft of tijdens dit leven door middel van transformatie te doorlopen.

 

Het ontstaan van een tweelingziel
Vanuit het sjamanistische gezien ontstaat een tweelingziel vanuit een gevoel van verlies, maar het kan ook ontstaan door een verlangen naar ware liefde of het uitspreken van de wens om jezelf te vinden. Deze woorden zijn namelijk schepping voor een creatie die jou zal helpen om dat pad ook daadwerkelijk te belopen. En vanaf moment waarop je ogenschijnlijk denkt dat je jezelf gevonden hebt zal je juist vlak daarna ervaren dat je tegen jouw tweelingziel aan loopt. Mensen creëren dus hiermee zelf hun tweelingziel, bewust of onbewust.

Ook kan deze ontstaan vanuit de wil om de ware liefde te vinden, hoewel er in sommige relaties juist een soulmate ook al voor dit doel zou kunnen dienen. Kom jij nou die soulmate tegen waar je eigenlijk eerst net zo veel van lijkt te houden, dan kan het mogelijk zijn dat deze persoon verloren te zijn in vele levens ook de oorzaak kan zijn van het ontstaan van jouw tweelingziel. Veel combinaties zijn hierin mogelijk, pin je niet vast op een enkele mogelijkheid.

Wanneer we een verlies ervaring hebben gehad van een geliefde, of een kind, een moeder of ons tegen onze zin hebben verzet tegen het verplicht samen met iemand te zijn, of juist een ernstige seksuele ervaring (lees;trauma) hebben gehad in dit en in vorige levens, dan ervaren wij zielverlies. Ook kan het worden opgelopen door trauma, weggestopte gevoelens en het ontlopen van het eigen gevoel. Iets wat vrij veel mensen op bewuste en onbewuste lagen in dit en veel vorige levens hebben gedaan en nog steeds doen.

 
Soulloss - zielverlies
Zielverlies houdt in dat we een stuk energie van onszelf verliezen in het in de energie aanwezig zijn van de ander. Hiermee geven we ons zelf letterlijk aan een ander weg en vergeten ons zelf. En als we maar vaak genoeg trauma's en verlies ervaren kan je je zo voorstellen dat je veel energie verliest. Al deze energie blijft achter op verschillende lagen in dimensies, je raakt dan eigenlijk jezelf kwijt en dat wordt dus zielverlies genoemd.

Zielverlies hebben niet alleen mensen met tweelingzielen, maar iedereen in meer of mindere mate(niemand is 'compleet' of 'heel' vanwege dit fenomeen en dus onverwerkte zaken die niet zijn of worden aangekeken). In het geval van een tweelingziel hebben we te maken met een zeer ernstige mate van zielverlies en we moeten dat dan ook in ons zelf op gaan lossen.

 

Overigens, iedereen heeft te maken met soulloss, de leegte die men gewoonlijk ervaart als men, niet werkt, geen relatie heeft, zijn ouders verloren heeft of leegte voelt na een uittreding, of voelt als de kinderen uit huis gaan is allemaal soulloss en dient geheeld te worden om jezelf terug te vinden. Hiervoor hoef je niet perse een tweelingziel te hebben. Je vult de leegte op door activiteiten/personen en ontvlucht daarmee je ware zelf.

 

Onderstaande afbeeldingen leg ik in het visuele uit hoe het ontstaat, onderaan de pagina

 
We hebben energie van dit leven in de tussenwereld (3e/4e/5e) dimensie, alles wat we hier in dit leven meemaken en verliezen aan energie kan je daar terug vinden. En dan hebben we nog de energie die verloren is in vorige levens en onopgelost is, zolang het niet wordt gezien en niet wordt opgelost komen er meer blokjes (ziel delen) bij.

Als je in dit leven de delen van dit leven niet ophaalt en je gaat verder naar een vorige leven, dan verdwijnen deze delen ook naar beneden en kom je opnieuw dan weer in de 3e dimensie en hoe meer delen je van jezelf verliest, hoe incompleter en leger je je in feite voelt.
Vanuit al die stukken ontstaat dan een tweelingziel, omdat je zoveel van jezelf kwijt bent dat het genoeg is om vanuit die energie weer een tweelingziel te maken. Eigenlijk een exacte kopie van dingen die jij van jezelf kwijt bent geraakt, daarom is zo iemand een spiegel. Een spiegel die is dus ontstaan vanuit jou eigen pijn, daarom doet de verbinding ook zo'n pijn. Zie volgende afbeelding.

Zo ook het ontkennen van gevoelens en het wegstoppen van emoties hebben grote gevolgen, het ontkennen van energie leidt er juist toe dat deze energie jou wordt gepresenteerd in het fysieke leven. Dat is niet alleen in tweelingzielen, maar dat is ook precies wat karma doet.

Eigenlijk is een tweelingziel een deel van jou karma en beslaat een groot deel van wat jij van jezelf mist, ik ervaarde het als 50% in delen wat je van jezelf mist.(zo ongeveer)

Maar dat is er eentje en dat is een tweelingziel die zeer licht is, dat had dan ook te maken met mijn eigen licht. Ook kan je tweelingzielen hebben die jou duistere/donkere delen spiegelen en juist zijn opgebouwd uit jou negativiteit. Deze kan je in de vorm van een entiteit bij je dragen maar ook als menselijke vorm tegen komen. Ja, het is dus mogelijk op die manier om meerdere tweelingzielen te hebben, je hebt het tenslotte zelf gecreëerd.

Het doel van de tweelingziel

Voor niemand in het bijzonder heeft de tweelingziel als doel om beide partijen te raken op diepe ziellagen die nooit eerder zijn aangeraakt, met onvoorwaardelijke liefde. Deze liefde die hoger is dan wat men als "liefde" betiteld wordt men gestimuleerd om het beste in zichzelf terug te vinden.

 Door de ontmoeting vinden vaak veel veranderingen in het leven plaats, verhuizingen, verandering van werk, einde van relaties, scheidingen, burn-outs, depressies en ziekte. Al deze factoren dragen de boodschap mee alles los te laten aan conditioneringen, aangeleerd gedrag en alles wat dan ook maar op angst gebaseerd is, uit het systeem te helen. De ziel helen betekend automatisch ook stapsgewijs DNA vernieuwing. Transformatie is de ziel complementeren om verlichting te bereiken (zonder dat een absolute ilussie!!), door de vibratie te verhogen bereiken we een hogere staat van bewustzijn. Dit is alleen maar mogelijk door alle karma's te doorlopen, de levenslessen dus, die betrokken liggen in deze relatie. Wanneer je dit algeheel kunt doorlopen bereik je een hogere dimensie en kan je doorstromen naar de 5e dimensie of hoger.

 

De tweelingziel is niet per definitie die geliefde, het kan wel maar het is meestal een droom. Mochten mensen wel beweren getrouwd te zijn met een tweelingziel, (niet onmogelijk) dan bevinden deze zielen zich ofwel in een zielcontract om samen naast elkaar hun lessen te leren en zitten niet in het leven voor transformatie (niet in dit leven). Ofwel het zijn onterecht benoemde tweelingzielen, ook dat gebeurd veel.

Tweelingzielen die elkaar nu treffen, het overgroot deel treft elkaar absoluut niet voor een relatievorm. Meestal voor het elkaar helpen naar de zielsmissie, je helpt elkaar naar verhoging om volledig het eigen zielcontract te kunnen doorleven en af te mogen maken. Meestal omdat het in andere levens niet het moment was om dit te doen. Omdat het niet de tijd was en beide partijen nog niet voldoende lessen hadden geleerd.

Er zijn lichtwerkers met tweelingzielen, maar ook niet-lichtwerkers met tweelingzielen die in een andere fase van de zielrevolutie zitten op dit moment.
De meeste lichtwerkers weten in de laatste incarnatie te zitten, deze mensen hebben het zwaarste pad te lopen en hebben vaak ook als doel om de tweelingziel en/of een soulmate te helen vanuit de hogere liefde. Wanneer dit het geval is, is het des te belangrijker om dat idealistische beeld los te laten van de liefdesrelatie.

Deze mensen hebben als taak vanuit hogere liefde de ander mee te nemen naar een andere hogere vibratie, de meeste relaties ook in de zielliefde vormen zijn nog steeds teveel gebaseerd op de eigen behoeften. Eigenlijk de lust, de lust/verlangen om een relatie te willen. Dit zal algeheel losgelaten moeten worden om alles te laten slagen. Het is belangrijk niet zelfzuchtig te zijn om alles in de missie te kunnen zetten.
Vanuit het loslaten van de drang van een relatie kan de 'relatie' pas open gaan voor beide partijen wanneer het doel is dat beide elkaar doen groeien en helen.
Vanuit heelheid ontstaat een nieuw soort, "nieuwetijdsrelatie", het is een levenslange les met elkaar om elkaar te blijven laten groeien en stimuleren om beide zielen te helen en te ondersteunen in het oplossen van alle karmische lessen en beiden te laten transformeren naar het hoogst haalbare niveau van beiden.

Dat is dus een zeer grote verantwoordelijkheid, ik ga er inmiddels vanuit dat zelfs die 'relatie' geen sprookje zal zijn, ook al is er heelheid, er is altijd wel iets op te lossen of te leren. Ga er dus niet vanuit dat je dan samen kunt "rusten" en lekker van de liefde kan genieten.

 
Bereid je zelf voor op het hoogst haalbare. Zonder heling is het onmogelijk om de doelen te behalen die benodigd zijn om alles te laten slagen. Je hebt ook een keuze om het niet te doen, maar je zal voelen dat de energie door middel van bepaalde gebeurtenissen jullie altijd weer samen brengt op een bepaalde manier. Altijd zal je weer gepusht worden om weer een stap verder te gaan en om weer te groeien en om samen dingen op te lossen. Eigenlijk tot het gaatje en er voorbij. Net zo lang tot alle karmische lessen zijn 'gezien', doorleeft, geheeld en opgelost zijn. Van daaruit ontstaat eventueel een samenwerking, of het is klaar en men gaat uit elkaar (omdat eentje of beide niet meer kunnen of hoeven te doen) of soms is die liefdesrelatie wel een bedoeling. Net wat jou persoonlijke zielenplan is.
Hou dus vol, vind innerlijke kracht. Heling zoeken en spirituele ontwikkeling zijn de sleutel tot succes.

Op deze website vindt je meer informatie over mijn diensten om tweelingzielen te ondersteunen in het proces, van elkaar los te komen en te werken door alle vorige levens heen, de karma's en op zoek naar jullie gezamenlijke doel als deze er is.

Meer blogs;

Alle blogs over tweelingzielen&Soulmates
Varianten tweelingzielen
Doel mannelijke energie
Doel vrouwelijke energie
Schaduwzijde; vlucht in lust en verslaving
Alles over onbegrensde telepathie

Tweelingzielen en soulmates;hoe? wat en waarom?

Tweelingzielen en soulmates; verwanten met impact

 

Opbouw verloren zieldelen

Hierboven de uitleg hoe je zielverlies krijgt en van daaruit een tweelingziel opbouwt. Vanuit de benedenwereld dat zijn de delen die je in vorige levens bent verloren, wat bovenin in de tussenwereld ligt is wat je in dit leven verliest. Als je heel veel zielverlies hebt bouw je dus uit al die losse delen een tweelingziel op.

Waarom een tweelingziel als 'jou' voelt, is omdat je een spiegeling ervaart van jouw verloren delen waar vanuit jij de tweelingziel hebt opgebouwd. Vanuit dit gevoel is de uitspraak ontstaan dat je samen een ziel deelt, dit is echter niet zo, je ziet een spiegeling van jou missende delen. Een echte tweelingziel belichaamd ongeveer 50% van jouw verloren 'ik' die je zelf mag terug vinden in jouw eigen heling. Na het diepe stuk tweelingzielproces kom je in het donkere deel terecht, jou donkerste schaduwkanten en dit proces, als je hier doorheen waagt te lopen kan je dus de hele ziel complenteren. Dit deel werkt precies hetzelfde, ik heb dit door de soulmate mogen ervaren omdat dat ultieme deel gelijk staat aan scheppingsliefde, dus nog van voor deze 'donkere' delen in ons gecreert zijn. Als we alle vlakken doorleeft en doorzien hebben, zijn we heel. We doen dit allemaal door zielverlies te helen en karma in te zien en op te lossen die tijdens de processen worden getriggerd en omhoog worden getrild als het ware.