· 

(Herpublicatie)Tweelingzielen; Alle Varianten op een rij

De ene tweelingziel is de andere niet, het ene proces ook het andere niet. In de praktijk loop ik tegen steeds meer varianten aan en het is een werkelijke eye-opener als je weet welke energie jullie connectie belichaamd. De energie die de connectie belichaamd vertelt namelijk ook heel veel uit welke les er voor beide is te leren maar vooral welke les er voor jou in ligt als jij de meest bewuste van de twee bent. Er gaan nog steeds veel verhalen de ronde over dat de tweelingziel de "ware liefdespartner" zou zijn. Dit is inderdaad een mogelijkheid, maar in de meeste gevallen gaat het om een spirituele verbinding met een hoger doel. Dat hogere doel belichaamd de ontwaking en het ascenderen naar een hogere zielfrequentie, het opzij zetten van het ego en alles wat met eigenbelangen te maken heeft aan de kant wordt geruimd. Wanneer we transformeren naar een hogere frequentie zijn we in staat om te werken vanuit het hogere goed en om andere mensen weer te helpen in hun ontwaking. Dit is een taak die meestal door lichtwerkers wordt belichaamd. In andere gevallen (afhankelijk van de zielrevolutie van beide partijen) is er maar eentje van de twee met deze taak, soms heeft het alleen maar uitsluitend als doel om het leven te veranderen en toch bewuster te maken maar niet te leiden tot volledige ontwaking omdat beide zielen daar niet aan toe zijn. Het doel en het pad is voor iedereen heel anders (zielcontracten) en graag wil ik hier alle opties bespreken. Ook regelmatig worden niet-tweelingzielen onterecht tot tweelingziel benoemd, ook wordt het woord teveel "misbruikt" in de trand van "ik wil de ware liefde vinden, DUS ik wil mijn tweelingziel".  Er wordt een illusionair idee aan gehangen wat absoluut wordt onderschat.

Ik bespreek hieronder alle mogelijkheden en de gevolgen:

 

 

 

Traditionele tweelingziel met een missie twee zijden

 De traditionele tweelingziel met een lichtwerkersmissie aan twee zijden, het werkelijke geschenk van het tweelingziel zijn is op zijn mooist in deze versie. Deze versie tweelingzielen is de reden dat iedereen een tweelingziel wil hebben en er zo mee begaan is. De energie is zeer aanstekelijk en liefdevol van beide partijen, dit is de meest zuivere vorm die er bestaat. Hierbij zijn beide partijen in dit leven nu in hun laatste incarnatie (wanneer alles ook daadwerkelijk lukt om vorm te geven zoals de spiritwereld heeft bedoeld). Dit zijn niet per definitie altijd liefdespartners maar er komt zeker wel een "honeymoon-fase" voorbij. In deze fase wordt de levensenergie ontwaakt en worden beide partijen hetzij door fysiek seksueel contact ofwel energetisch seksueel contact en een combinatie hiervan in een zeer diepe ontwaking gebracht. Deze versie tweelingzielen wonen vaak dichtbij elkaar in de buurt en komen elkaar op de meest onverwachte manieren tegen. Soms hebben ze ook een tijdje een liefdesrelatie gehad, dit is wel mogelijk als iets wat terugkeert maar eigenlijk draait alles om samenwerking voor het grote goed. Het hele pad samen is gebaseerd op healingen en manieren om duurzaam te leven, eentje heeft meestal veel kennis van de aardezaken en dient naar het spirituele te groeien en vaak bij de ontmoeting is er eentje al bijvoorbeeld met healingen bezig en de ander nog niet of andersom en worden er ook healingen aan elkaar gegeven in sommige gevallen. Vaak zijn er al ideeen die leiden naar de missie in een vroeg stadium maar het paar is door karmische omstandigheden nog niet in staat om de samenwerking op te pakken (Gebeurde zeer veel in de jaren 2015/2017 in gezamenlijke informatie overdracht). Alle ideeen zijn op zielniveau al geplaveid en regelmatig komen deze ideeen boven als een gezamenlijk doel wat vanaf 2020/2021 ongeveer rustig opgepakt gaat worden voor een bepaalde groep. Soms, afhankelijk van het zielenplan dienen deze twee elkaar te ondersteunen in alle helingen en het oplossen van het karma aan beide kanten.

 

Verder komen in deze groep wel vrij veel levens voorbij en beide partijen zijn in staat om de karmische heling op te pakken. Toch na wat struggle komt er beweging in beide partijen ook naar elkaar toe om ofwel vriendschappelijk of in een bepaalde (familaire) relatievorm verder te gaan. De tweelingziel kan namelijk voelen als zus of broer, maar ook als moeder of vader en soms komen er grote leeftijdsverschillen voor. In dit geval is een liefdesrelatie niet altijd de bedoeling en komt er later een soulmate of een nauwe verwant uit de zielengroep als "ware" liefdespartner voorbij, dit kan, maar hoeft niet. Soms is het doel en samenwerking en de liefdesrelatie, alles is mogelijk.

 

Traditionele tweelingziel enkelzijdige lichtwerkerstaak

Meteen aansluitend op de tweelingziel met beide een taak heb je ook koppels waarbij er maar eentje in staat is om de missietaak op te pakken. Dit is eigenlijk een beetje ondankbaar en de meest bewuste partij blijft min of meer een beetje een illusie armer thuis. Er zijn best veel tweelingzielen als dit waarbij de meestal mannelijke zijde/energie niet in staat is om de les op te pakken die ligt in het stukje samen en deze heeft uitsluitend de taak om te triggeren zodat degene met een taak voor het hoger goed deze gewoon toch kan oppakken. Sommige van deze mensen werken alleen in de missie of krijgen met andere mensen een samenwerkingsverband. Soms krijgen deze ook een liefdespartner in een meer ontwaakte mannelijke versie die een goede ondersteuning kan zijn in de missietaken. Voor degene die de taak moet vervullen gaat de loslaat fase vaak heel moeilijk af, in deze gevallen is er meestal ook echt een fysieke relatie met de persoon geweest voor een bepaalde periode zelfs met samenwonen aan toe om vervolgens op al het onverwerkte karma te knappen.

Ook kan het zijn dat deze tweelingzielen gescheiden zijn door grote afstanden en/of cultuurverschillen, dit loopt soms wel goed en dan behoren ze alsnog tot de eerste groep. Maar merendeel van de tijd is de ander dan niet in staat om de les op te pakken, wel wordt er heel sterk gevoeld naar elkaar want afstand doet er natuurlijk weinig toe.

 

Dit behoort allemaal tot de zielenafspraken die gemaakt zijn voor jullie ter aarde kwamen, het loslaten en de ander niet kunnen helpen valt vaak heel erg zwaar en kan leiden tot veel dwalen op het pad en het niet meer weten. Bij deze variant ben ik nog niet veel leeftijdsverschil tegen gekomen, het lijkt meestal meer een broer-zus energie te zijn die niet in staat is de hogere divine energie te pakken van de mannelijke energie. Waarin de vrouwelijke energie door deze tegenslag juist wel haar opmars kan maken en boven alles uit kan stijgen.

Soms zit de zijde die niet meekan ook in zijn een-a-laatste zielincarnatie en kan daarom zijn taak niet oppakken in dit leven. In deze versies zijn het vooral de vrouwen tot nu toe alles ontstijgen en zien, in deze versies ben ik nog geen mannelijke bewuste versie tegen gekomen. Wat echter uiteraard niets uitsluit.

 

Tweelingziel eenzijdige ontwaking geen lichtwerkerstaak

Het valt steeds meer op hoe graag mensen een lichtwerkerstaak willen hebben, maar niet alle tweelingzielen hebben dit. Ze denken dat ze het kunnen worden of kunnen leren maar dit is een absolute misvatting. Lichtwerkers hebben een zeer zware roeping waarvoor ze geboren zijn en dit weten ze vaak al vanaf de geboorte dat er iets bijzonders met ze is, dit kan je niet leren.

 

Met deze variant ben je eigenlijk het beste af, want ook een tweelingziel hebben is niet leuk en is bijna net zo ingewikkeld als de taak als lichtwerker vervullen.

In deze gevallen komt de tweelingziel voorbij wandelen in een aan twee zijden slapende ziel, meestal is dit een zeer korte ontstuimige relatie waarbij de man ook wel eens het label narcisme opgeplakt krijgt. Ik had altijd het idee dat tweelingzielen zo niet konden zijn, maar dan hebben we het over de meest zuivere vorm als bovenstaande, in deze relaties wordt er absoluut geen misbruik van elkaar gemaakt!

Maar het kan wel degelijk een disfuncionele relatie zijn, in dat geval is het losbreken energetisch het allerbeste en niet verder met de relatie te gaan.

De meest bewuste persoon, meestal de vrouw kan hiermee verder groeien in haar leven en deze mensen vervullen vaak ook goede doelen en doen hele aardse dingen om andere mensen te helpen en starten bijvoorbeeld stichtingen voor mensen die het slechter hebben dan hun of om andere vrouwen te helpen. Ik zie dit vaak bij zielen die in hun een-a-laatste incarnatie zitten, dit zijn meestal geen echte healers maar hebben wel zeer veel compassie en inlevingsgevoel voor andere mensen.

 

Soms komt het bij deze variant ook voor dat eentje van de twee is overleden en als entiteit nog een tijdje naast de persoon in leven zijn lessen leert voor hij/zij verder gaat.

 

Duistere tweelingziel

Als je het systeem van het ontstaan van een tweelingziel begrijpt dan begrijp je ook over het ontstaan van verschillen in licht en donker dat je het zelf eigenlijk creeert door alle lagen van de tijd/dimensies. Daar meer over in dit blog

De tradionele tweelingziel belichaamd het licht maar de duistere variant is uitsluitend duisternis, dit is vrij makkelijk te verwarren met een duistere entiteit. Ik zelf had er eentje in mijn systeem vanuit vorige levens die ik zelf had geschept vanuit mijn meest duistere eigenschappen; jaloezie, boosheid en al mijn andere negatieve energie, deze figuur zag eruit als een hele enge man die zwarte magie gebruikte op mij en de mensen waarmee ik samen was. Hij had me letterlijk geketend, de kettingen hingen letterlijk nog om me heen.

Deze persoon kan niet-levend zijn en je vasthouden, maar ook in leven zijn, jaloers en negatief zijn en jou bijvoorbeeld in huis opsluiten omdat hij/zij jou volledig voor jezelf wilt houden. Al deze eigenschappen leiden uiteraard ook weer naar narcisme toe. Dus als dit in je systeem zit verweven moet je hier zeker losgemaakt van worden, want dit is alles wat draait om zelfvernietiging en het kan je ziek maken. Eigenlijk hetzelfde wat negatieve entiteiten doen.

Dit komt tot nu toe niet zo heel veel voor en is algeheel afhankelijk van wat je zelf in vorige levens hebt uitgehaald. Wanneer alles is opgelost met een lichte tweelingziel in het karma krijgt dit meestal pas de kans om aan de oppervlakte te verschijnen. Het kan dan gewoon op de traditionele manier verwijderd worden ongeacht of deze persoon op aarde rond loopt of niet.

 

Duaalziel

Een onderkent concept, de meeste van allemaal is de duaalziel. Deze wordt ook wel Bipol genoemd omdat het er eentje is met een hele grote polariteit, enorm veel liefde en ook enorm veel duisternis. Wanneer je een zieldeel hebt wat je duaalziel is, houdt je dan maar vast voor een enorm heftig proces.

Het begint namelijk heel intens en al snel wordt alles heel duister, de ander wordt vaak meteen als narcist bestempeld terwijl er aan de andere kant, ook bij die zijde enorm veel liefde zit. Dat is ook het moeilijke van deze connectie. Juist duaalzielen genereren zo ontzettend veel liefde voor deze wereld tijdens hun proces, zodra de donkere zijde is uitgewerkt en het karmische stukje ingelost is kan de verbinding vanuit de lichte zijde aangegaan worden. Wanneer beide bereid zijn al donkerte achter zich te laten en het toxische los te laten kan dit een hele veilige en vredige relatie voor het leven worden.

Meer over deze relatie in dit blog.

 

 

Tweezijdige ontwaking en geen lichtwerkers

Uitsluitend puur de ontwaking speelt weer een rol in deze versie. Dit lijkt wel een iets lichtere variant dan van alle bovenstaande. Deze variant wordt ook vaak verward met een "karmische relatie" waarin men denkt dat het een tweelingziel is en dan omdat de relatie redelijk disfunctioneel is.

Dit kunnen vrij heftige relaties zijn, het kan wel zijn dat als beide ontwaken men toch na een aantal jaar wakker worden toch weer bij elkaar komt in een relatie. Soms blijft men vrienden en blijft het contact leuk aan, ofwel het kan ook verwateren.

Soms komen ze weer samen voor een liefdesrelatie, maar meestal wordt er gewoon een hele harde les geleerd aan beide kanten.

Deze versie komt veel voor bij een-a-laatste zielincarnaties die nog geen grote belangrijke taak aan het grote goed hoeven te vervullen. Dus het is puur en alleen een flinke katalysator in dit geval waaruit veel goede dingen voortvloeien.

Ook kan dit een soulmate zijn, een verwant die gewoon een goede vriend is waarmee je een leuke relatie kan opbouwen. Meestal voorafgaand aan de ontwaking. Maar het eindigt zodra eentje de relatie ontgroeid is, in die zin kan het ook een vorm van wel een karmische relatie zijn.

 

Tweelingstralen

Een nog intensere variant dan de tweelingziel is de tweelingstraal, hierbij komen alle kenmerken naar voren en men voelt elkaar nog heftiger. Eentje of beide hebben een taak, kan allebei maar vaak komen deze ook niet meer bij elkaar. Vanwege de intense heftigheid is er samen een enorme les te leren, leven vaak een tijdje samen om dan weer uit elkaar te gaan. Een nog diepere liefde dan de gewone tweelingziel waardoor de pijn zo diep gevoeld wordt dat men niet meer weet wat men met zichzelf en de ander aan moet. De bewustere variant heeft meestal een lichtwerkerstaak en de andere kant hoeft hier helemaal niet perse in mee te gaan, het is bij sommige varianten mogelijk. Innerlijk wordt er net als bij ongeheelde tweelingzielen enorm aan elkaar getrokken tot het eigenlijk niet meer kan en ze beide genoodzaakt zijn afscheid te nemen. Pas na lange tijd alles geblokkeerd te hebben voelt men elkaar niet meer. Loskoppelen van een tweelingstraal is heftig, maar wanneer de lessen tenminste aan de bewuste zijde geleerd zijn kan men verder zonder elkaar. Het is een hele heftige versie meestal zonder een goed einde.

Voordeel daarna is zeker wel de kracht die de partij die het meest bewust is eruit op doet en deze mensen zijn heel zuiver en kunnen prachtige dingen verrichten en hebben zeer veel kracht.

 

 

Fysieke deling

Je kunt als tweelingziel en tweelingstraal vrijwel alles van elkaar voelen, ook vaak het fysieke stukje. En mede daardoor wordt deze variant ook (onterecht) als tweelingziel gezien. Ik heb er niet echt een naam voor, want dat is er ook niet. Mijn Elder heeft dit jaar ontdekt dat dit namelijk ook nog mogelijk is.

 

In het verleden werden er nogal eens ledematen afgehakt en nieuwe ledematen van andere (doden) personen aan een lichaam genaaid en ook met zwarte magie etc diverse rare dingen gedaan met ledematen. Als je fysieke delen uit een persoon in een ander persoon stopt krijg je te maken met DNA wisselingen en kan je je een ander persoon gaan voelen, mensen kunnen van persoonlijkheid veranderen door organen en ledematen te wisselen.

Wanneer jou dit in een vorig leven is overkomen kan je daar nu nog last van hebben, er zijn mensen die zich constant een ander persoon voelen. Dat kan nu komen door onder andere bloedtransfusie of donororganen (zijn hele discussies over en terecht) dit leidt tot persoonsverwisselingen (niet meer weten wie je bent) en zielverlies.

 

Wanneer je in een vorig leven op de toen primitieve manier ledematen van een ander aangemeten hebt gekregen kan je dat nu voelen als een tweelingziel. Je deelt tenslotte in een andere dimensie nog steeds de energie van een ander persoon die allang is overleden. En die zit natuurlijk in die dimensie nog steeds aan je vast. Het kan zijn dat je daarbij nu in levende lijve iemand treft die bijvoorbeeld die andere persoon toen was, of wat ook kan is dat de energie erop lijkt en je om die reden iemand onterecht als tweelingziel gaat zien.

In een geval als dit is het nodig een dimensieoperatie uit te voeren om de toen fysieke operatie ongedaan te maken en dan de persoon los te maken van de ander. Op die manier kan alles ongedaan gemaakt worden en dat is een precisiewerkje waarin in feite die ledematen worden losgemaakt die er toen aan zijn gezet.

 

Persoonsverwisseling

Het klinkt enigszings schizofreen maar het heeft er gelukkig niets mee te maken. Het betekend dat je zo in de energie van de andere persoon zit dat je zelf vergeet wie jij bent.

Met mijn tweelingziel was ik ook eens zo verweven dat ik echt geen idee meer had wie ik zelf was, dat is wat persoonsverwisseling doet.

 

Het zorgt er voor dat je energetisch dus niet meer weet wie je bent, de energie zit in zo'n diepe laag met elkaar verweven dat je zelfs kunt vergeten dat je een vrouw of een man bent. Dat kan heel grappig zijn, maar doel van de connectie is toch uiteindelijk in je eigen kracht komen te staan.

Persoonsverwisseling gaat dus ten koste van de aanvullende kwaliteiten en het vinden van de eigen krachten. Wanneer dit is opgemerkt kan je beide los van elkaar verder gaan. Je gebruikt dit voor het vertrouwen in elkaar maar ook als een spiegel op jezelf om te reflecteren. Als dingen beter energetisch en telepathisch uitgewerkt zijn kom je vanzelf wat losser in de connectie te zitten en kan je weer meer in je eigen energie gaan staan.

 

Ook kan dit psychisch enorm sterk zijn dat je zo in elkaars emoties zit dat je eigenlijk niet eens door hebt dat je de struggle van de ander aan het leven bent. En natuurlijk, dat zit ook in jou maar wordt enorm vergroot door de connectie die je op dat moment hebt. Met mijn duaalziel vindt ik het bijvoorbeeld heel erg moeilijk om uit zijn innerlijke onzekerheid en gevecht te blijven. En natuurlijk heb ik ook mijn eigen gevecht, vaak merk je dan dat dingen die jij bijvoorbeeld al overstegen bent toch weer terug komen. Je kunt het wel toe eigenen door te kijken waar jij je nog omlaag laat trekken door de ander en het is een uitnodiging om in je licht te gaan staan. Dus ook al trekt de ander je gemoedstoestand omlaag dat je toch de moed vat om erboven te gaan staan maar ook om te reflecteren welke angsten en onzekerheden er nog in jou zitten die de ander je laat zien. Het doel is altijd reflectie en het overstijgen van de situatie.

 

En ja het is dus mogelijke meerdere tweelingzielen te hebben en ook in deze trand van het hebben van meerdere varianten. Helaas.... maar we leren er wel ontzettend veel van. Want echt eenvoudig is niet.

 

 

Tot slot

Het is dus nog niet zo makkelijk allemaal. In de meeste gevallen gaat er veel karma mee gepaard en vaak wordt iets ook onterecht als tweelingziel aangemerkt. Er komen er momenteel steeds meer boven water en dit heeft te maken met de massale ontwaking die nu plaatsvindt. Maak je geen illusies over de "ware liefde" want dit is absoluut geen sprookje. Bovendien mag je je heel goed beseffen dat een tweelingziel een "eigen creatie" is wat je door de tijd heen van jezelf hebt laten gaan wat wel bij je hoort en het is juist de bedoeling dat je jezelf compleet gaat maken en niet in de afhankelijkheid naar de ander gaat zitten dat deze dat probleem voor je op moet lossen. De relatie is niet voor niks meestal in een onmogelijke situatie ontstaan.

 

Elke ziel heeft hier op aarde zijn/haar eigen afspraken over wat de bedoeling is met alle mensen die je tegenkomt en zo dient elke tweelingziel ook zijn/haar doelen. Wanneer de afspraken die gemaakt zijn voltooid zijn kan men ofwel los van elkaar verder of samen iets gaan opbouwen, het is maar net wat voor tweelingziel je treft en wat de bedoeling is voor beide partijen. En dan is er ook nog vrije wil, je kunt iemand niet dwingen "omdat het is voorbestemd" daarin voelt de ander zich juist opgesloten en zal juist weg blijven. Ruimte en lucht geven is enorm belangrijk in dit proces ongeacht of je in je laatste incarnatie zit of niet, zo is het gewoon. Het kan vaak zijn en is meestal ook zo dat de ander dat voorbestemd gevoel nog helemaal niet heeft omdat deze simpelweg nog niet bij die ziel laag kan, dit komt dan pas na langere tijd naar voren. En als je in de energie gaat zitten met de attitude "wij zijn voorbestemd" jaag je iemand al weg omdat die ander het verhaal meestal nog helemaal niet als zodanig begrijpt en het "ontkent" van dat stuk. Daarom is rust en geduld heel belangrijk, net zo belangrijk als tijdig afstand nemen en loslaten en de ander in zijn eigen leven laten zitten.

In dit geval is het belangrijk om vertrouwen te uiten in "het plan" en het grote goed wat die met jullie van plan is en soms is de enige manier gewoon de eigen weg vervolgen en de ander loslaten zodat je op je eigen benen gaat staan.(ja het cliche advies) Wanneer beide partijen op eigen benen kunnen staan (emotioneel en energetisch) kan het koppel eventueel wanneer het zo is bestemd inderdaad samen komen.

Ik benadruk dit vaak en veel omdat ik weet hoe graag mensen (net als ik, dus ik herken het) er met de eigen energie tussen gaan zitten, daardoor duurt dit proces alleen maar langer en langer omdat er aan geen van beide kanten besloten wordt om los te komen. Loskomen is cruciaal om dit proces tot slagen te brengen.

Van daaruit kunnen de mooiste en meest liefdevolle relaties ontstaan, ongeacht het soort relatie wat er naar voren komt.

 

 Liefde is tenslotte vrijheid en de tweelingziel leert ons wat deze vrijheid is en wat leven is.

Van daaruit kunnen we weer verder transformeren en onze eigen doelen behalen waarvoor we hier en nu op aarde zijn gezet.

En dat is uiteindelijk waar dit allemaal om draait en dan maakt het niet uit in welk leven je nu zit, het doel is uiteindelijk hetzelfde. En dat is er zo mooi aan :)

 

Het meest lastige blijft om het beestje een naam te geven, ik heb mijn best gedaan om het zo basis-mogelijk te omschrijven.

 

 

 

Gerelateerde blogs:

Alle blogs over Tweelingzielen

Zielcontracten

Gevolgen seksualiteit in het proces

Behoeftigheid en afhankelijkheid

Vluchten in lust en verslaving

Mannelijke energie

Vrouwelijke energie