· 

Wat is een soulmate? het wezenlijke verschil met een tweelingziel

Veel misverstanden bestaan er nog over deze twee varianten in zielsliefde. Omdat ik ze beiden heb ervaren en het een van mijn verantwoordelijkheden is om de oude achterhaalde informatie en misvattingen te herschrijven. Wil ik het vandaag met jullie hebben over het verschil tussen deze twee. Deze labels zijn nodig om aan te duiden waar we in werkelijkheid mee te maken hebben, beiden zijn het spiegels en reflecteren ze onze diepste pijnen die geheeld mogen worden. Daarover bestaan geen misverstanden en dit geld voor beiden betrokkenen, een healing hierin aangaan is echter voor elke partij een eigen vrije keuze, een keuze die overigens wel op beide tijdlijnen vaststaat of niet of deze gepakt wordt en de gelegenheid tot groei serieus wordt genomen. Maar daar later meer over.

 

 

 

In den beginnen, God schiep de wereld....

Wakan Tanka, God,  De Schepper, schiep hemel en aarde en daarbij een ziel.

Bij deze ziel schiep hij meerdere zielen aanverwant die altijd verbonden zijn vanaf moment dat deze tegelijk reincarneren in dezelfde tijd en levens, deze zielen hebben allemaal steun aan elkaar in de tijd die ze samen op aarde doorbrengen. Dit zijn je beste vrienden en vriendinnen, zielzusters en broeders die samen hun karmische lessen mogen leren in de tijd dat ze samen reincarneren.

Deze zielen zijn je verwanten, dit zijn connecties waarmee je een hechtere en diepere connectie voelt dan andere en je begrijpt elkaar al meteen. Hiervan heb je er altijd een paar steevast in je leven en je bent er je beste vrienden mee, vaak voor langere tijd en je hebt aan een half woord genoeg en voelt elkaar goed aan. Dit is een heel 'normaal' fenomeen en het is heel gebruikelijk in deze tijd nu meerdere mensen transformeren je meerdere van deze zielenzusters en broeders tegen komt, zelfs meer dan voorgaande eeuwen omdat we elkaar nu heel hard nodig hebben om elkaars frequenties te laten stijgen en verder spiritueel te ontwikkelen. Hand in hand komen deze zielengroepen nu samen, althans het deel wat nu is mee gereincarneerd om nu mee te transformeren in deze zeer belangrijke tijd.

 

Deze zielenvonken zijn de basis, waarvan elke zielenvonk gecreerd is vanuit een mannelijk en een vrouwelijk deel, op hetzelfde moment.

Zie dit als twee sterren die tegelijk reincarneren, samen hun eerste levens leven en samen heel veel levens leven.

 

Deze twee "vonken" zijn dus samen gekomen, een vonk staat voor een ziel, dus een enkel individu. Soms gaat er iets fout en ontstaat vanuit een enkele vonk een mannelijk en een vrouwelijk deel, dus deelt men samen een ziel. In dit geval ben je een tweelingstraal, dit komt betrekkelijk weinig voor zo 1 op de 100. Dit is heel heftig omdat je niet meer jezelf kunt zijn.

 

Wanneer twee vonken tegelijk reincarneren (in een zielsleven) als twee aparte individuen heb je een soulmate, beiden vonken dragen zowel het mannelijke als het vrouwelijke in zich. Deze zielen delen heel erg veel levens en zijn in de ziel zeer diep maatjes geworden, daarom worden ze ook soulmates genoemd. Soulmates zijn de meest ultieme vorm van liefde die er tussen twee mensen bestaat, omdat het vanuit de Godsvonk, de schepping is ontstaan. En worden daarom vaak verward met een tweelingziel of een tweelingstraal.

 

Na schepping ontstaat afbraak en verlies

Na de schepping wanneer een ziel door zijn levens begint te gaan en de eerste levenservaringen komen gaat dit ook gepaard met verliezen. Je begint dingen mee te maken zoals moord, angsten en zelf doe je misschien ook dingen die niet helemaal zuiver zijn. Van daaruit ontstaat er negatief karma, onafgeronde zaken en zielenpijnen. In de tijd dat mensen weinig tijd hadden voor verwerking en zich moesten gedragen naar wat men opgedragen kreeg zoals status en kaste, is men gevoel op gaan kroppen. Maar ook zeer negatieve daden vanuit wraak, wat vroeger redelijk vaak gebeurde, maar ook door gruwelijke rituelen en zwarte magie kunnen veel sporen achterlaten in de tijd en in de ziel.

 

Al deze dingen samen maken dat je negatief karma krijgt wat je nu moet gaan doorzien en oplossen. Als je heel veel negatieve karma's heb ontstaat daaruit je tweelingziel. Daarom spiegelen ze zoveel terug en zie je jezelf erin terug, omdat het alle negatieve delen zijn die jij ooit gecreert hebt en niet hebt opgeruimd.

Dat wil niet zeggen dat een tweelingziel alleen maar negatief is, naar mijn ervaring draagt de ander ongeveer 50% van jou spiegeling mee, de andere 50% procent is het eigen individu wat de ander is en waarin het van jou verschilt.

De ander heeft net als jij de ruimte en de gelegenheid in dit leven om alle negatieve karma's van alle vorige levens op te ruimen en de ander heeft hier ook zeker een eigen aandeel in te verwerken en doorzien van daden uit die vorige levens. Veel dingen heb je ook samen gecreert. Hier over het ontstaan van een tweelingziel daar meer over.

 

Een tweelingziel is eigenlijk jou karmische afval. Je kunt ook hele duistere tweelingzielen hebben wanneer je zelf heel duister karma hebt opgelopen. Kijk hiervoor op de blog over verschillende soorten tweelingzielen.

 

Een tweelingziel hebben is dus helemaal niet zo leuk. Echter het verschil is wel met tweelingstralen dat dit veel minder heftig is en meestal nog wel goed kan komen wanneer alle karma's opgeruimd zijn. Je kunt er een zeer goede vriendschap aan overhouden en een enkeling heeft de mazzel dat het nog een liefdesrelatie kan worden. Reken daar echter niet op.

 

Soulmate; wie is het?

In deze tijden komen veel mensen hun tweelingziel en soulmate tegen. Bij mij ontstond het tegelijk maar ik had de soulmate pas later door. Dit omdat ik mezelf niet de ruimte gaf om hem toe te laten, ik zat nog te diep in dat andere proces.

Het kan heel verwarrend zijn, voor mij was de overgang toen ik alles ten aanzien van mijn tweelingziel geheeld had, kwam de soulmate bij mij binnen denderen.  In eerste instantie voelde de liefde hetzelfde als met mijn tweelingziel, tot ik er dieper in begon te komen en mij gedwongen werd te kiezen voor wie ik ging (was een karma van mezelf waardoor ik zelf eerder veel fouten gemaakt had, ik moest kiezen voor wie ik ging, voor ik verder kon) en daarna ging het veel dieper nog.

 

De soulmate zit zeer diep in de ziel verweven, zoals je een tweelingziel om je heen voelt en in je en je soms niet meer weet wie je bent, gaat het bij een soulmate een beetje anders. Bij tweelingziel kan je echt persoonsverwisseling ervaren, een soulmate is een ziel die meer op zichzelf is, vrijer is en daardoor niet zo dik in je systeem zit, behalve dan op zielniveau heel sterk aanwezig is. Hij loopt in feite naast jou energie.

 

In eerste instantie valt de verbinding in elkaar, je valt in elkaar als een puzzel waarin je eigen lege gaten gevuld worden. Dat is dat 'perfecte' gevoel van geluk en er niks meer nodig is om jullie gelukkig te krijgen, alles valt in elkaar en je voelt je meteen een eenheid.

Er is een enorme seksuele aantrekkingskracht vanuit een eerder overgeslagen vonk aanwezig, niet te verwarren met zielverwanten van de eerste categorie waarbij je dit ook voor een dan wat kortere duur kan ervaren. (Verliefd worden (wat dus iets anders is als echt diep houden van) doe je meestal op zielverwanten uit je zielengroep). De verbinding met een ander soort verwant voel je echter op lager niveau, meer op de vlakte en in de geest,(en gaat binnen een jaar toch meestal ook wel weer weg) deze bereiken niet de diepte van een soulmate. Meer op het huidje eigenlijk als ik het zo mag betitelen, hieraan zijn vaak karmische relaties te herkennen, niet te verwarren met een soulmate. Een karmische relatie, daarbij vind ook zielherkenning plaats omdat dit meestal ook een persoon is uit de groep eerder genoemde verwanten. Het lijkt er sterk op omdat je ook een enorme aantrekkingskracht kan ervaren, maar deze relaties zijn meestal gebaseerd op scheve machtsverhoudingen. Qua symptomen lijkt een karmische relatie erg op een soulmate relatie, ook veel soulmates zitten in een dergelijke relatie na de eerste ontmoeting met hun ultieme soulmate. Dit leert de nodige lessen bij beide kanten van deze ultieme liefde.

 

Het wordt heel erg verward door dus de aantrekkingskracht, de geest trekt je een dergelijke relatie in, je wordt verliefd. De ander voldoet uiterlijk helemaal aan je plaatje en het klikt vaak goed. Maar qua gevoel is er veel verschil in beide personen en een afstoten aantrekken doet het verwarren met een tweelingziel of soulmate, maar de ziel heeft een andere ziel herkend. Zielherkenning daarbij springt ook de vonk altijd over, dit is als er karmische lessen zijn met een bepaald persoon en dit voelt heel vertrouwd. Toch is zo'n relatie vaak gebaseerd op destructie zodat beide leren wat liefde vooral niet is, zichzelf niet langer meer wegcijferen en altijd maar in de helpersmodus schieten. Door deze relatie leert men dat een ander niet gered moet worden maar je slechts je eigen kracht kan pakken zonder afhankelijk van een ander te zijn. Het ultieme doel in een transformatie proces en daar zijn deze karmische relaties ook voor bedoelt. De eigen kracht terug leren pakken en het herkennen van toxische ongezonde relatiepatronen.

 

 

In het geval van een soulmate hebben beiden heel erg een eigen karakter, veel overeenkomsten maar ook ontzettende tegenstellingen. De een doet iets wat de ander bijvoorbeeld nooit zou doen of totaal geen interesse heeft, het is de ultieme polariteit van twee polen man/vrouw en ze stimuleren elkaar ook des te meer om meer de eigen mannelijkheid of vrouwelijkheid uit te drukken. Beiden gunnen elkaar alles, de liefde bij een ander als het moet, ze gunnen elkaar de vrijheid en het belopen van de eigen weg, hoeveel pijn het beide ook kost om gescheiden te zijn. Veel ultiemer kan het niet.

Je kunt nooit echt los van je soulmate, het kan wel iets losser gemaakt maar er is altijd een blijvend verlangen naar de ander. Meestal drukt dat zich uit in het zoeken naar de innerlijke rust, de juiste weg en die juiste partner, eigenlijk dat wat iedereen doet. Bij deze weet je vanaf het eerste voor jouw bewuste moment dat die ander het is. Ik wist het pas toen ik van mijn tweelingziel losgekoppeld was, heel was en hij mij de eerste keer na dat alles knuffelde. Ik kon er gewoonweg echt niet omheen.

 

 

Tweelingzielen willen graag los van elkaar na een bepaalde tijd en wanneer het karma klaar is tussen ze kunnen ze los van elkaar verder en ook ontkoppeld worden (sjamaans ritueel). Worden elkaar ook zat. Soulmates willen echter beide nooit los, worden elkaar niet zat en komen ook niet los. Ze willen altijd terug naar hun 'maatje'. En dat is een zeer belangrijk verschil. 

 

Soulmates herkennen elkaar door de lange tijd die ze samen hebben doorgebracht, dromen elkaar. Ook hier is het ontmoeten in dromen en dimensies de ultieme communicatie, halve woorden zeggen genoeg. Geen woorden, nog beter. In de stilte van de ziel voel je de ander altijd, als je bereid bent dieper in jezelf te keren ontmoet je de ander altijd aan de andere kant. En geen enkele healing of loskoppeling maakt jullie los, dat is onmogelijk. Omdat het schepping is vanaf het eerste uur.

Vanuit een soulmate kan je dus een tweelingziel creeren, mocht er heel erg veel misgaan. Maar je kunt samen de meest heftige crisissen overleven, want je hebt dat altijd al gedaan.

 

Soulmate en heling

Ook wanneer je een soulmate ontmoet in deze tijd, waar de kans vrij groot toe is. Dan is dit nodig om in de diepste krochten van je ziel te komen.

Ik heb die van mij nodig gehad en nog steeds en waarschijnlijk altijd nog, om in het diepste van mezelf te accepteren wie ik werkelijk ben. Hij stimuleert mijn wil tot vrouw zijn, moeder zijn, kinderen willen (wat allemaal eerst nooit aan de orde is geweest en ik helemaal niet wou), hij heeft mij een hel getoond die ik niemand gun en zijn pijnen mee voelen hebben er voor gezorgt dat ik zijn karmische lessen hier op aarde, zijn ziel en alles wat hij heeft meegemaakt door en door heb leren kennen. Ik heb onze levens samen leren kennen, wat ik heb verloren, wat ik ben kwijtgeraakt maar ook vooral wie ik ben en wat ik wil zijn. Mijn tweelingziel was slechts een lichte voorproef voor dit alles. De vuurdoop was echt mijn soulmate en de vuurdoop is hij nog steeds, alleen is het nu voor mij te hendelen en de energie zoveel lichter tussen ons dat het nu te verdragen is geworden. We hebben beide een jasje uitgedaan en ten goede.

 

Andersom is het nu aan de mannelijk energie om ditzelfde te gaan doen, diepe krochten in zichzelf te vinden. Dat geld voor niemand in het bijzonder, maar soulmates en diepe zielsliefdes in het algeheel komen nu op datzelfde stukje aan. Het is heftig. Ik weet ook waar mijn soulmate komende tijd doorheen zal moeten, ik zal hem dragen maar ik weet dat het heftig en zwaar zal zijn voor hem. En ook ik mag zelf in dit stuk weer op mezelf gaan spiegelen in mijn aandeel in dit verhaal, ik denk niet dat ik het leuk ga vinden, maar ik doe slechts mijn trouwe belofte en kom mijn karma na, dat is een gelofte die ik heb gedaan voor ik hier ter aarde kwam.

 

Soulmates maken in tegenstelling tot andere zielconnecties altijd karma voor elkaar. Dus daardoor blijven ze elkaar constant dingen leren en elkaar ook tegen komen. Dit doen ze niet expres maar ze zorgen er op deze manier voor dat beide zielen zo hoog mogelijk in frequentie/dimensie komen om verder te kunnen reincarneren. Het is hun taak naar elkaar om elkaar te dragen en om verder te brengen, in principe is daarvoor de zielconnectie voldoende.

Dit karma kan veel dingen betekenen; bijvoorbeeld het constant maken van dezelfde fouten naar elkaar, deze dienen dan door beide hersteld te worden. Dit kan een derde persoon zijn waarmee eentje een relatie aangaat maar de ander ook nog karmische lessen bij heeft liggen. Deze lessen worden dan geleerd soms zonder dat de derde betrokkenen er erg in heeft, ik kon dit ook gewoon oplossen omdat ik haar ziel direct herkende en wist van welk vorig leven etc.

 

Door dit altijd doorlopende karma, kom je altijd weer bij elkaar terecht vroeg of laat. Vaak hoor je dan dat mensen elkaar na twintig jaar weer treffen in een andere hoedanigheid. Tot voorheen waren dit meestal situaties waarin men niet samen kwam door omstandigheden en zulke lange tijd er tussen. Tegenwoordig kan dit veranderen, mits bedoeld kunnen soulmates nu wel voorgoed samen komen en zit er minder tijd tussen de volgende karmische lessen samen (we gaan er dus veel sneller doorheen dan eerder). Dit heeft te maken met gezamenlijke zielsmissies die ook voor tweelingzielen gelden. Samen is er naast een ultieme voorbeeldfunctie ontzettend veel aanvullende energie op elkaar (1+1=3) wanneer beiden zielen zich 'gecomplementeerd' hebben en getransformeerd zijn tot een bepaalde hoogte. Daarin leren ze niet alleen veel door en met elkaar maar ook hebben ze samen een functie voor het grote goed. Wat dat is, is in dit geval nog niet bij iedereen heel duidelijk waar het voor de tweelingzielen al een aardig uitgekauwd beeld geeft.

 

Door een soulmate en een tweelingziel komen we makkelijker in andere tijdlijnen en vorige levens en kunnen we een overzicht van onze daden verkrijgen doordat we steeds dieper terug kunnen gaan in ons eigen zielgeheugen. Daar vertel ik graag later ook meer over.

 

Grote goed en ultieme liefde

Er is nog zo veel te leren over wat ultieme liefde precies is. Het beeld is zo vervormd door de mannelijke energie die de leiding heeft genomen afgelopen eeuwigheid.

In het boek; 'Een nieuwe visie op de bevrijding van de vrouw' van Osho wordt een duidelijk beeld gegeven op de misvattingen van liefde op eigenlijk beider energieen van man en vrouw.

 

Naar mijn idee waar ik duidelijk geen alleenstaander in ben is het de bedoeling in deze nieuwe tijd om deze energie beiden te gaan verenigen en samen naar een hoger doel te tillen. Dat seks soms gewoon maar seks is en geen liefde en lust met de verkeerde intenties ook zeker onzuiver is, daarin valt nog veel te leren.

Ik denk dat het doel van al deze ultieme liefde en het samen komen het echt zit in het samen meer leren over wat deze liefde nu echt inhoud en dat samen gaan uitdragen aan de mensheid. En daarvoor zal eerst nog zeer veel (her)ontdekt en uitgedragen moeten worden, wat pas mogelijk is als beide partijen in de positie verkeren en voldoende geheeld zijn om dit daadwerkelijk te kunnen doen.

Hiervoor is het nodig dat we leren van onze fouten, van onze daden, vergeving leren en oude karmische fouten gaan herstellen. Eerst in ons zelf, dan met onze ultieme partner en uiteindelijk volledig collectief. Mijn inziens is er ook geen andere volgorde mogelijk die logisch zou aansluiten op deze collectieve kering die echt heel hard nodig is.

 

Buiten het feit dat de vrouw niet gerespecteerd is om haar kracht, maar de man ook nooit op goede wijze heeft geleerd om haar te eren en lief te hebben. Leggen nu veel mannen dat brute jasje af, de lusten af, worden tijdelijk celibatair en dragen een hele nieuwe respectvolle visie uit.

Een paar mannen die ik volg op facebook die dat mijninsziens op hun manier heel mooi doen zijn; Tyron Mowbray,  

en Micheal Timby 

maar een nog beter voorbeeld is misschien wel Miguel Dean 

die draagt echt zijn heilige mannen visie uit op zo'n manier dat elke vrouw die in hetzelfde proces zit zich 'gezien' en 'begrepen' voelt.

 

Het mooie hieraan is dat ze ook uit komen voor hun vrouwelijke energie maar het mannelijke zeker niet tekort doen, ik vind dat wij vrouwen ook meer respect voor de mannelijke oer-behoeften mogen hebben en deze beter mogen begrijpen. Maar het is aan de man zelf om zijn seksuele energie te leren kennen en te leren reguleren waarin het mij vooral draait om het energetische aspect van het energie delen wat er onder het vrijen gebeurd en dat de daad zelf niet eens in fysieke vorm nodig is (het klaar komen) om energetisch toch tot een hoogtepunt te komen.

Dit zijn dingen waarin verdiept mag worden, daarin meenemend ook (en ook vanuit de vrouw zelf) het stukje vrouwelijke energie en haar lichaam. Ik gun mezelf hierin een verdiepingstocht om dit te ontdekken. Maar dat is van latere orde.

 

Door deze dingen en nog veel meer aspecten maakt dit de heling van beider energieen interessant. Zonder ultieme liefde is dit veel moeilijker om te ontdekken. Dit ultieme is de stimulans voor ieder mens om tot grote spirituele hoogte te komen met elkaar. Daarom zijn deze connecties zo belangrijk nu in deze tijd en ook de samenwerking tussen beide sekse.

 

Ik ben begonnen met een boek te schrijven over al deze fenomenen en hoe de energie werkt en hoe dit in heling voor beiden werkt. Want dit is nog maar een beginnetje er is zo veel te vertellen.

 

Voor nu gerelateerde blogs;

Alle blogs over tweelingzielen&soulmates

Tweelingzielen alle varianten op een rij

Hoe ontstaan tweelingzielen

Mannelijke energie

Vrouwelijke energie

Zielsliefde de weg naar het spiritueel potentieel

De groei van 2014 tot 2019

 

Voorspelling 2020

 

Healer zijn; het effect op je omgeving en verantwoordelijkheden

De wereld vanuit een ontwaakt perspectief gezien