· 

Transformatie; Hoe ziet de wereld er uit vanuit een ontwaakt perspectief? Een tipje van de sluier.

Hoe ziet de wereld er nu uit wanneer je echt wakker bent geworden? Wat voel je? hoe denk je over dingen die op aarde gebeuren? welke zienswijze brengt dit mee? Maar ook wat doet het met jou?

 

Het ervaren van een ego dood betekend veelal alles wat je kent loslaten en ook echt verliezen. Het kwijtraken van geliefde, een huis, een thuis en het gedwongen moeten stoppen met bepaald werk wat je misschien heel lang hebt gedaan zijn hele gewone situaties die ieder die aan het 'wakker worden' is overkomt.

 

Ik mag door nieuw ontwikkelde healing te ervaren die inwerkt op ziel, geest en DNA opschoont van alle conditioneringen en paradigma en helpt met sneller mijn eigen karmische "problemen" doorzien en oplossen, ervaren hoe het leven werkt. Het zien op grotere schaal van problemen die er zijn op aards niveau en daarbuiten, patronen doorzien van mezelf op andere mensen en mijn uitwerking op andere mensen is daar misschien wel het belangrijkste onderdeel van.

Ik mag deze healingen doorgeven aan mensen die klaar zijn ze te ontvangen. Meer daarover op deze pagina.

 

Wanneer het ego sterft en alles lijkt weg te vallen

Zoals ik al vaker heb verteld is het nodig om eerst dingen te verliezen. Dat is noodzakelijk om weer dichterbij jezelf te komen, bij je gevoel, de spirits en wie je werkelijk bent. Met wie je werkelijk bent bedoel ik de persoon die je op zielniveau bent, zonder je aangeleerde gedragingen, conditionering vanuit je ouders en je diepste pijn en trauma die je hebt opgelopen in dit en voorgaande levens wat je nog niet hebt verwerkt en hebt opgelost (onderdeel van je karma's nu).

Het ego houdt de angst vast om dit alles niet los te laten, vaak gaan we relaties aan met mensen die deze zelfde soort pijn als jou delen. Je bent dan bij elkaar in een karmische relatie, dat noemen we zo omdat je met die persoon in kwestie meerdere lessen hebt te leren als een soort spiegeling op jou eigen pijn. Wanneer deze lessen samen doorlopen zijn ben je weer wat dichter bij je eigen kern en heb je een geestelijke groei doorgemaakt die je weer dichter tot je zelf maakt. Vanuit deze theorie zijn alle liefdesrelaties, maar ook sommige vriendschappen bedoelt om samen met die persoon iets te leren. Wanneer deze lessen zijn geleerd is meestal die relatie voorbij. Dus iedere persoon op je pad is iets om van te leren.

 

Soms ervaren we dat alles tegelijk misgaat in het leven. Ik zelf krijg bijvoorbeeld altijd alles in drie delen, ik verlies het ene en daarmee ook al het andere. Meestal drie onderwerpen/situaties, alles komt in drie zeggen ze wel eens.

Ik verloor afgelopen zomer alle hoop met mijn soulmate die de deur voor mijn neus dichtsloeg (een situatie waarin ik wist dat ik fout was). Ik werd door mijn Elder gestrafd (sjamaan worden is niet makkelijk) en op dat moment was ik alles kwijt wat mij op dat moment het meest dierbaar was.

Nog geen week er voor had ik mijn spirits gesmeekt om me alles af te nemen. Ieder normaal weldenkend mens zou zeggen; waarom wil je dat?

Na een film over een non die alles opgaf om in het klooster te gaan, te leven voor God was ik geinspireerd. Maar buiten dat, ik voelde meteen mijn eigen verlangen tot de volledige eenvoud. Ik wilde niks meer hebben, echt niks. Juist dat gevoel dat brengt ons terug naar onszelf. Als je niks wil krijg je alles, maar het is niet integer om met die insteek je vraag te stellen. Het gaat er tenslotte om dat je vrede hebt met wat je hebt.

 

Ik heb het heel zwaar gehad deze zomer, mijn ego voerde weer eens de boventoon en ik dacht alles beter te weten. Ik maakte weer dezelfde karmische fout die ik maanden daarvoor ook had gemaakt. Dat deed letterlijk vele wegen sluiten voor me even op dat moment.

Ik wist dat dit een tijdelijke "straf" was en was vastbesloten om dit keer keihard aan mezelf te werken.

Vanaf dat moment ontving ik de eerste transformatiehealing al, ik wist dat alles nu wel kon gaan keren als ik echt mijn uiterste best zou doen en meer dan dat.

Geloof me, het was ontzettend zwaar. Nu moest ik echt aan het werk, mijn ego gedrag leidde me elke keer van de wal in de sloot, in al mijn relaties trouwens, geen uitzondering daargelaten. Alleen zie je dat pas als je de kous op de kop krijgt van iemand waar je zielsveel om geeft omdat het dan opeens honderd keer wordt uitvergroot. Daarom zijn soulmate/tweelingzielrelaties zo belangrijk. Die tonen als een directe spiegel keihard jou eigen gedrag recht in je gezicht zonder pardon. Blijkbaar had ik dat even nodig.

 

 

Alles overstijgen

Je kunt een situatie pas overstijgen als je in staat bent om het grotere plaatje te zien. Vaak is het heel moeilijk om van jezelf het hele plaatje te zien, daarvoor heb je juist andere connecties nodig die jou een spiegel tonen. Die spiegel brengt jou tot jou blinde vlekken, die brengt jou op plekken die je als je de wereld uitsluitend vanuit jou perspectief blijft bekijken niet kan zien. Het is altijd zinnig om een gesprek te hebben met iemand die jou ziet vanuit zijn/haar perspectief, zelfs minder ontwikkeld spirituele mensen kunnen nu net weer iets zeggen tegen je wat dingen duidelijk voor je kan maken. Gesprekken komen ook niet voor niets op je pad, soms moet je even je ogen openen voor je meer kan zien. Dat kan heel pijnlijk en confronterend zijn maar wie de moed heeft om daar overheen te stappen bereikt veel in zijn reflectie. Je gaat dingen zien die je voorheen niet zag, let op alle signalen die je van mensen krijgt om je heen, let op situaties die je overkomen. Het leven is jou karma, jou karma is jou verhaal en probeer daar eens een les van te brouwen?

Wat overkomt jou vaker? wat wordt er tegen je gezegd? en maak er serieus werk van en handel naar mensen toe als je weet dat je fout bent. Excuses en spijtbetuigingen, vergevingen, het is allemaal vrij maken van paden. Ik merk dat er nu bij veel mensen bijvoorbeeld oude exen naar voren komen, of mensen van vroeger die ineens weer contact zoeken. Ik zelf zit nu ook in een verhaal met iemand wat ik eerder niet heb afgemaakt. Dat is karma, deze verhalen zijn nog niet afgerond, daarom komen ze terug in onze levens. En als we weer afhaken, het gesprek niet aan gaan of geen sorry het spijt me zeggen, blijft het net zo lang terug komen tot we wel goed gehandeld hebben. Soms zijn het hele kleine niet zwaar wegende dingen, soms is het gewoon een nieuwe kennismaking en leer je iemand heel anders kennen omdat je nu bijvoorbeeld een veel meer opener houding hebt. En misschien is er in het verleden wel iets gebeurd wat nog uitgewerkt dient te worden, in dat geval vergaren beiden partijen een les en een inzicht. Op deze manier leren we wat leven is. Als de les is gezien en we mogen het loslaten dient de volgende situatie zich aan die we mogen oplossen en dat doen we tot onze dood.

 

Alleen normaal gezien, niet ontwaakte, niet zelfbewuste mensen schieten in dit soort situaties meteen in een emotie. De emotie is gekoppeld aan hoe je je op dat moment met die (of een ander) persoon voelde. Mijn ervaring is dat de emotie voortkomt uit een trauma van wantrouwen naar de andere persoon, van iets wat "anderen" jou hebben aangedaan. Je bent dat punt wanneer het begon dat je je zo voelde allang vergeten, maar de emotie zit algeheel in je systeem ingeprent. Vanaf dat moment wordt deze emotie steeds weer getriggerd omdat je onbewust die emotie hebt gekoppeld aan een situatie waarin iemand je pijn deed. Als je dit keer op keer, maar vaak genoeg herhaalt wordt het snel genoeg de gewoonte om meteen in moeilijke situaties in die emotie te schieten. Wat er gebeurd is dat we vanuit ons eigen perspectief en dus beleving een verhaal maken van wat de ander ons aan wil doen, ook al is dat helemaal niet waar. Iedereen doet onwillekeurig aannames in situaties en neem die voor waar aan. Terwijl als we in een open gesprek aan de ander naar de bedoeling of intentie zouden vragen vaak juist blijkt dat die intentie iets heel anders is als wat wij er zelf van gemaakt hebben.

Je kunt begrijpen dat er op deze manier ontzettend veel misverstanden ontstaan bij mensen onderling. Het is naast gebrek aan goede communicatie, een vooroordeel naar een ander, wantrouwen en een misperceptie bij beide partijen die tot de grootste conflicten leiden. In relaties, vriendschappen maar ook op wereldwijde schaal. Iedereen handelt vanuit zijn eigen beleving en perceptie, niemand heeft een open ontvankelijke houding naar elkaar of staat open voor een andere mening. Hieruit bestaan de grootste misverstanden tussen mensen onderling.

 

Zo creeert men onderling naar elkaar onuitgewerkt karma en die ballon wordt alleen maar groter zonder excuses en goede gesprekken. Op deze manier maken mensen het onderling voor elkaar onnodig moeilijk.

 

Wanneer je dus ontwaakt en bewust wordt van je eigen aandeel in elk verhaal waarin je speelt, kun je op voorhand je koers bepalen. Bovendien worden de karma's minder zwaar, minder pijnlijk, minder heftig en kan je de wereld vanuit een luchtiger perspectief zien zonder steeds weer in je emotie te hangen. Op dit moment ben je jezelf aan het overstijgen en kan je pas vorderingen maken in je groei. En dat is in feite wat we met healingen doen, je verkrijgt normaal inzicht door een situatie opnieuw te beleven in je leven. In healingen wordt het inzichtelijk gemaakt en hoef je op voorhand die situatie niet nog eens te doorleven, daarom maakt healing het pad wat vlotter. Waar je normaal misschien twee jaar over zou doen om in te zien wat er qua emoties wordt getriggerd en waarom, zie je dit nu in een sessie bijvoorbeeld van al drie of tien situaties in en kan je ermee aan de slag omdat je de verbanden ziet. De emotie wordt hiermee losgekoppeld van de situatie en dan kan het helen.

 

Mensen worden afhankelijk van hun emoties, die ze heel groot maken met een drama verhaal in hun mind. Maar wie uit de mind stapt krijgt in gevoel de waarheid te voelen. Dan pas ontdek je dat al drama alleen maar aan jezelf ligt maar alleen met dat inzicht kan je dat veranderen.

Je kunt de situatie overstijgen en handelen vanuit wijsheid in plaats van emoties en dan heb je al voor de helft gewonnen.

 

Liefde

Tijdens de transformatie leren we wat liefde is. Dat is iedereen wel bekend. Maar kan je nog steeds in liefde blijven denken als je het bloed naar de oren stijgt? iemand je gillend gek maakt? Kan je afstand doen van de situatie om een ander perspectief krijgen of handel je impulsief uit woede en zeg je allemaal dingen waar je later zeker weten spijt van hebt?

 

Juist als je je in het leven kan beheersen, bepaalde verleidingen tot impulsiviteit weet te vermijden in dingen dat je weet dat ze niet eerlijk zijn, een ander pijn doen of juist tot meer zelfvernietiging leiden, kan je dan juist handelen?

Dat is de moeilijkste les die er is voor vele. Maar toch juist hier ligt het hem in, in het heetste van de strijd toch handelen naar wat integer is, liefdevol.

En ja soms is het liefdevol om naar iemand een nee te verkopen, omdat deze persoon je juist triggert tot nog minder zelfliefde, je dingen laat doen die jij niet wilt. Wees duidelijk en communiceer en ja, dat moeten we allemaal leren.

Leer wat goed voor jou is, wat jou innerlijk ritme is, waar jou passie en liefde ligt en leef daar naar, juist dan leren we wat liefde is. Want als we onszelf niet leren liefhebben, zullen we een ander nooit volledig kunnen geven wat het verdiend. Het klinkt mega cliche, maar zo werkt het echt.

 

Het grotere plaatje zien

Naarmate we ouder worden leren we onszelf wel kennen. Naarmate onze ziel ouder wordt en het laatste leven nadert of al leeft weet het vaak zeer veel van zichzelf. Je weet dat je bepaalde dingen niet wil of kan doen voor jezelf omdat ze niet kloppen met wie jij bent. Wanneer je integer naar jezelf kunt zijn, dan pas kan je andere ook eerlijk behandelen.

 

'So within, so without'

 

 

Ook cliche maar ook waar. Mensen zijn heel goed in anderen de schuld geven en het leven en dat alles niet gaat zoals ze willen. Maar wie geen reflectie op zichzelf toepast ziet meestal ook niet dat het een zelf gecreerde berg van ellende is. En ja sommige mensen hebben een vloek, die kunnen er niks aan doen dat het zo loopt. Wie probeert met de meest goede bedoelingen zijn leven te veranderen en blijft dezelfde ellende meemaken heeft waarschijnlijk te maken met een vloek. Ook vloeken zijn op te heffen, weet bij wie je moet zijn ook dat hoeft niet je leven lang voort te duren. Vaak enkele weken na het opheffen van een vloek vinden er al veranderingen ten goede plaats, tenzij je uiteraard ook nog wat karmische lessen op een bepaald vlak uit te werken hebt die toevallig met je vervloekte onderwerp in verbinding staan.

 

Maar goed om niet af te dwalen. Wanneer je innerlijk in verbinding staat met jezelf en eerlijk bent naar jezelf ga je inzien welke dingen je zelf groter en dramatischer maakt dan ze werkelijk zijn. Mensen creeren hun eigen bubbel en gaan daar volledig in op om vervolgens niet te zien hoezeer ze andere mensen daarmee kwetsen (de gekwetste mensen mogen ook naar hun aandeel kijken natuurlijk) maar gevoelloos en harteloos zijn we allemaal wel eens. Maar sommige mensen zijn hierin doorslaggevend fout bezig. Het vervelende hier is, de meeste mensen staan niet in verbinding met zichzelf en laten hiermee een hele grote rotzooi voor anderen achter.

Healers als ik hebben hiermee bergen werk, natuurlijk niet erg maar we zijn er om elkaar hiervan bewust te maken en dat begint bij je eigen verantwoordeljjkheid nemen voor alles wat je doet en veroorzaakt. Dat bewustzijn zijn mensen totaal verloren. Wie innerlijk met zichzelf en zijn gevoel verbonden is, zal nooit zo'n rotzooi voor anderen achter laten.

 

Wat je dus zelf innerlijk veranderd, veranderd meteen in de wereld buiten je. De meeste mensen beginnen vaak met de dingen buiten zich te veranderen.

Ze veranderen van huis, van partner, van werk en na een tijdje in de nieuwigheid geleefd te hebben komen ze dezelfde "demonen" in zichzelf weer tegen. De onopgeloste problemen komen geruisloos weer boven drijven en ze vervallen weer in dezelfde vicieuze cirkel van problemen en ongelukkig voelen als voorheen. Omdat er in feite niks veranderd is, het cliche is nog steeds hetzelfde alleen nu met andere mensen om je heen.

Dat is dus karma. Dat kan je alleen maar veranderen door dieper in jezelf te kijken waar jij de fout in gaat, dat kan een ander niet voor je doen. En dan nog de bereidheid om te leren van dit herhalende patroon wat zich telkens voor doet, zo nee blijft het zich tot in den treuren herhalen tot je weet wat er van je gevraagd wordt.

En in 2020 werken deze energieen sneller als voorheen dus je loopt nog eerder tegen deze muren aan op paden waar je niet langer thuishoort.

In transformatie leer je dit dus zien en er sneller naar handelen en zo kom je stapsgewijs dus wel op paden die met je ziel stroken en met wie jij wel bent.

 

Meestal zien mensen dit zelf niet, of hebben er veel levens voor nodig om het te begrijpen.

Wanneer je zo'n situatie kunt overstijgen, kan zien vanuit het grotere plaatje, jou rol in het verhaal dan pas ben je daadwerkelijk aan het ontwaken.

 

Zwaar

Het is heel zwaar om jou rol te aanvaarden. Als je vind dat je het niet waard bent, niet kan of niet de moed hebt om deze koe bij de horens te vatten.

Wanneer je volledig in de put zit en je verloren voelt en het gevoel hebt niet verder te willen leven kan juist dat licht brengen in je ontwaken, maar je moet de moed hebben om zo diep te gaan. Ik ben vaker heel diep gegaan, ik heb zeer diepe angsten gehad om mijn soulmate te verliezen, vaak. Zonder hem aan mijn zijde zou ik niet meer willen leven. Maar vanuit deze pijn kwam later het besef dat ik zo met hem ben bezig geweest dat ik mezelf totaal niet meer zag staan. Dat heet jezelf verliezen, je geeft dan al je levensenergie weg aan iets wat er in het nu niet is. Op deze manier vindt er veel zielverlies plaats en raak echt jezelf volledig kwijt maar ook wat er in het leven daadwerkelijk echt toe doet. Ook was het voor mij een deel van mijn ego-dood, eigenlijk het grootste deel want zonder zijn liefde had ik die diepte nooit bereikt. Iemand moest het aanraken om mij daarin te krijgen dat ik de wil en moed had om er niet langer omheen te draaien.

 

Mijn sjamaanse naam betekend 'dansend om de nacht' en zo ben ik genoemd omdat ik eigenlijk altijd om de hete brei heen draai. Ik zocht altijd een vlucht in het ontwijken, veelal onbewust. Maar dit komt omdat de pijn die diep binnenin ligt vaak zo pijnlijk is en niet zichtbaar waar het in ligt dat je het niet aan gaat. In ieder mens zit in het DNA de vecht, vlucht, bevriezen geprogrammeerd. We ervaren angsten voor de soms meest onrealistische dingen, ik vond het zelfs eng mijn soulmate tegen te komen vorig jaar, volledig op mijn hoede. Maar waarom?

De diepste angst om te falen, iets niet goed te doen naar hem, bang voor zijn afwijzing, waardoor dat juist weer in de hand heb gewerkt en groter heb gemaakt (zoals eerder gezegd de mind maakt een hoop drama). Door mijn angst reageerde hij kil (want zo is die wisselwerking). En omdat het op zielniveau zo ver gaat werkt het direct op de ander door.

 

Laatst las ik ook een artikel dat het inmiddels wetenschappelijk bewezen is dat je gedachten over andere mensen, deze mensen direct beinvloeden doordat het DNA met elkaar communiceert. Dus feitelijk het telepatische wat we ervaren met deze verwanten is in die zin zelfs verklaarbaar. Het DNA en de ziel zijn namelijk direct aan elkaar verbonden innerlijk, waar zielen communiceren, communiceert DNA in feite dus mee. Dus ook met minder diepe verwanten, de invloed werkt gelijk naar de ander toe. Daarom is het zo belangrijk om je gedachten te leren kennen, te beheersen etc. Je kunt iemand met een enkele boze intentie al vervloeken en dat gebeurd dus heel vaak, dan gaan mensen echt ellende ervaren. Mijn ex, daarvan weet ik dat hij mij niets gunde en hij zal in een boze bui een vervloeking naar mij toe hebben gegooit. Het is mede veroorzaker van een zeer slechte periode in mijn leven geweest. Pas dus op wat je iemand toewenst want zo werkt het daadwerkelijk. Vaak is pas na zeer lange tijd zichtbaar dat het werkelijk een vloek is omdat langzaam aan dingen verkeerd gaan in het leven en van kwaad tot erger tot soms zeer extreme situaties.

 

 

Je komt hier vaak pas achter als je al lange tijd al je innerlijke rotzooi aan het opruimen bent. Als je eenmaal begonnen bent stopt het niet meer en juist door het gedane werk kan je dingen gaan afstrepen als veroorzaker van je diepere problemen. Het is een diepgaand opruimingsproces waar vaak dingen als vloeken pas later omhoog komen, als je al uit alle macht je best hebt gedaan dingen beter te doen maar ze lukken nog steeds niet.

Geluk ervaren komt met der tijd, als je door de donkerste nachten bent gereisd, daarom is deze reis zo zwaar. Maar pak je het met beide handen aan dan pas leer je hoe de wereld echt in elkaar steekt.

 

Niets is wat het lijkt

Of misschien ook wel.

Wanneer ik mijn eerste ritueel ontving van deze reeks healingen kwam ik gelijk in een soort overstijgend gevoel. Ik voelde me lichter worden en een soort engel onder de mensen. We worden dichter tot onszelf gebracht en we gaan dan pas voelen wie en wat we werkelijk zijn. Even denk je dat je dat je gek wordt maar er bestaat opeens een afstand tussen jou en mensen die niet zo "ontwaakt" zijn als jij. Dat is heel eenzaam maar ook bijzonder. In de eenzaamheid wordt al snel duidelijk wie wel en niet met je mee evalueren en wie je gewoon echt totaal niet meer begrijpen. Je krijgt een meer zuivere connectie met boven en het geluk wat je voelt werkt aanstekelijk op mensen. Mijn glimlach zal inmiddels een soort glow hebben waar ik menig mens mee in de ziel mag raken, het geluk stroomt door je aderen als je beseft wie en wat je bent omdat je dat eindelijk zelf voelt.

 

Dit is natuurlijk heel positief. Maar om als healer mensen iets te leren is alleen een glimlach niet voldoende. We zijn hier om elkaar iets te leren en op elkaar te reflecteren wat beter kan.

Dus dat betekend dat je ook dingen gaat zien die minder plezierig zijn. Ik zie zoals vaker verteld dit soort bovenstaande karmische verhalen bij mensen, hun drama, maar ook hun keuzes en hun wegen. Niet alleen van mensen persoonlijk die ik tref waar ik iets mee mag doen, maar ook wereldwijd. Ik zie steeds meer het karmische verhaal van de wereld, je ziet patronen zich keer op keer herhalen. Je weet wat voor verandering nodig is maar je kunt meestal niet ingrijpen, of weet wat er nodig is om iets te veranderen. Echter het ego van de mensheid verzet zich tegen veranderingen en daaruit komen veel frustraties los, wie dit zien, die zien het omdat ze andere iets mogen leren en mogen leren hoe de situatie te healen. Loslaten is ook hier de eerste stap om het te kunnen helen, juist accepteren dat we het niet kunnen helen want een groot deel van de mensheid loopt achter deze feiten aan dus moeten we ons er bij neerleggen dat het niet anders is. En dat is heel moeilijk, zeker als we onze eigen rol in het grote geheel niet erkennen waar wij aan die veranderingen kunnen meedragen.

We dragen allemaal een stukje van die grote puzzel mee, maar je moet het wel willen zien natuurlijk.

 

Je komt op een gegeven moment op een punt waarin je ineens het synchrone in de wereld gaat zien, dit zijn de patronen maar ook de toevalligheden, die dus helemaal niet toevallig zijn.

Het meeste wat op aarde wordt gecreeert bestaat omdat wij mensen dat onze "altijd op angst gebaseerde" mind er van gemaakt hebben. Zodra je dat weet ga je daar niet alleen beter op letten, je gaat ook zien wat mensen zichzelf aan doen.

Er is zo'n gezegde wat zegt dat de mensheid zijn eigen vernietiger is, kijk eens naar alles wat er nu op de wereld gebeurd, wat voor waarheden er boven tafel komen die jarenlang zijn weggemoffeld. Juist die dingen zijn de dingen waar naar gekeken wordt, de wereld zit vol leugens en iedereen houdt het in stand door er aan mee te doen, bewust of onbewust. De angst die onterecht gezaaid wordt, voor wat? Geld?

Kijk verder...

 

Een pessimist zou zeggen dat er toch niks meer aan te doen is. Klopt ook ergens wel maar voor dat er iets nieuws gebouwd kan worden moet nu eenmaal altijd eerst het oude kapot. Deze wereld bestaat over een tijdje niet meer en dan zijn wij aan de beurt met onze nieuwe visies en ideeen en dan pas veranderd er wat, de aarde zelf gaat ook door een innerlijke reiniging en opschoning en daar zijn wij allemaal onderdeel van. Eigenlijk heeft men geen andere keuze meer dan ontwaken, mits men niet kan, dan houdt het leven op. Maar daar zijn zielcontracten voor, het ligt vast welke zielen hierin mee kunnen gaan flowen in deze nieuwe wereld en wie niet. Degene met de grootste draagkracht, oudste levensjaren zijn uitverkoren, deze zielen weten wat te doen in tijden van deze crisis. Onze levens zijn niet makkelijk. Daarom moeten we zo "snel" door alle karmische lessen heen in dit leven, we worden soort van vrij om langer te kunnen blijven om hierin ons aandeel te leveren.

Het lijkt idealistisch maar elke lichtwerker en/of partner van weet waar dit over gaat.

 

Het hele grote verhaal

Vanuit het diepere ontwaken gezien leren we dus niet alleen wie we zelf zijn, wat ons puzzelstukje is in dit verhaal maar leren we ook het hele verhaal kennen.

Mensen waarmee we iets te doen hebben komen af en aan ons leven binnen lopen en werkelijk niets berust op maar enig toeval. Voor we ter aarde kwamen is dit allemaal al besproken, dit is ons zielcontract waarin ons karma is vastgelegd voor dit leven, de lessen te leren, de mensen die we tegen komen. En deze lessen gaan nu zeer snel merk ik, maar ik zie ook sneller het doel van iets in. Mocht ik het niet meer weten dan weet ik dat ik het het beste kan loslaten en de oplossing valt dan opeens in van de ene op de andere dag, ik benader het in rust en overzie eerst het geheel voor ik handel.

Toch blijven we ook mensen en maken we fouten, zolang we die fouten inzien en bij onszelf erkennen maar ook in richting van de ander en daadwerkelijk moeite doen om echt te veranderen, te zien wat we beter kunnen doen. Dan groeien we echt als ziel, het gaat juist om die kleine momenten, juist om die momenten in het heetst van de strijd, wat doe je dan?

 

Flow is iets heel natuurlijks en betekend dat je eigenlijk in de universele stroming van het leven meevaart, om daar te komen is het vaak een lang gebed van vallen en opstaan en soms val je er wel eens uit. Deze momenten voelen vaak euforisch en synchroon, worden wonderen genoemd.

Maar mensen noemen dit wonderen omdat ze normaal tegen de stroom van het leven in zwemmen en veelal weerstand ervaren, de niet "ontwaakte" mens is altijd in conflict met zichzelf, de mensen om hem heen, zijn werk en ervaart weerstand en tegen muren op lopen in alles wat hij doet. Dit komt voort uit de ego wereld waarin hij is opgevoed en door het ego en het leven volledig in de mind, ervaart men geen flow.

Omdat het ego pad, dat wat we denken wat goed is van oorsprong puur berust in het plaatje een baan, huisje boompje beestje, trouwen en kinderen krijgen, wat de standaard is geworden en als geluk wordt bestempeld, niets te maken heeft met wat de ziel verlangt, het is niet waarvoor we op aarde zijn. We zijn er om ons levensdoel te vervullen wat er in de ziel leeft.

Natuurlijk kan trouwen en huisje, boompje beestje daarin een onderdeel zijn, maar het oppervlakkige leven van 40 uur werken en/of scholing volgen in wat volgens de mind de beste weg is, is niet langer de wereld van vandaag. Daarom krijgen zo veel mensen een burn-out, voelen zich in hun werk niet meer fijn omdat er in die wereld geen ruimte is voor emotie, geen ruimte is voor gevoel of eigen input of het leven in de eigen passies. In de illusiewereld waarin mensen afgestompt raken en ver van hun creativiteit verwijderd zijn. Het draait om mannelijke harde energie, aanpakken en niet zeuren en huilen vooral niet. Mensen wordt geleerd alle emoties te onderdrukken en te onderdrukken wie ze in kern van werkelijkheid eigenlijk zijn. Juist dat maakt de ziel kapot, daarom lijdt men zo veel.

 

Creativiteit is vrouwelijke energie die totaal geen ruimte heeft gekregen in deze wereld, mensen kunnen door hun creativiteit uiten wie ze werkelijk zijn. Het is belangrijk om ook dingen te doen die in zoals de niet ontwaakte mensen wereld, zinloos worden bestempeld juist te doen. Juist een keertje niks doen is goed als je die behoefte hebt, juist dingen doen die andere mensen gek vinden en waarom? omdat jij die behoefte hebt. Daardoor kom je dichter bij je authenciteit en ben je niet langer een schaap wat de kudde volgt. Toen ik nog jong was, was je raar als je anders tegen dingen aan keek. Gelukkig wordt dat juist nu meer de standaard, hoe gekker hoe beter. Dit werkt weer creativiteit en inspiratie bij anderen los, zeker als je het wel met de wereld deelt en daardoor gaat de wereld meer draaien op goede ideeen, meer vrouwelijke energie en uiteindelijk hopelijk ook meer balans in beide polen.

Voor dat stukje zijn ook juist die zielsliefde relaties en processen belangrijk, juist op het grotere plaatje werken die aan hoe liefde werkelijk werkt, wat een liefdesrelatie echt is, niet wat er van gemaakt is. We zijn een voorlopend voorbeeld voor de volgende generaties, ook dat is belangrijk.

Mede daarom is dat proces ook een hel, uiteindelijk als alle karmische dingen daarin zijn gezien kunnen relaties helen naar de werkelijke oorsprong. Voor het paradigma van het ego ging bepalen hoe levens en relaties eruit hoorde te zien, we zijn met iets heel groots en belangrijks bezig en we hebben de reflectie op elkaar nodig om dit soort dingen te gaan begrijpen. En duizenden jaren trauma, slavernij, familiekarma's en relatiekarma's wis je niet zo maar uit. Het hele DNA wordt opnieuw geherprogrammeerd zodat we het nu wel goed kunnen doen. We kunnen tenminste een poging wagen en niet opgeven wat we als visie hebben maar gewoon doorgaan.

We zijn hier niet om uit onze neus te eten en tv te kijken, we hebben echt allemaal een plekje hierin en een eigen doel te vervullen.

 

In elke ziel heeft hierin dus zijn eigen plekje en zijn eigen aandeel. Dit aandeel noemen we de "missie", veel koppels en als zielengroep hebben een missie en soulmate en tweelingzielen delen hierin ook een deel van die lessen. De zogenaamde Divine Masculine en Divine Feminine , wat feitelijk veelal missiemaatjes, soulmates en koppels zijn die een voorbeeldstelling hebben naar de wereld zijn een startpunt voor het grotere geheel om alle daaraan verbonden karma's (alle dus) wereldwijd te helen. Daarom wordt je er zo mee doodgegooit en het gaat nog veel nadrukkelijker aanwezig zijn dit jaar. We gaan een massa ontwaking tegemoet die al op volle toeren aan het draaien is.

 

Alles is met elkaar verbonden. Als wij de liefde van ons leven tegen komen in deze tijd worden we direct geconfronteerd met onze eigen diepste karma's en pijnen, vorige levens. En ook wat onze ouders ons geleerd hebben, de relatie die zij met elkaar hadden, maar ook onze opa en oma en zo komen we automatisch weer in het familiekarma terecht.

Het ene onderwerp ondersteund het andere en alles is onlosmakelijk verbonden, zo werkt het leven nu eenmaal. En omdat als dat balletje eenmaal rolt je alles ineens gaat begrijpen in het leven, ben je druk aan het ontwaken en dus transformeren. Alleen blijven de meeste mensen vaak ellenlang in bepaalde onderwerpen hangen en komen niet verder, in het DNA zit een programma verwerkt wat angst opwekt voor ook verdere groei en overgave aan het leven.

Daarom worden onze healingen aangepast en de werking ervan veranderd, zodat we er wel doorheen kunnen. We creeeren eigenlijk een totaal nieuwe energie waarin we opnieuw kunnen gedijen en daadwerkelijk los kunnen komen uit al deze conditioneringen. En dat moeten we met z'n allen doen.

 

Wat mensen bindt is liefde, de mens is verslaafd aan het zoeken naar geluk en de ware. Daarom bestaat de ware ook, maar daarom moeten we ook gebruik maken van deze uitgelezen kans om onze transformatie serieus te nemen. Die ware maakt ons het leven aardig zuur, net zo lang tot we gaan begrijpen wie we zelf zijn. Het is een godsgeschenk en een hel tegelijkertijd, maar uiteindelijk ontdek je dat de liefde van je leven, in kern in jou en in jou ziel een zeer diepe krachtige onderstroom van liefde belichaamd. Deze energie is schepping, zielschepping eigenlijk. Je bent samen geincarneerd als ziel, als vonkje tussen de sterren. Daarom gaat het zo diep, daarom doet het zo veel pijn omdat dit de kern van jou schepping is, jou oorsprong. Voor dat alle pijn en trauma is aangericht was je schoon en zuiver, vrij van kwetsuren, daarom is het zo'n pijnlijk proces. Qua energie werk je terug naar het beginpunt van jou schepping, van toen jou nog niks was aangedaan.

Dat is wat de healing doet, brengt je terug naar je oorspronkelijke "zijn", wanneer je dit punt hebt bereikt wordt je verlicht en hoef je niet meer terug naar de aarde toe. Dan heb je het ultieme punt bereikt.

 

Zonder een persoon in je leven die dit proces triggert, zal je nooit de moeite doen om zo ver te komen. Mensen doen alles voor de liefde van het leven, daarom is dat zo gecreeert. In eerste instantie ren je voor die persoon, je doet alles, cijfert jezelf weg en stort dan helemaal in. En dan ga je pas leren dat het niets met de ander te maken heeft maar met jezelf en dan zal je er alles aan doen om zelf te veranderen, dan ben je echt aan het transformeren en dan pas ben je echt je karma aan het doorleven, leren en aan het oplossen.

Daarom overkomt zoveel mensen dit, het is de enige manier om je zo ver te krijgen dat je dat doet. Daarom kom je dan ook niet van elkaar af, net zo lang tot je beide doet wat je moet doen.

Het klinkt heel simpel maar het pad is zwaar en het inzicht alleen is niet genoeg.

 

Hierdoor leren we weer lief te zijn voor onszelf. Respect hebben voor het leven en we gaan het leven weer waarderen, we zien dat moeder aarde ons allemaal draagt en hoe kwetsbaar we zijn.

Maar pas als we zien wat het leven is en daar netjes, zuiver en liefdevol mee omgaan naar onszelf en anderen toe. Dan is dat zeker wat waard. Dat is transformatie en dat voel je en vanuit dat perspectief draagt ieder mens zijn steentje bij aan dit grotere geheel. Je wordt integer, liefdevol en nederig en vol zelfvertrouwen omdat je nu weet wat je te doen staat.

 

Dan mogen we herrijzen vanuit het licht.

 

Ahe

 

Transformatie healing 2020

 Healing

 

Gerelateerde blogs:

Tweelingzielen; alle varianten op een rij

Wat zijn tweelingzielen?

Het verschil tussen tweelingzielen en soulmates

Zielsliefde; de weg naar jouw spiritueel potentieel

 

Missie aarde

Healer zijn; effecten op de omgeving en valkuilen

Wat kan Sjamanistische healing voor jou betekenen?

 

Meer blogs...