· 

Healer zijn - Effect op de omgeving - valkuilen en verantwoordelijkheden

Uit uitsluitend eigen ervaring kan ik spreken, als Lichtwerker, als Sjamaans Healer, inmiddels tweede ingewijd spreek ik van een groei en een overzicht. Ik voel de wereld, ik voel de mensen hun zielen- zielsbehoeftes, hun ware pad en wat ze nodig hebben om dat pad te bereiken.

Volop in missie kan ik nu voluit spreken over verantwoordelijkheden en effecten op mijn eigen omgeving en ik wil graag het een en ander met jullie delen over hoe je nu om leert gaan met het healer zijn in deze wereld vandaag de dag. Veel lichtwerkers hebben als taak mensen bewust te maken, spiritueel te laten groeien. En ik zelf heb een taak tegenover een specifieke groep mensen om te zorgen dat zij hun transformatie doorlopen en een hogere frequentie bereiken door middel van spirituele groei. En zo heeft iedereen zijn eigen plek in dit universum en het grote geheel, het grote goed waar wij voor werken met z'n allen.

 

 

Gaven

Een healer ben je of je bent het niet. Wat op zielniveau is bepaald is dat is onomkeerbaar, naast healers hebben we 'Storytellers', met de kracht van verhalen uit de oudheid maar ook van generatie op generatie wordt kennis behouden die nodig is. We hebben 'tuinders'  mensen die weten hoe vruchtbare grond te maken/bewerken, voorzieningen uit de natuur te halen.  We hebben 'teachers'  mensen die kennis en de leer overdragen en zo nog veel meer soorten lichtwerkers.

Ook mensen die nu op dit moment nog in hun oude schaduwen leven en duisternis meedragen daarvan is een deel ook leraar, teacher, healer, gids op aarde zodra zij naar het licht wensen te komen en zien wie ze werkelijk zijn (en dan met name een taak richting het mensen leren wat duister is en ermee om leren gaan), zal hun taak in vervulling gaan. Deze mensen komen naar de healers toe en zijn daarom belangrijk om te vermelden. Een bepaalde groep lichtwerkers komt deze mensen tegen om ze in hun transformatie te leiden. Het is een grote verantwoording.

 

Je bent geboren met een bepaald aantal gaven als healer zijnde zijn de warme stromende handen een bekend iets, maar ook gedachten horen/voelen van mensen, helderzien, helderhoren en een zuivere connectie met de gidsen boven (mits niet geblokkeerd) en heldervoelen zijn wel de meest bekende. Veel van ons in tweelingziel/soulmate/zielsliefde connecties hebben de gaven van de telepathie ook mee gekregen.

Gaandeweg de transformatie, wanneer je goede dingen doet worden bepaalde gaven aangesterkt en soms krijg je er zelfs nieuwe bij als gift van boven.

Deze gaven heb je op goed vertrouwen gekregen om er goede dingen mee te doen, dat is tevens je eigen verantwoordelijkheid in dit leven om deze wijs en zuiver te gebruiken. Maak je echter misbruik van de gaven die je hebt door bijvoorbeeld de rustende doden te wekken, mensen te bewerken met voodoo of zwarte magie dan kunnen je gaven afgenomen worden. Dergelijke acties brengen heel negatief karma mee, zorg dat je op de hoogte bent van wat zuiver is en wat niet en ga verantwoordelijk met je gaven om. Je hebt ze om mensen ermee te helpen, niet om te bewerken. Leer het verschil kennen want er zijn helaas ook spirituele mensen die bewust/onbewust dit soort dingen doen omdat ze niet weten wat ze doen.  Ik vermeld dit omdat er regelmatig mensen in de praktijk komen binnen wandelen die dus inderdaad door zogenaamd 'goede' spirituele mensen behandeld zijn maar achter hun rug om toch 'bewerkt' wees voorzichtig!

 

Verantwoordelijkheid

De verantwoordelijkheid die je draagt is groot, alleen maar aan jezelf denken zal op een bepaalde manier negatieve effecten op je energieveld hebben. Omdat je natuurlijk de verantwoordelijkheid over je eigen leven hebt maar ook over anderen. In mijn geval draag ik naast twee dichtsbijzijnde zielen, mijn ontkoppelde tweelingziel en mijn soulmate de taak om hun in zielsmissie te krijgen en door de transformatie heen te loodsen, ook nog over een hele zielengroep. Aan het begin van mijn tweelingzielproces kreeg ik deze taak dan te horen, dit was in 2016. Inmiddels wandelt deze zielengroep perfect geregeld mijn praktijk binnen en zie ik stuk voor stuk na een tijdje begeleiden ook hun plaats in het geheel. Ik leid ze naar hun hoogst haalbare zielendoelen, leidt ze door hun transformatie en dat is wat ik doe.

Dit betekend dat ik voor deze groep altijd bereikbaar ben, plus de mannen uiteraard en deze laatste twee is soms trekken aan een dood paard maar ik geloof in ze allebei, net zo veel als voor de rest die wel in de praktijk bij me komt. Onvoorwaardelijke liefde doet veel, ook op afstand. Diepe zielsliefde leidt deze mannen ook naar hun hoogst haalbare zielendoel. Deze rugzak draag ik met liefde mee, maar ik ben daarbij bijna 24 uur per dag bereikbaar met soms een of twee dagen even pauze voor mezelf en dan moet ik alweer aan het werk omdat ik zo veel mensen ter woord moet staan en de praktijk gewoonweg vol loopt.

Het meest heftige van mijn processen zit er nu wel op en dat betekend ook dat ik voor mijn gidsen en spirits klaar moet staan, dat betekend dus klaar staan voor iedereen die op mijn pad wordt gebracht.

 

Van de taak die healers dragen, zeker nu in 2020 krijgen we geen rust meer. Geen zelfmedelijden meer, niet meer vechten tegen onze eigen innerlijke demonen. Natuurlijk op zijn tijd is dat ook weer even nodig om de boel weer op de rit te krijgen, even tijd voor jezelf. Maar dan pak je jezelf weer bijeen en weer gaan met die banaan. Het werk zal je altijd veel voldoening en cadeautjes geven. Letterlijk en figuurlijk. Ik leer ook van mijn clienten, sommige komen soms zwaar ellendig binnen en mijn eerste gedachten zijn soms echt; "Hoe ga ik dit allemaal oplossen' ? wanneer ze de waslijst aan fysieke, mentale en lichamelijke problemen opnoemen. Bij sommigen zijn bepaalde fysieke ziektes ongeneeslijk of onderdeel van hun pad, vaak is het gewoonweg een gebrek aan tijd voor het 'zelf' kunnen nemen en een boel stress en/of onverwerkte trauma's. Gaandeweg een aantal behandelingen verder zijn mensen vaak al veel lichter en vreugdevoller en ik blijf me verbazen hoe ik mensen in hun groei zie gaan en wat voor effect ik schijnbaar op ze heb.

 

Mijn clienten zijn ook mijn spiegels, veel tweelingziel-soulmate -verhalen hebben echt soms angstwekkend veel overeenkomsten met mijn eigen proces en de interacties die ik met ze meemaak. Hier praten we dan ook niet over echte problemen maar de dynamiek van deze processen die de transformatie voor velen inleiden.

Het is mijn verantwoording om deze koppels op hun eigen benen neer te zetten en de healers hun taken, net zoals bij mij tegenover hun "zielsliefde" te vervullen. Het is zwaar maar dankbaar werk.

 

Jou eigen verantwoordelijkheid is tevens zorgen dat je energie schoon en zuiver is, je er alles aan doet om zelf verder spiritueel te groeien en te leren van iemand die beter weet dat jij zelf. Het is belangrijk als healer om vrij te zijn van entiteiten, hoe goed bedoelt sommige ook lijken. Entiteiten zijn overdraagbaar, zeker met zielswerk, daarom belangrijk altijd te zorgen dat iemand je regelmatig controleert want het is heel besmettelijk van het ene spirituele persoon op de ander. Zorg dat je je werk uitvoert in een schone zuivere omgeving en niet de ene client in de energie van de vorige van een uur terug terecht komt, zuiver de ruimte uit na elke client die is geweest. Zorg dat je er altijd energetisch zuiver en schoon bijloopt en doe er desnoods dagelijks je rituelen voor zodat je niks aan andere overdraagt. Meer hierover op deze pagina.

Ik blijf het aanhalen omdat wij wekelijks met dit soort slordigheden worden geconfronteerd van andere die dit niet bewust waren. Duistere kanten van dit werk horen ook bij je lessen als healer en lichtwerker dus ook hier moeten we allemaal mee om leren gaan en daar is dit een klein stukje van. Ontkennen heeft geen zin van iets wat er altijd is, want hoe meer licht er is hoe meer duister er tegenover staat, dit is de balans van het universum en dit is onveranderbaar. Je kunt er wel mee leren omgaan en zorgen dat je alles doet wat nodig is om dingen niet uit de hand te laten lopen.

 

 

Effect op de omgeving

Healer ben je levenslang, 24/7 dag en nacht.

Wanneer je niet met je eigen processen en leven bezig bent, dan trek je je wel dat van anderen aan. Wat vaak heel moeilijk is dat is ten eerste meestal de acceptatie wie en wat je bent. Je dient zelf je processen op orde te hebben voor je anderen goed kunt helpen. Je kunt iemand nooit echt goed helpen zonder de eigen 'ervaring' die je op hebt gedaan.

Ik help tweelingzielen maar ik daarvoor wel een heel proces met mijn tweelingziel doorlopen om te weten wat er nodig is, soulmate hetzelfde verhaal en ook mensen met een dergelijke connectie als die ik met hem heb komen nu ook bij mij binnen druppelen. Door mijn eigen ervaring kan ik dit mijn specialisatie noemen en daarom kan ik deze mensen helpen. Ik werk ook met verslavingen en obsessies, hoewel ik zelf bijvoorbeeld nooit een drank of drugs verslaving heb gehad, maar in het sjamanisme zijn er wel methoden, die ik op mezelf tegen een bepaalde obsessie bijvoorbeeld heb gebruikt. Healingen die ik zelf niet heb ondervonden mag ik niet eens meegeven en dat is gewoon om de clienten te beschermen tegen het feit dat ik misschien zelf niet voldoende nazorg kan bieden. Daarom is die ervaring belangrijk, je weet daardoor hoe voor mensen te zorgen.

 

Buiten de praktijk om kan ik iemand in de ogen kijken en als ik focus alle ellende waar iemand in zit opnoemen. Je voelt veel dus je bent vatbaar voor emoties van anderen, sferen en je weet vaak op oude plaatsen wat ergens heeft afgespeeld. Dit zijn gaven van een hooggevoelig iemand. Iedere healer is hooggevoelig, mits dit soort dingen niet gevoeld worden kan je je er voor hebben afgesloten bewust of onbewust of je hele gevoel kan ook geblokkeert zijn (gevoel voor jezelf etc, dat is wel belangrijk om dan aan te werken)

 

Je hebt ook familie en vrienden, deze verbindingen veranderen of zijn mensen die je verlaat gaandeweg je transformatie. Maar door veel praten kan je het bewustzijn van mensen vergroten, mijn familie daar was ik voor mijn proces niet echt spraakzaam tegen. Inmiddels ik alles uitspreek zijn er in mijn familie ook veel dingen aan het veranderen. Je hebt als healer een soort overtuiging, juist door het open en eerlijk vertellen van wat er door je heen gaat. Ik heb het veel met ze over mijn tweelingziel gehad, mijn soulmate daarna en soms nog steeds. Mijn geloof is sterk en dat maakt iets in mensen wakker, ze willen naar je luisteren en ze voelen vaak ook wel dat je echt iets belangrijks hebt te vertellen. Ze voelen bewust of onbewust dat je een open en zuivere persoonlijkheid bent, daar luisteren mensen graag naar. Met alleen maar je eigen verhaal vertellen kan je een hele wereld in beweging zetten, we staan er vaak niet bij stil wat ons eigen verhaal, over ons leven, onze transformatie en onze wilskracht met mensen doet.

Steeds als ik open naar mensen ben en vertel wat mij is overkomen zijn ze geraakt, verwonderd en geinspireerd, ik blijf het me verbazen maar het effect is echt dat mensen het leven heel anders gaan benaderen. En dat is precies waar we met z'n allen naartoe willen, daarom is dat zo mooi.

 

Een aantal van mijn clienten heb ik ook al opdracht gegeven om gewoon eens meer over zichzelf te praten, gewoon aanwezig te zijn bij mensen, hun verhaal met mensen te delen, als ze een boek schrijven dat ook vooral te doen en meer van dit soort dingen. Juist deze mooie verhalen brengen de wereld in beweging, daar is geen enkel trucje voor nodig. Gewoon openheid en eerlijkheid naar iedereen om je heen, je gevoel uiten, dat raakt mensen, je raakt hun ziel en daardoor worden ze gestimuleerd bewuster te worden en te groeien. Dat is alles wat nodig is.

 

Maar daarnaast weten we soms ook veel te veel, bijvoorbeeld over dingen die met de aarde gaan gebeuren, wat er met mensen gaat gebeuren. Ik heb bijvoorbeeld altijd al de gaven gehad om van mensen die dichtbij stonden te weten als ze iets overkwam wat heel erg voor ze was, maar bijvoorbeeld ook ineens helder zien hoelang iemand nog te leven heeft. Of hoe iemand sterft, dit zijn minder leuke kanten aan dit verhaal.

Je moet weten wanneer je iets mag zeggen en vooral ook wanneer niet, zwijgen is soms goud, soms wel. Soms krijg je juist opdracht om te vermelden wat je weet, check dan wel even of deze informatie uit het licht komt of dat de duister een vuil spelletje met je speelt.

 

Ik heb door deze gaven een vriendin op mijn 15e van het doodbloeden mogen redden. Ik wist vooraf dat er iets ging gebeuren en tot slot ook de dag van de week. Maar ik kon haar bijvoorbeeld niet zeggen waarom ik van school spijbelde in die periode.

Dus weet heel goed wat je wel en niet vermeld, soms moet je de dingen mooier verpakken dan ze zijn of als je directe vragen krijgt erom heen draaien. Soms vragen mensen door, als je niet mag antwoorden zeg dan ook gewoon eerlijk dat je dat niet mag zeggen. Soms mogen mensen dingen niet weten omdat ze dan door die wetenschap bijvoorbeeld een karmische les in hun leven missen of iets zelf moeten ondervinden om tot een bepaald inzicht te komen. Geef ze dan die ruimte en ondervinding om zelf op hun bek te gaan, soms betekend dit met lede ogen toezien hoe iemand de fout in gaat.

 

Bij mijn verhaal ken ik altijd een deel van mijn eigen verhaal en de rol in die van het leven van een ander, dat kan ik altijd maar deels uitspreken. Van mijn soulmate en tweelingziel ken ik beide verhalen daardoor weet ik hoe ik moet handelen als die momenten zich aandienen en daar is het voor bedoelt. Ik geef ze wel eens een stukje mee voor zichzelf om op te kauwen, telepathisch al dan niet per bericht. Maar dat wordt me meestal niet in dank afgenomen ondanks het is bedoelt om ze een bepaalde richting op te krijgen, ik geef kleine adviezen mee om ze te laten zien wat ze zelf mogen ontdekken en verder op mogen kauwen. Ik weet altijd dat er niet dankbaar op wordt gereageerd, maar ook dat is soms even nodig om ze aan het denken te zetten. En ik zelf krijg ook wel eens een duwtje een richting in, ik sta er niet alleen voor. Er zijn mensen die mijn verhaal weer beter zien dan ik zelf en hun adviezen neem ik zelf ook niet altijd in dankbaarheid aan, maar op ten duur ga je het meestal wel zien. De meeste dingen hebben soms een jaar inwerktijd nodig om dat ze op dat moment nog niet voldoende begrepen worden om de boodschap volledig te weten, te voelen alles. Mij is een hele tijd geleden eens iets gezegd, misschien wel twee jaar terug 'als je dat kan dan'......

En omdat ik dat wist ging ik me daarop vastbijten en het liet me niet meer los en steeds dacht ik; ja nu heb ik het wel. Maar dat bleek dan misschien een klein stukje te zijn, maar niet alles. Grote mond dus.

Waarvan ik het nu pas kan voelen en zo leuk voelt dat allemaal niet maar ik weet wel dat ik 'dat'  wat nodig is nu kan en heb gevonden. Mijn tweede inwijding is daar voor mij het bewijs van.

 

Het is niet makkelijk om healer te zijn in een wereld als deze waar zo veel pijn heerst.

Soms weet ik niet eens meer of ik mezelf voel, de client die ik net gehad heb en toch echt de verbinding heb verbroken, mijn soulmate voel of een dier. Alles voelen kan een zware last zijn, het is de kunst om niet in medelijden te vervallen maar om volop aanwezig te zijn en bewust te voelen van waar of wie die pijn is.En is het niet van jezelf probeer dan een manier te vinden dat ook weer los te laten, er niet in te blijven hangen.

 

Die pijn te zien, te voelen en te accepteren en weten wanneer je even moet opladen. Ook dat is je verantwoordelijkheid, tijdig stoppen en aan jezelf denken en je energie rust gunnen. Of je eigen groei even de ruimte gunnen door inzichten te vergaren, een wandeling door het bos te maken etc.

En dat brengt ons ook bij de valkuilen.

 

Valkuilen

De valkuil die veelvuldig een probleem kan worden is een lege kop die maar niet gevuld kan worden. Je kunt niets geven als je zelf over loopt van de stress, een te volle agenda en geen pauzes voor jezelf met rust voor jezelf.

Het is in het begin van zo'n missie waarin je je werk gaat zien de uitdaging te weten wanneer je je kopje weer moet vullen en wat je eigen grenzen zijn, op zo'n manier dat je duurzaam met je energie kan omgaan en verdelen.

 

En dat overkomt mij sinds eind 2019 heel erg, weten waar ik dit jaar allemaal mee moet beginnen ter voorbereiding van iets groters. Als ik eraan denk hoeveel ik moet doen, zou ik giga in de stress schieten en het is ook veel. Menig mens krijgt er een burn-out van en ook even liep ik daar tegenaan dat ik even psychisch niet meer wist hoe allemaal. Dus ik ben gaan afbakenen, niet meer dan zo veel clienten op een dag, zo veel dagen per week vrij, een dagje huishouden en buiten dat alles om nog mijn studie psychologie en na het eerste half jaar ga ik verder met de grotere plannen.

Op tijd rust pakken per dag wel ter verstaan is een must. De spirits geven ook energie wanneer ik voor ze werk dus het is soms verbazingwekkend hoe lang ik dingen vol hou maar ik ga niet meer de drempel over. Huishouden kan soms al rust geven omdat het zo lekker aards is, even niet spiritueel. Simpele dingen kunnen al helpen om die rust te vinden.

 

We trekken als healer zijnde ons alles aan van de wereld om ons heen. Maar soms is de acceptatie dat je bepaalde mensen en dieren niet kan helpen nodig. We kunnen (helaas) niet de hele wereld redden. We kunnen wel praten met mensen, een zaadje zaaien voor later en hopen dat ze later terug komen om volgroeid en begrijpend en wel toch de hulp te aanvaarden. Maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. Vaak weet je wel wie je wel en niet zou mogen helpen en dat kan soms heel erg zwaar zijn. De valkuil is om alles op je schouders te leggen van anderen en zelf totaal onder te sneeuwen van de ellende tot soms niet meer functioneren aan toe. Waak hier ook voor!

Het enige wat je kan doen is mensen als dat loslaten, soms ook situaties loslaten en vraag de spirits om hulp om deze mensen te helpen. Vraag of ze geholpen mogen worden, deze vragen worden ingewilligd.

 

Een hele goede eigenschap is altijd beter willen doen, een minderwaardigheidscomplex is daarvan dan helaas vaak wel weer de tegenhanger. Onzekerheid is de bron van veel onder ons, ook bij mij vaak nog. Je kent zelf vaak je eigen krachten niet en wat je effect is op een ander en dat kan heel lastig zijn. Zelf niet weten waar je toe in staat bent terwijl je in werkelijkheid echt van alles kan, we zijn het zo gewend onszelf weg te cijferen. We mogen vaak veel meer zelfwaardering hebben, als mensen blij van je worden van het werk wat je doet. Besef dan even dat het niet vanzelfsprekend is wat je doet en sta er even bij stil wat je zonet hebt gedaan. Maar ga niet buiten je schoenen lopen.

Daarover gesproken blijft het ego is een blijvende valkuil, verhef je niet boven anderen of de spirits en gidsen die jou pad voor je plaveiden, zij doen het healerswerk. Wijzelf doen maar een heel klein deel, sta daarbij stil en met respect voor wat zij aan overvloed aan jou wereld leveren.

Ook dat is niet vanzelfsprekend, wees dankbaar.

 

Het altijd beter willen doen heeft te maken met altijd willen groeien, soms zit er een bewijsdrang achter. Was bij mij in het verleden zo omdat ik werd gepest dacht ik de wereld wel even wat te laten zien (hoogmoed/ego). Daardoor heb ik mezelf flink in de nesten gewerkt. Maar je kunt ook willen groeien omdat je zelf spirituele groei wil doormaken, denk klein, blijf klein. Daarin ligt de kracht.

Valkuil hier is toch echt dat men op een bepaald moment altijd weer in het ego terugschiet en zich ineens verheven voelt boven anderen, in het hele transformatieproces iets om waakzaam over te zijn, voor iedereen overigens.

 

Als healer trigger je ook mensen, ook vanzelf. Omdat het gewoon iets is wat je bent, altijd. Je kunt mensen ten positieve in het hart raken, maar daarmee ook voor hun gevoel kwetsen omdat je dan net een pijnlijk onverwerkt iets in iemand raakt of wat ze juist proberen te vermijden in zichzelf. Dan krijg je ondankbare reacties, vooral van mijn "mannen" heb ik het zwaar te verduren gehad. Omdat ze toen nog niet begrepen wat ik deed en ik kon het ook niet goed uitleggen om het begrijpelijk te maken. Ik maak dingen in ze los en omdat ze op zielniveau zo dichtbij me staan komt het soms hard aan, ook als het helemaal niet zo bedoelt is. Ik kijk door versluiering en ontkenning heen, recht naar binnen en dat doen alle healers. De ene is er wat beter in dan de ander maar we doen het allemaal. Ook hier geld dat het soms wijsheid is bepaalde dingen even te laten voor wat ze zijn en niet meteen uit te spreken als je voelt dat iemand er veel moeite mee heeft als je ergens over begint, of breng het even wat milder. Dat kan al veel schelen, soms is directheid niet altijd het juiste antwoord.

 

Ook ben je snel geneigd na iets zwaars om achterover te gaan zitten en de boel lekker vanzelf naar je toe te laten komen als dat eenmaal gebeurd. De valkuil hier is als iets eenmaal op je pad komt dat je juist doorpakt en niet denkt dat het vanzelf wel gaat gebeuren. Je moet wel zelf de aardse actie in zetten om iets voor elkaar te krijgen. Je kunt wel op je wolkje met een toverstokje zwaaien maar daar krijg je niet meer kennis of ervaring van. Altijd door blijven werken zelfs als je denkt dat je het al hebt, dan juist helemaal. We are just fooling ourselves met leugens dat we iets al bereikt hebben om maar niks meer te hoeven doen. Ook niet alleen healers maar meer een algemene valkuil maar zeker niet onbelangrijk om mee te nemen. Zeg nooit dat je ergens al bent, want dat ben je niet. Juist dan heb je nog veel te doen.

 

Altijd door blijven werken aan jezelf en je eigen healing, je groei, je transformeren stimuleren en je karmische lessen leren dat is prioriteit die je verschuldigd bent in naam van het grote goed (anders kan je op een gegeven moment niemand meer helpen door je eigen problemen) en zelf de actie op iets ondernemen, maar nooit zonder ondersteuning van je gidsen en/of andere healers/leraren die op jou pad zijn gezet.

 

Deze ondersteunen jou zielenpaden en zullen je alles laten doen wat daar wel mee matcht, lukt iets dus voor de zoveelste keer niet dan is dat niet jou pad. Blijf niet rouwdouwen met dingen die niet stromen/niet goed voelen, zoek de flow met alles in je leven. Je huis, je liefde, je werk, je hobby's en alles eromheen, dan vind je de weg vanzelf. En soms heb je er wat hulp bij nodig, blijf niet achterover hangen en denk dat het universum jou pakketje wel opstuurt, je moet naast je bestelling door actie zelf zorgen dat het binnen kan komen op de juiste manier. Wat het ook is, laat je leiden en leidt een actief leven.

 

 

Tot slot

Het is dus hard werken in een onophoudelijke stroom van gebeurtenissen. Naast het doorleven van een transformatieproces en de vele onoverkomenlijke veranderingen die er in je leven plaatsvinden die soms ook geen kattenpis zijn. Ook nog eens het lef en de moed hebben om mensen die het nog zwaarder hebben dan jij te helpen, want het is zwaar. De zielsliefde paden zijn voor beiden partijen ook zeer heftig en deze mensen hebben ook een hele belangrijke rol in dit geheel, ook ik ben nog lang niet klaar met dat stukje. Ondanks dat er nu een totaal nieuw hoofdstuk voor mijn leven in is gegaan is ook dat nog niet klaar. Het is verdraagzaam, het is lichter ondanks mijn soulmate diep binnenin en daarmee in mijn gedachten nog steeds een grote rol voor mij uit maakt en zijn plaats is ook een rol die heel belangrijk is in vele levens. Kan ik hier nu mee leven, het doet nog elke dag pijn maar ik accepteer de pijn. Omdat ik weet wat ons pad is, ik geloof. Ik ga steeds meer voelen naarmate ik zelf verder groei voel ik meer pijn van dieren, mensen en onbekende, het kan hels zijn maar mijn nuchtere houding maakt het makkelijker. Ik kan weer de lol van dingen zien en ik heb het soms zo druk dat ik geen tijd meer heb om stil te staan bij de pijn van anderen, ik laat het los als ik thuis ben. Thuis is van mij, daar komt niemand aan. Ik voer bijvoorbeeld thuis geen healingen meer uit zoals in het begin, alleen op mezelf en heel dicht naaste personen soms bij uitzondering maar het is mijn plekje. Hier laat ik alles los en overdenk ik me leven, een dagje bos doet me vaak ook goed. De liefde van de natuur is een verademing naast mijn soms zware werk. De pijn betekend dat je leeft, de pijn betekend voelen wat echt belangrijk is in het leven. Dat we hier niet zijn om huisje, boompje beestje en gezinnetjes te stichten en die "ware partner" te vinden. Uiteindelijk heeft dit allemaal als doel dat we zelf weer leren wat leven is, een partner is bijzaak, we moeten zelf leren wat liefde is die overal voelbaar is. Seks is onbelangrijk, wat veel belangrijker is dat is dat je weet dat geluk binnenin zit dan kan seks een mooi cadeautje zijn. Het is iets heiligs wanneer twee partijen bewust zijn van dat de vrouw de schepper is van leven,(voelen van dat leven in de ziel is het mooiste wat er is) dat is iets wat niet misbruikt mag worden als tool.

Het leven is daar een heel klein stukje van, maar passies en daarin gelegen levensdoelen zijn veel belangrijker, iemand die een passie heeft voor het spirituele kan een hele wereld in zijn eentje veranderen. Iemand die laat zien wat de aarde zo mooi maakt laat zien hoe belangrijk het is dat we het respecteren en schoon houden. Iemand die zijn liefde heeft in iets laat zien dat het de moeite waard is om voor te vechten. Zelfs als de mogelijkheid er bestaat dat het misschien nooit meer terug komt, liefde is passie, liefde is leven en leven is liefde.

 

Uiteindelijk gaat het erom dat jij als persoon het verschil maakt, vertel je verhaal, leef je leven zoals je het het liefste wil en doe er alles aan om dat voor elkaar te krijgen. Geloof in dingen waar andere mensen afhaken omdat ze het te idioot vinden, doe vooral wat je wil doen hoe gek dingen ook zijn. De grootste waanzinnigen hadden de meest geniale ideeen, denk aan Tesla, Einstein of aan Bach.

Als je iets wil ga er dan mee aan de slag en doe elke dag iets om dat te bereiken, zo bereiken wij mensen, veel mensen. In de ziel ben je onderdeel van een groter geheel en dat wat daar verborgen ligt, het is jou taak dat uit te dragen als healer, verteller, teacher of misschien wel aardse gids. Doe wat je niet kan laten en laat je vooral helpen door de gidsen, dan lukt het je. Soms is een beetje geloof in jezelf nodig om ergens volledig achter te staan.

 

Welkom in 2020 :)

 

 

Gerelateerde blogs

Over sjamanistische healing

Het eigen licht voeden

Waarom alles verliezen soms noodzakelijk is

Nieuwetijdsrelaties en seksualiteit

Behoeftigheid en afhankelijkheid in relaties

Over entiteiten wat niemand je vertelt

Missie aarde

Zielscontracten

Over de noodzaak en het nut van dagelijkse zelfreiniging

Ware zelf - Hartkracht en ontwaking

 

 

Terug naar de blogpagina

Terug naar de hoofdpagina