· 

Waarom alles verliezen soms noodzakelijk is en waarom het ons verrijkt

In mijn poetische tekst een paar weken geleden 'wanneer het ego sterft'

omschreef ik mijn verlangen om mijn hart volledig aan het grote goed te geven en niets meer te willen hebben. Enkele dagen daarvoor heb ik werkelijk gesmeekt om dingen kwijt te raken. Ik heb hierom gesmeekt omdat ik terug wilde naar mezelf, weg van alle verleiding en afleidingen op het aardse vlak zodat ik me volledig zou kunnen verlichten om vrij te komen uit alles wat mij tegenhoudt te zijn wie ik werkelijk ben.

En inderdaad, binnen de twee weken erna zijn mijn gebeden verhoord. Het is pijnlijk maar ik weet; ik wilde dit zelf. En ik heb er geen spijt van en ik ga uitleggen waarom niet.

De twee dingen die mij het meest aan het hart gaan, zijn mij  "tijdelijk" afgenomen zodat ik weer kan gaan voelen en de pijn onder ogen kan komen die mij blokkeert volledig te zijn.

 

 

Mensen hebben te veel

Mensen van tegenwoordig hebben veel te veel, te veel luxe, te veel technologische snufjes, te veel van afleidingen, te veel eten, te veel  "vermaak". De meeste mensen weten niet eens wat echte armoede is of hoe het is om geen eten te hebben, hebben nog nooit gevast en proppen zichzelf vol met alles wat er maar te kopen is.

Mensen hebben ook te veel van zichzelf en zijn altijd bezig met zichzelf bezig te houden en af te leiden van wat er werkelijk toe doet in het leven, daardoor raken mensen juist het leven in zichzelf kwijt.

Zijn te veel aan het werk, te veel met andere mensen bezig in hun leven, schuiven zichzelf te veel aan de kant voor een ander en vergeten zichzelf. Er hangt te veel af van financiele basis en de stijgende huren van huizen maken het er niet makkelijker op, het feit alleen al dat de hele maatschappij draait om geld en macht maakt mensen ziek. Niet alleen psychisch maar ook fysiek. De mensen weten niet meer door dit alles wat een natuurlijke bewustzijnsvorm is, voelen hun eigen lichaam niet meer en weten geestelijk ook de weg niet meer. Men weet niet meer wat een normale toestand is om in te 'zijn' omdat er zoveel afleidingen zijn van het 'zelf' af dat mensen zichzelf totaal verliezen in een wereld vol illusies.

 

Waarom 'alleen zijn' jou basis mag zijn

In het grondbeginsel van bewustwording is het zeer belangrijk alleen te zijn, niet alleen om voor jezelf te zorgen in fysieke zin. Maar ook om het leven te overdenken. Vaak zijn we zo druk met partners, vrienden, collega's, familie, kinderen en ook daarmee hun problemen dat we zelf al gauw ondergesneeuwd op de achtergrond raken.

Jouw energie is als een batterij die zo nu en dan opgeladen moet worden, alleen zijn is heel waardevol en alleen zijn en in meditatie gaan om in jezelf te keren is ideaal. Pak je rust op tijd, zonder je op tijd af van mensen voor dat je overprikkelt raakt en voor dat het keteltje over kookt. De meeste mensen hebben een vriend/partner en zijn samenwonend, een soort 3d standaard van deze maatschappij waarin vele geloven in het 'een partner moeten hebben'. Je moet je constant aanpassen aan iemands behoeften maar de vraag is of je eigen behoeften worden voldaan in jullie plaatje. Meestal is het antwoord nee en grenzen stellen een grondbeginsel van een goede relatie met jezelf. Als alles doet wat jou partner wil, voel je op een gegeven moment wel dat bepaalde dingen niet meer bij jou passen en je zelf misschien iets heel anders wil. Dat is al een moment om dat aan te geven en de gelegenheid te krijgen om je eigen weg daarin te gaan.

Ik denk dat het samenzijn in een transformatie proces veel ingewikkelder is dan alleen, omdat je meestal samen nog wel wat karmische zaken uit te werken hebt (en daarom juist bij elkaar bent) maakt dat de relatie best ingewikkeld. Veel stellen leren op dit moment dan ook hun lessen met elkaar op deze wijze. Dat is niet perse iets negatiefs maar kan jou wel belemmeren in te voelen wie jij nu echt bent(wat ook je les kan zijn). Alleen zijn geeft tijd en ruimte om te ontdekken waar jij je goed bij voelt en wie jij wil zijn, wat heb je nodig om gelukkig te zijn?

Je zal daar toch zelf voor moeten zorgen, niemand doet dat voor je. Vaak vullen andere mensen alleen maar tijdelijk onze eigen leegtes op, juist die leegtes die zo belangrijk zijn in ons eigen proces en waar je zoveel dichter bij je eigen natuur komt.

Tot hoever laat jij je verleiden om die leegten door andere te vullen?

Anderen horen jou aan te vullen, niet op te vullen. Als je veel energie aan mensen weggeeft kan je jezelf goed kwijtraken, dit is een vorm van ziel verlies. Het is nodig om die energie van jezelf terug te verkrijgen als je weer dichter bij jezelf wilt komen.

 

Bij tweelingzielen gaat dit soms zo ver dat er een vorm van persoonsverwisseling plaatsvindt, het niet meer voelen van het verschil wie nou wie precies is. Weet dan dat je dan echt heel ver van je eigen 'ik' verwijderd bent.

 

Hoe jezelf terug te vinden

Jezelf terug vinden is een vorm van het loslaten van ego-zaken en karma waar ik genoeg over rep in alle blogs over transformatie, dat stukje laat ik tot zo ver dus hier even achterwege.

Zoals al eerder vele malen aangegeven verliezen mensen zich meestal in hun dagelijkse werkzaamheden en andere mensen, het aardse houdt ons soms zo bezig dat we langzaam sluipend de weg kwijtraken.

 

Wanneer je dit bij jezelf constateert is het tijd om even stil te staan bij wat je nu werkelijk aan het doen bent. Je kunt jezelf nooit vinden als je blijft door rennen op de oude voet. Je zult radicaal dingen moeten veranderen om de rust terug te vinden, de meeste mensen kennen een enorme onrust. Een diep gelegen onzekerheid en daarbij komende angst om zichzelf onder ogen te komen en even goed te reflecteren. Het doet pijn, natuurlijk, we zijn allemaal gekwetst. Maar als je daar geen werk van maakt blijft die onrust, blijft die angst en kom je geen steek verder.

Wat bij mij heel goed werkt is ten eerste een tijdje uit mijn dagelijkse bezigheden stappen, nu heb ik al niet echt een regelmatige structuur in mijn leven en veel gebeurd heel spontaan omdat ik per dag leef en zoveel heb losgelaten van mijn eigen oude leven.

 

Maar als je dat nu nog niet hebt kamp je vaak met sleur, niet weten wat je anders moet doen en al helemaal niet hoe je eruit moet. Ik ben bijvoorbeeld begonnen met alleen op vakantie te gaan en dan de intentie daarin te zetten dat ik wilde processen en mezelf onder ogen wilde komen. Ik ben in de natuur gaan zitten en maakte verbinding met de wilde natuur, buiten dat ik dan informatie verkrijg ontvang ik dan ook heling op stukken die ik in mezelf nog mag zien. Op die manier snijdt het mes aan twee kanten, je bent uit je dagelijkse ritme wat enorm goed is en je hebt ruimte om goed tot jezelf te komen en te reflecteren.

Wat ook enorm goed helpt is een voornemen als gaan vasten, je kunt dat op verschillende manieren doen. Als je maag minder vol zit en je minder te verteren hebt wordt je veel fijngevoeliger en is er meer ruimte voor innerlijke heling, bovendien werkt het enorm zuiverend.

 

Vasten kan je doen door bijvoorbeeld als je vlees eet te zeggen dat je een week geen vlees eet en kleinere porties neemt bijvoorbeeld. Je kunt zes kleine porties per dag eten ter grootte van twee handjes bijvoorbeeld of 3 kleine maaltijden waar alles in zit. Ook shakes zijn een goed middel om binnen te krijgen wat je nodig hebt. Je kunt ook een dieet nemen van alles groente en fruit bijvoorbeeld, er is voldoende mogelijk, verdiep je daar eens in en kijk eens wat het met je doet.

Ik vast standaard een keer per zes maanden omdat ik elke zonnewende 24 uur niet eet en niet slaap en een maag die het gewend is om niet veel in zich te hebben, gaat minder snel knorren en je kunt meer hebben omdat je lichaam erop is ingesteld. Maakt de meditatie om in te gaan makkelijker en ook uittreden gaat met meer gemak.

Soms tussendoor als er geen zonnewende is besluit ik ook wel eens verschillende dingen niet meer te eten omdat het niet goed meer voelt maar ook gewoon opeens wat minder dan ik normaal zou eten bijvoorbeeld. Snacks schrappen doe ik sowieso soms langere tijd, ik voel echt hoezeer het het lichaam aantast en het duurt langer voor je die negatieve stoffen uit je lichaam kwijt bent.

 

Naast een goed dieet is het ook belangrijk om voldoende te bewegen, sporten brengt ons lichaam in stroming maar ook onze geest. Het is meditatief maar zuivert het lichaam ook van slechte stofjes die er niet in horen. Je zweet het tenslotte uit, bovendien helpt sporten ook weer als stimulans tot gezond eten.

 

Wanneer we ons zelf healen en transformeren vinden er veel veranderingen plaats, mensen verlaten ons en wij verlaten ook mensen. We verliezen misschien familieleden of partners, huisdieren. Sommige mensen raken hun huis kwijt en andere zien de dood letterlijk onder ogen waardoor er letterlijk dingen door een andere denkwijze ook een andere manier van leven afdwingen.

Op dit moment zitten er ontzettend veel mensen in de ontwaking, al dan niet begin en mensen die al 'wakker' waren worden alleen maar dieper wakker, we ontkomen er niet aan. Zie de stijgende schumann resonantie.

Steeds meer mensen raken ook al gewend aan de 5d energie, energetische ontmoetingen en dromen doen we nog wel maar uittreden wordt meer een standaard en nog veel verward met dromen.

We komen steeds dieper in transformatie met z'n allen en de mannelijke energie wordt ook steeds toegeeflijker en wakkerder om nu echt te willen veranderen waar al jaren tegenaan gelopen wordt. Het is tijd voor veranderingen.

 

Goed voor jezelf zorgen betekend naast tijdig rusten, goed eten en slapen. Soms ook nee zeggen en grenzen trekken, voor sommige mensen de deur dicht trekken of jezelf van facebook verwijderen. Je telefoon uitzetten, de wifi uitzetten.

Het betekend ook de wil hebben om slechte gewoonten en verslavingen als drugs en roken echt te willen loslaten, of overmatig drankgebruik te stoppen.

 

De natuur in gaan, mediteren en reflecteren op wat er nu allemaal gebeurd in het leven. Ook mensen die soms bij mij in de praktijk komen en zichzelf kwijt zijn, zijn vaak zo verweven in hun eigen verhaal en soms ook hun ongelijk en ongeluk dat ze niet meer zien wat er aan het andere einde van de tunnel is. Ze zien niet meer hoezeer ze in hun activiteiten weg rennen, iets wat ik zelf trouwens tot vandaag de dag, steeds weer met een andere invulling (en excuus waarom dat wel goed is) heb gedaan.

Het is niet goed, niet goed te praten ook. Het betekend wegrennen van jezelf, dat betekend niet dat activiteiten hebben slecht is en je met andere mensen bezig houden ook niet. Maar er mag balans zijn tussen waar het tot goed voor jou is.

Dat batterijtje moet tijdig opladen, maar de reden van het wegrennen is ook belangrijk om te gaan leren begrijpen van jezelf, dan ben je aan het healen op jezelf. En dat mogen we allemaal doen in deze opgejaagde maatschappij die eigenlijk voor niemand gezond is, maak je los van alle dingen die 'moeten'. Met moeten worden we niet vrij, laat dat los. Maak je eigen keuzes en kom los van de druk die andere op je leggen en de druk en/of bewijsdrang die je daardoor op jezelf legt.

En zelfs in op onszelf healen kunnen we doorslaan omdat we iets opgelost willen hebben, controle over de situatie willen hebben. Balans vindt je alleen maar door op tijd op de rem te trekken en tijdig uit een bepaalde situatie te vertrekken die niet goed voor jou is.

 

Balans vindt je ook door dieper te gaan en tijdig hulp te zoeken als het niet lukt. En balans kan een streven zijn, maar eigenlijk zoeken we allemaal naar kracht.

Onbalans is er omdat er veranderingen zijn, veranderingen geven groei en zijn nodig omdat we anders niet weten wat het leven is. Het leven is beweging tenslotte en de weegschaal mag best af en toe even de andere kant op slaan,daar leer je van en je bent hier om te leren. Onbalans is dus niet iets negatiefs (want zo wordt het wel gezien door veel mensen), onbalans is een levensles en betekend dat je door iets geraakt bent waar je iets in kan leren over jezelf.

De vraag is wat je aanpak is om je eigen rust weer terug te vinden en de situatie overzichtelijk te krijgen. Meestal is een stapje terug doen en reflecteren de beste zet die je kunt doen zodat je het volgende keer anders aan kan pakken.

 

Emotionele zware dingen vragen om aandacht, vragen heling. Alleen loslaten is geen helen, vaak kunnen we pas helen na het inzicht en dan pas loslaten. Verwar die twee niet met elkaar. Loslaten betekend alleen maar dat je de zaken accepteert zoals ze zijn en de emotie loskoppelt van wat je voelt of wordt "aangedaan" , in het sjamanisme zijn een paar zeer gevatte technieken die gelijk doorwerken zodat je direct op dat moment die loskoppeling maakt. Je hebt dan nog wat na verwerking na de heling maar dan is het met een paar dagen voorgoed uit je systeem. Tenzij je uiteraard niet geleerd hebt en weer nieuwe rotzooi maakt natuurlijk, maar daar leer je mee omgaan zodat je het volgende keer leert voorkomen. En dat doe je met alle onderwerpen die aan je voorbij komen, heftige emotionele dingen hebben vaak een diepere oorzaak die we niet meteen kunnen zien, maar ook daar bestaan technieken voor. Hypnose doet soms niet genoeg omdat we vaak te maken hebben met veel zielverlies, het is belangrijk om die stukken dan terug te pakken uit dit of soms vorige levens waar die pijn ooit begonnen is. Herbeleving is soms nodig hoe heftig ook, omdat er vanuit herbeleving begrip voor de les kan komen, begrip waar vanuit inzicht kan onstaan om dat probleem bij de wortel te pakken.

 

Als we zo stapje voor stapje onszelf onder ogen komen ontstaat er een schone lei, die schone lei leidt ons naar verlichting, naar onszelf.

Uiteraard speelt het ego een grote rol in dit alles, met excuses waarom we geen heling nodig hebben, trots dat we het zelf wel kunnen, eigenwijsheid dat we er al zijn of onszelf al gevonden hebben.

Zoveel zielen zijn zo ver nog niet, ook ik niet dus maak je geen illusie weet dan dat het een ego-fop is en vaak als je zegt 'ik heb mezelf weer gevonden' gooit het universum je juist in het diepe zo van; 'o ja is dat zo? we zullen dat eens zien'  en je krijgt meteen een lading stront over je heen omdat de waarheid is dat je jezelf nog helemaal niet hebt gevonden en je dus nog veel werk hebt te doen.

 

Alles wat je zegt en denkt en dus het universum in stuurt is 'waar' en daarmee trek je dingen aan en stoot je dingen af. Hoe jij de wereld behandeld, behandeld de wereld jou. De tien geboden.

Hoe jij jezelf behandeld, behandelen andere jou. Zolang jij zelf niet ziet wie jij bent, zien andere je ook niet staan. Je krijgt tenslotte terug gespiegeld wat jij in de wereld zet. Wordt jij door veel mensen als oud vuil behandeld, grote kans dat je zelf bewust of onbewust soortgelijke handelingen verricht. Dat is dan je karmische les en zo kan er nog veel meer zijn.

Stop met jezelf misleiden en voor de gek te houden, dat is een begin van een eerlijk en zuiver leven, met flow en liefde.

 

Als je mensen van ziel tot ziel wilt ontmoeten, moeten die mensen beide het ego wegzetten om de ziel van de ander weer te ontmoeten. Dat is zuiver licht.

 

Dat betekend ook nieuwe vrienden die je wel begrijpen en voelen, omdat je elkaars ziel ziet en door het ego heen kan kijken. Daarin herontmoet men elkaar, ook oude vrienden of zielverwanten kan je herontmoeten. Van ziel tot ziel is het nieuwe paradigma 5d. alles wat je vanuit het ego probeert neer te zetten in 3d werkt niet meer. Dat zijn namelijk de illusies, alle ideeen die nu niet lukken zijn of karma ofwel illusie. Eigenlijk is karma ook een illusie.

We hebben het namelijk ooit vanuit het ego ontwikkelt en daarom zitten er nu ook zoveel mensen in de problemen, het is een eigen schuld dikke bult verhaal. Maar gelukkig is dat met zeer oude en nieuwe technieken allemaal op te lossen, maar je moet wel willen.

 

Niks meer willen

Begin eens te accepteren met waar je staat in het leven en denk even alle afleidingen weg van je dagelijkse leven. Wat blijft er over op moment dat jij volledig met jezelf bent? met wat ben je dan?

Stelt je dat gerust of geeft het onvrede?

 

Bedenk dan eens wat je allemaal hebt. Een dak boven je hoofd, te eten, misschien een lieve partner, lieve vrienden. Of ben je daar ook ontevreden over? ben je eerlijk naar jezelf? hoe voel je je echt?

 

Weet dat als je niks meer wilt, juist dan alles komt.

Weet als je alles loslaat waar je naar verlangt het je juist doet doen toekomen. We kunnen hunkeren naar liefde, naar iemand anders dus. Maar hoe meer je hunkert hoe verder je er van verwijderd wordt.

Laat dat dus los..

 

We hunkeren misschien naar een perfect plaatje, een perfecte partner maar hunkering is ego en daarom wenden we het juist af via die weg.

Je wilt gelukkig zijn, maar wil je dat een ander ook gelukkig is? of doe je het alleen voor jezelf? Je wilt alles voor jezelf en juist daarom krijg je het niet omdat je ego het voor zichzelf wil hebben. Dat is niet zuiver en wordt dus afgewend.

 

Doen we iets omdat we het echt met ons hele hart voor een ander willen, dan veranderd het verhaal en kunnen we het keren. We kunnen liefde dus keren door liefde te zijn. Eigenlijk moet je niet eens een 'ware liefde' willen hebben, want juist zolang je dat wilt trek je juist tegenstellingen daarvan aan, omdat je het met je ego wilt. En dan krijg je te maken met narcistische partners (wat ook vele overkomt), omdat je beweegredenen verkeerd zijn.

Als je ware liefde wilt, dan vraag eigenlijk het universum om lessen zodat je jezelf terug vindt. Dus komen er mensen op je pad die jou het "jezelf zijn" juist ontnemen. Omdat je energie weggeeft aan de verkeerde mensen/partners kom je erachter dat jij dat niet bent en het niet bij je past, zodat je door dat contrast juist gaat leren wie jij bent. Dus door te leren wie jij niet bent en waar je niet thuishoort, ontstaat de wil om jezelf en de liefde voor jezelf juist terug te vinden (en dat is precies wat een karmische partner doet en dat kan een liefde zijn, maar ook een vriend of vriendin).

De dynamiek is dus juist omgekeerd aan hoe jij het zelf zou willen (daarom ook niet moeten willen). Veel mensen die keihard roepen 'ik heb de ware' komen meestal bedrogen uit.

De ware ben jezelf en de juiste persoon die daarbij past komt pas op moment dat jij zo ver bent dat je werkelijk van jezelf houdt en de ware liefde die altijd overal aanwezig is ook echt hebt gevonden, de verbinding met jezelf en jou natuurlijke staat van 'zijn' terug hebt. (en dan wordt een partner aanvulling etc etc etc)

 

Veel zielen nu, lichtwerkers en hun partners leven zo sterk in dit verlangen. En leren dus deze lessen op deze wijze. Eerst leer je vooral wat je niet moet willen, zodat je het tij kunt gaat keren en dan echt pas naar jezelf op zoek kan gaan. Daarvoor zal je eerst veel kwijt moeten zijn van jezelf en je leven, anders kan je het verschil niet voelen en niet goed beslissen wat je echt nodig hebt. Dus eigenlijk is het heel erg logisch allemaal.

 

Daarom vroeg ik dus om me alles af te laten nemen. Het doet pijn maar door het loslaten van alles wat je wilt kom je zuiver terug in je eigen hart. Dan kan je dingen doen omdat je ze echt integer met heel je hart meent. Wil het niet meer omdat jij het wil, wil het omdat je jezelf wilt vinden en zelf gelukkig wil zijn. Wil een ander gelukkig maken, wil een ander helpen met heel je hart en vergeving, doe het niet omdat je zo graag het perfecte plaatje huisje/boompje/beestje wilt. Hoe harder je het wil, hoe harder het je ontnomen wordt.

Weet dat jij als jij goed genoeg bent en bestaansrecht hebt, je loopt toch op aarde? tijd om uit te zoeken waarom je hier nu echt bent en alle spirituele praatjes en ego praatjes te laten voor wat ze zijn.

 

Je wilt niks meer, omdat je weet en vertrouwd dat je genoeg hebt.

Vanuit dat kan overvloed ontstaan, alles je gegeven worden vanuit de schepping omdat je jezelf opzij zet.

Zolang je zelf met al je ego gedachten van alles wil, sta je jezelf in de weg om te ontvangen wat werkelijk goed voor jou is en echt voor jou bedoeld is en ja dat kan zo maar je 'ware liefde' zijn, dat huis of misschien zelfs zwanger worden.

 

Wanneer je ontvankelijk kunt ontvangen zonder jezelf overal tegenaan te bemoeien, ontvang je zuiver wat voor jou bedoelt is en heb dan ook vertrouwen dat je voldoende krijgt.

Vindt je zielspad, vindt jezelf.

 

Het bloemetje wringt zich pijnlijk tussen de stenen door, om na de pijn in vol ornaat bloeien.

 

Geef jezelf de gelegenheid om dingen te laten ontstaan, stop met willen.

 

Ahe

 

Transformatie 1

Transformatie 2

Transformatie 3

transformatie 4

 

Artikelen transformatie nummer 1 en nummer 2

 

Healingen

 

Song; All of the Stars - Ed Sheeran

 

 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0