· 

Nieuwetijdsrelaties; een blik vooruit in de tijd.

Speculaties en vele adviezen doen zich in onze spirituele wereld de ronde; dan zijn we straks heel en dan? komen we samen? met wie en hoe?  en als we dat dan eenmaal weten, wat dan?

Ik, die zich een soort proefkonijntje voelt heb alvast een glimp mogen opvangen en een berg inzichten die mij helpen het een beeld te geven. Veel dingen ben ik blijven hameren tot moe aan toe, nu is het tijd voor iets nieuws. Hoe gaan nieuwetijdsrelaties in zijn werk, wat is er voor nodig om te slagen? en hoe herken je zo'n relatie nu precies? en dan heb je het, wat ga je er mee doen?

Ik wil jullie graag instrueren in een begin van de nieuwe wereld en hoe relaties in zijn werk gaan. Vriendschappelijk maar ook op liefdesvlak. Velen hebben hier wel een idee van en de meeste weten het op zielniveau ook wel, toegeven hieraan is eng want het betekend overgave en alles vergeten wat was.

 

 

De nieuwe wereld is NU

Voor degenen die op zielniveau al ver geheeld zijn beginnen steeds meer in overeenstemming te komen met de nieuwe bedoelingen. Het jaar 2019 en 2020 zijn jaren waarin we een overgang mee mogen maken naar de nieuwe wereld. Wie nu voor zichzelf kiezen worden blootgesteld aan nieuwe waarde en voelen al dat er nog weinig eer te behalen valt in het aangaan van een huwelijk volgens oude waarde die eerder misschien reden voor een huwelijk waren. Relaties vanuit ongeheelde velden, die dus berusten in een karmische les leren ons omgaan met de uiteindelijk zielrelatie die we aangaan in onze laatste incarnatie zijn allemaal slechts voorbereidingen op een werkelijke vrije relatie, met echte liefde die vele lagen bevat en hoe dan ook naast heling ons hele leven beinvloed en spiegelt wie wij op zielniveau werkelijk zijn. Zonder innerlijke bespiegeling vanuit een soulmate of tweelingziel zouden we nooit die drang tot heling en een betere versie van wie je bent willen zijn, aan de orde zijn. Deze verhalen kunnen verschillend uiten en de menselijke interpretatie op een relatie is een heet hangijzer op dit moment. Het kan een kracht zijn maar ook een zwakte als jij energie door elkaar gaat halen van verschillende mensen, dingen interpreteert die anders bedoelt zijn als dat wat jij er van maakt. We mogen leren eerlijk te kijken naar wie wij zijn, wat onze rol is op zielniveau en die persoon is wie we werkelijk zijn. Maar dat mogen we aanvaarden, leren zien en voelen en pas dingen op andere gaan interpreteren/projecteren (of liever eigenlijk helemaal niet) als we weten diep binnenin, wat we werkelijk voelen. Het is belangrijk om eerst de waarheid te erkennen en te accepteren in jezelf voor dat je vol ergens in springt of bepaalde keuzes maakt.

 

Mede daarom ook zo belangrijk om je ontwikkeling op spiritueel niveau een goede kans te geven, leer omgaan met de energie die je voelt en zet je energie in voor mensen die het nodig hebben. Jij die veel voelt bent nodig, je moet er alleen goed mee om leren gaan. Leer je aarden, leer je terugtrekken en aanvoelen wanneer je dat moet doen, leer wanneer je hulp mag bieden en wanneer je los moet laten, leer wanneer je iemand moet verlaten, leer wanneer iets aan mag gaan, leer processen herkennen, gebruik je gave om te doen waarvoor je hier bent, ga in opleiding, leer energieeen van andere mensen onderscheiden, leer je zielconnecties herkennen, leer je gidsen herkennen, leer werken met hogere energie, leer wat witte magie is, leer wat zuiverheid is, wat integriteit is en vooral wat je ermee doet, leer je gedachten beheersen, wordt stil binnenin, leer wie jij bent, leer gewoon bovenal wie jij bent en waar je krachten liggen. Van daaruit zal een betere relatie met jezelf ontstaan, pas als je echt van jezelf houdt zal je dat terug krijgen in de mensen om je heen. Ga uit je negatieve energie, keer het om in positieve, liefde vanuit je hart en ziel, je moet het voelen stromen.  De meeste mensen en ja ook spirituele mensen leven nog steeds in een negative force, pas als al je negatieve karma is opgelost kan je alles keren naar een positieve force en dat is gewoon keihard werken. Van daaruit ontwikkelen we een positieve opgaande spiraal in ons leven, het is even wennen wanneer dat gebeurd tot je angstvrij bent. Als de angst voor liefde is verdwenen keert alles om, je kunt het namelijk nu wel ontvangen. En dat is een open deur naar de nieuwe wereld, alles staat en valt met onze (innerlijke) reactie op de buitenwereld, onze emoties, karma's en hoe we omgaan met die onvermijdelijke innerlijke spiegeling van die zielrelatie waar vele mee te maken hebben en nog veel meer mensen nu mee te maken gaan krijgen. Allemaal alleen maar om deze reden. Vindt jezelf, verbind je met degene die synchroon in jou leeft, in jou hart en leer van diegene, alles wat in elkaar weerspiegelt wordt is een les voor jou, neem deze serieus. Het brengt je echt naar jezelf terug, echt volledig. De wil om te helen en beter te worden en het leven te veranderen is de katalysator tot transformatie en uiteindelijk verlichting en zo treden we nu al op dit moment een nieuwe wereld binnen. Op dit moment heeft nog (bijna) niemand dit niveau relatie bereikt, er alleen maar even van geproefd. In de tijd die nu zijn intrede doet, gaat dat echt veranderen.

 

 

Vriendschappen in transformatie

Door het transformatieproces, door zielsliefde mede te danken zijn er al veel vriendschappen ook mee in transformatie. Wat veelal betekend dat je afscheid neemt van mensen waar het gewoonweg niet meer zo goed bij voelt. Je hebt daarintegen meteen een klik met iemand als deze tot jou zielenfamilie behoort en betreft familie gebeurd er hetzelfde. Naast dat er mensen heel ziek worden en sterven veranderen veel relaties (ook daardoor in de hand werkend), dat kan meer liefdevol worden maar ook juist meer afstand betekenen. We gaan allemaal onze eigen weg in de nieuwe tijd, dus ook vriendschappen worden vrijer. Dat betekend dat het lastiger wordt bijvoorbeeld om dingen weken of maanden vooruit te plannen, je leeft allemaal meer per dag en spreekt soms dezelfde dag of misschien hooguit een paar dagen er voor iets af. Je laat het gewoonweg regelen door de spiritwereld, afhankelijk van hoe jij je voelt bepaal je wat je doet, laat je iets doorgaan of zeg je af? alles wordt puur vanuit gevoel geregeld. De ander heeft hetzelfde dus zal nooit reageren vanuit een afhankelijkheid, je bent zo los van elkaar dat je gewoonweg elkaar kunt vrijlaten en vrij kunt laten kiezen. Je voelt er geen heftige emotionele dingen bij, hoeveel je ook voor iemand voelt. Je bent tenslotte volledig onthecht dus je maakt je geen zorgen, om wat dan ook niet. Alles komt tenslotte op z'n pootjes terecht. En zo zie je bepaalde vrienden misschien een paar keer per week of een periode wekelijks en zo opeens misschien een half jaar niet, het gebeurd zoals het gebeurd en dat is die overgave waar we allemaal naar onderweg zijn. De directe zielherkenning en klik maken het ook makkelijk met mensen die je voorheen bijvoorbeeld niet kende, je weet na een oogopslag dat het goed is en je verenigd gewoonweg en net zo makkelijk wordt er weer afscheid genomen. Je bent beide vrij, zonder dat het lastig voelt.

Je merkt snel genoeg wie mee groeien en wie niet en je pakt vanzelf wat er op je pad verschijnt, je herkent het en kunt het loslaten ongeacht wat de situatie ook is.

 

Relaties en huwelijk

Ik kwam dit stukje tekst laatst tegen:

 

Vanaf het moment dat ze trouwen, denken mensen te weten wat het huwelijk is.

Welnee.
Gezien de lichtzinnigheid, de onbewustheid waarmee zoveel mannen en vrouwen besluiten hun lotsbestemming te verenigen, is het duidelijk dat ze het niet weten.
Ze weten niet dat het huwelijk, eerder dan een menselijk instituut, een kosmisch verschijnsel is: de vereniging van de twee grote beginselen, mannelijk en vrouwelijk, God de Vader en zijn vrouw, de goddelijke Moeder.
Omdat man en vrouw zijn geschapen naar het beeld van deze twee principes, herhalen ze bij het trouwen alleen de mysteries die al vanaf het begin in de hemelse regionen worden gevierd.
Alles wat in het universum bestaat, is geboren uit een ontmoeting, uit een vereniging, een samensmelting tussen het mannelijke principe, de geest, en het vrouwelijke principe, de materie.
Het huwelijk, zijn betekenis, zijn grootsheid, komt dus voort uit het feit dat het de weerspiegeling is, de herhaling, van kosmische verschijnselen.

~

Omraam Mikhaël Aïvanhov

 

---

Het behoeft geen uitleg dat het fysieke huwelijk zoals men op dit moment kent, eigenlijk niks meer is dan een ilussie. Trouwen heeft geen betekenis meer, wordt achteloos gedaan zonder erbij na te denken. Het kan zelfs gratis, ook net zo makkelijk weer ongedaan worden gemaakt. Sommige mensen leven drie huwelijken om er dan weer achter te komen dat de liefde is gedoofd.

 

Maar wat is liefde? Veelal als men verliefd is, wat na een half jaar weer verdwijnt blijft men meer uit gewoonte of vertrouwen/vriendschap bij elkaar. Maar zijn deze mensen gelukkig?  Men leeft nog steeds met eigen ziel onder de arm, de eigen karma en vraagt zich dan weer af waarom het weer zo oppervlakkig voelt.

Verliefd zijn is een tijdelijke vlaag waarin alles door een roze bril wordt gezien, een laag waarop je de andere persoon nog niet zo goed kent, je denkt de ander te kennen. Maar kan je er als je er lang mee samen bent nog door een deur? in een vakantie? en wat als er emotionele problemen zijn, is de ander er dan? geeft die de liefde en steun die je nodig hebt?

Ben je bij iemand omdat je dan ergens bij hoort? of heb je iemand voor je eigen genot en seksuele behoeftes?

Meestal is hierop het antwoord een ja, je kunt zoals ik met mijn ex een verbinding voelen, maar ook daar was het werkelijke vuur er na een half jaar uit. We waren nog vier jaar samen omdat we samen waren gaan wonen en voor elkaar gekozen hadden, maar langzaam ontglipten we elkaar, we waren uit noodzaak en gewoonten en omdat het vertrouwd voelde bij elkaar. We waren goed voor elkaar omdat we ook een vriendschappelijke band hadden, maar echt liefde was het allang niet meer. Hij is zeker een zielverwant geweest, misschien kan je het wel een soort soulmate noemen waarmee je gewoon altijd meteen begrijpt wat de ander bedoelt. En dat is fijn en prettig, maar is geen liefde, het is vertrouwen en vriendschap. Onderscheid goed wat je voelt hierin.

 

Wat is onvoorwaardelijke liefde?

Door de innerlijke spiegeling wordt onvoorwaardelijke liefde aangeraakt in het diepste bewustzijn, we worden hiervan pas meer bewust in de fases na het opgeloste karma. Zie dit blog over de fase 'In liefde werken, liefde 'zijn'

Alles wat we daarvoor ervaren in vlagen is alleen maar een katalysator en laat ons proeven in welke richting we dienen te lopen, we krijgen ook partners om mee te oefenen om toch nog even te ervaren wat het niet is of hoe het niet moet. Er zijn partners die samen dit oefenpad lopen inclusief de gezamenlijke struggles die er zijn, ik heb respect voor mensen die dit pad lopen, want ook deze helen elkaar in de onvoorwaardelijke liefde.

Mijn ervaring is dat je in de tijd alleen veel meer tot de conclusie komt wat het is, aanwezigheid van de partner in fysieke zin waardoor energie zich vermengd kan veel te verwarrend zijn omdat je dan meestal niet meer goed bij jezelf kan blijven. Pas na veel oefenen nu kan ik hoe het allemaal ook voelt ook echt bij mezelf blijven in de kern van wie ik ben, dit maakt me sterk en daardoor zorg ik er voor dat energie zich niet zomaar mengt, tenzij ik het gewoonweg wel mezelf toesta. Hiermee raak je minder van jezelf kwijt en blijven je gedachten helder, je zielverbinding met iemand blijft helder en je kent meer rust zodra je iemand ziet.

Vanuit dat 'stille midden' kan je die liefde ook echt ervaren en dan bewust delen, of bewust geen energie met iemand delen en dat is waar we allemaal naartoe mogen gaan.

 

Onvoorwaardelijke liefde is onafhankelijk, je hebt niet iemand nodig om je gelukkig te voelen, je hebt geen werk nodig om je gelukkig te voelen en geen externe activiteiten buiten jezelf nodig om je goed te voelen. Je accepteert jezelf voor wie je bent, erkent je kracht en liefde en waarom je hier bent. Vanuit dat punt is er geen verlangen meer (misschien een ietsiepietsieminibeetje) in een ander persoon om je te vervullen.

Je doet dingen voor anderen zonder iets terug te willen, het verlangt niks terug en het is open en kent geen verwachtingen. Liefde is geven zonder te nemen, liefde is terug reflecteren naar jezelf in vervelende situaties en niet meteen naar de ander terugketsen, liefde is belangenloos naar een ander en naar jezelf. Vervulling en liefde wordt verkregen vanuit hogere dimensies en niet vanuit fysieke personen, alles wat daarin vertaalt wordt is welkom en mag je ontvangen als een geschenk.

 

In een relatie of vriendschap is het heel belangenloos geven en ontvangen, niet om er zelf beter of gelukkiger van te worden maar omdat je wilt dat een ander gelukkig wordt. Onafhankelijkheid en vrijheid staan centraal en er is geen  'moeten' alles ontstaat zoals het ontstaat en alles is goed. Het is een verbond tussen twee zuivere harten, liefde is zacht en soms meedogenloos, geen voorwaarden, geen eisen naar elkaar, geen verborgen agenda, integriteit naar jezelf en de ander, geen heftige emoties omdat iets niet naar de zin gaat, geen jaloezie, geen verwachtingen, niks...

 

Heilig huwelijk

Een huwelijk is heilig, bepaald door het universum. Wanneer we de lessen hebben geleerd van onvoorwaardelijke liefde, karma, integriteit, onszelf hebben gevonden. Dan komen er soort van voorproefjes in momenten met andere mensen of misschien de zielpartner zelf die ons laten zien of we het hebben begrepen. Een heilig huwelijk is geen kerkelijk huwelijk, onze eigen keuze natuurlijk of we dat doen, ik zelf droom wel van een bruiloft in een mooie jurk, maar dat is wel na dat de essentie en de zielpartner er is. Ik zou al nooit voor iemand anders gaan en ik weet gelukkig dat mijn gevoel altijd goed is geweest en anders bevestigd het universum het wel met onverwachte verrassingen.

 

Zoals ik al aangaf voel ik mij een proefkonijn van het universum over hoe dit nu in ze werk gaat. Deze week heb ik inzichten vergaard, nog heel vers die heel duidelijk weergeven (omdat ik het al met iemand ervaar) hoe het nu allemaal werkt.

Ware liefde kunnen we met iedereen ervaren, om te beginnen kunnen we als we ons zelf zodanig inzetten altijd met iemand die ongeveer net zo ver als onszelf ontwikkelt is (verder in heelheid is, hogere frequentie leeft) de waarheid voelen en ervaren. Daar kunnen we ook seksuele ervaringen mee delen (wat eigenlijk zonde is), maar die liefde heeft niets met seks te maken. Eigenlijk, ik heb het ook met mijn ex ervaren in het begin, echte liefde was er voor een moment maar na een paar seksuele ervaringen was die energie verdwenen, het voelde daarna anders (meer als een verplichting, niet meer vrij). Wat ik hiermee probeer te zeggen is, de euforie zit hem ten eerste op dit vlak niet in de seks. Je kunt in elkaars energie versmelten en daarin volledige rust en stilte ervaren, je voelt zachtheid en eenheid en niks hoeft. We hebben zelf de kracht gekregen om een relatie te scheppen met onze creatiekracht, je hoeft het alleen maar in gedachten ontzettend graag te willen. Maar is een relatie seks en liefde? of is het meer?  want als na de seks alles veranderd, de binding in de vrouw des te dieper wordt geworteld, dan wordt een relatie een relatie omdat de vrouw meestal iets van de man gaat verwachten.

En dan ga je samen leuke dingen doen om het in stand te houden, dat is wat we in de oude wereld doen. Maar is het liefde? nee het is een verwachting van een ander vervullen die ontstaat vanuit de samensmelting waarin het vertrouwd voelt met elkaar.

 

Wat ik nu ervaar is dat het woord relatie mij een beetje uit de strot begint te hangen omdat je dan inderdaad terecht komt in bovenstaande situatie. Een soort verplichting aan elkaar opgelegd om bij elkaar te zijn, dat kan gewoon nooit de bedoeling zijn, het is een gevangenschap het is geen liefde. We willen een ander niet kwetsen dus leggen we dit aan elkaar op.

Ik leg niemand wat op en leef vrij, je kunt al samensmelting voelen in een knuffel en wanneer je elkaar weer ziet en wat je dan gaat doen? ja geen idee, laat maar zijn.

Je kunt eenheid worden met iemand, die ander net zo makkelijk weer loslaten zonder in gemis te schieten. Je gaat gewoon weer verder met je leven daarna, je denkt wel aan iemand maar dat is oke, er is geen gevoel van 'moeten' meer.

Dit is dus een "relatie" (zonder liefdesrelatie te zijn, toch liefde) zonder die diepe zielconnectie waarin dat al mogelijk is, je kunt er onvoorwaardelijk voor elkaar zijn zonder iets aan iemand op te leggen, ik ervaar het steunend, een lieve arm om me heen en voel me gezien en gevoeld. Iemand die ziet wie ik ben en dat waard vindt om daar aandacht aan te geven. Ik weet dat het niet mijn heilig huwelijk is, maar het is een soort oefenronde en dat doet me al heel goed. Er ligt niks vast...

 

Intrede heilig huwelijk, het echte werk

Er ligt niks vast nee, tot op zekere hoogte hangt het er net vanaf wat de spiritwereld wil.

In de laatste incarnatie van zowel de zielpartner als jij vindt dit allemaal gewoonweg plaats, het is je laatste ronde tenzij je het in dit leven niet aanneemt en weer een andere weg kiest. Toch is deze energie naar de nieuwe aarde DE katalysator om niet weer diezelfde domme fouten te maken die je eerder wel maakte.

Na bovenstaande lessen begrepen te hebben doet het heilig huwelijk zijn intrede, zonder verwachtingen en voorwaarden aan iemand op te leggen noemen we dat 'vrije liefde'. Ik begrijp nu dat zolang de heilige partner nog dingen heeft te doen en niet heel is er wel onvoorwaardelijke liefde kan zijn in de vorm van "knuffelmaatje". Zoals ik al aangaf doet seks de energie veranderen en vanwege de vele triggers daarin echt zonde als je wel zover zou gaan, buiten dat het het pad vermoeilijkt win je er beide niets mee. Het is tevens een les dat je liefde en vervulling kan ervaren zonder zo diep in elkaar te treden, het moet speciaal zijn, geen ontlading van twee mensen die leven in tekorten en daarom willen. Dat valt tenslotte weg, zolang je rust en stilte en liefde wil voelen kan je wel bij elkaar zijn zonder echt de "relatie" aan te gaan, wat die bewoording nu ook nog waard is.

 

We hebben allemaal die ene "ware" alleen mogen we het vanuit een totaal ander perspectief gaan zien, open en vrij. En dan kan je dit natuurlijk ook een ketening noemen. Maar die partner, die innerlijke spiegel is onze redding omdat we elkaar altijd stimuleren een betere versie van onszelf te worden ook als we allebei heel zijn is dat nog steeds aan de orde omdat we toch echt twee verschillende mensen zijn en beide andere ervaringen hebben en dingen weer anders zien. Daar mogen we voor openstaan en van elkaar leren, het zijn noodzakelijke leermeesters die ervoor zorgen dat we echt beter willen zijn dan we nu zijn. En je laat elkaar altijd los, zonder in gemis of afhankelijkheid te schieten en dat is vrijheid, de ander hoeft jou verlangen niet meer te vullen en dan is ieder moment samen een geschenk omdat we dan komen in het 1+1=3 principe, samen schep je meer liefde en meer kracht in die liefde omdat het er gewoonweg "is".

 

Wanneer je leeft vanuit rijkdom en overvloed wat dan het geval ook is omdat je niet meer denkt in tekorten en negativiteit, doen andere mensen dat ook niet meer, je trekt dan mensen aan die voor jou ook overvloed en liefde zijn en dan komt die "partner" ook waarmee je samen mag ontwikkelen.

En soms is het universum een beetje voorzichtig of juist meedogenloos om te kijken of je alles begrijpt, vele testen zal je nog passeren en herhalen voor je begrijpt wat jij nodig hebt om je ware zelf te zijn. Ze zullen eerst vooral mensen op je pad zetten die energie uit je ontnemen en je paden doen twijfelen en het leven moeilijker maken, totdat je eindelijk begrijpt dat je dit allemaal zelf veroorzaakt.

 

Het seksuele vindt daarna in heelheid plaats, op een manier die niet meer in tekorten is en er kan een nieuw soort "relatie" ontstaan waar je misschien mee kiest te trouwen. Laat twijfel de voorbode zijn wanneer je niet met de juiste persoon bent om zoiets te doen. We hebben allemaal nog een lange weg te lopen.

 

Een relatie begint nu vanuit een vriendschap, eentje die zoetjes en geleidelijk aan ontwikkelt en je de ander echt goed leert kennen op zielniveau. Je brengt misschien eerst wel een jaar in vriendschap veel tijd met elkaar door, wordt langzaam steeds intiemer waardoor de ander nog gelegenheid en vrijheid heeft om ook in volledige heelheid te komen. En vanuit dat principe ontstaat straks de liefdesrelatie, er hoeft helemaal geen seksuele aantrekking aanwezig te zijn (wordt in heling en transformatie vollledig geneutraliseerd, anders vervult), liefde is er gewoon zijn voor die ander en door de struggle heen helpen die er nog aanwezig is om volledig te worden. En ook al ken je elkaar twintig jaar, tien jaar, vijf jaar, maakt niet uit, je begint geheel opnieuw met iemand in vriendschap. Zodat de ruimte er is voor die heling van de ander en dan gaat de rest vanzelf. Veel simpeler zal het universum het niet maken, het is echt zoals wij allemaal al lange tijd voelen dat het behoort te gaan, nu is het alleen nog een kwestie van elkaar die gelegenheid geven en open staan voor een totaal nieuwe ervaring en volledig de angst voor liefde in durven kijken en gaan.

Het intieme heilige huwelijk treden we in wanneer we beide geheeld zijn, vanuit vriendschap en vertrouwen een nieuwe wereld zal open gaan in ervaringen en hieruit zullen zeer zuivere huwelijken worden gevierd die wel blijvend zijn en zuivere kinderen geboren worden.

 

Moge deze informatie jullie weer verder helpen groeien.

 

Ahe

 

Muziek van vandaag; The song of the butterfly, wat me hierin deed vloeien dit weekend :) 

 

Hier vindt je alle blogs over tweelingzielen&soulmates