· 

Transformatie 4; Werken in liefde, Liefde "zijn".

Als vervolg op de transformatiereeks

1. Loslaten

2. Karma en karmische lessen

3. Valkuilen en schaduwzijde

4. Rustfase en integriteitstest

 

Gaan we nu verder op het daarop volgende onderdeel, het in liefde werken. In liefde werken betekend namelijk niet alleen werken, het is wie je bent als je op een bepaald punt komt. Je lessen hebt gezien en eigenlijk bijna weer voor een nieuwe test staat. Om dit zelf te kunnen publiceren heb ik ook nog een paar duidelijke lessen gehad afgelopen tijd over wat liefde werkelijk is. En waar ik nog handelde vanuit lust, hebzucht of "een man willen hebben, omdat ik een man wilde hebben" als jullie begrijpen wat ik daarmee bedoel ;- ).

 

Intenties

Vanuit welke overweging wil je een ander helpen? Is dat omdat je er zelf beter van wordt? omdat je er geld mee "moet" verdienen? of gewoon omdat je plezier hebt en je echt vanuit zuiverheid mensen wil helpen?

Veel lichtwerkers en healers, maar ook andere mensen die transformeren die zeer gedwongen worden tot veel reflectie door veel mensen in de omgeving maar ook door het werk wat ze doen, worden dagelijks geconfronteerd met keuzes ook ten aanzien van andere mensen. Dit zijn onze karmische lessen, maar wat doe je nu? hoe weet je nu met welke intenties je iets doet?

 

Alles draait om onze gedachten en de intentie waarmee we iets doen. Als ik mijn praktijk binnenstap en mensen help omdat ik vind dat ik veel geld nodig heb, het druk wil hebben omdat ik veel geld en een dure auto wil. Dan komt er niemand opdagen en blijven al mijn clienten weg, geloof me.

Als ik het doe omdat ik mensen zie als een voorbereiding op mijn "grote klus" zet ik mezelf buiten mijn werk neer en neem ik het niet serieus, want dan is iedereen een "oefening". En vertel ik mezelf het leugen dat ik nog niet echt mensen help, dus help ik ze ook niet. Maar wanneer ik iemand wil helpen om het helpen en niks meer geef om het geld, dan pas begint de overvloed binnen te lopen. Want ik help mensen omdat ik vind dat ze dezelfde overvloed als mij mogen krijgen, zelf ook hun gaven mogen ontdekken en daar help ik ze graag bij. Ik help ze omdat ik zie wat voor trauma's ze hebben en ook zij liefde tekort hebben gehad. Ik help mensen omdat ik vol achter mijn werk sta, ik vergeet het geld en wat ik er mee kan doen en spontaan begint alles als een trein te lopen.

 

Omdat ik het doe omdat ik de mensen "zie" op zielniveau die bij mij komen, werk ik vanuit zuivere intenties. Dat geld kan me gestolen worden en intussen krijg ik fooi toe. Omdat het me niks meer kan schelen, als ik maar kan eten. Ik doe het niet meer voor mezelf... dat is zuiverheid. Ik offer me op in liefde voor iedereen die iets mankeert en al door alle draaideuren van het GGZ en huisarts is geweest omdat die niks meer kan vinden. Zo iemand komt bij me en ik leg meteen de vinger op de zere plek en weet wat me te doen staat, ik doe het in overgave en alles komt zoals ik altijd al had gehoopt dat dingen zouden gaan. Ik heb het druk, ik ervaar overvloed. Liefdevolle vrienden waar ik niks van verwacht en enorm veel liefde en steun krijg en ik mag zelfs weer verliefd worden. Nu op mensen die mij wel zien staan, die mijn ziel zien. Ik voel me gezegend, ik denk dat ik nu weet wat ware liefde is, hoewel ook daar nog steeds veel te leren valt.

 

Hoe ik ware liefde ervaar

Als ik de hel die ik hiervoor heb moeten doorlopen achterwege laat, wat houdt liefde dan in? 

Liefde is ten eerste niet wat wij van onze ouders hebben geleerd, van onze vrienden zeker niet en ook al helemaal niet van al die partners waar we iets van te leren hebben gehad. Vanuit meestal ook mede familiekarma ervaren we allemaal een liefde tekort, het hebben gekregen van onbegrip en mensen om ons heen die alleen maar meer leegte hebben gegeven. Mensen die zelf geen echte liefde hebben gekend reageren vanuit trauma, pijn, afhankelijkheid en geven ons vaak net niet of helemaal niet waar wij naar verlangen.

Liefde is ook geen seksualiteit of uberhaupt iets met seksuele aantrekkingskracht, dit is iets wat er in sommige uitzonderlijke gevallen wel in kan ontwaken, maar feitelijk staat seks los van liefde. Een moeder kan onvoorwaardelijk van haar kind houden, een zus kan onvoorwaardelijk van haar broer houden en zo ook een oma van haar kleinkinderen, dus liefde zegt niks over in welke vorm.  Echte liefde, is geen relatie en natuurlijk wel heel mooi als we in die vorm wel een relatie kunnen ervaren. Maar de meeste relaties op dit moment berusten nog altijd in karmische lessen, dus maak je geen ilussie dat jij nu bij "de ware" zit. Daar straks meer over...

 

Wanneer we universele onvoorwaardelijke liefde voelen, is dat iets wat voor iedereen hetzelfde voelt. De energie van ware liefde is zeer zacht en op de achtergrond, heel warm. Het gevoel bij iemand te willen kruipen, maar geen behoefte voelen, de ander niet "nodig" hebben voor jou geluk.

Onze gidsen hebben ons bijvoorbeeld onvoorwaardelijk lief, je kunt ze niet zien (maar ook die ontmoetingen kunnen geregeld worden hoor), maar je kunt ze voelen. Ze dragen ons op handen, ze vergeven ons de "fouten" die we maken, ze leren ons wie we zijn.

 

Wanneer je diep op zielniveau verbonden bent is ware liefde niet perse bij elkaar hoeven te zijn om elkaar te voelen en mijn ervaring is inmiddels dat liefde zelfs verward kan worden wanneer jij je ego helemaal wegzet en de ander je voelt. Ook daar kunnen we iets van leren, onvoorwaardelijke liefde tussen zielskoppels is heel sterk, maar wanneer eentje van de twee zijn ego heeft weggezet wat tot dus die onvoorwaardelijke liefde leidt en de ander nog niet zo ver is kan dat weleens leiden tot een vergissing en meteen een meting op je eigen scheppingskracht.

 

Jou wensen en dus jou persoonlijkheid raken naar de achtergrond, je staat volledig ten diensten van het hogere goed. Dat gaat gepaard met beloningen (de wensen die je hebt wel krijgen, je kunt er ook simpelweg om vragen en krijgen) maar ook meer kracht. Gedachtenkracht vanuit behoeftigheid leidt tot keiharde lessen en echt op je bek gaan (omdat je het nu maar eens moet laten zien dat je het kan), hoogmoed leidt ook tot vallen. Overschreeuw jezelf niet en integer zijn is ten aanzien van jezelf en anderen een must, weet wanneer jij fout bent!! En trek het recht...dat is integer.

 

Ben je wel zuiver, krijg je alles voor elkaar. Liefde is overvloed, de overvloed is er dan geleidelijk aan in een liefdevolle partner, lieve vrienden die je wel begrijpen, genoeg geld en alles wat je maar nodig hebt om een goed gelukkig leven te leiden.

Het is hard ploeteren om er te komen, maar de wet van aantrekking verteld heel eenvoudig; als jij heel en zuiver van ziel bent, geen negativiteit meer in je draagt (en hoe minder dat wordt, hoe beter het met je gaat), hoe meer je dus ook zuiverheid, heelheid (in mensen) en geluk aantrekt.

 

Er zijn mensen die volgen hier ellenlange studies voor, maar als je jezelf een jaartje of twee fanatiek heelt, leer je precies diezelfde lessen allemaal in de praktijk. Je kunt boeken lezen en je erover filosoferen, maar als je de lessen van karma begrijpt en een zuivere geheelde ziel hebt ben je precies daar waar die grote Goeroe's beloven dat je ooit zult komen, in verlichting en overvloed.

Daartegenover staat wel dat je alles doet wat het grote goed van jou verwacht, je offert je.(en dat vertellen ze je dus niet, dit zijn ook meestal geen zuivere praktijken maar charlatans met dikke auto's waar ik nu over praat en soms ook een megadik ego cadeau) Maar vanuit die offer krijg je een heerlijk leven, het is geen valse belofte. Het is alleen wel even wennen, het is niet van de ene op de andere dag je zult met die voorspoed om moeten leren gaan. (negatieve spiraal wordt stapje bij beetje waarin je patronen doorbreekt steeds positiever)

Voor mij ook een sprong in het diepe, mijn leven kende tegenslag in alles wat ik ooit had bedacht te wilde gaan doen.

Ik verzon altijd dingen waar geen kip in mee ging, alles liep altijd in duizenden, al die baantjes die ik heb gehad, al die plannen die ik met mijn leven had.

Het was mijn karma, maar bovendien ook niet het pad wat mijn ziel wilde dat ik volgde. Nu weet ik dat in een andere vorm eerdere ideeen alsnog de bedoeling zijn maar in een ander jasje. En dat is zo leuk als je herboren wakker wordt in een voor jou nieuwe wereld en je nieuw overzicht bied in het "plan" voor jou. Als je dat plan naleeft (flow=ziel - tegendruk = ego) is overvloed een bijkomstigheid, het is niet belangrijk meer. Dat waar je naar verlangde ooit, die ware, dat geld, misschien wel dat huis? Het doet je niks meer al dat materieel, het gaat daar namelijk niet om.

Volg dan niet dat pad om die overvloed te bereiken, volg het omdat je zelf gewoon gelukkig wil zijn en andere mensen met jou kennis en kracht ook gelukkig wil maken. Want dat is de liefde en zuiverheid waar we over spreken.

 

Liefde is niet over je eigen grenzen gaan voor andere mensen, want dan ben je niet lief voor jezelf. Je mag als je voelt te kunnen best eens een keer goed moe zijn na iemand te helpen (in wat voor vorm ook), maar ben dan wel voldaan moe met resultaat. Als mensen jou energie leegzuigen, weet dan dat jij degene bent die moet weglopen. Liefde is niet pleasen op de hoop dat iemand bij je blijft, liefde is je niet volledig aan een ander aanpassen waardoor je zelf niet meer weet wie je bent. Want we praten ook over liefde voor jezelf, een ander moet jou niet willen veranderen. Liefde is iemand nemen zoals hij/zij is, inclusief de mindere kanten van iemand, liefde is niet altijd offering, niet op dat moment dat iemand misbruik maakt van jou energie. En dat kan seksueel zijn maar ook in overdreven veel aandacht willen of claimen, iemand je toe eigenen en verplichten te blijven, misbruik is tevens valse beloftes doen die je niet kan waarmaken. Uberhaupt iets van iemand verwachten of iets terug verwachten voor wat jij voor een ander doet. De eer willen omdat jij iets hebt gedaan is ego, iets doen omdat je hoopt dat de ander dan bij je blijft is pleasen en absoluut geen liefde.

 

Liefde en jezelf opzij zetten daarin worden in de praktijk veel fouten gemaakt. Want jezelf opzij zetten voor een ander is niet je laten leegzuigen door andermans problemen of blijven luisteren tot jij in slaap valt, daar moet je een grens trekken. Zorg eerst dat je zelf op orde bent en geef dan wat je aan power hebt door. Ga niet als je zelf eigenlijk zwaar hulp nodig hebt, iemand helpen. Dan raak je veel energie kwijt, wat leidt tot zielverlies. Je mag niet verzuipen in andermans wensen, dat allemaal maar doen. Want wat wil jij?

 

Het is een hele opgave om mensen altijd zuiver te doorzien wat ze nu met je doen, het enige wat je kan doen om overzicht te krijgen is dan afstand van de situatie te nemen en reflectie toe te passen. Doe je iets omdat je om iemand geeft? of ben je gewoon bang om iemand teleur te stellen of pijn te doen?

Als het laatste zo is, handel je uit angst en krijg je angst terug en dus bijvoorbeeld weer claimgedrag.

Maar wie ben jij in dat verhaal?  wie cijfer je weg?

En dan de vraag; ben jij dat waard? of ben je meer waard dan dat?  Als iemand jou "ontkracht" weet dan dat je niet bij de juiste persoon bent.

Als mensen jou een gevoel geven van "klein zijn" kan het zijn dat je wordt onderdrukt door diegene, vanuit de behoeftes van die ander. Ook dat is geen liefde, want dat is behoefte. Liefde hoeft niets!

 

Daarom laat ik tegenwoordig heel veel dingen in het midden of bij de ander liggen. ik hoef de eer niet en als jij vindt dat je mij iets mag of kan geven ontvang ik het in liefde, maar het hoeft niet. En dat is liefde, het hoeft niet.... ik laat ruimte voor de ander om te doen met dingen wat die ander zelf wil of nodig vindt. Ik beslis niet over het leven of de keuzes van de ander, kan hooguit ondersteunen. En ja dat is ook soms best moeilijk, maar ik ga geen mensen manipuleren al is dat met mijn energie best mogelijk. Dat zou mijn ego dan weer zijn die controle uitoefend op iemand of een situatie omdat mijn ego anders bang is dat iemand iets niet gaat doen waar ik zie dat iets wel nodig is. Dan moet ik loslaten en die ander de ruimte geven zelf te beslissen.

Die ruimte is vertrouwen voor nodig, vertrouwen in het "plan" en het universum, mijn gidsen... samen met mijn gidsen help ik alleen maar als ik ook echt wil dat iemand gelukkig wordt, dat is liefde. Wat de uitkomst daar ook van is...

En dan ten tweede, die persoon zelf moet de verandering ook willen. Ik kan iemand tig keer vertellen dat ik kan helpen, maar als ze zelf niet willen heb ik niks te vertellen. Ook dat vraagt vertrouwen en zeer veel liefde, bovendien kan onvoorwaardelijke liefde alleen maar mensen zelfs op afstand overtuigen om verder te gaan en dingen tonen wat andere energie niet kan. En dat doe ik nogal eens geregeld, als ik voel dat mensen even een duwtje nodig hebben.

 

 

Wat is de ware precies?

Omdat het toch mijn onderwerp blijft, voor de laatste keer.

Echt voor de allerlaatste keer ga ik dit vertellen.

 

Weet dat soulmates en tweelingzielen (maar ook burn-outs en kapot gelopen relaties en huwelijken) de functie hebben om jou te transformeren, er voor te zorgen dat je innerlijk groeit.

Sommige raken nog een in een "liefdesrelatie" na een ontmoeting met een tweelingziel, vaak een soulmate die nog meer aanwakkert. Een soulmate of een karma omdat je alles loslaat. Wanneer je dingen gaat loslaten in jou en mensen, kom je in emoties die nog meer triggeren en losmaken en die persoon die je karma is en/of soulmate maken nog meer dingen in jou los om in te zien en nog wakkerder te worden in jezelf (in je hart). Eigenlijk wordt je altijd voorheen gesloten hart geopend en dat doet pijn want daarin liggen allemaal pijn ervaringen.

 

Zolang jij nog karma hebt en met personen leeft die pijn in jou aanraken, je in moeilijke emoties brengen, je voor moeilijke beslissingen zetten is dit karma.  Dit karma is bedoelt om jou te leren wie jij bent en om in je ware kracht te komen. Dus ook al leef je nu een relatie, dikke kans dat je in een karma zit wat je door mag werken en een les hebt met die persoon.

Vaak komen we dan tot dieper inzicht en beginnen we onszelf meer te begrijpen, als we de les van deze karmische persoon leren kunnen we verder naar heelheid gaan werken.

Gelukkig, mijn huidige ex was voor mijn soulmate en tweelingziel en jawel gelukkig mijn laatste karma.... (en dat is bevrijdend!!)

 

Een hele partner kan een hele partner aantrekken, waarin je in onvoorwaardelijke liefde elkaar gewoon neemt zoals je bent en in vrijheid een relatie leert leven. Ik voel me hierin nu een soort proefkonijn want daarin zijn ook nog veel lessen te leren, hoe onderhoud je nu een relatie als je allebei heel bent? hoe ziet dat eruit....en eerlijk geloof me. Wat er ook is geschreven in het verleden over "vrije relaties" of wat voor labels ook, vergeet het alsjeblieft. Want we beginnen helemaal opnieuw..... er bestaan zoveel misvattingen over wat een vrije liefde nu is. Want dat is waar we heengaan, het heeft niets te maken met polyamie of seks hebben met iedereen. Vrijheid zit hem in je hart en daarmee kan je wel met iemand verbonden zijn en best monogaam zijn ook, juist wel. Want er is een partner voor je, eentje voor zeker altijd.... alleen daar moet je voor werken. Alleen een beetje dingen loslaten en karma inzien is niet genoeg.

 

 

Het grote goed beloond je met die ware en ja dat kan je soulmate zijn waarmee een proces hebt doorlopen en ja in sommige gevallen ook je tweelingziel.

Alleen bovengenoemd proces doorlopen is een factor, vanuit heelheid kan je een hele partner ontvangen, die zelf ook verlicht is. Wanneer je beiden met het AL verbonden bent en eenheid in jezelf ervaart, dus zonder die negativiteit en in die overvloed verkeert die je eigenlijk op dat moment niets meer uit maakt, werkt met je gedachtenkracht en andere mensen helpt vanuit bovengenoemde liefde, je ego hebt losgelaten...

Je trekt namelijk spiegels aan, mensen die net zo zijn als jij. Dus als jij nog veel te helen hebt, trek je ook iemand aan met soortgelijke issues en problemen als jij. Dus als jij heel bent, trek je ook mensen aan die heel zijn en dus geen of nauwelijks nog negativiteit en dus ook geen tot nauwelijks negatieve ervaringen met mensen, omdat ze je zien zoals je bent en daarom om je geven. (dus niet om valse maskers) Daarvoor moet je jezelf durven zijn, in alle situaties in je leven en altijd eerlijk, integer en liefdevol kunnen zijn zonder vanuit jou eigen behoefte te reageren op een ander. (en dat is nogal een opgave, maar als je dat kunt ben je vaak wel heel of bijna heel, want dan valt je behoeftigheid gewoonweg weg En dus ook je afhankelijkheid etc, alles)

 

Ja dan wordt je beloond met die ware, dan pas. En niet iedereen heeft dit geluk in dit leven, geluk met een zwaar prijskaartje weliswaar wat je niet altijd moet willen hebben. Iets wat meestal niet gerealiseerd wordt.

Nog geen enkel zielkoppel is heel, we zijn er wel met volle vaart naartoe aan het werken. Dat wel.

 

Ken je plaats in het hoger goed, geloof in jezelf en help anderen.

Zielkoppels helpen elkaar naar heling, dat is zo bepaald. Een vastomlijnd gegeven is dat als de eerste partner al heel is, zij (of hij) hem (of haar) ook kan helpen.

En dan worden beiden koppels heel en dan inderdaad, dan pas ervaar je die ware liefde. Als er eentje zich al volledig heeft geofferd aan het grote goed, volgt de ander op een dag vanzelf. En vele van ons weten gewoonweg al wie de ander is, de forever soul.

 

En zo leuk is allemaal uiteindelijk nou ook weer niet, want er wachten ons zware tijden. Je hebt een taak want ook jou spiritualiteit doet er toe, je kunt niet anders dan naar die liefde te lopen, want waarschijnlijk wordt ook jou eerst alles ontnomen, dat is de enige manier hoe we leren te zien wie we zelf zijn. Als we het van onszelf weten, kunnen we het ook aan een ander zien. We zien de kracht in een ander, spreken die kracht aan, weet dan dat je er eentje bent, als jij die mensen ook "ziet".

Ook dat is liefde, want op zielniveau zijn we allemaal gelijke en dat mogen we leren. Dan kan die partner zo aanschuiven. En geloof me dat deze partners ieder apart een enorme zielkracht hebben (ook nu nog moeite met die erkenning, wat niet gek is want het is nogal wat) en ook samen echt weten en voelen dat ze bij elkaar horen, die krachten delen. Ieder als apart individu met eigen kwaliteiten en dat is het allermooiste van alles.

Die persoon is jou ware liefde..... en het kan best zijn dat je elkaar hebt te helen voor het grote goed. Hou rekening met alles.

 

In heelheid ontvang je die persoon voor altijd.

Vertrouw op jouw plan :)

 

Tot slot deze song van Kate Bush die wel heel mooi aansluit op ons proces - Cloudbusting

'Laat de wolken en vaagheid maar optrekken en helderheid opwekken'