· 

Transformatie 3; De herstelfase, rust & integriteit

Foto; Nuria Steeman
Foto; Nuria Steeman

Het heeft even geduurd door drukte in de praktijk en mijn eigen proces, het zal wel zo moeten zijn. De volgende fase van de transformatie waar we in komen na het doorzien en oplossen van alle (negatieve) karma's, anders gezegd onze levenslessen. En dan bedoel ik de lessen die het noodzakelijkst zijn om te doorbreken voor we verder naar de verlichting mogen afreizen. De karmische cirkels waarin we voorheen liepen zijn op dit punt doorbroken en we worden klaar gemaakt om ons leven te keren naar de positieve flow en het licht, de rustfase is een tussenfase op de helft van de ene kant naar de andere kant. Als je het transformatie proces in een volledige cirkel zit, ligt de herstelfase op zes uur. Wil je nog weten wat hier aan vooraf ging; lees dan het blog over loslaten, karmische lessen en alle schaduwzijde zoals verslavingen en karmische relaties en karmische lessen eventjes terug om weer bij te zijn.

 

Ingelost karma

In de herstelfase (6 uur) heb je al je eigen karma tegenover mensen waarover iets in te lossen was opgelost. Maar hoe weet je dit nou of dat echt zo is?

Het begint ten eerste met het ervaren van geen of nauwelijks negatief commentaar op de dingen die je doet van de mensen om je heen, het is net alsof alle negatieve energie om je heen is weggevallen. Toen ik zelf in deze fase kwam ervaarde ik dit als 'eventjes niets' , alles lijkt om je heen even stil te vallen.

Eigenlijk in de kern doorloop je alle fases in de cyclus van de transformatie altijd wel in meer of mindere mate door elkaar heen, het is tenslotte een cyclus waarin je keer op keer door alle fases gaat. Maar je zit altijd in een fase die het sterkste naar voren komt en als je in staat bent om bij jezelf die fases te herkennen dan ben je al een heel eind op weg. De meeste mensen blijven hangen op dit moment in de karma's oplossen en daarin fouten maken en draaien daarin toch nog (en vaak ontkennende) nog steeds in hun eigen negatieve karmische cirkel en vergeet niet dat als je een enkele cirkel doorbroken hebt, dat nog maar een topje van de ijsberg is. Je loopt vaak van de ene cirkel door in weer een nieuwe cirkel die je misschien op dat moment nog niet eens ziet. Wel kan het zijn dat de volgende cirkel meer positieve gebeurtenissen bevat, maar dat betekend alleen maar dat je weer een trapje hoger bent maar nog steeds ontzettend veel op te lossen hebt. Je bent er zomaar niet...

 

Ik zelf mocht deze fases afgelopen winter (wat gelijk staat aan een voltooiing van de levensseizoenen/synchroniciteit met het grote geheel) beleven, vlak na een verwijdering van een verstandskies die me ook twee weken had gevloerd en daarmee in een verplichte herstelfase dwong. Het voelde als een verplichte fase van rust waarin ik me nog steeds erg onzeker en opgejaagd voelde. Omdat ik wist dat ik er nog niet was maakte ik mij ook zeker geen ilussies. Het feit dat jij zelf je karma hebt ingelost ten aanzien van bijvoorbeeld je tweelingziel/soulmate, oude kennissen, vrienden en misschien wel familie, zegt nog niets over het feit dat deze mensen naar jouw toe nog wat hebben op te lossen. Uiteraard mogen zij dat in hun eigen tijd doen, maar als je weet hier voor de laatste keer te zijn weet je dat je ten aanzien van de mensen die iets bij jouw hebben in te lossen, jij misschien wel een helingtaak hebt?  als je weet dat het zo is, dan weet je dat ze vanzelf weer terug komen in je leven omdat jij hen ook in de transformatie mag begeleiden.

En op dit punt, is het tijd om de balans op te maken...

 

- Wat is er gebeurd in mijn proces tot nu toe?

- Wat had ik anders kunnen doen? waar heb ik wat van geleerd?

- Welke emotionele triggers ken ik hier nog? ten aanzien van wie/wat/ welke situaties?

- Wie komen er terug? wie kan ik loslaten?

- Als ik het over had kunnen kun, wat zou ik anders doen als het weer gebeurd? (want allicht gebeurd dat dus ook, reken er wel op)

- Wat was zuiverheid vanuit mij en wat niet?

- Wat was zuiver van anderen en wat niet?

- Waar wil ik nog lering uit halen?

- Wat ik wist, wat is uitgekomen en wat niet?

- Waar ben ik de mist in gelopen?

 

Je kijkt dus even terug...maar ook vooruit

 

- Waar ga ik me op richten ten aanzien van mijn spiritualiteit?

- Wat kan ik beter doen om mensen nog beter te kunnen helpen?

- Op wie kan ik wel bouwen en misschien mee samenwerken?

- Hoe kan ik mijn eigen groei nog meer verbeteren?

- Wat kan ik doen om bijvoorbeeld nog beter voor mijn lichaam/geest en ziel te zorgen?

- Hoe kan ik nog beter tot mezelf en de spiritwereld komen?

- Waar mag ik nog afscheid van nemen? en loslaten?

- Hoe kan ik nog liefdevoller gaan werken?

- Welke ego stukken spelen nog steeds een rol en hoe kan dat loslaten?

- Welke intenties zet ik neer voor de komende tijd om aan te werken?

 

En maak maar je eigen lijstje wat je anders wilt doen. Je kunt het beste een dagboek bijhouden waarin je de channels van je gidsen bijhoud en je eigen gevoelens opschrijft, inspiratie in losgooit en waar je even met jezelf kunt zijn. Ik heb van mijn hele proces inmiddels een reeks van zeven dagboeken waarin ik alles opschrijf en mijn channels zodat ik altijd kan terug kijken wat er is uit gekomen en wat niet en wat eventueel ook niet zuiver was (je kunt altijd terug voelen) maar ook is het nuttig mocht je bijvoorbeeld een boek willen schrijven. Hou alles bij wat je fijn vindt om bij te houden, het is niet alleen heel helpend voor jezelf en helpt bij het alles verwerken. Het is ook nog eens een mooi naslagwerk mocht je wel dat ultieme punt bereikt hebben. Bovendien kan je veel leren van je eigen verleden, in ieder geval hoe je dingen niet meer moet doen. Want eigenlijk is dat hoe je het nu geleerd hebt, je weet nog niet hoe dingen wel mogen gaan. Je hebt er een idee van maar je gaat eigenlijk een nieuw soort leerfase in.

 

Want het is erg belangrijk dat je ook dat elke dag bij jezelf goed weet, als je namelijk nu nog steeds hetzelfde op dingen blijft reageren bestaat er een kans dat je gewoon weer terugvalt in je karmische fouten waardoor je eigenlijk weer een stap terug doet in de cyclus. En dat is zonde, het is niet erg om een keer een terugval te hebben, daar leren we allemaal van. Echter, op een bepaal moment moet dat gewoon klaar zijn en moeten we ook leren om ook die dingen nu eens een keer voorgoed los te laten. Want dit soort dingen als in oud gedrag vervallen, vallen onder je eigen karma en jou karmische aardse lessen. Dan kan je nog zoveel met anderen opgelost hebben, in de kern gaat alles nog steeds over jou zelf en jou acties. Als je dat zat bent zal je toch een manier moeten vinden om eruit te komen. Voor dit soort dingen gebruik ik altijd in liefde het medicijnwiel, je kunt bijvoorbeeld gaan voor 'schone tijdlijn healingen' hierin komen al jou karmische verhalen en acties naar boven en worden ze direct uit jou systeem opgeruimd. Binnen enkele maanden of als je snel wilt zelfs weken kan je alles doorzien en opruimen, ook hebben we wielen voor verslavingen en obsessies om deze te minderen. Dus alles is op te lossen als je er zelf niet meer uit komt. En ja, ook dat is soms nog een DNA verhaal, in dat geval kies ik soms nog wel eens voor een healing om je gehele DNA te resetten, want ja, dat kan gewoon als het echt nodig is. Wat er dan gebeurd is dat bepaalde dingen die je niet meer nodig hebt, oude rest energie van negatief karma en eventueel van negatieve familie dingen bijvoorbeeld gewoon uit je systeem verwijderd worden. (als ze wel eerst op zielniveau al opgelost zijn uiteraard)

 

Rustfase (7 uur) - even adem en rust zoeken

Zoveel adem heb je dus eigenlijk niet, je mag een periode van enkele maanden (of maand als je haast hebt) even rustig herzien en terug kijken om te weten hoe je in ieder geval niet meer te werk gaat. Maar nog steeds dien je scherp te zijn om te zien waar jij nog beter kunt worden, nog meer te worden wie jij bent. En in rondjes zal je hier nog heel even lopen, wel is dit een punt waarop je als je de volgende testen doorstaat alles kan keren. Na de rustfase krijg je namelijk nog met een integriteitstest te maken; hoe eerlijk ben jij naar jezelf en de mensen om je heen? doe je wat je zegt? of lieg je jezelf en de mensen om je heen nog steeds voor door je egomasker op de voorgrond te zetten? een hele belangrijke fase die als je niet integer bent uiteraard ook weer een terugval kan betekenen. Nogmaals; je bent er zomaar niet....je moet het echt verdienen. En dat betekend nog steeds veel in de fout gaan en weer vallen en opstaan, maar van harde lessen leren we het meeste. De meeste spirituele mensen zijn stronteigenwijs en trekken hun eigen plan in plaats van werkelijk goed te luisteren. En daar wordt je nu enorm op getest.

 

Het is belangrijk tevens om dus zelf op zoek te gaan naar stilte en rust in jezelf en in je leven, waar vind je dat? Hoe vind je het? want deze stilte gaat over de stilte, de werkelijke stille geest en ziel die  er voor gaat zorgen dat we zuiverder met de gidsen en spiritwereld kunnen gaan communiceren. Deze stilte doet je alvast een glimp opvangen van wat werkelijke heelheid nu eigenlijk is, wat het is om zorgeloos te kunnen zijn en vrij te zijn in jezelf, je mag even ervaren hoe het is om volledig jou te zijn zonder karmische vervelende dingen. In deze stilte krijg je tevens de kans de waarheid over jouw leven nogmaals te zien, het kan zijn dat je veel transformatieve ervaringen krijgt en inzichten aangaande het verdere verloop van je proces. Kracht ontvangt om nog meer los te kunnen laten wat je niet meer nodig hebt en gewoon echt even te mogen 'zijn'.

 

De transformatie is niet een droom waarin je flowt naar verlichting en lekker op een wolkje te eindigen, zelfs de rustfase kan nog vrij intensief zijn. Je kunt er natuurlijk altijd voor kiezen niets te doen, maar dan zorgt het universum echt wel dat jij weer andere zorgen aan je hoofd hebt. Je weet op dit punt meestal niets van wat er komt, pas als je langzaam in je integriteitstest overvloeit krijg je weer dingen te zien. Net als op mijn foto, alles is stil. Er is wel leven, maar het water is vlak, misschien is het een beetje bewolkt en in deze fase kan het zelfs grauw zijn tot zware mist aan toe. Je ziet weinig tot niets vooruit en tast in het duister. En dat komt goed uit, want hier komt het aan op vertrouwen op het grote plan, heb je dat wel? want dat is integriteit naar de spiritwereld toe, jou vertrouwen in het 'alles' uit zich in volledige overgave gaan ook als je niets ziet en niets weet. En dat is voor velen van ons toch wel echt een dingentje.

 

Integriteitstest (8uur)

Integriteit gaat over zuiverheid, zie het als een test of jij echt wel capabel bent om al je ego dingentjes volledig onbelangrijk te beschouwen. Het gaat over het niet meer voor jezelf en je eigen winst te gaan, maar juist voor het grote goed en alles er voor over hebben om de ultieme liefde te willen en mogen verspreiden. Je ego wordt op dit punt enorm naar voren gehaald, ik die zichzelf als 'die healer' beschouwde, me ding deed en weer uit de praktijk wandelde om weer verder te gaan met mijn leven. Was geen integriteit, geen toewijding, maar een ego wat alleen op die plek die healer was en verder alles deed om 'die liefde' te krijgen, alles voor mezelf. Ik werd hier keihard op gewezen, hoeveel toewijding had ik werkelijk naar mijn taak toe?

Een keiharde les, eentje die mij een stapje terug heeft doen maken in mijn gedrag, mijn 'niet luisteren' en alleen maar met 'die liefde' bezig zijn heeft mij ontzettend hard op mijn bek laten gaan.

Integriteit aan mijn Sjamaan zijn betekend altijd Sjamaan zijn, niet alleen wanneer het mij uit komt, soms komt het nu eenmaal niet uit maar zal je iemand in nood toch moeten helpen. Dat kan je niet plannen, je kunt ook niet plannen wanneer je praktijk open is en wanneer niet, soms moet het, maar je moet er altijd voor de mensen zijn. Ik ben tegenwoordig voor mensen die mij echt nodig hebben, altijd bereikbaar, dat is toewijding. En dan maakt het niet uit hoe ik op dat moment in mijn processen zit, een ander helpen geeft naast vervulling en liefde vanuit mijn spirits (en dus weer rust, licht, liefde en heling ook voor mezelf) de ander ook nog eens veel rust en liefde en een gevoel gehoord en gezien te worden. Ik ben er voor mijn mensen als ik voel dat ze me nodig hebben zoek ik zelf contact en dat is integriteit en ware liefde, ik zet mezelf weg voor mijn hogere taak. Wat berust in mensen door hun transformatie begeleiden en zorgen dat ze ook verlichting bereiken en hun ziel kunnen helen, ik ben hierin zelf slechts een tussenschakel tussen de spiritwereld die de helingen uitvoert ik zelf ben helemaal niet belangrijk.

 

Integriteit naar jezelf betekend uiteraard ook goed voor je lichaam, geest en ziel zorgen. Op tijd je rust pakken (iets wat altijd geregeld wordt), gezonde voeding, genoeg beweging. Je ego loslaten en geen maskers meer naar de wereld, open zijn en eerlijk, niet je anders meer voor doen dan je werkelijk bent, als je onzeker bent het ook gewoon toegeven, als je iets niet wilt gewoon nee zeggen, grenzen trekken naar mensen en genoeg is soms gewoon genoeg. Dit soort dingen vallen echt allemaal onder integer zijn, eerlijk zijn naar het universum, je gidsen, respect voor het leven, de planten de dieren, het water, de mensen om je heen. Vergeving en liefde voor alles wat er maar is, zelfs als het je eigenlijk allemaal niet bevalt, toch vergevingsgezind naar mensen zijn die niet zien wat jij ziet, respect hebben voor andere perspectieven en zienswijze, emotioneel niet meer afhankelijk van andere mensen opstellen en al meer van dit soort dingen waarin we allemaal onze eigen thema's wel beleven.

 

Dus eigenlijk is deze fase niet bepaald een rustig pakketje, het komt vlak na elkaar en flowt geruisloos over. Jij weet zelf nooit wat die testen zijn en wat ze inhouden. Soms zitten ze verpakt in een mooi pakketje, maar het kan ook zijn dat het in het donker ergens verborgen ligt en je er zelf blind voor bent en overheen kijkt.

En zelfs al is dat zo, dan overkomt je allicht wel iets waardoor je het opeens wel ziet, het universum is tenslotte ondoorgrondelijk en soms keihard en meedogenloos omdat we anders met z'n allen die lessen gewoonweg niet zien.

 

Voor je kunt vliegen, moet je wel eerst je vleugels verdienen en zie de integriteitstest maar als het verdienen van je eerste vleugel, want je mag pas verder als je geslaagd bent. Maar omdat je ego hier nog volop meedoet, maak je geen illusies en laat die dromen nog maar even voor wat ze zijn. Want je hebt nog een stukje te gaan, de eerste ellende is opgelost en dat is alvast een punt waarop je trots mag zijn en natuurlijk als je al je negatieve karma hebt opgeruimd en niets nieuw maakt zit je al in een super fijn pakket.

Maar je bent er nog niet....

 

Het volgende blog zal gaan over, het 'hoe te werken in liefde' en dus feitelijk nog dieper in zuiverheid te zakken en een werkelijke test bevat, dit blog omschreef de 3 fases na het oplossen van je negatieve karma's.

 

Liefde, licht en kracht

Nuria

 

Gerelateerde blogs

Loslaten

Karma inzien/oplossen

Schaduwzijde zielsliefde

Afhankelijkheid en behoeftigheid in relaties

 

 

 

 

We zijn tenslotte allemaal op zoek naar dat ultieme geluk ;)