· 

Behoeftigheid & Afhankelijkheid in relaties

Een veel voorkomend extreem voorbeeld van behoeftigheid vind je in de voorgaande blog over de schaduwzijde van zielrelaties

waarin ik rep over verslavingen en seksuele vluchten in zielrelaties.

 

Ik kom onder mijn clienten veel problematiek tegen die in de kern te maken heeft met behoefte en afhankelijkheid naar een ander toe. Ik wil daarin dit blog even dieper op in gaan.

 

 

Behoeftigheid

De eerste menselijke levensbehoeftes zoals eten, een dak boven je hoofd en een bed om in te slapen zijn behoeften vanuit het primitieve brein die we nodig hebben om fatsoenlijk te kunnen functioneren hier op aarde. Dit zijn functionele en noodzakelijke behoeftes en als van een van deze iets ontbreekt in ons leven dan zijn we volledig uit balans en kunnen we niet goed functioneren. Vanuit oude relatie conditioneringen is ons bijvoorbeeld ook aangeleerd dat een man een vrouw nodig heeft om gelukkig te zijn en andersom, ook is ons aangeleerd wat onze ouders met relaties deden. Sommige relaties bestaan soms uitsluitend uit seks of op een andere manier de ander plezieren, altijd maar de ander plezieren.

 

Eigenlijk zijn we in relaties altijd bezig met een ander te pleasen, in oud paradigma (slapend) reageren we altijd vanuit de behoefte dat een ander ons aardig vindt. Van daaruit passen we ons gedrag aan om maar door een ander geaccepteerd te worden. Hierdoor raken we niet alleen onszelf kwijt, maar laten we in feite ook een masker aan de ander zien van iemand wie wij eigenlijk niet zijn (ego, primitief brein, niet spiritueel) Dit gedrag is in basis gebaseerd op de angst om iemand te verliezen, alleen over te blijven, niet aardig gevonden te worden etc dus doen we alles voor die ander om die angst te onderdrukken. We voelen ons veilig (comfortzone) in het pleasen omdat onze ouders dat ook deden, zo hielden relaties altijd stand voor deze nieuwe tijd. Alles is angst en daar verliest men zich continu in.

Veel karmische relaties nu op dit moment spiegelen juist deze angsten nogmaals terug en worden veel groter gemaakt, uiteindelijk zijn we allemaal op onszelf aangewezen en dat mogen we echt zelf leren, zonder relatie, zonder die ander.

En dan, dan speelt die behoeftigheid op omdat we het eigenlijk doodeng vinden om die ander echt te verliezen...

 

Afhankelijkheid

En dat brengt ons bij afhankelijkheid, want we denken iemand nodig te hebben in een liefdesrelatie omdat we denken dat we daar gelukkig van worden. Maar dat is ons zo geleerd wederom vanuit oude conditioneringen, je leert pas wat geluk is als je je in je eentje, met jou spiritualiteit (en eventueel wat begeleiding daarin) je eenheid met alles (aarde, hemel, spirit, ziel, jezelf) kunt worden en je daarmee vanzelf onafhankelijk wordt. Dat is een lange eenzame weg, waarin je veel pijn dient te verwerken je karma in mag zien en dan pas kom je vrij. Het hele karma van elke relatie op dit moment op deze aardbodem bestaat uit een bepaalde mate van afhankelijkheid in de ander. Gebonden aan een gekocht huis, een huwelijk, kinderen en dan hebben we ook nog die emotionele afhankelijkheid. Maar niemand gaat jou zorgen dragen of overnemen, die moet je toch echt zelf oplossen. Het alleen ter wereld komen en dan alleen sterven, weet je nog?  Alle mensen die je op die weg tegenkomt zijn slechts passanten en of we het nu over vrienden, familie hebben of je "levenspartner"  alles is gebaseerd op die afhankelijkheid. Om los te komen mogen we echt realiseren dat dit allemaal door het brein, lees primitieve brein (die in angst zit) geproduceerde ilussies zijn waar we allemaal noodgedwongen aan vast houden.

En praat me er niet van dat het makkelijk is om dat los te laten, ik weet hoe beangstigend het is om dat los te laten, want er blijft inderdaad niets over. Niets, behalve JIJ en jou kracht en dat is toch veel mooier dan al die ilussies?

 

Loskomen uit behoeftigheid

Gelijknamig aan loskomen van het ego en de geest, de geest blokkeert onze ware weg naar vrijheid. Behoeftigheid aan seks, overmatig eten, drank, vrouwen, mannen, obsessies vervullen allemaal afhankelijkheidsisseus kan pas als je bereid bent om echt los te komen, De wil is een eerste stap, doorzettingsvermogen natuurlijk een tweede.

Je zult de diepe kracht van het universum nodig hebben om volledig tot de kern van een probleem te komen, karmische patronen houden ons veelal vast (door aangeleerd gedrag) in (slechte) gewoonten en herhalende levenspatronen. Daar kunnen we niks aan doen, als we er geen stappen in zetten.

Het trainen van de geest op stilte in de natuur, een rondje medicijnwiel en een hele berg doorzettingsvermogen kunnen je leven drastisch veranderen.

Ik heb zelf nog geen week geleden een wiel gelopen op een obsessie en die stukje bij beetje in een week tijd mogen afbreken, het was zeer heftig maar ik merk nu ik er zo'n beetje doorheen ben dat ik geen triggers meer voel op dingen die mij eerder enorm dwars konden zitten (het niet uit je hoofd kunnen zetten van een situatie, erin blijven hangen in cirkels) en ik voel me gewoon veel vrijer. Ik ben er nog niet helemaal maar ik blijf een mens, ik accepteer deze imperfectie in mezelf.

 

Het accepteren van het feit dat dingen niet perfect zijn is een onderdeel van heling, het alles altijd goed willen doen is een prima streven natuurlijk. Maar je blijft wel wie je bent en meer dan je best kan je niet doen.

Ik ben ver gegaan en veel losgelaten omdat ik het snel gedaan wilde hebben, gevolgen zijn dan wel (die ik accepteer) dat ik het even rustig aan moet doen omdat ik lichamelijk even uitgeschakelt ben. Het is oke, dan moet je maar niet zo snel willen.

 

Je kunt niet heel worden thuis op de bank voor de tv, als je geen bereidheid toont tot verbetering en hetzelfde rondje in eentje blijft lopen zal je er nooit uit komen. Actie is een eerste vereisten, meditaties vanaf de bank zijn een hulpmiddel en een ondersteunend iets, maar dienen niet als vervanging waar feitelijk diepe zielheling nodig is. Heling is niet gratis, is het wel gratis twijfel dan liever aan wie het geeft.

 

Vervang de energie van je behoeftige gedrag in onafhankelijkheid door de kern te vinden van jou gedrag. Dit kan door jou ouders komen, door een traumatische ervaring of onverwerkt verlies/verdriet. En daarin zijn enorm veel variaties mogelijk!

 

Verwerking en loslaten

Loslaten van dingen betekend niet er geen aandacht meer voor hebben, het betekend de emotie die je koppelt aan een situatie loskoppelen zodat je weer objectief naar dingen kunt kijken.

Die loskoppeling betekend dat je niet meer in je gedrag getriggerd wordt om in je oude gedrag te vervallen, dit gedrag staat gelijk aan jou karma en wat je dient te leren in dit leven.

Als je de karma, dus de kern van de gebeurtenis die achter jou gedrag ligt erkend, verwerkt en een plekje in je leven weet te geven en dus de achterliggende emotie verwerkt kan je het gedrag wat daarachter zit pas laten gaan.

En natuurlijk als we dat met al onze onverwerkte innerlijke stukken en heling betekend een periode van een paar jaar al deze vicieuze cirkels doorlopen net zolang tot alle negatieve cirkels, zijn gekeerd naar positieve cirkels. En dat is hoe ik helingen vandaag de dag het liefste uitleg, eigenlijk keren we alle negatieve energie in ons leven om naar positieve. Van hieruit komt life-force voor ons vrij, liefde in alle mogelijke onvoorwaardelijke vormen, levensenergie in deze liefde zorgt voor verjonging en een glow in ons hele zijn en een direct verbinding met onszelf en onze eigen ziel. Als alles wat negatief was in karma's en ons leven is losgelaten en gekeerd naar positieve energie zijn we feitelijk heel van ziel en dus compleet en kunnen we gelukkig zijn met wie wij zelf zijn. Dan pas zijn we onafhankelijk en los en hebben we geen ander meer nodig om liefde te voelen maar zijn we zelf die liefde en mochten we het met een ander voelen, dan is het fantastisch. Twee hele zielen met elkaar hebben enorme krachten.

 

En daarom is het belangrijk te beseffen waarop jou relatie met een ander is gebaseerd? is het vandaag de dag nog liefde? of ben je bij elkaar om elkaar een plezier te doen en het leven leuk te maken? voor vriendschappen geld diezelfde vraag. Is het wel echt? van hart tot hart gemeend? hebben jullie een grote gunfactor naar elkaar of willen jullie alleen maar seksueel veel delen?

 

Zorg eerst dat je zelf op orde bent en heel voor je weer in connectie treed met een zielconnectie (eentje van de twee dient eerst heel te zijn voor de ander kan volgen) en als je nog in een relatie zit stel jezelf echt de vraag of jij gelukkig bent of alleen maar gelukkig aan het maken bent?

Denk aan jezelf, geven aan de ander mag, maar wat krijg je er voor terug? ben jij dat waard?

Laat de ander je in de waarde en zijn wie je bent? of wordt je gepleased? of please jij de ander?

 

Wederom weer even vanuit mijn eigen ervaring, ook ik besef vandaag de dag dat ik veelal uit behoeftigheid en angst heb gereageerd, tot onkenbare diepte. Denk nooit dat jou reis klaar is, want het gaat door zolang je hier bent.

Vraag is alleen hoe je om gaat met alles als je alleen bent, loop je gedachten eens na en kom tot jezelf, wie ben jij? en ben jij jezelf in een relatie? of sta je heel ver van jezelf af? reageer je buiten jezelf als je met iemand ben of vanuit jou innerlijke rust?

 

Laat dit voor iedereen even een leerpuntje zijn. Als je niet gelukkig bent zeg dan gewoon nee tegen alles en kies voor jezelf, alleen zijn in dit proces is de beste les en de beste reden om zielconnecties los te koppelen en in die losheid beide jezelf te vinden, beide partijen maken vanaf dat moment een enorme groei naar onafhankelijk (willen)zijn.

En dan vallen al die behoeften weg, want het universum zal je gaan voeden met liefde, echt waar.

 

DNA codes

Al dit gedrag (en angst met name) ligt geprogrammeerd in ons DNA, daarom wordt vaak het excuus gebruikt dat wij dit allemaal niet kunnen en het ilussies zijn om echt angstvrij te worden voor alles waar mensen maar bang voor kunnen zijn, zoals echte liefde, die goddelijkheid. We komen oorspronkelijk allemaal uit de godentijd en vele hebben hier al visioenen over gekregen, dat is allemaal waar. Die goddelijkheid zit in ons allemaal. Het is alleen zo moeilijk om erbij te komen omdat de geest er oorspronkelijk niet bij was en men direct op zielniveau leefde (atlantistijdperk en oude egypte). Om mensen tot slaven te maken is de DNA code aangepast waardoor er veel angst in ons is gezet zodat we niet zelf gingen nadenken en niet opnieuw tot die goddelijkheid zouden kunnen komen.

Echter, in het sjamanisme zijn methoden (en we zijn ook met nieuwere nog effectievere snellere methoden bezig) om het DNA te wijzigen om vrij van deze angsten te komen, hiermee kunnen we sneller transformeren (nog sneller) en alles loslaten. Dat zijn zeer heftige processen maar gelukkig vandaag de dag niet meer onmogelijk (welkom in de nieuwe tijd). Natuurlijk behouden we onze primitieve functionele angsten voor als we echt in levensgevaar zijn (voor de sceptici onder ons) , weet dus dat de angst voor deze liefde en verlies en alles wat daar ook maar aan gekoppeld wordt in ons hoofd voor een deel DNA afhankelijk is. Dat is dus eigenlijk een heel vervelend dingentje, maar echt te verhelpen. We kunnen het hele DNA systeem resetten als het nodig is om iemand volledig vrij te maken en ik vind het toch echt wel de moeite om dat aan jullie te mededelen.

Wanneer we eenheid zijn met onszelf, onze ziel en we geestelijk en lichamelijk deze reset hebben gehad, zijn we echt angstvrij en dus echt vrij uit het hele slavensysteem inclusief onze eigen gedachten en vicieuze cirkels waarin we nu lang genoeg gelopen hebben in twijfels en ongenoegen.

En dan is al het bovenvermeldde drama, voorgoed verleden tijd.

 

Liefde, licht en kracht op al jullie paden gewenst

 

Hier vindt je alle blogs over tweelingzielen&soulmates

 

 

waarinhttps://www.inlichtenkracht.nl/2019/04/05/zielsliefde-en-haar-schaduw-de-vlucht-in-lust-en-verslaving/