· 

Transformatie 2; Karma en karmische fouten maken/herkennen

Zoals beloofd, het volgende blog over het volgende deel in de transformatie. Na het loslaten, of eigenlijk zodra we beginnen met loslaten en we beginnen te begrijpen wat dat nu werkelijk inhoud. Treed ons karma in werking, oftewel we lopen tegen de dingen aan die we 'altijd zo gedaan hebben' en we ontdekken gaandeweg door op ons bek  te gaan, dat onze manier van doen niet meer werkt.

 

Herken je dat? dat veel situaties zich laten herhalen en herhalen. Steeds misschien in een ietwat andere setting maar het komt erop neer dat je zelf steeds dezelfde fouten blijkt te maken. Ik noem deze dingen nu wel even bij de naam als fouten, dit zijn onze karmische lessen.

Dit kan in situaties met andere mensen daarin betrokken zijn, maar ook puur op jezelf.

Je kan bijvoorbeeld mee maken dat je steeds als de spanning met een bepaald persoon te hoog voor je wordt, jij bijvoorbeeld boos wordt. Dan is het karmische patroon dat de ander iets bij jou losmaakt en ergens een pijnpunt raakt innerlijk, daardoor wordt jij boos. (bewust of onbewust)

 

Iemand die een beetje spiritueel onderlegd is maar niet bekend is met karma, zal bijvoorbeeld wel inzien dat die boosheid niet goed is. Een spiritueel volwassen persoon zal vanaf dat moment niks liever doen dan in zichzelf ten raden gaan waarom je boos bent geworden. Je kunt in meditatie gaan, spirituele hulp inschakelen van een healer op dit soort momenten. Meestal ga je eerst zelf nadenken, tot je er niet meer uit komt. (en alsnog iemand vraagt om je te helpen)

Weet dat in een situatie als dit, jou persoonlijke healing al flink aan de gang is en los wordt getriggerd door allerhande omstandigheden. Het zal echt niet zo zijn dat je alleen bij die ene persoon heel boos wordt. Je kunt bijvoorbeeld ontdekken dat jou boosheid een trigger krijgt op moment dat iemand jou hulp probeert te bieden maar je het zelf wilt doen, of als de ander zeer onverwacht iets doet waar jij niet op rekent terwijl je zelf controle wilt houden. Als je hierdoor kwaad wordt mag je bij jezelf de vraag stellen wat daarin ten grondslag ligt(dat kan opgekropte emotie zijn, angst en/of entiteiten). Sommige mensen hebben een trauma opgelopen in bijvoorbeeld iets uit handen geven aan iemand die je dacht te vertrouwen en er met jou idee of buit vandoor ging. De oorzaak hoeft niet eens in dit leven te liggen en dat is wel waar onze healing in deze tijd over gaat, wat er is in het verleden gebeurd dat jou nu zo doet reageren?

 

Vaak helpt het om met een beetje hulp de oorspronkelijke situatie uit te zoeken, licht aangebrand zijn is sowieso iets wat te maken heeft met overprikkeling en hoog sensitiviteit en misschien heb je iets nodig om je emoties in goede banen te leiden. Misschien is het zaak om jou energie op een andere manier te leren gebruiken dat je niet zo veel last ondervind van dergelijke situaties. (en dat kan een deel van de oplossing zijn, een puzzelstukje wat mede de oorzaak is)

 

Karma, de oneindige cirkel

Healing bestaat in de kern meestal grotendeels uit het opruimen van al je negatieve karma's. Soms lijkt er inderdaad geen einde aan dat proces te komen, gelukkig is dat niet waar en kan er wel degelijk een einde aan dergelijke situaties komen. Het is belangrijk om eerst te zorgen dat je de dingen leert overzien en begrijpen in jou leven. Sommige karmische patronen herhalen zich per ongeveer zes maanden, maar je hebt ook patronen vanuit onze gedachten die elke dag plaatsvinden en op die manier dingen in stand houden, ook zijn er patronen die met een week steeds uit lijken te komen en weer andere doen er vier weken over om weer op hetzelfde punt te belanden. Wanneer we ons ergeren omdat in een vicieuze cirkel van problemen lijken te zitten, herken dit dan als karmisch patroon want dat is precies wat het is.

Als jij bijvoorbeeld elke zes weken bij jou boekhouder bent en jij steeds wat vergeet mee te nemen en jou boekhouder geeft jou een standje, en elke keer wordt dat standje wat explicieter, je ziet het steeds niet en jou boekhouder doet dat om jou te helpen. Maar jij blijft de hint van de boekhouder niet begrijpen tot de boekhouder het opeens zat is en je er nu recht voor ze raap uitspreekt dat het hem ergert dat jij steeds je spullen vergeet en jij boos wordt en daarom vertrekt. (het probleem dus niet bij jezelf zoekt) Je gaat naar een andere boekhouder, weer elke zes weken en je vergeet je spullen steeds, na een jaar escaleert het weer, je geeft weer de boekhouder de schuld enz. Dan zit je dus in een karmische les.

De boekhouders geven jou steeds een standje omdat jij er voor moet zorgen dat jij je spullen gewoon bij je hebt, jou les is dan om die spullen mee te nemen, dus doe dat ook in plaats van bij de boekhouder weg te gaan. De reden dat de boekhouder jou terecht wijst is namelijk helder, jij hoeft alleen maar even een spiegel bij jezelf voor te houden wat jij fout doet. Zodra je dat inziet, gewoon je spullen meeneemt, is jou karma daarmee "opgelost". En dat is eigenlijk hoe het werkt.

 

Wat best lastig is op dit moment is dat de karmische patronen vooral heel psychologisch soms heel ingewikkelde puzzels zijn en omdat ze zo in het leven verweven zijn en alle lessen zo ongeveer tegelijkertijd door elkaar lopen, is het soms moeilijk te overzien waar het bij jou allemaal misgaat en wat daar aan ten grondslag ligt. Vaak met behulp van het medicijnwiel krijg je wel stukjes te zien die heel erg op elkaar aansluiten en daarmee kan je ook als je bijvoorbeeld met conflicten zit met andere mensen dit doorzien. Meestal zie je dingen in het wiel wel in tien soortgelijke situaties terug komen die eerder zijn gebeurd in vorige leven, dit helpt niet alleen het inzicht in de puzzel te geven, maar ook gelijk de energie ervan te neutraliseren waardoor de invloed ervan meteen een stuk minder wordt. Ook stelt het je in staat om je huidige problematiek in te zien, te overzien en daarmee ook op te lossen.

 

En oplossen doe je ook niet zomaar, er komen namelijk vaak meerdere vraagstukken terug. Wanneer jij namelijk je spullen alsnog naar de boekhouder meeneemt, om even daarop door te gaan, kan het zo zijn dat blijkt dat de boekhouder daar geen genoegen mee neemt omdat je zelf bijvoorbeeld nog bepaalde cijfers in had moeten vullen. Je krijgt dus nog een terechtwijzing, maar dan nu van een andere orde. Jij dacht alles mooi voor elkaar te hebben, maar helaas, nee. Dan ga je eigenlijk de volgende fase in van het probleem 'zien'. Want nu moet je weten waar je de cijfers had moeten invullen (je gaat een laag dieper de stof in) en dat moet je dus weer gaan uitzoeken. Vaak blijken er meer dingen dwars te liggen dan alleen een karmisch verhaal. Het kan zijn dat je een vloek bij je hebt gekregen die een bepaalde situatie voedt en in stand houdt. En die vloek houdt bijvoorbeeld in dat jij door elke boekhouder wordt getergd omdat jij ooit met die boekhouder in een vorig leven een slechte verhouding heb gehad en jij hem bedrogen had, kan het zijn dat hij jou in een vorig leven vervloekt heeft dat jij ooit een goede boekhouder krijgt die jou serieus neemt, omdat hij vindt dat jij "je lesje maar moet leren" bijvoorbeeld.  Dat weet hij niet meer, en jij ook niet, maar het is wel energie die dan tussen jou en alle boekhouders aanwezig is.

Als je dieper graaft en je vindt weinig andere dingen die dit veroorzaken, kan dit de situatie zijn. Nu er zoveel mensen in transformatie zijn, komen dingen als vloeken  ook veel naar boven toe. Niks blijft tenslotte verborgen.

 

Alle maskers af

Wanneer alle karma af wordt gepeld, komen we steeds dieper op zielniveau uit. Mensen dragen veel negativiteit bij zich door alle vorige levens, oorlogen etc.

In karmische stukken treft ook je ego de blaam, je maskers vallen af. Alle dingen die jij ooit hebt gedaan zoals moorden plegen (in een tijd dat het dagelijkse orde was), misbruik, verkrachting en alles wat maar met het primitieve brein te maken heeft wordt allemaal van je los gepeld en je zult nooit meer die persoon zijn die zichzelf ontkennen kan.

Maar de weg tot liefde, kan alleen maar ontstaan door al deze dingen op te lossen, wanneer karma is opgelost blijft er namelijk alleen maar liefde over in onszelf, het pad der verlichting, liefde, transformatie draait precies hierom.

 

Vanuit je ego heb je veel dingen gedaan die je ooit dacht dat goed waren, vanuit eergevoel, hebzucht, macht, noem het maar op. Alle negatieve karma's die je nu mag oplossen berusten hier allemaal in.

Ik heb bijvoorbeeld regelmatig mensen in de praktijk die in vorige levens met zwarte magie hebben lopen klooien omdat ze iets voor iemand moesten doen, (per opdracht) of omdat ze zelf jaloers waren. Jaloezie is een hardnekkige en een van de meest schadelijke emoties die er bestaat, van daaruit ontstaat negatief karma omdat jij vanuit eigenlijk egoisme je krachten verkeerd hebt gebruikt. Je beland op de brandstapel en daar ga je.

In een situatie als dit, komt het vaak terug in dit leven dat je ook je krachten op een verkeerde manier hebt aangewend. En ik krijg veel healers over de vloer die soms zelf nog niet eens weten dat ze het echt zijn, vaak is er wel al veel met energie gespeeld, intenties en gedachten, soms onbewust en soms bewust. Zodra je eigen magie tegen iemand wordt gebruikt of voor eigen gewin, is het eigenlijk al een vorm van zwarte magie. Ik heb ook eens op het randje hiervan gelopen omdat ik het me niet bewust was, maar zodra je dit dus van jezelf weet, stop er direct mee. Je treft namelijk blaam, het is een ego actie om het zodanig te gebruiken en ook dit geeft negatief karma. Je hebt namelijk je gave gekregen voor het grote goed om anderen te helpen, niet om jezelf op een voetstuk te zetten. En anderen manipuleren met die energie valt daar ook onder! Let dus op wat je doet. Voor je het weet gaat je ego er mee op de loop Ongecontroleerd zomaar overledenen aanroepen etc, valt hier ook onder en als het voor de lol is ben je al helemaal verkeerd! Stoor nooit de rustende doden. (via die weg lopen we ook weer entiteiten op, die soort situaties weer mega uitvergroten en de karmische ellende in het leven alleen maar nog groter maken (want ook dat doen ze!!, weten veel mensen ook niet))

 

Buiten dat, we scheppen iets met onze gedachten, altijd. Ook elke gedachten kan dus karma creeeren, als jij haat naar iemand gooit creer je automatisch negatief karma naar die persoon toe. Of je het nu alleen maar denkt of er ook nog vloek woorden naar gooit, in het laatste geval vervloek je iemand letterlijk. Maar dit is wel een mooi onderwerp voor een ander blog om daar dieper op in te gaan.

 

Eerlijkheid naar jezelf is alles om geen negatief karma te scheppen, daarmee ben je (als het goed is) ook meteen echt eerlijk naar anderen toe. Zeg geen dingen die je niet meent, want je moet al die rotzooi toch echt weer opruimen en in deze tijden geld de regel van een leven er tussen niet altijd meer. Dat betekend dat je binnen zeer korte tijd de ellende wel over je heen terug krijgt.

Wees dus zuinig met jezelf en je omgeving, je kunt het jezelf hiermee onnodig moeilijk maken en je proces er enorm mee vertragen. Beheersing van de geest en de emoties zijn een moetje, het is geen vraag meer of je wilt veranderen, je zult gewoon moeten. Want je eigen geschepte troep blijf je tenslotte tegenaan lopen, daarmee sta je niet alleen je eigen geluk in de weg maar ook de weg te lopen, die wordt alleen maar langer en langer, elke keer dat jij weer de fout in gaat.

 

Het is dus belangrijk op dit punt in het proces dat je inziet waar je de fouten maakt. Bij die fouten zien, gaat het er ook om dat je de volgende keer dat zoiets weer plaatsvindt jij dus een tegengestelde actie doet aan wat je oorspronkelijk deed. Met een beetje inzicht weet je meestal al snel met wat logisch nadenken wat die tegen actie is. En toch kan het zijn dat ondanks je goede handelen en goede bedoelingen de situatie toch terug keert. In dat geval kan het een test zijn, want die zal je vaker krijgen. Dan gaat het puur om jou reactie en doorbreek je het daarmee en daarmee is dan je test "geslaagd". Toch wil het universum dat je scherp blijft, dus ook al heb je het opgelost, het kan heel goed nog eens terug komen. Dan kijken ze of je echt goed hebt opgelet en niet weer de fout in gaat. En dat kan zo een paar keer achtereen gebeuren. Let dus wel, het hoeft niet meteen klaar te zijn. Ze willen dat jij echt goed begrijpt wat je hebt geleerd en niet weer in oude gewoonten vervalt. Zie het als een psychologisch spel van het universum, waarin je af en toe een toets krijgt waarin wordt bekeken of jij echt bekwaam bent in het spel.

 

Het ego masker wat je draagt, draagt ironisch genoeg alleen maar bij aan deze negatieve situaties. En denk nooit dat je klaar bent, iedereen die nu transformeert is echt nog wel even bezig. Denk nou niet dat jij die ene bent die het 'of niet hoeft te doorlopen' of 'al klaar is' want in beide gevallen is het je ego. Iedereen loopt nog met negatief karma rond, iedereen heeft nog heling nodig en denk nou maar niet dat je het lot kan ontlopen, want ook dat is je ego. Als je transformeert, dan transformeer je en of dit nu door een tweelingziel of soulmate is gestart (de ontmoeting) of doordat je vanuit een burn-out of een overleden iemand, in het proces wordt gezet, doet er niet toe.

Als je van jezelf weet dat je een healer bent, hier met een speciale reden bent of weet dat je een soulmate hebt ontmoet, reken maar dat je transformeert, daar kan je niet omheen.

Accepteer je lot, aanvaard je weg te lopen en wees zo sterk om in te zien waar jij karma hebt liggen om op te lossen en doe het gewoon. En als je er iemand voor nodig hebt om dingen te bekijken, pak dan iemand om de arm die verder is dan jij. Aanvaard dat je niet altijd de leraar bent maar ook nog steeds een leerling en krijg daar maar eens balans in.

 

Vuur aan de schenen, kleinere cirkels

Wanneer je het liefdesvuur door je lichaam voelt gieren, weet dan dat je weer door een laagje heen geslingerd zal worden. En of die liefde nu van boven komt of vanuit je innerlijke partner. Alles wordt in gang gezet voor een nieuw groei proces. Het vuur ligt je aan de schenen en je zal de confrontatie aan moeten gaan. Het doet vaak ontzettend veel pijn om in te zien waar je dingen hebt laten liggen.

Ik heb vorig jaar bijvoorbeeld aanhoudelijk de fout gemaakt steeds als het goed voelde tussen mij en mijn soulmate om hem op te zoeken, dit was dus een karma wat ik hiermee zelf in stand hield. (ik weet dat hij het ergens niet leuk vond, sorry spijt me dat ik zo dom was) Ik weet dat ik hiermee een deel van zijn proces heb lopen vertragen, ik kon pas door en hij ook toen ik het naast me neer heb kunnen leggen. En door niet geheel weg te gaan in energie heb ik dat patroon doorbroken, ik ben gebleven maar heb hem wel de nodige ruimte gegeven. Dit betekend dat ik er niet altijd meer ben en hem zelf zijn proces nu uit laat vogelen. Voor mijn gevoel is er innerlijk sindsdien ook een en ander tussen ons veranderd en voor mijn gevoel eindelijk ten goede en ik leg me verder bij alles neer.

 

Aan dit patroon lag in mijzelf een enorme angst om hem kwijt te raken ten grondslag, maar ook om in mezelf mijn eigen pijn dieper onder ogen te komen. Het voelde nu steeds als ik daarin zou gaan alsof ik er nooit meer naar terug kon, ik heb me daarover heen moeten zetten en enorme pijn van mezelf moeten door werken. Die pijn lag onder andere in vorige levens waarin we elkaar op een gruwelijke manier verloren zijn, maar ook kinderen die ik heb verloren en nog veel meer.

Alsof als ik dat aan zou gaan ik alles sowieso kwijt zou raken, maar dat is dus angst vanuit het ego omdat je elkaar eerder al kwijt bent geraakt en trouwens, je hebt toch niets meer dus waarom die angst dan nog? als je toch al alles kwijt bent kan je er maar beter gelijk diep doorheen gaan, toch?

Ik weet dat de liefde tussen ons voort bestaat, onvoorwaardelijk. En ik voel naarmate ik meer karmische ellende heb opgeruimd ik steeds dieper tot deze kern kom. Liefde van dit niveau kan je gewoon niet negeren, maar je komt pas tot de kern na die grote opruiming.

 

Door de situatie en mijn pad als Sjamaan ben ik gewoon gedwongen dit te doen, ik heb nooit een keuze gehad. Ik kies zelf niet eens mijn partner (zoals velen van ons niet).

Maar dat maakt het soms wel veel moeilijker om dingen onder ogen te komen, maar je zal zien als je het doet en de situatie laagje voor laagje aanpakt de cirkels korter gaan duren.

Die rondjes waarin je loopt verkleinen tot je tot de kern komt en in die kern vindt je weer een stukje van jezelf terug, meestal iets zo eenvoudigs dat het niet eens in je op kon komen. En dan heb je weer een stukje van de puzzel compleet en zo zet het transformatie proces voort.

 

Hoe meer negatief karma er opgeruimd wordt, hoe dichter je eigenlijk tot jezelf komt. En dit is precies het streven. Cirkels zijn in de kern een patroon van leven. Je kunt de cirkels niet laten stoppen met draaien, want het leven bestaat uit cyclussen, karma is ook een vorm van een levenscyclus. Zodra negatief karma stukje bij beetje veranderd, veranderen jou cirkels in positieve cyclussen. Je ervaart steeds meer liefde en je cirkels gaan meer draaien om geluk in plaats van ongeluk, pech maakt plaats voor steeds meer succes en er komt steeds meer liefde vrij waardoor je meer dingen die jij positief voed ook positief bij je terug komen. Als jij vanuit meer licht en zuiverheid functioneert omdat je gewoonweg steeds minder negatieve energie om je heen draagt omdat je hier zo hard aan mee werkt (en jezelf niet meer tegenwerkt omdat je goed reflecteert) zal je merken dat dingen langzaam aan beter gaan worden.

 

En dan....

Mocht je nou in een situatie zitten waar je niet uit komt, ik kan door middel van een trance reis en/of medicijnwiel (net wat nodig is in jou proces) je dichter tot dit soort dingen laten komen. Dan gaan we samen kijken wat er nu zoal met je aan de hand is waarom je bepaalde dingen meemaakt. En ook vloeken kunnen heel gemakkelijk opgelost worden wanneer deze er zijn, weet dat een Sjamaan heel veel van dit soort dingen kan doen voor jou. Soms is alleen al het inzicht voldoende en er ligt zoveel informatie in het onderbewustzijn opgeslagen waar je misschien nog geen weet van hebt! Hoe spiritueel je ook bent, nog weinig mensen kennen de mogelijkheden van de dieptes die een Sjamaan kent. We kennen de wegen van licht en duisternis en kunnen daarmee veel voor je blootgeven op een zeer veilige manier en daarmee veel uitkomst bieden ten aanzien van ander soort healingen. Voor wat wij zoal doen in Hoorn, kijk even in dit blog wat Sjamaanse healing voor jou kan betekenen.

 

Wanneer je karmische lessen overzichtelijk worden, zal je leven dus langzaam veranderen in een succesverhaal(mits je hard werkt die goede lijn voort te zetten en niet weer in de fout gaat, want dan kan je opnieuw beginnen). Maar naast het leren kennen van deze situaties, wat ik hier hopelijk goed heb weergegeven. Mag je ook leren hoe je dus situaties kan herstellen, daar zijn vele manieren voor uiteindelijk want afhankelijk van de hardnekkigheid kan je nog kiezen voor verschillende oplossingen. Er zijn diverse healingen voor beschikbaar, maar je zal soms ook zelf tot een bepaalde actie moeten komen en actief dingen veranderen in je leven om tot in de kern alles te keren. Veel mensen blijven hangen in het loslaten en dan de karmische les niet inzien waardoor ze in deze cirkel blijven draaien en denken dan dat ze groeien, terwijl er feitelijk niets veranderd en er alleen maar in steeds weer terugkerende cirkels wordt gehangen, zo kom je dus niet verder in het proces en zal je de verlichting ook nooit bereiken. Het is heel belangrijk om jezelf hier actief in bezig te houden, hard werken aan je emoties reacties en te blijven reflecteren om moeite te doen je leven te overzien. En iedereen die nu transformeert heeft de kracht en het nodige inzicht, alleen soms nog even de juiste mensen nodig om hen verder te helpen. Je transformeert niet voor niks nu hier op aarde, dat betekend dat je eraan toe bent en het aankan. En misschien ben jij wel in je laatste incarnatie, als je dit weet, pak dit dan alsjeblieft op en maak er werk van. Het is je redding, hoe lastig jou situatie ook lijkt, je kunt eruit, echt. Geloof een beetje in jezelf en zoek de juiste hulp, dan lukt je dit ook gewoon. En accepteer dat je nou eenmaal ook blinde vlekken hebt zelf en niet alles zelf kan zien, dat hebben we allemaal. Dan zijn de helderziende ogen van een ander soms een welkome hulp.

 

En wanneer je hebt leren herkennen en inzien, kom je dus tot het herstellen van het karma, en dat is tevens de weer volgende fase in het transformatie proces en dus het onderwerp van de volgende blog.

En wees een beetje lief voor die boekhouder die jou iets probeert te leren, hè ?  ;-) (die doen ook goed werk :-) )

 

 

Dankjewel voor het lezen

Ahe

 

Voor vragen mag je altijd mailen naar info@inlichtenkracht.nl

Wil je nu aan de hand van een blog persoonlijke hulp? plan jezelf dan even in via de agenda