· 

Weten van wie je houdt

'Weten van wie je houdt'

Je weet je bent voor iemand voorbestemd, je weet je bent het liefste bij die persoon.
Die eerste vonk, de eerste aanraking, de eerste knuffel. Het voelde als thuiskomen, een verbintenis die zijn weerga niet in woorden kent.

Jullie aantrekkingskracht is overweldigend, toch dat gevoel, er klopt iets niet. Een blokkade in het hart, een struggle voor beide om het in stand te houden. Je voelt dat het uit je vingers glipt, angst maakt je benauwd, wat nu?


Wat nou als de ander wegloopt? nooit meer in je leven wil terugkeren? Verlies overmand je, jullie beiden en de ander besluit spontaan op dat moment uit je leven te stappen nu je angst het grootst is.

Angst wordt bevestigd in woorden die niet worden gesproken, lichaamstaal en energie vertellen dat het niet anders kan. Je duwt het weg; ga dan maar! Zeg je heel hard in jezelf en je begint in huilen uit te barsten.

 

Vanaf dat moment lijkt je leven geheel in het niets te verdwijnen, een diepe pijn overmand je hart. Degene die jij voelt als 'de ware' kwam net zo snel als dat deze weer vertrok. In pijn achtergelaten voel je je alleen, niet begrepen en totaal overdonderd. Het is alsof je je ziel bij de ander hebt achtergelaten, dat is niet alleen een manier om dit in woorden uit te drukken maar ook werkelijk zo. Je laat jezelf bij de ander achter.
Je maakt jezelf afhankelijk van de ander en een donkere nacht trekt als een sluier over je heen. De tranen lijken niet te stoppen en de pijn houdt maar niet op.

Langzaam dag voor dag kom je tot besef dat de ander niet het antwoord is op je eenzaamheid. Dat je zelf de touwtjes in handen mag nemen over je eigen leven, langzaam groeit je innerlijke kracht, soms om weer even snel in te storten, soms houdt het stand en kom je weer een stapje vooruit.


Je beseft dat alles wat je voelde een trigger is geweest een uitnodiging van het universum om dieper tot jezelf te komen, omdat je in werkelijkheid vergeten bent wie je was. Iedereen is vergeten wie hij/zij is, deze liefde is slechts een uitnodiging geweest om je te laten voelen wat liefde en eenheid is op universeel niveau. Een wegwijzer naar jezelf.

 

De pijn die voortvloeit maakt geest en ziel elke dag sterker, teleurstellingen maken plaats voor inzicht en helderheid in je proces. Soms heel snel, soms sta je even stil. Je beseft niet dat je heel goed bezig bent met je eigen pijn en tekortkomingen onder ogen te komen. De weg de diepte in is lang en pijnlijk, maar soms moeten we onszelf toestemming geven om daarmee te zitten, de pijn eruit te huilen om weer verlichting te ervaren, het leven weer te mogen zien, te kunnen zien.

Uiteindelijk bemerken we dat de ander slechts in staat is een vriendschappelijke rol te vervullen. Om dezelfde reden als dat jij je hart sloot, je kon het niet, je kon het beide niet. Als we eerlijk naar ons zelf zijn op dit punt en bereid zijn te zien waarom de ander is weggelopen, zien we niets meer en minder dan dat de ander dezelfde pijn in de kern meedraagt en er net zo hard voor vlucht als jij deed. Maar wanneer dit erkend wordt, kan het helen, dan pas kan je in een nieuw licht tot elkander komen. Je mag erkennen dat je dingen niet weet, niet eerder hebt gezien. Pijn slechts iets is wat geheeld mag worden, waar je zelf aan mag werken om nog krachtiger te worden, om weer liefde te kunnen ervaren.

 

Deze 'goddelijke' liefde vraagt offering, offering van jezelf aan het grote geheel. Daar waar je uit bent ontstaan, zal je op een dag naartoe terug keren. Je zult herboren voelen dat je eenheid bent met moeder natuur, de wereld waarop je bent geschapen. Je kunt de bomen voelen, het water en de wind horen roepen, als je maar bereid bent om te luisteren.
Vanaf dit punt in eenheid, is de liefde die wij zijn als mensen, onze laatste roeping. Wanneer wij onze dromen volgen, onze roeping 'horen' en bereid zijn daar naar te luisteren. Dan zullen we in een andere wereld komen te staan, eentje waar we voor zijn geroepen, hierom zijn we hier neergezet.

 

Als ware liefde je pad te lopen is, take it. Maar zorg voor jezelf, zorg dat je jou roeping waarneemt. De ware partner is je katalysator, je bewustzijnsvergroter, de weg naar het ware zelf, de hogere energie.

Samen, mannen en vrouwen mogen nu leren als eenheid te worden, samen te leren wat liefde nu betekend.


Maar vindt eerst jezelf, vindt je rust, probeer de energie van liefde in jezelf te vinden en er mee om te gaan.

Dat betekend een tijdje uit elkaar om dingen los te laten, te helen en vanuit een nieuw herzien perspectief elkaars kwaliteiten aan te vullen, mindere punten te aanvaarden en gewoon de wensen van de ander te respecteren. Vindt jezelf in het grote geheel, het nieuwe licht en voel de eenheidsverbinding met de spirituele helpers. Je bent goddelljk, je hebt het licht in je, ieder mens wat deze bijzondere reis mag meemaken heeft dit goddelijk licht in zich. Je mag het aanvaarden dat je het bij je mag dragen, uit mag dragen de wereld in.

 

Samen, herenigen wij in een nieuw leven


Als je weet van wie je houdt, worden de oplossingen gegeven, je zult geduld en behoudenheid moeten betrachten, zeker voelen wat hij/zij doet als je weet wat je zelf doet in deze situatie, kom samen maar doe het in wijsheid en deel het geleerde. In vrije wil

Deze liefde zal sterk genoeg zijn onder elke situatie overeind te blijven, diep binnenin 'weet' je het. En dat is voldoende.

 

Laat elkaar vrij, de waarheid toont zich in het leven zelf

 

Ahe