· 

Universele liefde 01; Taak van de vrouw(elijke energie)

In voorgaande blog vertelde ik over beide energieën en onze universele missie samen, man en vrouw. Graag wil ik in dit blog dieper in gaan op de taken die de vrouwelijke energie heeft ten aanzien van het groter goed. Vrouwelijke energie wil niet per definitie zeggen specifiek de vrouw (geen racisme hier). Er zijn namelijk ook veel mannen in de community met meer vrouwelijke energie en bekleden daarmee dezelfde taken als de vrouwen die op dit punt van ontwikkeling gekomen zijn. In dit geval leidt de man van het paar de ontwikkeling. En even voor de definitie in verdere; het is niet meer belangrijk om het label tweelingzielen te gebruiken in deze tijd. We hebben allemaal onze ware partner gevonden en deze kan ook een soulmate zijn die ons zeer diep raakt, zo diep dat ons leven ook over de kop gaat en werkelijk alles veranderd.  Alles wat je dacht wat was, blijkt totaal een illusie.  We beginnen in 2019 geheel opnieuw in beider energieën, na dit blog volgt een blog voor de mannelijke energie. Be prepared...

Als je nog niet op de hoogte bent verwijs ik je even naar een voorgaand blog over dit onderwerp zie dit blog als vervolg.

 

Basisenergie

In de alchemie zal je inmiddels meester zijn en al je eigen emoties doorzien en begrijpen, beheersen. De vrouwelijke energie is momenteel evenwicht in het geheel in het brengen, in haarzelf maar ook de energie van de andere zijde probeert zij zeer voorzichtig te begeleiden.

Het lijkt alsof er laatste diepe angsten worden aangekeken en daar mag je rustig de tijd voor nemen. Er is vertrouwen in het pad en je weet welke richting alles op gaat. Je gaat dieper in proces en dieper de ontwikkeling in. Buiten dat je je tijdig terug trekt uit de wereld als je voelt dat er weer iets is om te transformeren sta je stevig in je kracht en je kent de weg, je droomt het bijna door alle boodschappen die er gegeven zijn. Je zoekt dieper en dieper en ontwikkelt dieper en dieper. De laatste tijd lijken veel stellen toch dichter tot elkaar gekomen te zijn en dat heeft vooral te maken met de acceptatie van de andere kant (aan beide kanten). De vrouw aanvaard haar vrouw zijn in een nieuw licht en de man accepteert de emoties die gepaard gaan met dit proces (zijn vrouwelijke zijde). Hij aanvaard ook dat zij gewoon in zijn systeem zit, zonder verzet. Hij kon hiertoe komen omdat zij, mede nog steeds weglopende van haar diepste angst de bereidheid heeft getoond deze te zien. Op grote schaal is dit gaande, de energie wordt door de leidende vrouwelijke energie langzaam steeds verder in balans gebracht. Zij is in staat de last van haar man te dragen, maar niet alleen van hem maar zij draagt langzaam steeds meer het collectief en staat vol in haar missie. Zij runt een praktijk en helpt al vele anderen.

Een nieuwe lichting vrouwen en mannen is de community ingestapt vanaf augustus 2018 en hebben toen der tijd hun soulmate of tweelingziel ontmoet. De vrouwen en mannen die vanaf 2014 in proces zijn vinden nu een overeenkomstig punt, dat is groots en belangrijk in de ontwikkeling van allebei. Want nu we op dit punt zijn, hoe leiden we dat nu? hoe leidt de vrouwelijke energie het collectief? de zielsverwanten in de groep en tenslotte de mannelijke energie?

 

In basis dient alles in orde te zijn, we zijn ons bewust als vrouwelijke energie dat we geen relatie kunnen aangaan omdat de mannelijke energie net begint aan een sneltrein transformatie. Zij beginnen waar wij in 2016 waren, houdt rekening met de angsten en nieuwigheid voor de andere zijde. Bewaar afstand, geef ruimte voor de ander om zelf te ontwikkelen en geef niet alle informatie direct uit handen, bewaar iets voor later.

De vrouwelijke energie mag op zoek naar de moederrol in haar energie, de basis energie is draagkracht. Draagkracht voor het hoeden van kinderen (oftewel de kinderen van moeder aarde). Dit is de hoeder energie die veiligheid en geborgenheid waarborgt waardoor de andere zijde zich veilig voelt. Op de moeder energie ligt ook nog zeer veel pijn vanuit vorige levens, gun jezelf de tijd om ook dat te helen.

 

Basisenergie waarborgen

Moeder aarde energie, is gelijk aan moeder energie en de kleur lichtrood. Deze robijn toont prachtig hoe onze basis eruit mag zien. Deze energie mogen wij naar de andere kant sturen om ze bewust te maken van de balans en liefde die er is.  Mocht jij het gevoel hebben de moederrol te bekleden maak deze energie je dan eigen. Mediteer elke dag en probeer het te voelen, ga erin en laat je meevoeren door wie jij bent in de kern.

Heel de moeder energie in je bewustzijn, dit doe je door te helen op; miskramen, verloren kinderen en gescheiden worden van wie je liefhebt. Ik merk zelf dat de heling vooral te maken heeft met kinderen en hoe we daarop reageren, ook riten als de Rite van de Baarmoeder, of een zweethut kunnen uitkomst bieden om deze energie te pakken en te helen. Wees bereid hier diep in te gaan en de liefde die werkelijk bij moederliefde hoort zal jou ook eigen worden.

De meeste mannen in de community hebben moeder-complexen en/of issues met de vader, of juist andersom en hebben moeite met de emotionele stukken daarin op te pakken. De sensuele aantrekking heeft slechts averechts effect, daarom balanceren wij de energie uit in moeder-energie en niet meteen in partner- energie. En dit is misschien wel het allerbelangrijkste!! Zeker als je niet weer in herhaling wilt vervallen.

Veel zielconnecties zullen zich herkennen in het gevoel de moeder van een kind te zijn of juist het gevoel hebben dat de man een soort vaderfiguur voor ze zijn (vanaf de vrouwelijke energie gezien, leeftijd is hierin niet belangrijk het draait puur om hoe het op zielgevoel aan komt). Vaak kom je hier pas achter als je de sensuele lusten in de relatie laat vallen, je laat deze letterlijk los om op de diepere lagen te komen en de ware kern van de relatie te vinden.

Dit betekend niet dat dit altijd zo blijft, deze energie is slechts een basis beginpunt en door zijn aard niet geschikt om de relatie in te beginnen. En dat klopt ook want dat is niet ons doel, ons doel is beide sekse te helen in oude pijn. Pas vanaf de heling kan er een gelijkwaardige man-vrouw relatie ontstaan, maar beide partijen dienen deze nog te vinden. We vinden tenslotte het wiel geheel opnieuw uit, we doen het stapsgewijs.

 

Als er in basis in de vrouwelijke energie geen triggers meer zijn die de mannelijke energie in jou aanraakt, ben je klaar om het geheel tot een werkelijk geheel te smeden. Het doel is namelijk om vanuit je moederrol de energie van je eigen schepping terug te vinden, een lange maar zeer belangrijke pelgrimstocht.

 

Wat is er nodig om verder te komen vanuit de basis?

- Zeer zuivere grote mate integriteit naar jezelf en de wereld buiten je

- Vertrouwen in het universum

- Vertrouwen in de andere zijde/ mannelijke energie

- Spirituele ontwikkeling tot minimaal de gidsenwereld

- Een al lopende missie hebben zonder ingewikkelde obstakels, dus vrij baan. Vrij baan betekend dat je zuiver functioneert en ook geen entiteiten etc hebt.

- Bereidheid je volledig toe te wijden aan het grote goed, wat je er ook voor moet loslaten en wat voor keuzes er ook aan ten grondslag liggen

- Negatief karma is opgelost tussen man en vrouw en in jezelf

- Zelfvertrouwen

- Creatieve basis om vanuit door te bouwen tot telkens nieuwe actie, je kunt alles lopende houden.

- De gedachten aan (hoe zal het aan de andere kant zijn?) de ander losgelaten (het mag er zijn, maar is geen obsessie meer voor je)

 

Van basis naar actie

De actie berust hem, wanneer alles op orde is. In het helen van de de mannelijke energie in jezelf. Je hebt nu je juiste vrouwelijke energie gevonden en ironisch genoeg slaat de weegschaal weer terug naar de andere zijde. We hebben nu de vervormde mannelijke energie die de vrouwelijke energie zich eigen had gemaakt in het geheel losgelaten. Dus nu is het de beurt aan de vervormde mannelijkheid in de mannelijkheid. Dus de mannelijke aangeleerde gedragingen waarvan wij dachten dat deze zuiver waren worden nu aangepakt. Het mooie is dat door het naderbij komen van de mannelijke energie wij daar nu makkelijker de kans tot ondersteuning in mogen vinden. Nu wij vrouwelijke energie als basis kennen zijn we krachtiger in het dragen van de emotionele issues aan de mannelijke kant.

En ook dat gaat zeer diep en is een net zo lastig proces als het voorgaande.

 

De actie hier berust in het in balans blijven met jezelf, de ander de ruimte geven voor zijn/haar eigen proces en toch met de moederrol energie ondersteuning geven die nodig is.

Wanneer er een fysieke terugkomst is dan wordt het echt hard bikkelen voor beide sekse omdat zolang er nog healing dient plaats te vinden allebei de kanten nog geraakt zullen worden in diepe pijnstukken van het verleden.

Als vrouwelijke zijde neem jij de leiding, je kent het proces van de ander maar al te goed, maar wees voorzichtig in wat je van de ander verlangt en train je geduld. De ander voelt zich waarschijnlijk snel opgelaten door alle energie verschuivingen in hem/haar, geen haast, neem alle tijd voor elkaar. Ook om te communiceren, te praten over wat er gebeurd, maar neem tijdig afstand om de ander weer in de eigen bubbel verder te laten ontwikkelen. Blijf ook bewust van je eigen zelfheling ten alle tijden en blijf grenzen goed aanvoelen.

Je kent het pad van de ander, maar laat het maar gewoon gebeuren en zet er geen druk op. Alle push zal alles alleen maar vertragen.

 

Spirituele ontwikkeling

Spirituele ontwikkeling, oftewel 'emotionele onafhankelijk' leren worden is het hoofddoel. Als we dat eenmaal zijn gaat de volgende deur open. Velen van ons zijn healers of ondersteuning voor de healers/sjamanen. Velen zitten in baanbrekende projecten die de wereld veranderen maar de spil draait op de hoeders, healers, sjamanen en andere magische wijzen. Wij dragen de wereld, daarom zijn wij dan ook hoeders. Maar voor je degelijk kunt hoeden dien je ontzettend veel te leren en daarom is het ook zo belangrijk om nu in missie te zijn. Het 'dragen' is een zeer verantwoordelijke taak en het is geen keuze maar de reden waarom we op deze aardbodem zijn gezet. We vinden binding met de natuur en communiceren ermee, kijken door andere mensen heen en helpen ze via deze weg.

Voor beide sekse geld deze ontwikkeling, of je er nu in je herfst, zomer of winter van je leven achter komt, je doet er toe. Leeftijd heeft hier geen enkele stempel, het gaat om goed zijn in wat je doet en daar vervulling uit te halen. Als je het zo ervaart in alle eerlijkheid naar jezelf en niet omdat je een inkomen nodig hebt, dan zit je goed.

Ik moedig je aan om jezelf te ontwikkelen, naast het geduld beteugelen naar de mannelijke energie en te weten hoe alles in elkaar zit, wat je vooral mag loslaten, ga je gewoon vrolijk door op je pad.

Wanneer jij zodanig ver ontwikkelt bent is het des te makkelijker om de mannelijke energie mee te nemen, waar jou taak onder andere  in ligt.

Spirituele ontwikkeling vindt je in alles wat je ook maar aantrekkelijk vindt om te gaan doen, wees bereid je comfortzone uit te stappen, te doen wat je altijd al hebt gewild en gewoon er voor te gaan. Spirituele ontwikkeling vindt je ook in dieper in jezelf en in je eigen angsten durven te stappen en bereid zijn nog dieper door het stof te kruipen. Je weet dat aan het einde van die donkere tunnel altijd meer licht en verlichting wacht en dus ook liefde. Je weet dit inmiddels uit ervaring, wees dus nu ook weer bereid dat met beide handen aan te gaan.

En die emoties die je tegen houden verder te gaan, daar vindt je de diepste vorm van heling en dus ook spirituele groei en dan ga je zeker de goede kant op.

 

Takenpakket vrouwelijke energie:

- Helen vrouwelijk gekwetste delen, moeder-energie (+ dochter-energie, dus kind)

- Comfortabel worden in deze energie en eigen maken

- Uitzenden naar de mannelijke energie van deze geborgenheid (wanneer deze goed is gegrond)

- Volledig in de missie leven/toewijding aan het grote goed

- Ruimte geven aan de mannelijke energie om te groeien

- Diepere lagen helen die zich aandienen in deze energie

- Mannelijke energie voorzichtig begeleiden naar hun heling

- Dieper op onderzoek gaan in de spiritwereld naar delen van haarzelf en zichzelf completer maken, vollediger in haar kracht komen.

- Alle nodige ontwikkelingen op projectniveau/opleiding en verbinding met anderen aanpakken.

- Creatieve ideeën vorm geven en naar buiten brengen

 

Vanuit deze basis kunnen we met de gekwetste mannelijke energie in ons en die van onze ziel-partner en vele andere om ons heen helen.

Heb je hier echter moeite mee, kijk dan gerust even verder op deze website wat ik heb te bieden, ik help je graag met het vinden van jou eigen balans in alle energie die er door je heen gaat.

Healingen met onder andere het medicijnwiel (sjamaans gebruik vanuit oudheid waar echt alleen maar de ervaring ervan je vertelt waar je staat) brengen een grote uitkomst in deze uitgebalanceerde energieën om ze opnieuw in balans te brengen.

 

Liefde, licht en kracht,

Nuria

 

Hier vindt je alle blogs over tweelingzielen&soulmates