· 

Tweelingzielen & Soulmates - Hoe? wat? waarom? & rolverdeling

Een innige omhelzing, het voelt als thuiskomen. Soms een tijdje bij elkaar, soms gescheiden door een andere relatie, een huwelijk of door een scheiding door een andere provincie, ander land of soms zelfs een ander werelddeel.

Tweelingzielen zijn een wereldwijde "hype" op dit moment en het lijkt zienderogen een groter aantal te worden. Een grote groep geloofd heilig in het moment van "in union" komen en hangt afwachtend in dat moment. Andere willen helemaal niet en vragen alleen maar; ik wil dit niet, hoe kan ik er vanaf?

Vele zien er de ware liefde in, de man van hun dromen en anderen voelen zich gebruikt. Het kan zich in zeer veel vormen uiten, maar wat is nu het doel? waarom overkomt je dit? en wat is vanaf dat moment nodig om te doen?

 

1. Zelfreflectie

De kern van het tweelingzielpad is altijd zelfreflectie. Hoe reageer jij op je twin? hoe reageert hij/zij op jou?

Reken maar dat je veel dingen tegen komt van die persoon waar je verdrietig van wordt, boos, jaloers en je zeer in de steek gelaten voelt. Je voelt een innerlijke scheiding in je ziel, een pijn zeer diep omdat de liefde van een tweelingziel zeer diep reikt. Je houdt zoveel van diegene dat het je gewoon pijn doet.

De pijn is pijn uit vorige levens. Elke tweelingziel heeft een diepliggende en oude geschiedenis met elkaar, een enkeling heeft mazzel en daarbij valt het verleden wel enigzins mee. Sommige mensen hebben ook meerdere tweelingzielen en belanden in een cyclus van drama en verdriet omdat ze niet meer weten wat ze met al die zielen naast zich moeten. Ook is er vaak veel negatief karma onderling ontstaan door scheidingen in eerdere levens, denk aan oorlog maar ook aan onterechte straffen en scheiding door kastenverschillen. Je komt eigenlijk alles wel tegen.

Hierdoor voel je hoe jij toen der tijd hebt gehandeld, welke emoties je toen had en dat wordt aan de situatie van nu in het huidige leven gespiegeld. Er vinden gebeurtenissen plaats die de oude pijn uit die vorige levens triggeren, ofwel in jou losmaken. Belangrijk hier is dat je die gevoelens niet onderkend of wegstopt. Het feit dat je het voelt betekend dat het jou aandacht vraagt, als bereid bent te gaan voelen in de pijn en bereid bent jou handelingen in te zien ten aanzien van de ander, in plaats van naar de ander te wijzen. Het tweelingzielpad maar ook die van zielsverwanten die ook een zeer diepe liefde voelen die erg lijkt op tweelingzielliefde en daar ook mee verward wordt, dienen precies datzelfde doel.

Je komt die ander tegen, het doet pijn. Maar die pijn is een reflectie van het verleden samen en meestal heb je samen gewoon een enorm verleden achter je liggen, maar de reis, die gaat echt alleen maar over jou en hoe jij omgaat met deze pijn. De pijn die de ander losmaakt in jou door bepaald gedrag. Gedrag wat je meestal ook aan jezelf mag toeschrijven, maar op een ander gebied van je leven, daarom zie je het meestal in eerste instantie zelf niet. Als jij bijvoorbeeld ziet dat jou tweelingziel of soulmate op een bepaalde manier de relatie met jou ontvlucht, vraag dan altijd eerst af op welk vlak in jou leven jij de relatie ontvlucht. Kans is groot dat je dat stuk in eerste instantie niet eens ziet maar het een blinde vlek is. Ik zie veel tweelingzielen wijzen naar de ander, waarbij ze zichzelf volledig missen. Zonde, want juist die inzichten kunnen je verder brengen in je eigen groei, maar daarvoor moet je het wel erkennen dat het er is. Anders blijf je eeuwig dezelfde rondjes met elkaar draaien. En of je nu tegen een zielsverwant of tweelingziel aan bent gelopen, maakt weinig uit. De ander is gekomen om jou dieper in jezelf te laten reflecteren dat jij inziet waar jij nog kan groeien, niks meer, niks minder. 

 

2. Wat is een tweelingziel en wat is een zielsverwant?

Zeer veel verwarring nog steeds en veel misverstanden. Een tweelingziel, dat is iemand die is opgebouwd uit stukken die jij van jezelf bent verloren.

Wanneer jij veel verlies en trauma hebt ervaren in jou vorige levens, ontstaat daaruit een tweelingziel, als je maar genoeg in wanhoop en verdriet heb verkeert onstaat vanuit vele losse stukken die je van  jezelf hebt laten slingeren een andere ziel. Deze heeft veel kenmerken van jou in gezicht en men zegt vaak enorm op elkaar te lijken qua karakter. Dat is ook niet zo gek, want het zieldna is ontstaan uit jou verlies, dus de ander is jou.

Als je daarover nadenkt is dat eigenlijk helemaal niet zo leuk, mocht je er dus meerdere blijken te hebben dan weet je dat je in je vorige levens heel veel delen van jezelf hebt laten vallen. En die delen waren ooit van jou, dus dat je die diepe liefde voelt is logisch. Het is namelijk onderdeel van jezelf en je eigen liefde en dus compleet zijn. 

Een tweelingziel is geen gesplitste ziel in twee delen en ook niet perse je grote liefde. Een tweelingziel triggert in jou wat jij van jezelf kwijt bent en dat is "toevallig" het grootste deel van jou, daarom doet het zo'n pijn. Maar het is dus niet de bedoeling dat je de verantwoordelijkheid van de pijn en gemis die jij voelt, dan maar bij de ander neerlegt en gaat wachten tot diegene het voor jou komt oplossen om dan voorgoed bij jou te zijn, dat is niet hoe het werkt.

 

Mensen die niet bereid zijn die stukken van zichzelf terug te halen om weer "zichzelf" te worden en zich weer compleet te voelen, blijven hangen in de afhankelijkheid naar de ander toe en blijven daarmee de ander claimen en op zoeken, vinden dat diegene bij ze hoort en houden zichzelf feitelijk in de ilussie dat ze perse bij diegene dienen te horen. Het ego wil heel graag samen zijn en dat de aandacht naar hen uitgaat, zodat de ziel niet compleet wordt gemaakt en het feitelijk doel waarvoor de tweelingziel bedoeld is wordt gemist.

En dat is zonde, wat in dat stuk ligt je eigen spirituele groei en ontwikkeling, juist in het losmaken uit de gedachten dat je die ander ergens voor nodig hebt. En natuurlijk ligt er ook angst voor verlies, natuurlijk dat mag en is logisch. Je bent elkaar vast en zeker in veel vorige levens al kwijt geraakt, je maakt je afhankelijk van elkaar. Je maakt jezelf afhankelijk van een liefdesrelatie die misschien niet eens als liefdesrelatie is bedoeld, terwijl het doel juist is dat je je eigen kracht leert kennen en onafhankelijk wordt. Laat de wereld zien dat jij niemand nodig hebt, blijf niet hangen in jou zelf gecreerde veilige wolk dat de ander DE ware is. Wordt onafhankelijk, laat de pijn een stimulatie zijn om jezelf terug te vinden.

 

Zielsverwanten met deze diepe liefde dienen datzelfde doel. Wanneer er diep van elkaar gehouden wordt, vult de ander vaak de verloren delen van jou op. Je voelt die diepe omdat  die er is, maar die is er in meerdere vormen. Ik had een zielsverwant die duidelijk een kind van mij was geweest in vorige levens, maar hij gedroeg zich nu ook nog als een kind. Zijn manier van leven was ook meer spelen dan werkelijk leven. Lieve hele gevoelige jongen hoor, maar ik zag dat hij gewoon niet groeide. En zo heb je ook een vader-dochter liefde, moeder-zoon, broer-zus en ga zo maar door.

Veel tweelingzielen en soulmates zijn vaak of onze ouders geweest, onze kinderen, onze moeder of wij die van hen en ook die rollen zijn meestal wel vaak gewisseld. Waarom? zodat je leert van elke ervaring met elkaar.

Mijn zielsverwant waar ik mij moeder bij voelde, slaagde ook niet als liefdesrelatie omdat de energie daartoe niet goed is. Je voelt vaak die vlinders wel en die diepe liefde, maar men wordt al snel bestempeld als die partner die met die diepe liefde de ware omvat. Maar hoe voelt het? als je het gevoel hebt de ander op te moeten voeden dan is er vast iets anders aan de hand. Probeer deze energie eens te herkennen, ga eens een keer niet vanuit de partnerrelatie maar vanuit een van die andere. Mocht het in energie geen partnerrelatie bevatten, hou jezelf niet voor de gek want met deze ontkenning stagneert jouw eigen groei. Ga verder met je leven en laat los, het is niet de bedoeling om een man-vrouw relatie te leven met iemand die jij nog moet gaan opvoeden spiritueel omdat diegene geestelijk op een ander niveau zit als jij. Dat werkt niet, accepteer dat, je mag leren dat die diepe liefde er is in vele vormen en niet alleen maar die liefde die jij op dit moment mist en naar verlangd. Het klopt wel dat het ware liefde is, alleen in een andere vorm en dat mag je leren herkennen/erkennen.

Want dat is niet waar het om gaat, het gaat niet om wat jij het liefste wilt, het gaat erom wat jij er met jezelf mee bereikt en overwint.

 

3. Vluchten Versus claimen versus karma

Je hoort het heel vaak dat de partner wegrent van de ander, omdat de ene energie claimt en de ander de intensiteit van de ander gewoon te groot vindt (meestal de reden).

Vrouwelijke energie in beide, raken in beide zeer pijnlijke oude stukken maar ook patronen aan in beide personen en dat kan heel heftig zijn vaak tot gevolg dat een van de twee (meestal de man, maar net zo goed de vrouw). Wanneer de mannelijke energie zich verwijderd van de vrouwelijke kan je er vanuit gaan dat er veel is losgemaakt aan de andere kant. Het raakt diep en het vluchten uit de situatie zorgt er voor dat het even minder heet onder de voeten wordt en de mannelijke zijde zijn proces kan doorlopen. In die tussentijd kan de vrouwelijke energie haar deel ook doen, zij mag inzien wat zij in zichzelf ontloopt, dus weer die reflectie. De vrouwelijke energie ontloopt vaak, door tevens in haar mannelijke ego-delen te gaan zitten ook het diepste van haar gevoel waar de mannelijke energie juist zijn eigen vrouwelijke energie ontloopt door zijn emoties te onderdrukken zodat hij ze maar niet aan hoeft te kijken. Dit opkroppen heeft weer tot gevolg dat het ophoopt innerljik en dit leidt vaak tot boosheid en soms narcistisch gedrag zodat hij zichzelf maar vooral niet de schuld hoeft te geven, de vrouw voelt zich weer gekwetst en het cirkeltje begint weer opnieuw. ZIj gaat in de slachtofferrol en hij gaat gewoon verder met zijn leven, ook niet erg gelukkig en diep binnenin voelt hij meestal wel dat het niet goed is wat hij doet maar hij kan voor zijn gevoel niet anders. Het wordt hem te benauwd, hij mag leren in te zien in zichzelf en zijn eigen reflectie hoe hij met zijn emoties omgaat. 

Vaak zit er ook diepliggende negatieve karmastukken tussen beide partijen en belangrijk is dat je dat leert herkennen, een terugkerend patroon van omstandigheden wijst op een karmisch patroon wat op een of andere manier doorbroken mag worden. Het is geen garantie tot een samenkomen, wel tot innerlijke rust en heling. 

Wat nogmaals, het gaat niet om het samen komen, het gaat om de reis in jezelf die je maakt naar je eigen kracht toe, soulmate of tweelingziel, beide om het even. Erken het spirituele in jezelf, of je nu een man bent of vrouw, wees bereid je innerlijke kracht te vinden, compleet te worden. Het is nodig om te zien waar jij nog van mag leren, wat laat de ander jou zien? waar kan jij van leren? waar val je zelf in herhaling? wat wil jij anders? Zie dat als les en als doel om de herhaling te voorkomen. Als je goed handelt zal je zien dat die cirkeltjes die je loopt steeds kleiner worden en tenslotte verdwijnen. Mocht je er niet uit komen zijn er diepere methoden om daar in te gaan zodat je het kunt gaan herkennen. Ik werk veel met het sjamaans medicijnwiel, daarin worden veel patronen snel herkend en daardoor kan het karma wat loskomt tussen twee partijen sneller doorzien worden, Leer elkaars rollen zien in de vele verhalen van het verleden, dat helpt het heden te begrijpen. Daarom is het soms zinnig om toch een reis naar vorige levens te maken zodat je alles begrijpt en de puzzelstukjes op de juiste plek zullen vallen.

Het vluchten en claimen kan alleen maar op die manier IN JOU opgelost worden, JOU ziel zal vrij gemaakt worden van deze patronen die je al veel levens doorleefd en dat is belangrijk, alleen zo kan je eruit los. Wacht niet op die ander, je zult het zelf op moeten lossen, dus los het op.

Meer hierover in dit blog over zielheling 

Hier meer over Karma

 

 

Ware liefde en het doel

Zoals al vaker uitgelegd en verteld in mijn blogs, kom je deze diepe liefde tegen met een doel. Dat doel is eerst de zelfreflectie zodat je inzien waar alles steeds voor jullie gevoel niet goed is gegaan, van daaruit kan je een balans op gaan maken wat jou rol was in het hele verhaal en dan kan je gaan beginnen met het helen van jezelf. Zie de dingen in waar jij zelf niet zo goed voor de ander bent geweest, wat een begin is.

Na het inzien kan je het pas helen, vaak lopen mensen hierin vast of worden wanhopig. Daarom zijn vele tweelingzielen lichtwerkers/sjamanen, er zijn altijd mensen die verder ontwikkelt zijn dan jij en wees dan bereid om onder ogen te komen dat je zelf misschien nog een hoop te leren hebt.

Ga er vanuit dat de relatie geen liefdesrelatie is, ga weer voor jezelf leven en gebruik wat de ander je vertelt heeft als leidraad om te groeien, later zul je terug kijken en zien waarom die persoon die dingen tegen je heeft gezegd. Het doel is dat je de goddelijke liefde gaat vinden, daarom wordt je geraakt door de liefde die jou daarheen brengt. Om te ontdekken dat het allemaal in jou zit, maar voor je dat punt kunt bereiken in jezelf dien je wel alle negatieve achter gebleven energie uit dit en vorige levens uit de weg te ruimen. Al die energie is een stagnatie voor jouw eigen groei naar jouw licht.

Het gaat er om dat je in verbinding komt de aarde en hemel in jezelf en jou eigen spirituele gidsen zodat je vanuit een zuivere ziel de wereld kan en mag dienen, het gaat niet om het partnerschap wat je zou willen.

Als je je delen terug hebt gevonden kun je weer verder met je eigen leven, je zal je gelukkig en compleet voelen en het gevoel hebben dat je niemand nodig hebt omdat je die kracht in jezelf hebt gevonden, onafhankelijk bent. Spits je niet op de relatie en wat die ander doet, maar op jou zelf en waarom je dit overkomt. Verdoe geen kostbare tijd met wachten op iemand die niet komt, iemand die er is omdat jij iets over jezelf mag leren.

 

Tot slot

Ik kom dagelijks mensen in alle varianten tegen in mijn praktijk en help mensen echt graag met deze kwesties. Ik wil even zeggen dat ik de energie van deze mensen ontzettend mooi vindt. Ik vind het zeer jammer en soms ook zorgelijk dat er zo naar die andere persoon wordt gekeken en gewezen, de mensen die dit doen zijn diep ongelukkig en eenzaam en lijden zeer veel pijn. Vergeten dat het lijden hier in het ego berust, je houdt jezelf in een slachtofferol terwijl de pijn er juist is om jou te leren wie je bent. Ik zie vaak zeer veel healerskracht in deze mensen (ik krijg bijna alleen maar healers over de vloer), ze kennen hun eigen kracht niet, zijn er bang voor of vermijden het. En dat mag, ook ik ken die angst. In veel vorige levens is je hoofd eraf gehakt of ben je op de brandstapel beland omdat je met je krachten "te koop" liep. Leer jezelf dat die tijd is geweest en je nu je kracht zonder straf mag leren kennen. En dat is een proces. Het geld niet alleen voor vrouwen ondanks dat zij een leidersfunctie ten aanzien van de mannelijke kracht op aarde is op dit moment, leer van de mannelijke zijde wat zij vertellen want ondanks dat ze soms niet goed weten wat ze zeggen zijn ook zij zeer wijs. Ik wil ook tegen de mannen zeggen die in deze processen zitten (en ik kom steeds meer mannen tegen die er voor uit komen, prachtig, dankjewel ook jullie) dat ze mogen zien wie ze zijn in hun kracht, want ook zij zijn zeer onzeker merk ik. Zo ook de vrouw haar mannelijke kant om die leiding op te pakken, dus het geld voor beide. Leer je rol kennen in jullie verhaal, of je nu een tweelingziel bent of een zielsverwant/soulmate voor jou geld dit ook en je hebt veel lotgenoten, niemand is alleen in dit proces. Het voelt wel alleen, maar je bent het niet.

Uiteindelijk als jij je lessen hebt ingezien en begrepen van de verbinding en los wilt, kan er altijd ontkoppeling plaatsvinden. Naast mijn vele manieren om de connectie te helen zodat alle patronen worden geneutraliseerd kan er ook worden losgekoppeld. Hiervoor is een speciale methoden in het sjamanisme aanwezig, het geeft rust en ruimte en beide personen kunnen verder als een los individu en zo de lessen leren die er geleerd dienen te worden zonder elkaar in groei tegen te houden.

 

    

Kijk voor meer informatie op de pagina Healing en Werkwijze

 Meer blogs over tweelingzielen&soulmates vindt je hier