· 

Zielscontracten - De rode draad in ieders leven

Zielscontracten, de reden waarom wij hier en nu op aarde leven. Zielscontracten bevatten afspraken met het 'goddelijke' en iedereen heeft een contract met het 'goddelijke'. Alleen niet iedereen is zich bewust wat het contract voor diegene betekend. Daar wil ik het vandaag met jullie over hebben, het zal allicht veel puzzelstukjes op de plek doen vallen in jullie levens. 

 

Wat is een zielscontract? 

Een zielscontract is een reeks aan afspraken die voor jou zijn gemaakt voor jij te aarde kwam. In deze afspraken liggen lessen die jij wilt of nodig hebt om te leren op aarde. De aarde is een leerschool voor ons allemaal en we zijn hier niet voor ons plezier. We zijn terug op aarde omdat we nog bepaalde dingen mogen leren, bepaalde dingen mogen zien, negatief karma hebben recht te zetten en misschien moeten we nog met bepaalde mensen dingen uitwerken die voorheen in andere levens mislukt zijn. Er zijn momenteel veel zielen op aarde in hun laatste incarnatie, ik tref er op dit moment redelijk wat die nu in dit leven de kans hebben om alles netjes af te maken, wel hebben ze daar een beetje hulp bij nodig. Ook zijn er mensen die niet meer terug hoefde maar puur ter ondersteuning vanuit de hogere rijken opnieuw zijn afgedaald om de mensen die nu in de laatste incarnatie zitten te begeleiden om hun laatste doelen te doen behalen. Ik ben ze in alle soorten en maten al tegen gekomen. En dat is leuk want vaak hebben wij ook met andere mensen zielscontracten om iets van elkaar te leren. Deze mensen lopen een stukje met je mee gaandeweg jou pad, andere zelfs voor altijd, dat zijn bijvoorbeeld ook zielsverwanten. Maar bijvoorbeeld ook familie, iedereen is er om iets van te leren. En als deze contracten zijn uitgewerkt zullen de wegen weer scheiden door bijvoorbeeld een sterven of gewoon omdat je uit elkaar gaat.

Verder bestaat een contract uit een grote rode leidraad in je leven, een grote les. Dat kan bijvoorbeeld zijn dat je moet leren loslaten, maar ook bijvoorbeeld dat je mag leren om mensen te vergeven. Ook kan het zijn dat die grote les berust in rust vinden in je leven. Vanuit die bron les zal je allemaal ervaringen krijgen die jou uitdagen in die lessen, dat zijn jou beproevingen in dit leven. Daarnaast zal je met karma ter aarde komen, in dit karma liggen alle lessen verborgen en vanuit die energie wordt de wereld om jou heen geschept en de situaties gemaakt die jij nodig hebt om jou lessen te leren. 

 

Jou rode draad herkennen

De Sjamanen noemen het jou Rode Weg, dat is het pad wat je loopt wat jou zielscontract is. De rode weg is het pad wat makkelijk loopt en waar je altijd op terug komt. 

Je komt bijvoorbeeld meermaals voor dezelfde keuze in je leven te staan, of je komt in je gevoel steeds weer in eenzelfde herhalende situatie terecht. Zie dat als een kruispunt in je leven, stel je maar voor dat je steeds op dat kruispunt terecht komt, weer hetzelfde. Dat betekend dat je blijkbaar voorgaande keren de verkeerde keuze hebt gemaakt, daarom sta je nu weer op hetzelfde punt in je leven. De kunst is om uiteindelijk de keuze te maken die weer terugleidt naar jou rode weg. Die weg die rechtdoor loopt, fijn voelt en geen problemen geeft dat is de juiste route te lopen. Natuurlijk na een tijdje zal je weer op een nieuw kruispunt komen, of een rotonde die je nooit eerder hebt gezien. Ook dan weer, maak je een keuze ofwel een juiste, of niet. Zo ja loop je verder fijn in een flow door, zo niet; ja dan zal je vroeg of laat weer opnieuw voor weer diezelfde rotonde uit komen.

Onze afspraken voor onze eigen Rode weg, liggen in die weg die makkelijk loopt. De rotondes en de kruispunten zijn de lessen, elke beslissing die daar wordt gemaakt heeft gevolgen. Je zal hoe dan ook altijd worden terug gebracht op jou Rode weg, hoe ver jou leven daar ook op dit moment vanaf ligt. Als jij telkens weer dezelfde beslissing maakt is het antwoord ook dezelfde vanuit het universum. Besluit jij een andere keuze te maken, wordt dat antwoord ook anders en zo ontstaat verandering. Natuurlijk is er vrije wil en natuurlijk zijn mensen soms hele eigenwijze en koppige wezens, in dat geval als er echt niet geluisterd wordt. Dan worden de consequenties vanuit het universum ook harder en duidelijker en soms tot meedogenloos aan toe, zij willen dat je 'jou weg' gaat lopen. Dan kan het zijn dat je bijvoorbeeld ziek wordt, of een ongeluk krijgt of sommige mensen zelfs een bijna dood ervaring. Dit is dan DE wake up call die jou bewustzijn vergroot waardoor je wel anders gaat  leven en andere keuzes gaat maken.

In meer emotionele vormen kan een push tot een andere keuze zich uiten in een depressie, wanhoop, burn-out, boosheid, verdriet en het gevoel dat de dingen die je met je leven wilt doen gewoonweg mislukken. Vriendschappen die niet meer bij je passen en onenigheid tussen mensen. Weet dan dat deze manier van leven niet langer voor jouw is voorbestemd, het is duidelijk tijd om andere keuzes te maken en een ander pad te gaan lopen. Je bent in feite te ver van jou Rode Pad afdewaald en het is tijd om daarop terug te komen.

 

Beproevingen

Eenmaal op jou Rode Pad terug zal je altijd beproevingen krijgen. Beproevingen zijn testen vanuit het universum gebaseerd op jou te leren lessen. Als je bijvoorbeeld moet leren loslaten, kan het zijn dat je veel valse beloftes krijgt. Als je deze beloftes herkend als vals op die momenten, dan kan je ze laten gaan.

Als jij moet leren om te vergeven kan het zijn dat je veel beproeving tot vergeving krijgt, door dat je bijvoorbeeld iemand op je pad krijgt die jou helemaal tot de grond aan toe klein maakt. Je kunt boos worden, maar dat is waarschijnlijk de reden dat jij de les tot vergeving hebt gekregen dus als je dan deze keer niet boos reageert maar diegene vergeeft. Dan heb je je les geleerd en ga je door naar de volgende les of proef. Als je mag leren om vertrouwen te hebben zal er veel om je heen gebeuren wat dat vertrouwen schaadt, je niemand meer vertrouwd. Niemand meer binnenlaat omdat je het gewoon niet meer aandurft.. Weet dan dat juist iemand toelaten tot jou leven een les voor jou is, zodat je weer kunt leren iemand te vertrouwen. Vertrouwen in het universum mag er ook meer zijn, weet dan en ervaar op het Rode Pad dat jij precies wordt voorzien in alles wat je nodig hebt. Als je dat pad niet loopt, staat alles stil. De stroming in jou leven in geld, gezondheid en dus ook qua energie niet, weet dan dat je ook dan niet op het juiste pad loopt. 

 

In de bijbelse geschiedenis zijn Jezus, Abraham en Noach voorbeelden van zielscontracten die duidelijk zijn gemaakt aan deze zielen, ze hadden een belangrijke taak. Ook allemaal hebben ze een beproeving moeten doorleven, in seperatie, alleen. Denk aan Jezus die 40 dagen in de woestijn de verleidingen van de duivel weerstond. Wat wij nu meemaken is niet veel anders, behalve dat er een groot aantal mensen is in deze beproevingen. Dit zijn de mensen die in aanraking met ware liefde zijn gekomen via een soulmate en een tweelingziel, in deze tijd is het psychologisch gezien logisch dat wij seperatie beleven met degene waarvan wij het meeste houden (dichte bevolking) zodat wij via deze wegen leren wat ons eigen zielscontract is. Zodat er licht wordt geschenen op de reden waarom wij nu op aarde zijn, wat onze beproevingen en lessen zijn. Op deze manier wordt er inzicht gegeven in onze zielscontracten en taken op aarde. In de bijbelse tijd waren dat er slechts een paar omdat de mensheid nog te primitief dacht, tegenwoordig is een groot deel van de mensen in staat om uit dat primitieve denken te komen en het leven vanuit een hoger licht/bewustzijn te zien. Daarom maken zoveel mensen dit mee en gaan in transformatie. Alle soulmates en tweelingzielen die de ware liefde hebben aangeraakt gaan mee, andere die nu niet meekomen krijgen een tweede kans. Degene die alleen maar tot primitief denken in staat zijn, niet spiritueel zijn en niet in staat zijn om hun zielscontracten nu in te zien, verdwijnen zogezegd straks een tijdje van de aarde. Andere die verder zijn kunnen later nog terug komen.

 

Seperatie tweelingzielen en soulmates

Eenzaamheid en seperatie zijn voor de zielen die een hogere taak in het grotere geheel bekleden. De enige manier om tot de diepere kern in onszelf te komen is afgescheiden zijn van hulp, liefde en dienen vele in hun eentje de beproeving te doorstaan. Wie in staat is dit te accepteren en te begrijpen dat je hier bent omdat je een zielscontract hebt aangaande dienstbaarheid aan de mensheid, op welke manier ook, kan alleen op deze manier geopenbaard krijgen waar zijn of haar taken liggen ten aanzien van het grotere geheel. Dat lijkt in eerste instantie aan degene waarmee de ware liefde wordt gevoeld, maar die vorm van liefde is de enige die zo dichtbij "goddelijke" liefde staat dat het de enige manier is om mensen wakker te schudden uit de droom. 

Een tweelingziel of soulmate tegen komen, ware liefde, is helemaal niet zo leuk. Het is bedoelt om te weten wie wij zelf zijn en wat we hier komen doen en uiteindelijk dient ons hart op de eerste plaats volledig uit te gaan naar de 'goddelijkheid' zodat wij in dienst kunnen treden van het grote geheel. Als we dat beginnen aan te raken kan onze transformatie tot meer diepte leiden, meer zuiverheid en meer ware liefde. Niet alleen voor die ene persoon, maar voor alles wat leeft.

Deze mensen zijn er om elkaar te hoeden, maar ook de aarde en dat is een zeer zware en verantwoordelijke taak die door niemand onderschat mag worden.

 

Seperatie is dus de weg om te transformeren. We transformeren alle oude rommel uit ons systeem naar licht en liefde zodat we geen enkele last meer dragen die van onszelf is. Dan worden we verlicht, vanuit verlichting is de connectie met het 'goddelijk licht' slechts een kleine stap, iets wat voor vele nu is weggelegd. We kunnen namelijk niet dienstbaar zijn als we onszelf nog in de weg zitten, het ego is ook niet belangrijk meer, je werkt tenslotte voor het grotere geheel. Op jou pad wordt je voorzien, heb je geen ego-wil nodig, alles komt wanneer je het nodig hebt. 

Na een tijd afgezonderd te zijn vindt er wedergeboorte plaats en vanuit deze wedergeboorte zal je voluit vanuit je zielscontract kunnen leven en jou Rode Pad kunnen lopen.

 

Contracten met andere zielen

Naast dat het doel van ware liefde van tweelingzielen en soulmates er is om jou te ontwaken, heb je samen ook een contract om samen dingen uit te werken. Dit betekend min of meer lessen van elkaar te leren, je geeft elkaar een mogelijkheid tot groei uiteraard, maar vaak heb je ook nog karma uit vorige levens wat doorzien en geheeld mag worden. Ik kon bijvoorbeeld in veel vorige levens gewoonweg niet kiezen tussen mijn soulmate en mijn tweelingziel en ik heb er echt een potje van gemaakt door vreemd te gaan en hun te bedriegen, ik heb veel huwelijken laten klappen. Dat is dus negatief karma wat ik heb ontwikkelt, ik heb ook niet veel tijd meer dus ik moet dit nu allemaal oplossen. Alles begint met de energie in jezelf, verander dingen eerst in energie, dus alle dimensies, voor dat je ze hier op aarde fysiek kunt wijzigen het kan namelijk met de energie van nu niet meer op een andere manier dan dat we oorspronkelijk gewend zijn (alleen hier 3d fysiek). Ik heb dus echt heel bewust een keuze moeten maken en dat heb ik ook gedaan. Die keuze ligt nu vast, al kreeg ik afgelopen tijd wel erg vaak weer de vraag ( een beproeving) of ik dit echt wel moest doen. Maar nee, ik blijf er bij en ik ga niet meer switchen, ik voel nu wat goed is. Anders zou ik alleen al in energie, weer dezelfde fout maken als in al die vorige levens en dan blijft dit probleem bestaan.

 

Daarnaast hebben we ook nog andere vrienden die op zielniveau heel dichtbij onszelf staan, ook deze mensen hebben contracten mee, feitelijk met iedereen. Sommige ben je bestemd heel lang mee op te trekken, andere zijn slechts passanten om jou iets te spiegelen over jou leven op dat moment. Ik ben bijvoorbeeld in mijn werk een paar mensen tegen gekomen waar ik een karmische relatie mee had, ik had daarmee duidelijk iets te leren over mezelf. Een karmische relatie is niets meer dan een persoon die onverwacht, al dan niet langer bij jou is om dingen die in jou zelf spelen duidelijk naar voren te brengen. Ik moest bijvoorbeeld leren grenzen stellen, ik heb iemand letterlijk uit mijn huis moeten zetten. Ik denk voortaan wel drie keer na voor ik weer iemand zo mijn leven laat binnen denderen. En dat soort dingen kan je allemaal tegen komen. Wel is het een uitdaging om alles in liefde en vergeving uit te werken, boos worden mag natuurlijk wel als iemand te ver gaat, maar doe het dan omdat je voelt dat het uit je hart komt en op dat moment de beste manier is om die persoon de deur te wijzen. Komt de boosheid vanuit haat of ergenis voort, slik het dan in want dan krijg je nieuw negatief karma tegenover die persoon en in veel gevallen in de huidige energie krijg je de ellende meteen terug geworpen, het wacht niet op een volgend leven, je krijgt de consequenties vrijwel meteen terug. Het is dus heel erg belangrijk dat je hierin leert je eigen verantwoording te nemen en niet een ander te beschuldigen van iets, jij schept tenslotte zelf deze situaties met deze personen, dus dien je ze ook zelf op te lossen en in te zien waar jij dingen doet die niet goed zijn.

 

Iedereen in jou leven speelt een bepaalde rol om jou dingen over jezelf te leren. Als het voorbestemd is dat je bepaalde dingen met zielen moet vervullen. Zal die persoon net zo lang in jou leven blijven terugkeren totdat de lessen die je van diegene krijgt hebt geleerd, soms is dat je leven lang, soms maar enkele jaren. (daarom hebben wij dus soulmates en tweelingzielen want daar ligt een groot deel van die lessen)

Soms ga je uit elkaar als die lessen zijn geleerd, andere worden partners, net wat is voorbestemd.

 

Zelfvervullende bestemming

Je begrijpt het al, jou zielscontract is een zelf vervullende bestemming. Als je deze weg namelijk op de juiste wijze beloopt is 'wijsheid' jou partner en 'liefde' al wat je bent. Je zult nooit meer handelen vanuit angst, zelfzucht of haat, je bewandeld namelijk jou Rode Pad, de weg rechtdoor. En dat betekend niet dat er geen obstakels zijn, je kunt altijd beproevingen verwachten of je nog integer genoeg naar jezelf of naar anderen bent, je kunt altijd getoetst worden op je bekwaamheid en beheersing van jou energie. The Self-forfilling prophecy is veel mensen eigen die nu op aarde leven, allemaal doorstaan we deze lessen op soms zeer harde en meedogenloze wijze en we dragen zelf de consequenties van de "foute" keuzes die we steeds weer maken. En als we een juiste keuze maken zullen we steeds helderder zien wat we hier komen doen, totdat we doen wat we komen doen.

En als je bestemd bent om naast jou lessen vele anderen daarin te leiden, dan is dat het enige wat je nog kunt doen en alles wat je nodig hebt wordt als het ware aan je gegeven.

Omdat je werkt volgens wat het  'goddelijke' voor jou bedoelt heeft en voor hun werkt, dienstbaar bent, krijg je alles terug wat je nodig hebt en daar kan zelfs ware liefde in persoon bij horen. 

Daarvoor zul je eerst veel duisternis zien en de duivel recht in zijn ogen aan kijken, wanneer je dat overkomen is, je verleidingen kunt weerstaan en karma leert begrijpen dan pas ben je klaar om volledig zuiver te worden en verlicht te worden. De rest volgt eigenlijk vanzelf als je zover bent en de signalen ziet en die keuzes maakt die jou leiden naar een beter leven.

Sommige zullen het nu niet redden en die krijgen leven na leven gewoon weer nieuwe kansen, oude zielen weten echter wel beter. Wijsheid is een gegeven van ware spiritualiteit.

Je zult je weer vervult voelen en compleet zijn wanneer je in wijsheid omgaat met jou lessen in het leven.

 

Wanneer jou zielscontract in zijn volledigheid is voldaan, dan ben je dus klaar met steeds opnieuw incarneren. Dan hoef je niet meer naar aarde je mag naar huis toe en kan je zogezegd als een lichtwezen fungeren, denk aan een gidsfunctie. Je mag natuurlijk altijd terug naar aarde, er is tenslotte vrije wil. 

Maar alles is vervult...

 

Ahe

 

Aanverwante blogs;

Missie aarde

Ontwaking; Het mannelijke & het vrouwelijke

Het Ware zelf

Karma & Karmische wetten