Ontwaking; Het vrouwelijke & het mannelijke - De kracht van tegenstelling

Geinspireerd en vol begrip, begin ik steeds meer te begrijpen wat er gaande is tussen de mannelijke en vrouwelijke energie tijdens het ontwaking/transformatie proces. Daarom wil ik vandaag alle bijeen geraapte puzzelstukjes voor jullie even tot een volledig geheel smeden.

Weet dat tijdens het proces van zowel de man als de vrouw, beide polen als elkaars spiegel dienen. Hoe dit werkt ga ik verderop op de tekst dieper op in. Het is belangrijk om zelfreflectie toe te passen op alles wat je weet en te weten dat elk onderwerp wat er in deze tekst genoemd zal worden aandacht vraagt in beide sekse. Dit deel van inzicht is nodig om beide te helen, om beide vrij te komen van opgelegde structuren die door de eeuwen heen in ons systeem zijn gekomen. Het is belangrijk om ons zelf vrij te maken van deze energie om in de komende nieuwe wereld vrij te zijn om een relatie aan te kunnen met het andere geslacht, niet alleen daarvoor. Ook onze kinderen hebben baat bij deze kennis voor paden die zij nog zullen lopen, het is belangrijk om deze informatie op jezelf toe te passen en aan anderen over te dragen. Dat ook zij profijt hebben en zichzelf kunnen helen. Van generatie op generatie dient dit karmische pijnlijke onderwerp geheeld te worden om in een vrije wereld te mogen komen.

 

Polariteit

Man en vrouw, zwart en wit, positief en negatief, als magneten trekken deze elkaar aan. Zielen die veel aantrekking naar elkander voelen in soulmates en tweelingzielen hebben dit extra sterk. Dit is polariteit.

Deze polariteit heeft als doel om deze "partners" steeds weer tot elkaar te laten komen en tevens de reden waarom er altijd zoveel aantrekken en afstoten is bij beide sekse. Zolang de zaken namelijk onderling nog niet "heel" zijn en er dingen ingezien mogen worden ten aanzien van elkaar zal het universum telkens opnieuw deze zielen weer bij elkaar zetten. En elke keer dat ze bij elkaar zijn worden er op diep zielniveau weer pijnstukken(onderwerpen die pijn doen, heling nodig hebben/aandacht) aangeraakt om te helen, de dingen die heling vragen die vragen wederom afstand en terugtrekken van elkaar en daarom worden ze dan weer van elkaar afgestoten. Zodat ze in hun eigen tijd de wonden weer kunnen likken. 

We kunnen polariteit verminderen door neutraliteit, deze kan ontstaan als tenminste een van de twee personen zijn of haar zielenwonden al zodanig heeft geheeld dat zij (meestal zij) als ondersteuning kan zijn naar de andere zijde, hierdoor wordt het aantrekken en afstoten verminderd. De polariteit blijft wel in stand in zijnde omdat deze ook dient ter aanvulling in het latere stadium.

De liefde tussen twee zielen die zeer diep reikt is de sleutel naar zelf-liefde, geluk en vreugde en dus vervulling in het hart, beide partijen dienen (karmische) lessen van elkaar te leren, tot het karma is voldaan. Zodra karma is voldaan blijft slechts pure liefde tussen twee zielen/mensen over, daar gaan we naartoe. Dat is het eindresultaat. Dat kan betekenen dat men na het uitwerken van al deze "problemen" en men beide zichzelf heeft gevonden in vervulling en liefde, ofwel men uit elkaar gaat ofwel men juist de partner heeft gevonden voor het leven in onvoorwaardelijke liefde. Dat is de regel.

 

Loslaten

Onvermijdelijk woord in alle processen is het 'loslaten'. Loslaten van de ander, wat betekend vrijlaten in zijn/haar keuzes. Ook betekend het wanneer het nodig is even afstand van elkaar te nemen, dat ook doen, in plaats van halsstarrig aan de ander vasthouden.

Veelal ligt er bij beide partijen een angst om elkaar te verliezen, daarom wordt de confrontatie met elkaar ofwel vermeden, ofwel juist vastgeklampt. Ofwel de ene partij heeft bindingsangst en de andere dus verlatingsangst en zolang de weg samen niet wordt "geheeld" wat betekend ingezien en geconfronteerd om de weg samen aan te pakken, blijft dit patroon standhouden. Angst om te binden ofwel te scheiden is een karmische les voor beide partijen. Dit karma berust vaak in angst om het hart te openen, omdat als men het hart opent het vaak is gekwetst en ook wel misbruikt. 

De kracht ligt hem in kwetsbaar opstellen naar elkaar en eerlijk zijn in wat jij nodig hebt en dat voorop stellen, zodra dit door beide partijen met respect voor elkaars ruimte in acht wordt genomen dan kunnen er dingen onder ogen worden gekomen. In deze ruimte kan een nieuwe weg ontstaan in het met elkaar omgaan zonder dat er iemand blijft klampen of de ander weg rent.

Hierin vindt je samen het neutrale middelpunt, de vrouwelijke energie heeft hierin op dit moment een streepje voor en kan zonder oordeel de mannelijke energie observeren en handelen vanuit neutraliteit zodat de man niet opnieuw geschaad word.

Het is hiermee ook belangrijk om veel aangeleerde structuren los te laten die ons niet langer dienen, daarmee doel ik op veel dingen die door de eeuwen heen aan ons zijn opgelegd maar ook dingen die we in ons dna van onze ouders hebben meegekregen.

 

Vervormde mannelijkheid

Heel belangrijk om te weten is dat de maatschappij vanaf het begin dat de "overheid" wat vroeger bijvoorbeeld de Romeinen waren die begonnen met belasting te innen bij het volk, dat daar alle ellende is begonnen. Mannen moest hard werken zodat de vrouw en kinderen nog te eten hadden, van daaruit is ook onze huidige maatschappij ontstaan. Harde brute mannen die geen genade mochten tonen, bruut moordend en verkrachtend, misbruikend met de medemensen om gingen omdat "de grote baas" dit van ze verlangde.

Het vroeg tevens daadkrachtigheid en hardheid van vrouwen om te overleven, zij mochten niets doen wat de man niet wilde want die was de baas in huis. 

Deze vorm van omgang wordt nu de 'vervormde' mannelijkheid genoemd omdat zowel vrouwen als mannen zich harder moesten opstellen om te overleven, dan dat ze eigenlijk in de kern zijn. 

Denk aan een zachte baby die net ter aarde is gekomen nog zonder opgelegde structuren, dat is de basis voor een persoonlijkheid. Door harde lessen en bevelen is men zo hard geworden. Het is een vervorming van wie men werkelijk is, oorspronkelijk. 

 

Deze manier van met elkaar omgaan heeft in zowel de mannelijke als de vrouwelijke energie zeer veel schade aangebracht. De kundalini energie, ook wel Chi genoemd en in het Sjamanisme aarde-energie is maar ook wel aan engelen wordt gekoppeld. De warme energie die soms met harde vlagen door het lichaam, de geest en de ziel wordt gejaagd wanneer men met deze liefde in aanraking komt in personen en hogere energieen maakt zeer veel los in beide sekse op dit moment. 

Onderwerpen waar beide sekse nog veel heling op mogen vinden zijn de volgende;

 

- Misbruik 

- Misleiding

- Wantrouwen

- Seksualiteit

- Boosheid

- Angst

- Jaloezie

- Geven en ontvangen

 

Relaties en bespiegeling

Weet dat in alle relaties die je hebt er dingen gespiegeld worden die zich in jou afspelen. De soulmate of twin-relatie zijn de sterkste vormen die het krachtigste terugspiegelen. 

 

Wanneer men zich gebruikt voelt, moet men reflectie toepassen op de vraag waar men zelf anderen nog misbruikt? 

Wanneer er boosheid wordt getriggerd en ergenis worden er dingen op zielniveau aangeraakt die dat aanwakkeren, waar komt dit door? wat zit je nog dwars?

Vanuit welke emotie wordt er naar de ander gehandeld? wat is daar de grondslag van?

Op wat jij voelt naar de ander toe, waar handel jij hetzelfde naar misschien weer andere mensen toe?

Reflecteer de situatie en leer daarvan, dat is het allerbelangrijkste.

 

Weet dat elke man ook vrouwelijke ervaringen heeft en elke vrouw ook mannelijke ervaringen heeft, dus beide zijn we schuldig aan wat er is gebeurd.

En elk hebben we een deel mannelijkheid in ons en een deel vrouwelijkheid, deze bespiegeling in onszelf is nodig om te leren en te helen, de mannen en vrouwen met een tikje meer vrouwelijkheid lopen voorop op dit moment. Deze hebben al zeer veel heling gedaan in het vrouwelijke deel, maar ook daarin worden nog mannelijke delen geraakt in bovengenoemde onderwerpen.

Kwetsbaarheid en eerlijkheid zijn de sleutel, deuren naar elkaar openen om te begrijpen wat de relatie op dat moment nodig heeft. Dat kan rust en ruimte zijn, maar ook heling door bij elkaar te zijn en de nodige technieken toe te passen om elkaar meer verzachting te geven in de geleden pijn.

Het mannelijke deel heeft nu te maken met de seksualiteit en het ontvangen van ware liefde, wie dat nooit heeft ontvangen vindt veel moeite in het krijgen er van. 

De pijndelen zijn gevestigd in het sacraal chakra in het bekken, steeds wanneer de vrouwelijke delen te dicht in de buurt komen krijgt het mannelijke deel het gelijk moeilijk. De vrouw is echter neutraal en respecteert zijn wensen, dat mag hij ondervinden.

Belangrijk om te weten voor de vrouwelijke delen is dat het belangrijk is om geen relatie met de mannelijke zijde aan te gaan zo lang hij nog heling nodig heeft op deze pijnlijke delen in zichzelf. 

 

 

Seksualiteit

De bron van het geen relatie aan gaan is de seksualiteit.

Weet dat 'heilige seksualiteit' een krachtig goed is. In verbinding met de diepere bron, onze eigen liefde, de kundalini en aarde energie die onze liefde voed, wanneer beide harten geopend zijn en 'heel' zijn, ofwel vrij van oude pijndelen die nu de mannelijke energie nog kwellen met;

- Onrust/twijfel

- Boosheid

- Angst voor confrontatie

- Misbruik

- Misleiding

- Ontvangen/geven

 

Zal hij niet in staat zijn de volledige bronliefde te blijven ontvangen. Steeds zal hij weer vluchten na een intieme daad omdat hij het nog niet kan. Zijn wonden zijn nog te diep om zichzelf aan een vrouw te kunnen geven in deze heilige ruimte. Het is belangrijk dat beide partijen elkaar hierin ondersteunen, de verleidingen weerstaan en vanuit een krachtig neutraal 'zijn' elkaar ondersteunen. Wanneer de man genoeg zelfliefde op kan brengen omdat zijn wonden geheeld zijn, kan de heilige seksualiteit zonder complicaties gedeeld worden. Tot die tijd zal een relatie niet mogelijk zijn.

De vrouwelijke zijde kan ondersteunen de mannelijke zielenwonden te helen. De tijd die dat nodig heeft is afhankelijk van de bereidheid van de mannelijke zijde om zich kwetsbaar op te stellen naar de vrouwelijke zijde en te erkennen wat hij precies nodig heeft. Van daaruit kan onderling een nieuwe ruimte ontstaan van vertrouwen en vrije wil.

 

Wat men ook mag weten is dat de seksuele daad een moment is van meer dan iets fysieks. Wanneer een heilige relatie ongeheeld een seksuele ervaring heeft met elkaar. Wordt de negatieve ongeheelde energie met elkaar gedeeld, zie het als een soort splitsing waarvan beide partijen een stukje van zichzelf aan de ander weggeven. Denk sowieso zeer goed na als je seks hebt met wat voor persoon het is, als het iemand is die veel drank en drugs gebruikt en veel duistere negatieve energie bij zich draagt, krijg je als licht en zuiver persoon een hele laag energie daarvan mee. Het infecteert je en maakt jou onzuiver, gebruik seks niet als een genotsmiddel om puur seks te hebben. Heilige seksualiteit is een zeer uitzonderlijke mooie ervaring, deel dit alleen met wie jij dit kunt en wilt beleven. Iemand waarvan je weet dat het een zuiver persoon is. 

Heilige seksualiteit kan versnelling in onderlinge transformatie processen zetten, maar de gevolgen zijn ongetwijfeld nieuwe scheidingen en een langer proces. Geef je lichaam niet zomaar aan een onzuiver persoon weg als geen energetische vergiftiging wil, het kost veel tijd om het weer uit je systeem te zuiveren.

 

Wanneer de 'heilige partner' eenmaal net zo zuiver is en heel als jij zelf is heilige seksualiteit een zeer intense beleving, het ultieme. De kracht die vrij komt bij een dergelijke daad is met geen woord te omschrijven en werkt vaak nog maanden door na de gedane actie. De hoeveelheid licht en liefde die vrij komt is van zeer groot belang, lichtwerk.

De manier om daar te komen is zeer liefdevol, geduldig en neutraal te zijn. Kwetsbaar naar elkaar opstellen en eerlijk en open zijn.

 

Vrouwelijke en mannelijke liefde

Wanneer heelheid is gevonden aan beide kanten en men de ander niet meer nodig heeft en er geen sprake meer is van het 'opvullen' van een ruimte, dan kan er worden aangevuld.

De spiegeling die onderling plaatsvind op de onderwerpen die berusten in bovengenoemde en de reflectie hierin, brengt uiteindelijk helderheid in de eigen persoonlijkheid. Het geeft kracht aan zichzelf door naar de ander te kijken.

De ene partij weerspiegelt allicht het licht in de ander, de ander weer duister en schaduwkanten in de eerste en dat is precies wat aanvulling precies doet in een later stadium. De aan elkaar versterkende krachten uiteindelijk maken van dit partnerschap een ultiem gezelschap waarin je elkaar altijd zult laten groeien en verbeteren. Je wilt er een beter mens door worden als de ander bij je is, ook als de ander niet bij je is. En dat is wat de liefde doet, je zult altijd bereid zijn de grenzen te verkennen en over te gaan. Zo vindt je uiteindelijk jezelf ook weer terug en dat is waar deze ontwaking voor staat; Het vinden van jezelf. 

Daar heb je de ander voor nodig om tot je volledig potentieel te kunnen komen, is dat geen ultieme samenwerking van de twee sekse?

En dat noemen we eenheid. Samen vormen beide sekse een geheel en vervullen hun functie daarmee naar elkaar en naar de mensen om zich heen.

De strategie van leven zal niet langer gericht zijn op 'overleven' , maar gaan "leven" in de meest vervullende vorm die maar mogelijk is.

 

 

Familie karma en karmische lessen

Er ligt zeer veel karma in dit onderwerp verweven zoals je al begrijpt. 

Belangrijk is het vertrouwen terug te vinden in deze nieuwe omgangsvormen met elkaar. De vrouwelijke energie mag de mannelijke weer gaan vertrouwen en de mannelijke energie mag het vrouwelijke weer gaan vertrouwen.

In veel families komt het ook voor dat de vrouwen de mannen onder de duim hebben, of mannen hun kinderen misbruiken en meer van dit soort feitelijk 'scheve' verhoudingen onderling. Dit heeft veel negatief karma op beide sekse gelegd, beide sekse mogen dit gaan loslaten en verwerken, omvormen tot neutrale energie. Dit is heling op het familiekarma en de eigen stukken die daarin liggen.

De lessen liggen met name in het vertrouwen en daarmee ook in het ontvangen van onvoorwaardelijke liefde, dat zijn eigenlijk de karmische lessen die geleerd mogen worden voor allebei.

 

Het is vaak een zeer pijnlijk onderwerp maar het is niet ongeneeslijk, sterker nog het huidige sjamanisme komt bijna niet anders tegen dan dit en heeft zo de nodige remedies.

Door eigenlijk een "gebroken hart" is het hart zeer kil en gesloten geworden bij zeer veel mensen en met name mannen huiveren nog om hun gevoeligheid te tonen, kwetsbaar te zijn. Vaak is het huidige verleden ook een zeer grote oorzaak. Als er harteloos met jou is omgegaan is het niet gek dat jij ook harteloos met andere mensen om gaat. Omdat je niet hebt geleerd hoe je je hart werkelijk opent en zeker niet zonder dat het pijn wordt gedaan.

Dit mag eerst ingezien worden en geheeld worden, dan kan men langzaam stapje bij beetje weer opnieuw leren het hart te openen voor er weer liefde kan stromen. Liefde is zeer zacht en vrijblijvend, altijd beschikbaar. Voor je dit leert mag je eerst in jezelf kijken wat er is gebeurd en zien wat jou rol was in het verhaal. Vandaaruit kom je op pijndelen in de ziel die duidelijkheid kunnen geven over nog verdere geschiedenis en beetje bij beetje wordt het hele onderwerp verwerkt tot alle pijn verdwenen is.

Van hieruit kun je een nieuw leven opbouwen, zonder invloed van familiekarma en andere negatieve energie. Nog veel mooier is dat is dat dit bij iedereen kan en voor iedereen beschikbaar is. Men hoeft slechts de wil te tonen om dit te veranderen, los van alle pijnstructuren willen komen en zichzelf te willen confronteren met de werkelijkheid.

Vroeg of laat zal het altijd weer naar boven komen, daarom is het belangrijk om dergelijke onderwerpen, als die heling vragen hier ook iets mee te doen.

Het verbeterd niet alleen de relatie met de soulmate of tweelingziel, maar die met de hele wereld om je heen. En van daaruit kan de zelf- vervulling vrij baan krijgen.

 

Complete ziel, compleet hart

Aan het einde van een soulmate of tweelingzielproces is de ziel aan beide kanten, van beide partijen mogelijk compleet of bijna compleet. Wanneer alle delen die je van jezelf kwijt waren, weer bij jou terug zijn gekomen en je dus liefde en vervulling ervaart. Van waaruit overvloed, liefde en geluk voortstromen een feit.

Mensen die zichzelf verliezen zijn letterlijk delen van zichzelf kwijt, meer daarover in dit blog , wanneer men zichzelf weer heeft gevonden, de flow, de liefde in zichzelf en het geluk dan is men 'heel'.

Naast 'heel' zijn hebben zowel de mannelijke als de vrouwelijke delen altijd nog lessen nodig om hier op aarde te zijn, die kunnen ten alle tijden vrijblijvend van elkaar worden geleerd.

De kern tot dit alles is het tonen van 'het zelf' ofwel het zuivere zielsbewustzijn aan de wereld, twee zielen kunnen van ziel tot ziel communiceren en alle ego zaken worden voor de ander aan de kant gezet, dit is dienstbaarheid. Wanneer je dit bereid bent te doen en dus vanuit 'ware liefde' handelt ben je dienstbaar voor iedereen en kan er vanuit een nieuwe opening, eerlijkheid en openheid altijd nog wel eens een relatie ontstaan tussen twee mensen.

Belangrijkste van heling ondergaan, met name ook het werk samen is dat het gebeurd vanuit vrije wil en de wil dingen te veranderen en het hart te openen voor elkaar. Je kwetsbaar opstellen en er gewoon voor elkaar zijn.

Niemand hoeft zich te bewijzen, we zijn allemaal gelijke aan elkaar zodat we met een open hart zonder angst onszelf aan de ander kunnen geven, maar zo ook de ander kunnen ontvangen. Vanuit een neutraal 'zijn' volop in liefde.

Daar is een eindpunt, zo ook een nieuw begin in de menselijke relaties onderling tussen man en vrouw, of eigenlijk tussen de mannelijke en de vrouwelijke energie in het grote geheel. Daarmee wordt het geheel gesmeed in licht van de wereld waar wij nu met z'n allen in een versnelling toe gaan groeien.

Kwetsbaar zijn, eerlijk zijn naar jezelf en naar de ander, open zijn en bereid zijn te geven en en te ontvangen...in liefde alleen.

 

Aho