· 

Het Ware Zelf- Hartkracht & Ontwaking

Wat is nu precies het ware zelf? waar komt onze kracht en passie vandaan? wat is er nu precies op steeds grotere schaal gaande? hoe kunnen we elkaar daarin bijstaan? Wat doet dit innerlijk met je? wat zijn de kenmerken?

Wegens een massale energetische push en grotere groep die nu ontwaakt wil ik dit onderwerp vandaag met een verdieping erin graag aansnijden.

In vele levens is een uniek keerpunt bereikt, een keerpunt wat nog nooit eerder heeft plaats gevonden in de menselijke geschiedenis. Een massaal ontwaken, ofwel wakker worden is nu toch echt begonnen.

Welke ilussies komen jouw nu ten deel? Op welke levensvlakken kom jij nu bedrogen uit? waarschijnlijk zie je nu pas dingen die je nooit eerder hebt geweten. Het is tijd voor zelfreflectie en heling die daarbij wordt geactiveerd op elk niveau van ons bestaan. Wat past niet langer bij jouw leven? wat mag je loslaten? wat is niet langer van jou?

 

 

Zelfreflectie

De kern van ontwaking, ofwel de weg naar ons ware zelf wat niets meer is dan een weg naar ons eigen zielbewustzijn. Wie zijn wij zelf op zielniveau zonder alle aangeleerde gewoonten en structuren? Die persoon ga jij ontdekken, wat is er spannender en leuker dan dat?

Werkelijk niets! Het is de leukste uitdaging van alles die er bestaat op deze wereld op dit moment, het allerleukste gedeelte is wanneer je los van alle struggles komt en je eigen ware krachten leert ontdekken. Natuurlijk niets is zonder consequenties, je zult wel je best een beetje moeten doen om resultaten te mogen zien van het werk wat je met je zelf doet.

Alles staat en valt met zelfreflectie, vragen stellen aan jezelf waarom je dingen meemaakt en dan in plaats van in een slachtofferrol te gaan zitten ga je relfecteren op de situatie. Waar ging iets mis? en waarom ging dat mis? Wat zal je volgende keer anders doen? en gaandeweg het pad ontdek je alleen maar meer reflectie, reflectie en nog eens reflectie. In deze reflectie ontvang je inzichten en ingevingen die langzaam een nieuw pad van leven doen ontvouwen. 

 

Struggles en twijfels

Het gevecht met het zelf, ofwel dualiteit (jezelf tegen spreken/twijfelen) zijn puur en alleen maar ego gerelateerd. Deze eigenschappen versterken regelmatig, het is een uitdaging om ondanks de twijfels in het hoofd toch de wegen van het hart te kiezen. Struggles en twijfels zul je vaak en veel tegen komen op dit pad. Het is elke dag weer de kunst om een keuze vanuit het hart te maken, wanneer de keuze niet de juiste is zullen de wegen keer op keer een blokkade of tegenslag vinden. Zowel in gevoel als in gebeurtenissen om je heen. Weet dan dat dit niet de juiste keuze was en het universum je terug roept. Het is tijd om tegengesteld te gaan handelen aan wat je eerder gewend was, handel niet meer gedachteloos of harteloos. Deze wegen lopen uiteindelijk gewoonweg dood.

 

Ook zul je met veel emotie te maken krijgen, emoties brengen nog meer struggles. Je mag namelijk jezelf onder ogen komen in alle lagen die je bent. Vaak zul je dingen voelen die je dan niet meteen kan plaatsen of die niet logisch lijken met situatie waarin je bevind. Weet dat we in een tijd leven waarin veel oude innerlijke blokkaden en pijnstukken worden aangepakt. Momenteel vinden we ons ook in een dimensieverschuiving, mede hierdoor wordt het ook makkelijker om contact te hebben met vorige levens daardoor kun je dromen en belevingen hebben s'nachts waarin je dingen herbeleefd. Dit zijn allemaal vormen waarin de oude pijnen naar boven komen, deze situaties zijn veelal naast je huidige leven neer te leggen en geven inzicht en duidelijkheid in wie jij bent, wat jij hebt meegemaakt en aan de hand van dat kun je met inzichten gaan begrijpen wat je nu anders mag doen en het leren te verwerken. Uiteindelijk zal al dit oude verwerkt mogen worden en dat is wat de heling is.

 

Sommige dingen zal je niet altijd bij kunnen zelf omdat er soms zeer hardnekkige blokkaden aanwezig zijn. Hiervoor zijn voldoende healers en coaches die je kunnen bijstaan bij de dingen die zelf niet meer ziet of begrijpt.

 

Blinde vlekken en schaduwzijde

Bij ieder mens leven dingen in de "ongeziene wereld", hiermee bedoel ik de dingen die men niet van zichzelf ziet. De blinde vlekken. Veel mensen leven met oogkleppen op voor bepaalde delen in zichzelf, omdat ze dat niet graag van zichzelf zien. Soms willen ze het gewoon niet zien omdat het ze het niet willen zien, ook kan het zijn dat er een diep gewortelde (soms onmerkbare) angst is voor pijn die schuilt in wat men niet weet. Eigenlijk ook een angst voor het onbekende. Daar hoef je je niet voor te schamen, eens waren we allemaal bang en iedereen is altijd nog wel eens bang. Dat is geen zonde, kwetsbaar zijn is de sleutel voor een makkelijkere doorloop. Kwetsbaarheid is de uitdaging. Erkennen dat je dingen niet zelf kunt of weet, erkennen dat een man soms een vrouw nodig heeft, erkennen dat je als therapeut zelf misschien ook een therapeut nodig hebt. Niet zelf trots zijn en denken dat je alles maar alleen kan oplossen, samenwerking is waarom we hier zijn en vele hebben al gezien wat jij nu meemaakt, je bent namelijk niet alleen met je problemen. Jouw problemen nu hebben healers en therapeuten al meermaals gezien, schaamte is ook totaal misplaatst. Naaktheid in wie je bent en dat durven tonen, daar gaan we naartoe.

Als je dingen van je zelf niet zo goed kunt zien, wees dan bereid naar andere te luisteren, natuurlijk is het eng om jezelf in te kruipen die diepte in. Maar wat heb je te verliezen? je kunt alleen maar een beter mens ervan worden.

 

Negatieve emoties die vanuit de diepte komen, verslavingen, herhalend karmisch gedrag (gedrag van jezelf waar je iets uit mag leren en doorzien) berusten allemaal in het ego en het primitieve denken. Het is nu jouw taak om van het primitieve denken te gaan denken en voelen met je hart, te weten waar dit soort negatieve dingen precies vandaan komen. Soms zitten deze dingen heel diep in het onderbewustzijn verborgen, gelukkig kan de Sjamaan je dan ook weer een handje op weg helpen. Het is mogelijk de kern van het gedrag of de situatie te doorzien en begrijpen en binnen vrij korte tijd meestal ook wel op te lossen ook. Zodat je weer een normaal vrij mens kan worden, vrije ziel eigenlijk. Je moet wel bereid zijn die diepte te doorzien in jezelf.

 

Van hoofd naar hart, de langste weg

We mogen allemaal leren om naar ons hart te luisteren, te voelen welke richting we op mogen gaan. Kiezen we voor de juiste ontwikkeling of blijven we staan waar we staan? Elke dag is die vraag er weer, waar kies je voor? Elke dag kun je kiezen om naar je hart te luisteren om te weten wat werkelijk goed voor jou is als mens. Dat is niet egoistisch, in die zin voor je zelf kiezen is een van de eerste dingen die je zal mogen leren om volwaardig in je hart te mogen en te kunnen groeien. Het is zeer belangrijk dat je je eigen psychische en lichamelijke grenzen leert kennen, maar ook deze leert aangeven in je omgeving. En dan op een waardige en respectvolle manier, communicatie en daarin mededogen tonen is dan ook een aspect wat heel erg aan de orde is in de ontwaking. Leer elk woord wat je zegt in de waagschaal te leggen voor je het de wereld in gooit, op facebook plaatst of iemand voor van alles uit gaat lopen maken. Kijk eerst naar jou deel in het verhaal, reflecteer, wat deed jij in die situatie als jij die ander was? en waar ging jij de mist in? Denk even drie keer na voor je de wereld met negativiteit overspoeld, je maakt hiermee alleen maar negatief karma aan en krijgt daarmee alleen maar meer negativiteit terug. En dat mag je allemaal zelf oplossen ook, dus wees voorzichtig.

 

Ook in dit thema mogen we leren om het rationele denken los te laten. Natuurlijk in praktische zaken beide beentjes op de grond. Maar als het gaat om volwaardig voelen mogen we leren om het hoofd ertussen vandaan te halen. Dit kan met meditatie worden aangeleerd, uiteindelijk kan je het in actieve staat van leven gewoonweg 'leven'. Meditatief gewoon je dagelijkse leven te leven, dus altijd open te staan voor de universele en gewijde boodschappen die zich op jouw pad zullen ontvouwen. Vaak zijn dit de wegwijzers naar nieuwe dingen, dingen die nodig zijn of jou gewoon gelukkig maken. Ze leiden naar synchroniciteit. Maar ook naar het zuiver waarnemen en horen van jou gidsen en andere helpers. Er gaat een nieuwe wereld voor je open die je niet eerder hebt gezien.

 

Synchroniciteit

Synchroniciteit betekend dat jou levenspad loopt volgens jou unieke plan, Dit plan ligt in de ziel opgeslagen en is al bepaald voor jij ter aarde kwam. Ditzelfde fenomeen wordt ook in de volksmond 'flow' genoemd, synchroniciteit zijn de gebeurtenissen die vervolgens in die flow plaatsvinden. Hiermee worden verschillende dingen bedoelt die je daarin kunt ervaren. Ik zelf heb bijvoorbeeld een blauwe vlinder als logo, voor mij persoonlijk betekend dat heel erg veel omdat het het begin van mijn verlichting en ontwaking betekend. Ook heb ik als krachtdier zo'n blauwe vlinder. Ik zie deze dan bijvoorbeeld zoals afgelopen week opeens verschijnen in het wolkendek in de vorm van blauwe lucht, precies een blauwe vlinder.

Het is vaak heel erg persoonlijk, het zijn dingen die jou raken of een bijzondere betekenis voor je hebben. Maar ook engelengetallen bijvoorbeeld, hierbij bedoel ik veel dubbele getallen. Zoals als je op de digitale klok kijkt en bijvoorbeeld 11:11 of 22:22 ziet staan, of op nummerborden van auto's die jou passeren etc.

Hierin heeft iedereen wel wat bijzondere dingen, kan ook met dieren zijn zoals zwanen of duiven.

Vaak neem je in de energie op deze momenten ook iets waar, iets lichts. Dat komt omdat je precies in de juiste energie van het universum meeloopt om je doel te bereiken. Een reeks groene stoplichten krijgen op belangrijke momenten van je leven bijvoorbeeld, dat is ook een vorm van synchroniciteit.

Als je verkeersopstoppingen hebt, files, tegenslagen, trein mist, hoge boetes krijgt of herhaaldelijk met bepaalde bedrijven in de clynch ligt of met mensen, weet dan dat het universum je daarover iets wil vertellen. Maar let op; eerst zelfreflectie! Als het daarna inderdaad nog niet klopt, ja dan is dat hoe dan ook de verkeerde richting te lopen.

 

Karma en Karmische lessen

Al eerder deze week in een blog van mij omschreven, met uitleg in detail. Maar er is nog iets daarin wat je mag weten. Zodra je begint met ontwaken en aan je loslaat proces begint. Wat veelal betekend op een moment voor veel mensen in ongeveer 2014/2016 bij het verlaten van de vorige partners etc, in ieder geval voorgaande situaties. Zodra er wordt begonnen met het loslaten van oude structuren, pas op dat moment komt jou karma in werking. Dit betekend dat als je voor die tijd nog niet zo veel spannends in je leven meemaakte, of gewoon een patroon herhaalde over de jaren heen. Dan komt daar nu direct een einde aan, wat betekend dat niets meer hetzelfde is. Dingen die zich nog herhalen, dus situaties die zich blijven voordoen en altijd op hetzelfde resultaat uit lopen, wat kan betekenen situaties die jij hebt in conflicten met andere mensen bijvoorbeeld, of een ellenlange situatie waarin geen einde lijkt te zijn waarin je ongelukkig bent of een bepaald gevoel wat zich constant parten blijft spelen in jou. Dat is karma, dit karma vraagt aandacht; er ligt namelijk een les voor je in. Zolang je de reden niet inziet van deze situatie, blijft het zich spijtig genoeg herhalen net zo lang tot jij wel ziet waarom er aan de hand is wat er aan de hand is op dit moment. Zolang jij dat niet veranderd vanuit wie jij bent, veranderd het ook niet. Dit is iets wat in je hart ligt om van daaruit op te lossen, dat mag je leren. Je zult in dit proces al deze dingen onder ogen moeten komen, zeker als je er los van wilt.

 

Loslaten

Je begint dus met het loslaten van alles wat jou niet meer dient. Alle lasten en opgelegde en aangeleerde gedragingen worden via de achterdeur naar buiten gegooit. Dit houdt niet in dat je ze vergeet, wel dat je er innerlijk geen druk meer van hoeft te voelen. Je komt los van de druk vanuit de maatschappij en je gaat echt in vrijheid voor jezelf leven. De maatschappij heeft uiteindelijk geen invloed meer op jou als wie jij bent in persoon. En dat is vrijheid op z'n best. Het raakt je allemaal niet meer en daarmee bedoel ik niet dat je gevoelloos wordt, je leert er anders mee omgaan omdat je het heel anders gaat zien. Je zal alles gaan zien vanuit het grotere geheel en het universele plan wat daarin de bedoelingen zijn, ook krijg je daarbij de werkelijke oplossingen mee. Daarom hoef je je niet meer zo druk te maken om alles wat er in de wereld gebeurd, want je 'weet' vanaf dat punt ook gewoon wat er gebeurd en waarom. En bovendien wat jou rol is in het geheel en dat is uiteindelijk wel een heel mooi cadeautje en zeker de moeite waard om dit allemaal te doorleven.

 

Proces op proces

De weg naar onszelf, is een hele lange. Voor we in staat zonder met onze gestructureerde eerdere persoonlijkheid er de hele tijd tussen te komen, zijn we al een aardige route onderweg. Het is een proces, wat volgt op verschillende processen die allen een verschillende thema bevatten. Eigenlijk is het heel paradoxaal, eerst moeten we goed voor onszelf leren zorgen en onze grenzen inzien in alles wat we doen en alles wat we doen herzien. We laten alles los wat we kennen en beginnen weer opnieuw, om uiteindelijk vanuit een innerlijke leegte alles totaal opnieuw op te bouwen en compleet te maken. Wat ook weer betekend onszelf juist opzij te zetten, wat betekend het ego want wie wij werkelijk zijn is niet het ego, dat is die man of vrouw die in dat hart leeft. En dan zijn we perfect in wie wij zijn. Dit betekend voor veel mensen wel een vorm van een identiteitscrisis en omdat het ook bij mensen voorkomt tussen de veertig en zestig jaar wordt het nog wel eens onterecht verward met de alom bekende identiteitscrisis die als iets negatiefs wordt gezien. Maar is het feitelijk niet, het is namelijk wakker worden in wie en wat jij werkelijk belangrijk vindt, je leert eindelijk van het leven te genieten en dingen te nemen zoals ze werkelijk in pure essentie zijn. En dat is wat we allemaal nu leren, de essentie van onszelf te kennen. En in die essentie vinden we uiteindelijk verlichting, uiteindelijk DE verlichting.

Vele hebben wel in de jongere jaren euforische momenten gekend van ultiem geluk, verlichting is dit. En daar gaan we met z'n allen heen als we dit pad oppakken voor onszelf.

Dit hele proces is de alom inmiddels wel bekende transformatie. We transformeren naar onze pure essentie van wie wij in wezen zijn, wie wij waren voor al deze pijn was aangedaan puur en schoon zoals aan het begin van de schepping. Denk aan je geboorte hoe je nog volledig ongeschonden en puur ter wereld kwam, je wordt herboren.

Voor je dat kunt bereiken zal je wel door alle pijn terug moeten, dan kun je schoon en zuiver onbezoeldeld opnieuw ter wereld komen, in dit leven of het volgende. 

Je krijgt altijd een kans om hiertoe te werken, de entiteiten van de overledenen doorleven precies hetzelfde, ook zij wordt deze kans geboden, altijd. Je bent waar je ook bent altijd bezig met het leren hoe je dingen anders kunt doen, om uiteindelijk tot die verlichting te komen waarin je het ultieme kunt beleven omdat je vrij bent van negatief karma.

 

De essentie, het ware zelf, zelfliefde & verlichting

In leven en dood zijn we dus feitelijk altijd in transformatie. Als we in lessen blijven hangen, dus karmische lessen en eerder genoemde herhalingen, waar we ons ook bevinden. Dan hebben we nog steeds de boodschappen uit het universum dus niet begrepen. Elke keuze en verandering die je daarin de mogelijkheid geeft om die les te leren en aan te pakken wat jou dwars zit in die situatie, brengt je weer een stapje dichterbij de verlichting. Het pad wat wij allen belopen, andere bewust en andere onbewust.

 

In essentie houdt de essentie gewoonweg in dat je geen negatief karma meer hebt. Dan kun je vol leven met de liefde van het licht om ons heen. Je kunt het voelen en leven en ultiem geluk ervaren. Als je jezelf genoeg ruimte en liefde gunt wat dus zelfliefde is en je dienstbaar bent voor de mensen om je heen zonder ze pijn te doen maar altijd vanuit jou essentie te benaderen, ook wel bekend als het nulpunt ofwel het neutrale punt in het universum waar jij innerlijk ook gewoon kunt 'zijn' (die meditatieve staat) dan ben je altijd vol mededogen naar andere toe. Vergeving is het sleutelwoord, doorzien waar vergeving mag zijn. In essentie is iedereen het waard om te leven in het licht, al is het soms beangstigend. Langzaam stapje bij beetje leer je omgaan met overvloed en het ontvangen en geven van liefde, wat veel voldoening geeft. Uiteindelijk zal je weten waarom je hier bent en in overgave zonder zorgen doen waarvoor je hier bent, je plek weten in het grotere geheel. Vanaf dit punt komt er zeker weer verdieping in de wegen die je zal belopen en het universum zal je altijd testen of je nog steeds je ego opzij kunt zetten voor een ander, je trots of angst triggeren om te zien of je nog steeds goed om kan gaan met de krachten die in je ziel leven.

 

Het leven is een school en deze processen zijn een versnelling in deze scholing die in deze tijd wordt geleefd, als je in overgave je overgeeft aan alles wat je voelt en er mee aan het werk gaat zal je veel moeten doorleven en het vraagt zeer veel moed, vooral ook als je niets weet van hetgeen wat gaat komen. Daar mag je leren vertrouwen te hebben, dan zal in de flow het pad zich vanzelf ontvouwen.

Ben jij bereid dieper in jezelf te gaan en je gevoel te reflecteren?

Raap je moed bijeen, dit is de ontwaking en de weg naar 'het ware zelf'

 

Liefde, Licht & Kracht