· 

Over de uitdagingen in een transformatie en/of tweelingzielproces, over mannen en vrouwen in hun proces.

Dankzij verkregen feedback, ervaring en het steeds beter leren kennen van mijn eigen vermogens als healer, tweelingziel, en lichtwerker kan ik in dit blog uiteenzetten welke aspecten, uitdagingen en wegen er bewandeld worden tijdens een transformatie/healing proces van jezelf, naar het leven van "de liefde". We kunnen het hebben over het vinden van zelf-liefde, het verkrijgen van een schone ziel en daarmee transformeren van blokkades. Zowel soulmates als tweelingzielen die in ontwaking zijn hebben allemaal met dezelfde symptomen te maken, zowel mannen als vrouwen. Alles om zich een weg naar de nieuwe vrijheid te doen vinden met alle "struggle" en innerlijke gevechten er bij in. Zowel voor de mannen als de vrouwen is er momenteel veel gaande. Graag wil ik tot hoever ik kan zien de uitdagingen uiteen zetten en ook geef ik graag wat tips hoe hier mee om te gaan. Ik hoop jullie weer een beetje overzicht in de zaken te kunnen geven zodat jullie jezelf ook weer een beetje kunnen helpen. En ja, dit keer kan ik ook meer geven aan de mannen onder ons. Een fijne vooruitgang waar voor ik dankbaar ben.

 

--

 

De weg naar zelf-liefde 

We kunnen dit pad wel duizenden namen geven die de commercie van de spirituele industrie gebruikt, maar alles is het vinden van jezelf, zelf-liefde verkrijgen op een hoger niveau, dit gaat gepaard met verlichting en als je netjes de energieeen volgt die er door je heen stromen, kun je door dat mee te nemen in je leven en toe te passen je hele leven laten stromen en daarmee komen we in de universele "flow" terecht.

 

Wie de weg van transformatie en ascensie bewandeld, bewandeld het pad van opgaande energie, daarmee van verlichting, transformatie is niets anders dan de ziel vrij maken van blokkades die in de ziel opgeslagen liggen, het doorzien van oponthoud in onze eigen geest (ego) die dingen keert tegen de "flow" in door bijvoorbeelde op bepaalde momenten angst naar boven te laten komen of boosheid.

 

Wat ik in feite probeer te zeggen is dat alles op hetzelfde neerkomt. Elke lichtwerker is op dit moment bezig om zichzelf te bevrijden van blokkades, dit is geen kwestie van willen maar gaat vanzelf omdat de aarde ons nodig heeft en ons heeft uitgekozen met de trilling mee omhoog te gaan. Daar kun je niks aan veranderen.

Elke lichtwerker leert zelf liefde op dit moment, elke lichtwerker is op het verlichtte pad en zal steeds hoger mee ascenderen met de energie die er over ons heen wordt gedeponeerd, elke lichtwerker dient in zichzelf te ervaren wat het is om in eenheid met het licht te leven en zichzelf te gaan voeden met bronlicht en daarmee andere mensen weer te helpen. Lichtwerkers die tweelingziel zijn idem dito, iedereen bewandeld diezelfde weg, ieder via zijn eigen ervaringen.

 

Het doel van deze grootse transcensie is het bereiken van groot bewustzijn, wij dienen ons allemaal bewust te worden van onze eigen scheppingskracht. En de daarmee in zicht komende heldere vermogens.

Na het ontdekken van deze vermogens leren we deze te gebruiken en zo zijn we in staat om mensen die minder bewust zijn dan wij, ook mee te nemen in een nieuw perspectief van leven. En nog bewuster te maken dan ze waren voor ze ons ontmoette. En zo houden we in feite allemaal deuren open voor elkaar en brengen we elkaar door middel van de liefde meer bewustzijn, dat bewustzijn groeit met liefde. Hoe meer liefde wij in ons ervaren hoe meer wij hebben te geven aan de wereld. Hoe meer liefde en dus verlichting er aanwezig is in ons hart, hoe groter onze draagkracht voor de mensheid wordt. 

 

 

De liefde en partnerschap

Voor we het proces omschrijven is het ook belangrijk dat je qua inhoud weet wat er wordt bedoelt met alle relaties, partnerschap, missies en de ultieme liefde.

Wij allemaal streven naar de ultieme liefde en zijn er allemaal heel ontvankelijk voor omdat wij zelf in die puurheid van pure liefde verkeren en eigenlijk daar altijd in contact mee zijn geweest, hebben wij dit altijd geprobeerd te vinden in al onze voorgaande partners en relaties en eigenlijk allemaal nooit gevonden. Wij vonden het altijd moeilijk om echt lang met iemand samen te leven, deden we dat wel dan is dat de afgelopen jaren ook wel aardig om zeep geholpen. Veel lichtwerkers zijn uit elkaar gegaan uit relaties die niet meer werkten en dat zal nog steeds gebeuren. Niet zozeer alleen omdat de relaties puur vanuit het 3d leven niet meer werken omdat ze op ego gebaseerd zijn, we laten onze ego's los, dus die partnerschappen voeden ons niet langer, maar ook vibreren deze mensen veelal lager en houden de energie in onze directe omgeving te laag. Lichtwerkers dienen constant te transcenderen en dat lukt niet bij partners die niet mee omhoog kunnen vibreren, deze kennen meestel wel een grens.

De meeste hiervan zijn karmische relaties, dit houdt in dat je bij iemand bent of was waarvan jullie beide nog iets dienen te leren voor de relatie definitief beeindigd zal worden. Dit kan een moeilijke zaak zijn voor sommige onder jullie. Het voelen in je hart dat je iets anders wilt, wat de weg ook is, zal steeds groter worden. 

 

Nieuwe relaties baseren zich op zielsniveau, oftewel 5d. Je voelt via de ziel een innige verbinding met iemand, dit kan je tweelingziel zijn maar ook een hele diepe zielsverwant waarmee je ook veel levens samen bent geweest en een hele goede connectie mee hebt. Deze mooie krachtige relaties zijn weggelegd voor iedereen die nu weet dit pad te belopen, we zullen die partner echt krijgen. Ook de diepe verwanten, dus niet alleen tweelingzielen gaan door hetzelfde proces! Elke man en vrouw doorleeft dit proces en zelfs diepe verwanten kunnen niet direct bij elkaar zijn maar triggeren nog helingstukken in elkaar voor ze wel voor elkaar kunnen gaan.

 

Belangrijkste hier is dat je weet dat het is voorbestemd en je voelt dit zelf heel goed aan. Die liefde hebben wij lichtwerkers nodig, vrouwen hebben mannen nodig die bij ze kunnen zijn om hun te ondersteunen op hun zware pad. En andersom net zo hard eigenlijk. dus twijfel alsjeblieft hier niet aan of het ooit wel voor jou bedoelt is. Dat is het wel als je hier nu mee bezig bent. Zelf-liefde is alles om je toekomstige partner alles te kunnen geven. Ik merk zelf heel erg als ik heel erg bij mezelf blijf, ik al qua energie die liefdesstroom terug ontvang. En dat is een heel mooi gegeven.

 

Valkuilen en triggers tijdens het proces

Allemaal maken we wel mee dat we soms heel erg diep gaan hier in, tot wanhoop aan toe. Elke keer krijg je feitelijk weer een test of je het nu wel hebt begrepen of nog steeds dezelfde fouten maakt.

Vaak zul je bijvoorbeeld zien dat je zelf weer in oud gedrag vervalt als je goed naar jezelf durft te kijken, doe dat alsjeblieft!   Ik heb al veel clienten gehad en ook mensen in de groep die maar hele verhalen blijven ophangen over wat nou de 'mannelijke zijde' allemaal wel niet ziet, verkeerd doet, en hoe krijg ik die man nou bij mij? komen we wel samen? is hij mijn tweelingziel wel?   En dan moet ik als "ervaringsdeskundige" toch echt vertellen dat ze het zelf heel goed weten. Punt is hier...kijk eens naar de vraagstellingen hierboven?

Zijn dat gevoelens? gedachten?  egostukken? zielstukken?

 

Keer eens in jezelf in deze wanhoopsdagen is mijn algemene advies. Ten eerste: Wie in zijn hoofd zit, hoort de antwoorden niet die worden gegeven en zien de signalen niet. Ten tweede: Het ego is bang iemand te verliezen, altijd echt altijd geen uitzonderingen. Dus worden bovenstaande vragen al direct getriggerd. Door angst begint er een rad in iemand te draaien, waardoor iemand een rad voor zijn eigen ogen  gaat draaien en in het ergste geval in deze cirkeltjes blijft zitten.

En in geval van tweelingzielen blijft iemand constant in jou veld "aanwezig" en in je gedachten. Kortom je komt er gewoon niet los van en als je jezelf ook nog eens toe staat in het rad mee te blijven draaien zonder dat je doorziet dat je je in dat rad bevindt (komt heel veel voor), kan je echt gestoord van alles worden.

Blijf je dus bewust van jezelf en keer in stilte in jezelf als je het even niet meer weet, want dit is een typisch voorbeeld van iemand die nog teveel vanuit ego en angst functioneert. Naast dat het ook nog betekend dat er nog veel werk aan de winkel is dat er nog veel heling op zo iemand nodig is. En ik kan inderdaad antwoorden of iemand je tweelingziel is, al heb ik besloten minder antwoorden te gaan geven. Ik kan dit voelen, maar het is soms beter dat iemand in zichzelf leert voelen wat de bedoeling is. Tweelingzielen maar ook spirituele zielsverwanten zijn heel gevoelig voor elkaar en weten haarfijn wat er gaande is. Dat er dingen niet worden uitgesproken, er geen fysieke bevestiging wordt gegeven mag niet af doen aan het gevoel van waarheid, omdat je het innerlijk weet, allebei, altijd.

 

 

Vertrouwen en inzicht in emoties

Het allermoeilijkste en toch echt aller belangrijkste is altijd dat je inzicht heb in welke emoties er in jou rond dolen. Dat zijn er in transformatie heel veel.

Ook gaat het gepaard met een soort wispelturigheid, die wispelturigheid is wat je aan de buitenkant waarneemt als je goed oplet. Dat heeft niks te maken met verwarring maar met groei. Door groei veranderd iemands zicht op hoe de dingen zijn en door die constant veranderende stroom kunnen er op een bepaald moment bijvoorbeeld beslissingen worden genomen, waar dezelfde persoon het een uur of een dag later totaal radicaal anders besluit te doen als op moment dat die beslissing gemaakt was. Dat is geen instabiliteit maar perspectief wat groeit naar meer wijsheid en innerlijk zicht op de hele situatie. Dat wil overigens niks zeggen over of de tweede beslissing of de eerste de beste en meest wijze was.

 

Door heling in ons zelf kunnen bewust emoties gaan triggeren. In het nu zullen we situaties meemaken die een herhaling zijn op iets in een vorig leven, mocht je in staat zijn dit van jezelf waar te nemen is dat een prachtig geschenk. Soms heb je daar een deskundige healer of bepaalde methode bij nodig om dit te kunnen doorzien. 

Het is wel belangrijk om dit te doorzien, alleen de emotie doorzien, doorleven en begrijpen is niet voldoende meer soms. Het is belangrijk dat je je eigen verleden leert kennen zodat je daarop kunt terug spiegelen. De reden van de noodzaak hier van berust in het feit dat je dan kan zien welke patronen er al eeuwenlang door sudderen.

 

Vaak is dit karma wat onstaat door dat jij hetzelfde reageert. Je zult zien, als je nu weer hetzelfde reageert op diezelfde soort situatie, er inderdaad hetzelfde gebeurd. Als dat negatief is, ten koste van jou en jij blijft dat toestaan, dan heel je de situatie niet maar houdt je het juist in stand.

Als je doorziet en juist tegenovergesteld reageert, doorbreek je die cirkel. Waarschijnlijk vindt dit niet een enkele keer plaats maar vaker, soms in combinatie met weer andere dingen, of net een tikje moeilijker dan de eerste keer. Feit is als je deze lessen steeds blijft doorzien en steeds juist handelt die energie volledig uitgeschakeld kan worden. De onderliggende energie hierin herkennen is ook noodzaak, want als je het energetisch kunt keren en daarna fysiek in de praktijk daarop actie onderneemt en inspeelt, dan pas veranderd de situatie echt. Hierin berust alchemie, zielenleer en dus geestestraining en vraagt inzicht en discipline van  jezelf. Dingen veranderen niet vanzelf.

 

Zelfvertrouwen

Ik schreef van de week al een kort stukje over zelfvertrouwen. We kennen allemaal pieken en dalen in dit vertrouwen en soms kan dat heel hardnekkig zijn en je werk moeilijker maken. Zowel richting jezelf, als je tweelingziel als gewoon je werk als therapeut of healer. Vaak als we fysiek geen bevestiging krijgen van de gebeurtenissen aan de andere kant van onze zielepartner worden we onzeker. We krijgen tevens geen reacties van de andere kant en denken dan (ego) dat het misschien niet waar is en schieten in de twijfel. Angst voert meestal wel de boventoon van deze onzekerheid, het mooie is eigenlijk dat we alles allang al weten omdat we binnenin informatie delen met de andere kant. Informatie die niet uitgesproken hoeft te te worden om toch te weten dat het waar is, ja dat is een uitdaging en een enorme ook!

En gelijk plak ik hier achter aan, waarom hou je je zo bezig met de andere kant?  Dat waar jij geen zicht op hebt, kun je niet veranderen. Jij kunt niets veranderen en mag accepteren dat de zaken zijn zoals ze zijn. Tweelingziel of soulmate, maakt geen barst uit.

De reden dat je dingen niet te zien krijgt is omdat als je je er mee gaat bemoeien, je alles alleen maar lastiger maakt en het proces daarmee juist nog meer verlengt. Vaak zitten de vrouwen nog in zoveel angst en boosheid dat er niet op berichten wordt gereageerd of ze zelfs geblokkeerd worden.

De man loopt zijn eigen pad en blijkbaar ben jij als vrouw in jou heftige negatieve emoties teveel voor hem.

Hij heeft zijn eigen rugzakje te dragen en hoe meer jij interrupeerd in zijn proces hoe meer hij afstand zal nemen.

Ik praat nu puur even over de soulmate en tweelingziel relaties, lichtwerkers die alleen zijn en geen spirituele partner hebben dienen te leren volledig op hun gevoel te vertrouwen want ook zij komen wel eens vertrouwen te kort.

 

Vertrouwen in missie en weten van de missie

We zijn hier niet alleen maar om in luilekkerland de liefde met elkaar te bedrijven en te verspreiden en ik ga even op dit onderwerp door omdat er ook parterloze lichtwerkers zijn met toch diezelfde taken.

Het vele worstelen in de transformatie zal voor eenlingen ook een opgave zijn, ik kan me zo heel goed voorstellen dat jullie net zo goed die diepe dalen kennen van het dingen niet zeker weten. Er zijn ook eenlingen die al eerder met hun tweelingziel samen geweest zijn in dit leven en besloten hebben apart verder te gaan, tot zover ik weet. Deze ervaringen zijn van onschatbare waarde voor jullie maar nu geen noodzaak meer om verder te doorleven omdat jullie zielcontracten bestaan uit het apart van elkaar de wereld brengen wat zij nodig heeft. Ik ben al mensen tegen gekomen die geen missie hebben maar wel een tweelingziel maar ook andersom. Ik heb mensen gezien die zeker weten een missie hebben, maar geen idee hebben wat die missie is. En dat is flauw want ik mag meestal niks zeggen, hints geven om verder te leiden wel.

 

Er zijn er veel in missie die een aantrekking naar het Sjamanisme voelen dit zijn de ware hoeders van moeder aarde, deze mensen mogen de leiding nemen over het verdere leven hier op aarde. Deze mensen zijn vaak ook al veel bezig met voeding en het zoveel mogelijk bestrijden van chemische medicatiesoorten etc.  

Deze aarde-hoeders zijn heel belangrijk in de ontwikkelingen nu, vooral omdat het primitievere leven hetgeen is waar wij naartoe terug willen, ondanks de groei van de technische industrie en toekomstmogelijkheden. Maar als de aarde in nood verkeerd en er geen stroom beschikbaar is zijn de sjamanen aan de beurt om hun bijdrage te leveren. Het zal niet lang duren voor dit nodig zal zijn.

De "andere" manier van leven is van onschatbare waarde, oude kennis dient opnieuw geleerd te worden en al is het alleen maar om weer te kunnen overleven in de natuur.

Ook zijn er veel mensen als schrijvers en artiesten die op hun manier hun bijdrage leveren, ook allemaal lichtwerk. De missie kan dus heel eenvoudig zijn, neemt niet weg dat er een groot aantal healer is en zich daartoe geroepen voelt en daar zal dat pad zich dan ook bevinden.

 

Je kunt niet krampachtig in het denken gaan zitten wat nu jou missie is, in hoofdlijnen is het mensen bewust maken. Dus maak mensen maar bewust, daar kun je geen fouten in maken, Jij doet het op jou manier, praat met mensen over wat je interesses zijn, waar je je mee bezig houdt, wat je meemaakt, Het is simpel en help mensen als ze met vragen over bijvoorbeeld hun gezondheid bij jou komen. Praat met ze over jou spirituele groei, dan ben je ook al lichtwerk aan het doen.

De missie wordt altijd bereikt door dromen die er zijn gewoonweg uit te voeren, niet langer te twijfelen aan of je iets wel moet doen. De lang gekoesterde wensen zijn de weg naar de zielenmissie. Het lang blijven hangen van dingen betekend dat jou gidsen je iets duidelijk willen maken, voer het gewoon uit want zij zorgen wel dat je wordt voorzien in wat je daar voor nodig hebt. Een kwestie van aanvoelen, uit je hoofd gaan en gewoon niet meer twijfelen en gewoon lekker zonder na te denken er vol voor gaan. Dan gaan alle deuren open.

En voor je het weet zit jij al middenin je missie, zonder twijfel.

 

 

 

Heling

Tijdens het hele pad komen we allemaal innerlijke hindernissen tegen, angsten, verdriet, oude pijnen, fysieke klachten, fysiek leven wat overhoop gaat enzovoorts. Depressies incluis en bijvoorbeeld het niet geld krijgen voor bepaalde dingen.

Het is allemaal nodig om ons in te laten zien waar we ons op dat moment bevinden en wat we nog aan mogen kijken, wederom weer het patronen doorbreken. Ook daagt het ons uit om ons te verdiepen in bepaalde helingtechnieken, we willen allemaal zo graag beter en schoner worden, dus laten we die stimulans voor altijd vasthouden.

Ik hoor mezelf wel eens zeggen dat ik klaar ben, maar klaar ben je in feite nooit, Mijn definitie van klaar is slechts dat alles in mij is geheeld en geneutraliseerd tot een niveau waarop ik mag erkennen dat mijn hart vrij is. Vrij van karmische patronen en mensen (en dat is een enorme opluchting!!) , vrij van dingen die in het verleden hebben plaatsgevonden en nu misplaatste gevoelens hebben gegeven in mijn leven tot nu. Ik vrij ben van angsten, ik merk al dat er nog flarden in mij ronddwarrelen op bepaalde vlakken in mijn leven, maar alles is hechting. Belangrijk is te weten dat je totaal onthecht wordt van alles in je leven. Onthechting is iets anders als kwijtraken, je raakt niets kwijt je hebt het alleen niet meer nodig.

 

In het hele proces is loslaten het grootste issue, niet alleen voor mij. Met loslaten wordt onthechting bedoeld, met onthechting wordt bedoeld dat je in jezelf tot geen behoefte of neiging meer hebt tot het "nodig hebben" van een partner, liefde vanuit een ander die slechts aanvult wat jij denkt niet zelf te hebben(ego, niet waar), De nieuwe liefde is erop gebaseerd dat twee complete delen zich elkaar aanvullen, twee hele cirkels maken een derde en zo is de kracht verdeelt. Hiermee is iemand een verrijking, een aanvulling, geen opvulling zoals we oorspronkelijk gewend zijn. Daarmee wordt liefdeskracht heel groot. Maar voor we dit mogen ontvangen, dienen we wel zover te zijn en zelf compleet te zijn in onszelf alleen. Die ander als die komt, dan heb je die ook echt iets te bieden. De relatie is niet meer gebaseerd uit angst om alleen te zijn of omdat je partner lekker kan koken en lekker in bed is. Alle 5d zielsrelaties berusten in deze compleetheid, tweelingzielen en soulmates, dus vragen diezelfde heling.

 

Als wij niet leren los te laten, niet leren een ander zijn vrijheid en eigen pad te gunnen maar gaan claimen, toe eigenen want hij is "voorbestemd om bij mij te zijn" en nog meer trekken en trekken. Dan trekt de ander zich terug en jij duwt de ander gewoonweg in die positie met je opdringerige energie. Zonde, blijf lekker bij jezelf. Als het inderdaad is voorbestemd zorg er dan voor dat het uit kan komen en zoek de fouten in jezelf, niet in die ander. Die ander weerspiegelt slechts jou gedrag, de enige oplossing is en blijft dat gedrag onder ogen komen en dan te weten waar het is ontstaan.

 

Daarnaast is de heling al een hele ontdekkingstocht in wat er mogelijk is en welke methodes er zijn om tot die totale scheppingskracht te mogen komen. Je hebt het, maar moet het verdienen om daarmee te mogen werken. Alleen volledig zuivere zielen mogen bepaalde dimensies aanraken en kunnen die ook als enige aanraken. Alleen eerlijkheid en kennis voldoet niet, een schoon hart in combinatie met die twee maken je als mens een krachtige genezer. En wie zichzelf niet kan genezen, kan een ander al helemaal niet genezen. Hoe zuiverder jou eigen kracht, hoe sterker je eigen geneeskracht wordt.

Blijf hier altijd aan werken dus, waar je ook staat.

 

 

De mannelijke zijde

Voor de vrouwelijke zijde in het partnerschap zijn een paar dingen heel belangrijk om te weten. De vrouwelijke zijde is overigens degene die op het moment in de vrouwelijke energie zit, bij mannelijke zijde idem dito. En dit kan wisselen en omdat er ook lesbische en homo tweelingzielen en soulmates zijn, het gaat om die energie, niet wie man of vrouw is.

De mannelijke energie zit momenteel in een tollende achtbaan en leert zijn emoties te kennen en hiermee om te gaan, dualiteit is echt het woord wat hier gebruikt mag worden. Ik heb het echt over wat nu speelt dus het is ook nog eens heel nuttig.

Het mannelijke proces is niet wat de vrouwen doormaken en dat wil ik even heel duidelijk maken, ik dacht zelf in het begin van mijn proces ook altijd van wel, maar je vergist je sterk.

De mannen staan zeer zeker ook voor uitdagingen, maar hele andere. De mannen zitten heel erg in het oude denken nog soort van 'vast' en zo ook in de huidige situaties waarin ze verkeren. Ze hebben het heel zwaar en innerlijk is alles meer donker dan licht, de dualiteit hierin speelt parten door middel van wisselende gedachten. De eerder genoemde wispelturigheid is eigenlijk in de man al gedurende het hele proces wat hij door loopt aanwezig. Hij vecht met zichzelf, aan de lopende band al vanaf het begin.

Ze weten eigenlijk heel goed waar ze zich in bevinden en zijn zich heel bewust, echter ook van de consequenties van bepaalde beslissingen die ze vanuit hun hart dolgraag willen nemen om aan die missie te beginnen die op ze staat te wachten. Het is geen onwil, maar sommige dingen gaan soms te snel voor ze. Wij vrouwen mogen daar meer respect en liefde toe tonen, meer begrip en ze zonodig de helpende hand ook bieden om eruit te komen.

De inzichten zijn er zeer zeker bij de mannen, het is echter alleen vaak moed die ontbreekt, daadkracht. Mannen mogen elkaar ook gaan helpen als ze een soortgelijk proces doorlopen, dat kan en mag allemaal.

Mijn advies voor de mannen in deze processie is om te wennen aan alle gevoelens, accepteer ze en accepteer ook de uitkomst van de inzichten. Er zijn muren waar jullie niet over heen kunnen kijken, maar jullie kunnen het pas zien als deze keuze die al zo lang in je maalt gewoon wordt gemaakt. Dan zal de lucht weer helder worden en opklaren, zo werkt dit.

Het is jullie uitdaging gewend te raken aan emoties, ze te begrijpen en ze te doorleven. Dat is nieuw voor jullie maar angst blokkeert de uiting ervan wat echter onnodig is. Jullie mannelijke kracht ligt nu juist in die emoties en het openstellen van jezelf. Jullie mogen zeer zeker genieten van de vrouwelijke krachten die jullie zullen bijstaan en de vrouwen dienen puur te vertrouwen op jullie vermogen tot zien wat er gaande is. Als de brug te groot is om verder te komen, is hulp vragen niet meer iets om je voor te schamen. Hulp brengt echter de nodige antwoorden teweeg. Vaak zitten die antwoorden allang in jullie, maar wel anders bij jullie vrouwelijke wederhelft die zeer zeker kan bevestigen. Mocht je voelen dat zij hier echter niet aan toe is, wacht dan tot het wel goed voelt.  Jullie doorgaan lange processen van soortgelijke gebeurtenissen en worden op de proef gesteld, herhaalt zich iets meermaals, ga dan dieper zoeken naar de oorzaak. Actie ondernemen is altijd beter dan passief wachten tot er iets veranderd. Jullie mogen leren dat er kracht schuilt in jullie zachtheid, jullie liefde en tederheid en dat dat veel mooier is voor je vrouwelijke wederhelft dan stoere praatjes. Wij vrouwen vallen voor jullie kracht om emoties te tonen en kracht waarmee jullie ons liefhebben.

De uitdaging ligt hem vooral in moed verkrijgen, doorzetten en doen wat je zegt als man. De herhalingen doorzien en in het diepste van je zijn voelen wat goed is voor jou. En dan bedoel ik alleen voor jou, dat is geen egoisme, maar de vraag die de weg tot zelf liefde geeft waarop jij antwoord mag gaan geven.

 

 

Vrouwelijke zijde

Gedurende het hele proces doorgaat de vrouw een achtbaan van veel emoties, wisselingen tussen dualiteit en eenheid. In constante cirkels, niet allemaal negatieve cirkels maar ook positieve! Leert zij haar goddelijke krachten kennen. Dit pad typeert zich als enigszins onstuimig maar als er een richting bekend is zet ze haar tanden er in vast. Het is aan haar richting te bepalen en koers vast te houden. Er zijn nu al vrouwen aan hun missie begonnen zoals ik, maar ook genoeg nog niet. Leer echter je bron kennen, wie je bent, leer jezelf totaal uit te graven uit alles wat je niet meer nodig hebt. De reden dat er geen man nu bij je is dat is zijn proces maar ook zeker dat van jou. Zijn afwezigheid is jou ruimte om te groeien, de enige manier om uit de diepe dalen te komen is deze gelegenheid zoveel mogelijk gebruik om je ziel uit te zuiveren en nog losser te komen van alles wat jou niet langer dient.

Er zitten nog zeer veel vrouwen in karmische patronen en/of relaties vast, doorzie deze en je leerdoelen zodat je weer verder kunt. En het is niet erg af en toe even stil te staan en terug te kijken of te rusten, maar blijf toch groeien ondanks alles en hoe je je ook voelt.

Je zult een patroon zien van pieken en dalen, van enorme groei in je werk en in jezelf afgewisseld met rustigere momenten en hele diepe dalen, dat is allemaal niet erg maar sta jezelf toe om te rusten. 

De uitdaging hier blijft voor ons vrouwen om hoe we ons ook voelen, wat we ook doormaken niet weer op die man willen leunen. Sta jezelf toe in stilte te gaan en te voelen wat je nodig hebt, wat er nog in je hart speelt en hoe je jezelf kunt helpen. Zelf liefde is ook rusten, even geen helingen doen maar af en toe gewoon even niks.

Er zullen nu weer veel oude dingen opborrelen waarvan je dacht dat ze er niet meer waren, doorzie ze en ruim alles maar op.  Vertrouw op wat je voelt, stop met bewijs willen maar werk liever aan je eigen balans. Als het de bedoeling is dat je met je spirituele partner of tweelingziel komt zorg dan minstens dat jij in balans bent, dat is namelijk de manier hoe je jullie samen zal brengen.

Je zult het innerlijk weten en voelen, blijf daarop vertrouwen. Dat kan heel zwaar zijn, maar op dat innerlijke vertrouwen zijn al deze relaties gebouwd. Als jij de man niet vertrouwd, waarom zou hij jou dan vertrouwen?  Geef hem wat je jezelf zou geven, dat is de sleutel. En accepteer de omstandigheden, heb vrede met al wat wel is. En geniet een beetje en rust lekker uit.

De uitdaging is echt om dit vol te houden, de valkuilen liggen heel erg in het vermoeid zijn en laks worden, maar ook in depressie en opgeven, tot het weer opdoemt.

Zolang dingen niet uit zijn gewerkt blijven ze zich herhalen, inderdaad in een cirkel, net zoals alles. 

 

Transenscie op het hoogste niveau

Ik noem het even transenscie wat een heel mooi woord is voor de transformatie en ascensie van licht die ons meeneemt. Voor er hoog licht kan zijn, moet er eerst ook diepe duister worden gevoeld. Zonder diep te gaan kunnen we niet omhoog. Daarom moeten we letterlijk diep gaan en onszelf helen op vorige levens, karma en dieper zien dan wat de oppervlakte ons toont.

Uiteindelijk is de enige verandering die wij maken dat we weer puur onszelf zijn, we worden meer van onszelf om dat mooi te zeggen. En onszelf is niets meer dan onze ziel tonen en onze eigenheid krachtig de wereld in stralen. Feitelijk veranderd er niets, alleen dat al onze energielagen zijn afgepeld en wij feitelijk "naakt" worden. Die naaktheid is nodig om kwetsbaar te zijn, kwetsbaarheid is kracht. Tonen wie jij bent in jou pure eigenheid is niets anders dan liefde en daar door kan ons licht en liefdeveld enorm groeien. Zonder die groei kunnen wij andere niet bijstaan en ons laten mee laten genieten van onze staat van welzijn en bewustzijn. Puur licht kan alleen maar stromen door puur licht, daarom is uitzuivering alles en brengt dat ons naar onszelf.

 

Alles wat we meemaken zijn dus lessen waar we van mogen leren en die we mogen doorzien en de training van de geest door juist omgekeerd te reageren. Te reageren vanuit puur bewustzijn, ons "zijn" in neutraliteit en liefde is waar we uiteindelijk "eindigen" aan het einde van onze transformatie.

Dan hoeven we ons niet meer af te vragen wie de ultieme partner is en of die er wel is. In eerste instantie zijn we onze eigen partner die we nodig hebben op pad, op onze missie. Er is geen dualiteit waar eenheid is, dualiteit zijn gedachten. Eenheid kent geen gedachten maar alleen maar bewustzijn en het weten, want daar liggen alle antwoorden opgeslagen.

Maar zolang we niet kijken naar de muren en obstakels voor dit mooie punt van pure neutraliteit, komen we er ook niet. Het het hele pad draait in hoofdzaak hierom, verlies dit dus nimmer uit het oog.

Zelf-liefde leidt naar eenheid met het al, puur bewustzijn en een neutrale houding en nog beter doorvoelen. De uitdaging blijft altijd om in mindere momenten toch te blijven voelen en zien waar het om draait en jezelf daarmee ook compleet te maken.

 

Ik hoop dat dit een beetje verhelderd werkt voor iedereen. Alles gaat hand in hand, niks werkt los van elkaar en ook de innerlijke verbindingen niet. Als je weet dat er iets gebeurd ook al zie je niet, heb je toch goed gezien.

Vertrouw.

 

Liefde, Licht en Kracht

 

 Hier vindt je alle blogs over tweelingzielen&soulmates