· 

Wat is ons hoger bewustzijn? En hoe krijgen we bewustzijn naar hogere dimensies? En waarom?

Wat is het hogere bewustzijn precies? En hoe worden we nog "hoog bewuster" en kunnen we ons naar hogere dimensies bewegen? Wat heeft het voor nut om dat te doen? En hoe bereiken we dat?

Ik wil je graag uitleggen hoe het werkt, op de lange reis die ik zelf bewandel kom ik steeds verder en hoger in mijn bewustzijn en ik zie er slechts voordelen van. Ik zie daar door heel erg veel, maar heb daar door ook steeds meer vertrouwen in mijn werk, in wie ik ben en wat mijn vermogens zijn. Ik voel me dan ook enorm bevoorrecht dat ik de kennis en de kunde heb om dit aan jullie te mogen uitleggen. Het is heel bijzonder en maakt mij heel nederig voor alles wat er in het universum is. Het maakt ons nietig en klein en tegelijkertijd meer bewust van wie en wat wij zijn. Maar ook waar onze mogelijkheden liggen, onze eindeloze krachten uit vandaan gehaald kunnen worden.

Het is een proces om daar te komen en er wordt een zekere prijs betaald voor dit voorrecht. Hoe en wat dat is, zal ik er allemaal bij vertellen.

Schuif gezellig aan voor een informatiebom.

 

Wat is het hoger bewustzijn precies?

Veel spirituele "Goeroe's" en therapeuten spreken over het hoger bewustzijn maar kunnen niet uitleggen wat het is en wat het doet. Vele mensen hebben geleerd dat daar hun leiding is, maar is dat wel zo? Ligt er aan vanuit welke hoek je het bekijkt mijnsinziens. Hier wordt namelijk al direct een grens gesuggereerd, want je komt niet verder dan tot je hoger bewustzijn, wat daarbuiten is wordt al niet benoemd. Want juist daar liggen de mogelijkheden tot uitbreiden van het vermogen om verder te 'zien'. Als je alles wat je hoort, ziet en voelt naar je hoger bewustzijn toeschuift, hoe weet je dan of de informatie klopt? Wie zegt dat het niet vals is wat je binnenkrijgt?  Je suggereert namelijk een grens in mogelijkheden om verder te kijken, een grens die jij creert met je gedachten. Waarom maak je dan niet meteen gebruik van alles wat daar verder buiten ligt? Een gemiste kans, eentje die je niet mag missen, want ver daarbuiten worden pas de 'wonderen' gecreert die we zelf kunnen scheppen. Alleen daarom al hoog tijd tot meer uitleg.

 

Het hoger bewustzijn, is niets meer dan het "bewust zijn", het "zijn" van jou essentie en dus jouw ziel.  Jou ziel ligt direct verbonden met jou gidsen, maar ook met de entiteitenwereld (4e dimensie) maar ook met wie jij in het verleden was en in de toekomst gaat worden. Jou ziel is slechts "energie" , deze energie strekt zich uit door al jou tijdlijnen, dimensies, astrale lichamen en menselijk lichaam. Door deze energie ben jij op veel plaatsen "tegelijk". 

Deze energie ligt in verbinding met alle trillingen van het universum, dus alle, ook de lagere trillingen.  Via deze dimensies ontvang je "voorgevoelens" maar ook andere verbindingen met andere energieeen.

Hoever jou eigen energie reikt, heeft te maken met hoever jij ontwikkelt bent in spirituele zin en hoe zuiver jij op dit moment in jou essentie bent. Hoe verder jij in je proces door dimensies ben gereisd om jezelf te helen, hoe verder jij in de multidimensionale buitenwereld kunt komen met je vermogen. Klinkt heel simpel en dat is het ook in feite.

 

Hoe worden we ons meer bewust van meer dimensies?

Dus eigenlijk, hoe worden we meer hoger bewust?  Hoger bewust worden gaat hand in hand met verlicht worden. Hoe meer wij bewust worden van onze rol op aarde, hoe meer verlicht wij zijn. Hoe meer wij bewust worden van ons "zielsbewustzijn" hoe meer wij vanuit dat perspectief kunnen kijken naar de situaties en mensen om ons heen. We kunnen in feite alle derde dimensie gebeurtenissen gewoon langs ons heen laten gaan als we dat willen, vanuit dat moment kunnen we kijken vanuit de vijfde dimensie of misschien wel de tiende of de zestiende. Hoe de aarde er voor staat, hoe de mensen zich om ons heen voelen of even een kijkje nemen op een ander gebied op de aarde waar iets afspeelt op dat moment, we kunnen naar iemands huis op bezoek of een overledenen bezoeken. Eigenlijk zijn de mogelijkheden eindeloos, hier voor dien je eerst enorm veel vertrouwen te hebben in wie jij bent en wat jij kunt. En dat alles wat je "ziet" ook echt zo is, er op vertrouwen dat alles wat je ontvangt, weten waar je het van ontvangt (heeel belangrijk om je bronnen te kennen!!) en geen aardse bevestiging meer nodig te hebben om toch te weten dat iets toch echt waar is.

 

Ik ben in het verleden misleid door mijn eigen leiding. Dat is natuurlijk niet leuk en ook dat gebeurd met een reden. Toch is het belangrijk dat ik blijf vertrouwen op wat ik zie en weet, zolang dat standvastig is kan ik zelf niet de mist in gaan. Bij klanten wordt ik echter nooit misleid, daarover geen zorgen. Het is een middel om mij op bepaalde plaatsen en bij bepaalde mensen te krijgen, ik doorzie dat nu steeds meer en weet nu en voel wanneer ik iets vals binnenkrijg. Ik ben ook voor entiteiten een mooie bron om te gebruiken, echter herken ik deze energie nu heel goed en kan het onderscheiden van zuiverheid (ook een enorme uitdaging). Dit zijn tevens dingen waar je tegenaan kan lopen als je steeds verder in je bewustzijn komt te zitten. Alles is en blijft een uitdaging om zo zuiver mogelijk te zien.

 

De eerste stap is dus eigenlijk om te weten wat je hoort, ziet, voelt,weet, etc en waar dit vandaan komt, verken je bronnen en maak er kennis mee. Iedereen heeft een gids, meerdere zelfs. Wat jij in je hoger bewustzijn waarneemt, is in principe je gids, die in een hogere vibratie fungeert als jij en via jou zielenergie communiceert met jou. Maar als jij niet weet met wie jij converseert, kan je net zo goed van een entiteit je informatie binnen krijgen vanuit de 4e dimensie. Zoals ik eerder vertelde is de 4e dimensie ook "vervuilt" met negativiteit, daarom benadruk ik ook dat je je bronnen mag onderzoeken. 

Wie zich dit niet bewust is, tuimt makkelijk in valkuilen. Zonde als je veel beter kunt dan je doet op dit moment. 

Je kunt je gids niet horen als je niet bewust bent dat je je naar een iets hogere dimensie moet bewegen dan dat je gewend bent om te doen en dan kunnen er veel valse dingen binnen dringen. Op je hoede blijven en jezelf reinigen is daarom ook dagelijks zo belangrijk.

 

En dan? Hoe doe ik dat?

Cynisch genoeg is het antwoord op deze vraag; zelfheling. En dan bedoel ik zelfheling door alle dimensies en tijdlijnen heen. Je kunt nooit hoog reiken als je niet eerst heel diep bent geweest. In feite kruip je eerst diep door het slijk om alle sluiers in het leven op te heffen, karmische relaties en patronen, vorige levens, oude energie van vroeger, noem de hele mikmak maar weer op. Het uitzuiveren van jezelf door tranen van verdriet te huilen, boos te worden op iets wat zich herhaalt, te doorzien wat jij mag en kan veranderen om zo zuiver mogelijk te worden hoort hier allemaal bij. En er zijn vele wegen die naar Rome leiden, de meeste juiste weg is nog altijd die van het hart, de ziel, die vertelt je wel waar je moet zijn, mits je bereid bent daar naar te luisteren.

Het reflecteren van situaties hoort daarbij, je zuivert jezelf geheel uit negativiteit en wordt "liefde". Hoe meer jij "liefde"bent, hoe meer jij uiteindelijk bevoorrecht bent om de aarde te dienen. En je raad het al, hoe meer jij bereid bent te dienen in het universum, hoe meer jij ook mag zien. Zonder informatie kun je niet dienen namelijk.

En hoe zuiverder jij functioneert, hoe meer jij zal waarnemen door het gehele universum en al deze werelden heen. Ben jij bereid om jezelf zo diep te helen om hierbij te mogen komen?

 

 

Zelfvertrouwen

We komen allemaal wel eens zelfvertrouwen te kort, zitten te veel in ons hoofd en worden soms ook te veel gedwongen in het aardse. Hier door komen we niet toe tot optimaal resultaat. Stilte en rust zijn de sleutelwoorden, alleen kunnen zijn ook.

 

Zelfvertrouwen krijg je ook niet een jaartje of weekje aangereikt, ook zal je wel eens een terugval kennen, het is geen gestaag stijgende lijn. Denk liever aan een hartbewakingsapparaat met op en neergaande golfjes, als je pech hebt zijn die golfjes heel ongelijkmatig maar het kan ook zijn dat ze gelijk op en neer gaan op steeds ongeveer dezelfde hoogte en diepte.  

Hoe verder jij bewust wordt, hoe dieper die diepte wordt en hoe hoger de hoogte. Dat heeft er mee te maken dat je je al verder door de tijd heen kunt bewegen en door de dimensies heen. Waar je al bent geweest, kun je niet nog een keer doorheen gaan. Zie het als een pad wat vrij wordt gemaakt in je zielsbewustzijn, als je eenmaal het ene hekje doorbroken bent, hoef je niet nogmaals moeite te doen om weer door dat hek te gaan, weg is tenslotte weg.

En dat kan de volgende keer een hele hoge muur zijn die je moet af breken, of slechts een lastige slalom waar je doorheen gaat maar als je eenmaal die stap gewaagd hebt is het verdwenen en kun je weer verder vooruit gaan.

Mensen die heel lang in bepaalde beslissingen blijven hangen, blijven in feite voor bijvoorbeeld dat eerste hek staan en gaan bedenken hoe ze er door heen gaan, in plaats van zonder na te denken die barriere doorbreken. Of kijken of ze er om heen kunnen lopen, wat meestal niet kan of lopen een rondje, om tenslotte weer voor datzelfde hek te eindigen. Onze ziel verteld ons dat dat hek de enige weg is om het probleem op te lossen waar we op dat moment in verkeren, je zult dus hoe dan ook dat hek door moeten en die beslissing moeten maken. Angst en onzekerheid zijn dan toch wel de meest voorkomende oorzaken waarom we weer zijn, waar we eerder waren. Dan mag je onderzoeken waarom je zo bang bent? Ben je eerder in deze situatie vermoord of afgewezen? of op straat gezet? Daar kun je achter komen door bijvoorbeeld een trancereis of een medicijnwiel healing, hier door krijg je inzicht waarom je deze beslissing niet durft te nemen. Om maar een dwarsstraat te geven. 

 

We worden vaak onzeker omdat als we zulke acties ondernemen onze "kop boven het maaiveld uitsteken", we vestigen de aandacht op ons of zijn ooit in een levensbedreigende situatie terecht gekomen. Op deze momenten trekt ons ego ons terug in de gedachten wat er allemaal kan gebeuren als we dat doen of zeggen, angst dus. 

Hier komen we dus moed en zelfvertrouwen te kort, echter komen we er alleen maar achter door het gewoon te doen. Knopen doorhakken die al lang door sudderen is bijvoorbeeld zoiets. Het suddert niet voor niets zolang in je systeem, het universum probeert je leiden naar jou levensmissie maar jij antwoord niet. Het blijft sudderen totdat jij het juiste antwoord geeft met de daaraan juiste actie gekoppeld, tot die tijd veranderd er niets. Zo werkt dat nu eenmaal.

 

Echter als je dit soort dingen vaker op je pad krijgt. Bij mij is dat meestal belangrijke boodschappen naar mensen brengen en ik wordt net zo lang gepusht tot ik die actie heb ondernomen en vindt daarna ook pas weer rust. Zo werkt dat ook met andere beslissingen. Als je het niet doet blijft het net zolang door je heen gaan tot je er wat mee doet, dat is wat jou gidsenleiding doet om jou dingen duidelijk te maken.

Vroeger was ik altijd doodsbang als ik zoiets moest doen, tegenwoordig moet ik wekelijks zo ongeveer dit soort dingen doen, je went er aan en zo is ook het met andere dingen. Als je het doet ga je merken hoeveel vrijheid en rust je er mee terug krijgt. Je zult ook zien dat daarmee je zelfvertrouwen groeit, maar je moet wel bereid zijn echt te luisteren naar wat ze van je willen dat is heel erg belangrijk.

 

Vaak zie je in het moment niet helder waarom iets zolang blijft sudderen en hangen en ook dat kan je heel onzeker maken. Maar later zul je dan altijd zien waarom dat op dat moment zo was en kun je de verbanden leggen. De reden dat je het niet direct weet is omdat je het hele plan niet kent, omdat je als je bepaalde dingen zou weten die er achter aan komen het misschien niet zou kiezen te doen. Dan liever een sprong in het diepe toch?  Weet dat het altijd "liefde" is het jou altijd naar een mooier en beter plan probeert te brengen, ook al zie je in dat moment niet de directe reden waarom je iets zou moeten doen.

 

Waarom kiezen voor nog hoger bewustzijn?

Minstens de helft van alle lichtwerkers is zich nog niet bewust van hun eigen onbegrensde vermogens, missen zelfvertrouwen en kennen hun zelfhelende vermogen nog niet zo goed als dat zou moeten. Dit is ook een proces wat zich al wat jaren voortsleept, er zijn nog lichtwerkers die slapen. De ene ontwaakte groep neemt de volgende weer mee en vice versa, dit is niet specifiek nog een tweelingzielgerelateerd verhaal, dit gaat veel verder.

 

De trilling van de aarde stijgt per week, per kwartaal, per jaar en gaat voorlopig nog in deze gang en sneller door. Er gaan telkens poorten open waar we energetisch doorheen mogen stappen en daarachter ligt weer een hogere frequentie die meer van ons lichamelijke en zielsbewustzijn verlangt en zo gaat dat door en door. Wie niet mee kan komen in deze veranderende trilling raakt achter, lichtwerkers mogen zichzelf trainen om bij te blijven en in alles mee te kunnen kijken. Trainen, alchemie, zielsbewustzijn vergroten, acties reflecteren, verleden helen, karma doorzien en helen en gewoon zorgen dat je geen negatief karma meer aan maakt, dat is hier allemaal onderdeel van. Het is belangrijk om onze gedachten bewust te zijn, deze in dienst van de ziel te gebruiken en niet om dingen te veroordelen die we tegen komen, in het "zijn" terecht te komen en mee flowen op alles wat er op ons af komt.  Het klinkt als een hele klus, dat is het ook. Elke dag weer opnieuw en het is een levenswijze, maar de beste om onze lessen te leren.

 

Mensen die in een zeer laag bewustzijn zitten en niet meekomen, worden droog gezegd "van de aarde af getrild" , we zijn tenslotte met teveel en er moet schoon schip gemaakt worden.

Alleen daarom al is het belangrijk om je in spiritualiteit te verdiepen, helaas komt wijsheid niet met jaren, wel met zielsleeftijd. En dit is iets wat je van jezelf "weet" als je zo bent. Als het goed is weet je inmiddels ook waarom je hier bent en mag je net als ik mee werken aan het bewustzijn vergroten van de mensheid. Maar dat kan ook maar alleen door jezelf te ontwikkelen en je eigen energie en karma nog verder uit te zuiveren en bewuste gedachten en keuzes te maken, elke seconde van de dag weer. Het is belangrijk om altijd bewuster van jezelf te willen worden om te kunnen groeien in jou eigen spiritualiteit, uitgeleerd ben je nooit.

 

 

Hoe begin ik er nu aan?

Als je je geroepen voelt, wat ik wel aanneem als dit artikel op je pad komt. Zou ik je ten eerste op het hart willen drukken connectie met je gids te maken en jezelf er van te verzekeren dat er geen negatieve entiteiten in je veld zitten. Verder wil ik je aanraden aan zelfheling te beginnen, kies voor een opleider die geen grenzen kent die aansluit op jou hart en wensen en dat kan heel persoonlijk zijn. Wees bereid diep te gaan maar weet dat verlichting een proces is wat je niet zomaar even "hebt". Er is geen kortere of langere weg naar hoger bewustzijn, alles staat en valt met jou keuzes. De ene kiest een omweg maar raakt veel aan en leert gaandeweg, de ander denkt rechtuit te gaan maar blijkt gekozen te hebben voor een nog veel moeilijkere weg. Verlichting is het resultaat na hard werken, dimensies doorreizen is een cadeautje wat daarbij komt. Niet iedereen is bevoorrecht om in dit leven zover te komen, sommige dienen nog vele lessen te leren voor ze dit pad mogen belopen.

 

Onthoudt echter altijd dat iedereen onderweg is naar ditzelfde eindresultaat, onze ziel verlangt altijd naar rust, reinheid en zuiverheid. In deze zuiverheid, in dit licht mogen we zien dat we allemaal afkomstig zijn uit dezelfde bron en allemaal eenheid met elkaar zijn. Op zielsniveau is alles en iedereen verbonden, door deze verbinding wordt reizen door alle lagen van het leven een vanzelfsprekendheid. In deze eenheid bestaat geen twijfel, geen dualiteit. Alles IS en daarmee IS alles verbonden. En omdat alles verbonden is reiken onze vermogens mijlenver maar ook dichtbij en kunnen we zelfs tot in ons eigen dna dingen helen en aanpassen. De dimensies in ons lichaam zijn zelfs verbonden met de al-eenheid en vanuit deze magie kunnen we alles zien wat we dienen te zien. Multidimensionaal bewustzijn gaat gepaard met heel veel licht en liefde en elke ziel is capabel om dit te ontvangen. Daarmee gepaarde bereidheid te leven naar wat jou wordt ingegeven is toch echt de eerste stap. De gidsen leiden jou zielenroep, de dimensies bereik je na hard werken en zijn de slagroom op je zelfgemaakte taart. 

 

Liefde, licht en Kracht

Nuria Rosa